Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlasmasi vizesi!

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby ege10 » Sun Dec 21, 2014 9:23 pm

@Volkan cok tesekkur ederim cevap icin. Ben police seyini ve eski pasaportuda ekliyorum evrakima.

Bu arada ben pazartesi gondericem pasaportu dedim ama yetistiremedim xmas tatilinden sonra 5 ocakta yollucam pasaportumu. Xmas da kapalidir buyuk ihtimal bi yanlislik olmasin dedim hem de.

Selam @ozguroruc ben avukat ile calismadim belgeleri kendim hazirladim ve sagolsun burdaki arkadaslar cok yardimci oldular.

acikcasi herkes e kendin hazirla yardim alma diyemem cunku ilk olarak cok iyi bi ingilizcen olmasi ve burdaki islemleri ve vize ile ilgili mevzuati iyi okuyup anlamak gerekiyor. Bir de ben kendi alanimdaki is durumunu bu meslekle ilgili gereklilikleri ve yonetmelikleri bildigim icin bu anlamlada da bana artisi oldu. bilemiyorum buradaki duruma ne kadar hakimsin ingilizcen nasil vs.
Bankadan kredi alma ise iyi bi kredi gecmisin v falan olmasi gerekiyor ve en az 3 yil burda legal yasiyo olman lazim. Banka bana bole demisdi. Kredi karti bile vermiyolar burda.
Bilemiyorum business account icin belki farkli kurallar vardir. Bu forumunda kredi ile ilgili olan sayfalara bakabilirsin.

(Not olarak: eger biri bana turkiyeye gel burda kravtli amele isin hazir her ay maasini vericez dese, su an burda evimi duzenimi kapatir ilk ucakla tr ye kesin donus yaparim. Demek istedigim bu ulkede hayat hic de kolay degil. Bunu konusmanin yeri burasi degil ama konu acilinca yazayim dedim. Nacizane fikrimdir)

Herkese kolay gelsin,
Saygilar.
ege10
 
Posts: 44
Joined: Mon Aug 18, 2014 9:40 pm

New postby ozguroruc » Mon Dec 22, 2014 4:56 am

@ege10 ilgine teşekkür ederim
ozguroruc
 
Posts: 0
Joined: Thu Dec 18, 2014 12:48 pm

New postby kaankayacan » Tue Dec 23, 2014 1:57 pm

Herkese selamlar,

Siteyi tamamen bir tesadüf eseri buldum, ama çok da sevindim.
Öncelikle bu işin içinde olan herkese (siteyi kuran, mesaj yazan) teşekkür etmek gerekir.

Ankara Anlaşması kapsamında başvuru yapacağız eşimle. Bu konuda profesyonel yardım alıyoruz. Reklam olarak düşünülmesini istemem ama Yeni Bir Hayat (Şevki Akaydın )ile bu yola çıktık. Dosyamız bitmek üzere, şu ana kadar da son derece yumuşak bir süreç geçirdik. Bize en çok güven veren Şevki Bey'in, bu başvuru için kimsenin güvence veremeyeceğini, garanti verenlere güvenilmemesi gerektiğini söylemesi ve bunun sonuçta bir vize olduğunu ve kimsenin yardımı olmadan da başvuru yapılabileceğini daha ilk aşamada söylemesi oldu.
Uzmanlığa saygı duyan biri olarak ben, tecrübesinden faydalanmak için kendisi ile çalışmayı seçtim, ama tabii ki bu zorunlu değil.

Ahkam kesmek için değil, sadece paylaşmak için bir iki fikrimi söylemek istiyorum.
Potansiyel müşteri mektubu denen olay benim aldığım bilgi çerçevesinde bir "niyet mektubu - letter of intent" olarak düşünülüyor. Yani olur da vize alabilirsem benim sunacağım hizmeti benden almak isteyecek şirket/insan hali hazırda var anlamında. Yoksa bir taahhüt değil.
Zaten taahhüt vermeleri de hukuken de mümkün değil, zira ortada henüz İngiltere anlamında bir "siz" yoksunuz. Bu durumda tanıdık işin içine giriyor.

Deniz Gök mağdurları şeklinde bir konu olduğunu okudum. Onu tanımadığım için yorum yapamam, ama Yeni Bir Hayat'tan (Şevki Bey) aldığım bilgiyi paylaşmak isterim.

İngiltere göçmen alma konusunda çok popüler olduğu için, bu süreçlere ilişkin bir takım kurslar mevcut, yani siz de böyle bir kursa katılıp, bu sürecin nasıl işlediğini öğrenip bu konuda danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Deniz Gök anladığım kadarıyla bu şekilde ya kurs ya da tecrübe kanalıyla göçmenlik konularını öğrenmiş. Ancak, kendisi bizlerin anladığı anlamda baroya kayıtlı bir avukat değil. http://www.istanbulbarosu.org.tr/barolevhasi/arama.aspx adresinden istanbul barosuna kayıtlı olan tüm avukatlara ulaşabilirsiniz. Her ilin kendi baro sayfasında da aynı özellik mevcut. Zaten, İngiltere'de herhangi bir baroya kayıtlı olan avukatların da sadece bu işi yaptıklarını zannetmiyorum.

Ancak bu işi yapanların kartvizitlerinde "legal adviser - avukat" şeklindeki ifade yanıltıcı olabiliyor. Sanırım bu kafa karışıklığının nedeni bu. (Kimseyi suçlamak için değil bu ifade)

Herkese tekrardan selamlar, gelişmelerle sizinle olacağız.
kaankayacan
 
Posts: 0
Joined: Sun Nov 30, 2014 5:51 pm

New postby tesco » Wed Dec 24, 2014 8:38 pm

Yeni Bir Hayat firmasindan Şevki Bey' i ben de kesinlikle oneririm. Oldukca profesyonel birisi, en guzeli de tabii @kaankayacan in da dedigi gibi anlasma oncesinde diger birkac firma gibi olmayacak seyleri olur gibi gostermemesi, konuya daha mantikli yaklasmasi ve isleri planladiginiz zamaninda bitirmesi (bu cok onemli).

Onermeyecegim firma da Garth Coates avukatlik firmasindan Tamer Ulay, kendisinin Turkiyedeki firmasi da ICEP WORLD. vizesizdunya blogunun da yazarlarindan sanirim. Blogda cok etik bir sekilde hukuk zaferlerinden vb bahsediyorlar ancak calisinca aslinda isin oyle olmadigini goruyorsunuz. Bu arada firma olarak Garth Coates ile calismadim Tamer Ulay ve firmasi ICEP WORLD' den bahsediyorum.

Ek olarak: Ankara Anlasmasi icin danismanlik sirketleri basligindaki su postta viewtopic.php?p=17247#p17247 ICEP WORLD' un Business Plani baska bir plandan kopyaladigindan dolayi basvuruya red verildigi ve itiraz da edemedikleriyle ilgili baska bir yorum var. Acikcasi boyle bir sey yaptiklarina hic sasirmadim.
tesco
 
Posts: 24
Joined: Wed May 01, 2013 9:51 pm

New postby Emre » Sat Dec 27, 2014 1:25 pm

Bir şey danışmak istiyorum. Ben yavaş yavaş başvurma sürecine doğru gidiyorum. Yapacağım işten daha önce bahsetmiştim. Freelance grafik, retouch ve video düzenleme. Ben bunun için 3500 sterlin gibi bir bütçe ayırdım. İş planını da buna göre hazırlacağım. Muhasebecinin biriyle çalışmayı düşünüyorum İngiltere'den. Geçen ay gittiğimde görüştüm yüz yüze. Yani bu işi kıvırırlar gibi geldi bana. Ben yoğun olarak çalıştığımdan kendim bu iş planına zaman ayıramayacağım sanırım. İkilemde kaldım. İşe güce ara verip iş planını kendim mi hazırlasam, yoksa bu muhasebeciye hazırlatıp sonra kendim düzenlesem mi? Onun dışında YeniBirHayat denen danışmanlık firmasını aradım fiyat sormak için. Ama 3500 sterlinle olmaz bu iş diye dönüş yaptılar. Bana bir acayip geldi verdikleri cevap. Ben de teşekkürler kendim hallederim dedim. Benim bütçem 3500 sterlin ama iş açılışı oraya yerleşme falan en fazla 1500 sterlin tutacak. Bu bütçe nasıl yeterli değil anlayamadım. Bana bu konuda fikir verebilecek arkadaşlara bir kutu baklava :)
Teşekkürler.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby kaankayacan » Sun Dec 28, 2014 7:27 am

@emre selam
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Umarım dileğin gibi olur.
Şimdi ahkam kesmek Amaçlı değil, sadece Paylaşım Amaçlı diyebilirim ki; iş Planın en önemli faktör bu nedenle iyi gerçekçi bir Yapıya sahip Olmalı. Bunun böyle olduğunu vizeyi alanlar teyit edeceklerdir. Muhasebeci ne kadar başarılı yapar bilemem ama iş planının önemini tekrar etmek gerek.

Yeni bir hayat, danışmanlık konusunda çok ciddi yani olmayacağını düşündüğü duaya âmin demiyor. Eğer bu tutar az demişler ise mutlaka bir nedeni var. Red olacağını düşündüğü hiçbir başvuruyu almıyorlar, haklı bir nedenleri var sonuçta Home office nasıl düşünür neye bakar biliyorlar.
Sanki biraz az gibi sermayen, değil mi arkadaşlar ses verin...
kaankayacan
 
Posts: 0
Joined: Sun Nov 30, 2014 5:51 pm

New postby aslibeyoglu » Mon Dec 29, 2014 1:02 am

@emre merhaba, ben de aynı sorunun cevabını arıyorum. Forumdaki bütün yazılanları okudum. anladığım kadarıyla gereken bütçe çok değişiyor. Kimisi 2500 pound yeter derken kimisi çok yüksek meblağlarda para göstermiş. Ben marketing consultancy kurmayı düşünüyorum çünkü ingilterede bu alanda yükseklisansımı bitirdim. Birkaç avukatlık bürosuna sorduğumda bu alan için 3000 pound civarı yeterli denmişti. Umarım sana daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar yazarlar.

Şimdi benim sorunum şu. Kendi gelirim yok. Ailemin yardımına başvurmak zorundayım. UK'de Barclaysde öğrenci hesabım var. (Başvurumu Türkiye'den düşünüyorum bu arada daha kısa sürdüğü için ve geçim derdim olmayacağı için)

1. Ailemin Türkiye'deki hesaplarını göstermem kabul ediliyor mu?

2. Kendi Barclays hesabıma ya da Türk hesabıma parayı göndermeli miyim?

3. Ve schengen vizesinde olduğu gibi son 3 aylık döküm mü gerekiyor?

Daha önce de soru sormuştum kimse cevap vermemişti:((( Lütfen bu kez tevrübeli, işi bilen arkadaşlardan cevap bekliyorum. Şimiden teşekkür ederim.
aslibeyoglu
 
Posts: 0
Joined: Tue Nov 04, 2014 2:46 pm

New postby hakankaya2020 » Tue Dec 30, 2014 6:28 am

@aslibeyoglu
2500-3500 GBP bütçe aralığında sermayeler ile vize alanlar çok.
Ancak bu civarlarda business planda gerekli sermaye olarak göstereceğiniz miktarın biraz üzerinde parayı banka hesabınızda göstermeniz lazım.
ayrıca hesabınızın son 3aylık hesap dökümünü eklemeniz faydalı olacaktır.
Ve mümkünse bu parayı TRden Barclays hesabınıza transfer edin ve barclays in göndereceği "fund transfer" letter ini da ekleyin bence.
Ailenizin hesabını eğer onlardan bir sponsorship letter alacaksanız ekleyebilirsiniz belki ama bu letter in daha çok sıkıştığı yerde biz de yardımcı oluruz ve bu girişiminde onun maddi manevi destekçisiyiz şeklinde olmasında faide var.
hadi hayırlısı
hakankaya2020
 
Posts: 5
Joined: Mon May 05, 2014 2:55 pm
Location: İstanbul, Turkey

New postby aslibeyoglu » Tue Dec 30, 2014 1:08 pm

@hakankaya2020 çok teşekkür ederim :)
aslibeyoglu
 
Posts: 0
Joined: Tue Nov 04, 2014 2:46 pm

New postby Emre » Thu Jan 01, 2015 9:04 pm

@kaankayacan ve @hakankaya2020 değerli fikirleriniz için çok teşekkürler. Olay işplanında 2500 sterlinlik bütçeyi zekice yansıtıp 3500 sterlin birikimle başvurmaya kalıyor o zaman. Ben şansımı deneyeceğim en azından Mart gibi. Sırf bütçeden vermezlerse de yeniden başvururum biriktirip. Sıkarız az daha dişimizi. @aslibeyoglu, yakın bir zamanda bu civarda bir bütçeyle başvuru hazırlığına girersen lütfen buraya yaz ki süreç nasıl işliyor netleştirelim. Ben de zaman zaman güncelleme yapacağım bu konu ile alakalı olarak.

Herkese mutlu yıllar.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby ege10 » Fri Jan 02, 2015 4:00 pm

selamlar herkese,

arkadaşlar bu iş planını hazırlamak sanılandan daha zormuş onu anladım. kafama takılan bir soru var. beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

vergi oranını nasıl belirliyoruz. ltd şirket için personal allowance yi gelir den düşebiliyormuyuz?

yani diyelim ilk yıl için yıllık gelir 18 bin pound ve bu durumda vergi oranı %20 oluyor. peki bu vergiyi 18 bin pound üstünden mi yansıtıyoruz yoksa personal allowance olan 10 bin i düşüp, vergimi kalan 8 bin üstünden mi yansıtıyoruz?

bilgisi olan varsa çok rica ediyorum.

kolay gelsin herkese
ege10
 
Posts: 44
Joined: Mon Aug 18, 2014 9:40 pm

New postby asmodeus » Tue Jan 06, 2015 12:55 am

Arkadaşlar ben Türkiye'ye geçen ay döndüm. Geçen Temmuz'da İngiltere'de Mdx üniversitesi Computer Science'dan İngiltere'de iyi sayılan bir derece ile mezun olmuştum. Açıkcası bazı sebeplerden Türkiye'de tekrar çalışmak istemiyorum. İngiltere'de üniversite bitirince direk çalışma vizesi alınabiliyor mu, ya da Ankara anlaşması vizesi için daha farklı mı bir yol izleniyor. Ben Türkiye'de 2002 ve 2009 arası kendi sektörümde büyük bir şirkette çalıştım ve profesyonel olarak alanımda tecrubem var diyebilirim. Lakin artık kendi sektörümde İngiltere'de çalışmak istiyorum. Mobil ve web yazılım sektöründe. Üniversite'yi İngiltere'de bitirenler için durum nedir, bilenleriniz varsa bilgilerini paylaşırsa çok mutlu olurum.
asmodeus
 
Posts: 0
Joined: Tue Jan 06, 2015 12:46 am

New postby Emre » Tue Jan 06, 2015 1:45 pm

@ege10 Ben İngiltere'deki muhasebeciyle görüşmeme dayanarak self-employed için bir fikir beyan edebilirim bu konuda. Ama senin sorunu cevaplar mı bilmiyorum. Benim bildiğim kadarıyla karın eğer 15000 ise o zaman yüde 20 vergi veriyorsun. Gelir değil, kar odaklı vergi kesintileri. Yani gelirin 25000 sterlin ama giderlerinden sonra geriye kalan kar oranı 15000 sterlinin altında diyelim. O zaman vergi vermiyorsun. 15000 sterlin üzerindeyse yüzde 20 vergi veriyorsun. Türkiye'de olduğu gibi kademe kademe orada da. Yüzde 45'e kadar yükseliyor eğer karın 80000 sterlin üzerindeyse.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby aslibeyoglu » Tue Jan 13, 2015 3:04 pm

Arkadaşlar merhaba, business plan örneklerini inceledim ve yazmaya başlıyorum. Fakat financial plan kısmında kesinlikle yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. İngiltere'de uygun bir fiyattan bana bu bölümde yardım edecek tanıdığınız bir muhasebeci var ise önerilerinizi bekliyorum. @emre kendi hesabımda 1000 pounddan fazla bir şey gösterebileciğimi sanmıyorum. Ailemin hesabının bulunduğu bankadan onların bilgileini ve de annemden şu miktar parayı kızımıza iş kurmasında kullanması için hediye ediyoruz gibi bir kağıt almayı düşünüyorum.

Türkiye'den başvurma konusuna gelince; Avukat Taçgül Kılıç ve danışman Nüsra Şahin ile görüştüm. Benim gibi arkadaşlar varsa diye yazıyorum.

Marketing consultancy olarak bir şirket kurmamın hem deneyim hem de eğitim gerektiğini söylediler. Eğitimim zaten bu yönde fakat stajlarım dışında bu alanda tam zamanlı bir deneyimim yok. Bu yüzden Türkiyeden başvuruyu riskli görüyorlar red alma ihtimalini yüksek diyorlar fakat zaten 1,5 yıldır İngiltere'de yaşıyorum ve hemen döner dönmez başvurmamın ne gibi bir sakıncası var anlamıyorum. Başvururken 1,5 yıldır İngiltere'de network edindim demek istiyorum. Hala burada 6 ay sıkışma durumu beni çok korkutuyor.

Eğer benim gibi düşünen bu şekilde Türkiye'den başvuru yapmak isteyen arkadaşlar varsa konuşmak isterim. Şimdiden teşekkürler :)
aslibeyoglu
 
Posts: 0
Joined: Tue Nov 04, 2014 2:46 pm

New postby aslibeyoglu » Tue Jan 13, 2015 6:58 pm

@asmodeus ben de yükseklisansımı İngiltere'de yaptım hala da burada yaşamaktayım. 2012 Nisan ayından önce İngiltere'de lisans veya yükseklisans bitirmek post study work vizesini garantiliyordu. Dediğim tarihte kaldırıldı. (Ben çok lanet ettim o çalışma hakkının kalkmasına maalesef elden bir şey gelmiyor!) Artık İngiltere'de bir bölüm bitirmiş olmanın ekstra tanıdığı bir ayrıcalık yok diye biliyorum çünkü araştırmadığım şey kalmadı. Ama alanında tam zamanlı uzun dönem tecrüben varsa bence Türkiye'den Ankara Anlaşması için başvurabilirsin. Tecrübeli olduğun için şansın daha yüksek olabilir benim gibilere göre. Benim bildiğim bunlar:) Sen de benim bilmediğim bişeyler bulduysan paylaşırsan çok sevinirim.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Tekrar görüşmek üzere..
Last edited by aslibeyoglu on Tue Jan 13, 2015 7:54 pm, edited 1 time in total.
aslibeyoglu
 
Posts: 0
Joined: Tue Nov 04, 2014 2:46 pm

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests