Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

HSMP ve akademik kariyer

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby daniemre » Fri Feb 13, 2009 4:29 pm

Merhaba,

Yeni uyeyim. Calisma vizesiyle alakali forumda yeni konu acamadigim icin buradan sizlere ulasiyorum. Simdi degerli arkadaslar ben aylar once bir HSMP vizesi almistim. Is aramistim vs..Sonrada kimse cagirmayinca birakmistim bu isleri. 2010 Haziran'a kadar vizem devam ediyor.

Enteresan bisey oldu simdi bi EPSRC studentship ve arastirma programina basvurmustum aylar once simdi cevap geldi. Kesin olmamakla beraber bu ayin sonunda gorusmeye cagirilma durumum var. Bu ayni zamanda bir doktora programi. Onlar cok "title" koymus buna. Benimki EngD diye bisey. Engineering Doctorate demekmis. Herneyse oradaki akademik danisman bana benim universitedeki tuition fee durumum UK-EU vatandaslari gibi mi oldugunu sordu. Bende bir kac arastirma yaptim acaba HSMP visa bi ise yarar mi diye. Hani Amerikada greencard sahipleri oradaki vatandaslar gibi okul ucreti oduyor ya ayni hesap HSMP'de de var midir diye sordum. Tuition fee ofis dedi ki tamamdir sen UK-EU tuition fee status olacaksin. Sonra admission ofisi aradim. Onlarda dedi ki sen hele bi basvur biz bakariz..Sonra sana bi form yollariz ona gore belki vs dedi. Simdi anlamadim durumu.

Sorularim sunlar:
1. HSMP visa sahipleri icin okul ucretleri UK-EU nationals ile ayni midir?
2. HSMP gibi calisma izni ile gidip mesela doktora yapan arkadas oldu mu aranizda?
3. Bu vize ile doktora yapilir mi sizce yoksa ogrenci vizesine mi dondurulmesi gerekir? (Sonucta bir projede calisacagim arada doktora da veriliyormus)
4.Eger bu vize ile doktora yaparsam bu projede de calistigim dusunuldugunde ve bu HSMP vizesi ile mi uzatma alinir?

Yani belkide cok basit konular bunlar ama inanin bilgim yok bunlar hakkinda. Guzel olan ama bu islerim olmasa bile en azindan bi londra gormus olacagim. Guzel bi kac yer de onerir misiniz gormem gereken..Emre mutlaka bak bunu gormeden donme gozun acik gider gibisinden?

Tesekkurler,

Emre
daniemre
 
Posts: 10
Joined: Fri Feb 13, 2009 1:15 pm

New postby HSAG1D » Fri Feb 13, 2009 6:43 pm

@emre
oncelikle tebrikler. cevaplarim asagida:
1. benim gordugum bana ve tanidigim insanlara yapilan uygulama pasaportun olmadiktan sonra overseas fee odemen gerektigi. cok ciddi tartismalar, kampanyalar, imza toplamalar felan oldu ama birkac cok kisitli ornek disinda turkiye pasaportlu insanlar overseas ucret oduyorlar (bunun tek istisnasi 3 yildir uk'de yerlesik olmak). anladigim kadariyla senin mulakat yapacagin okulda bir kafa karisikligi var bu durumla ilgili, mumkun oldugu kadar uyandirmamaya bak derim.
2. hsmp veya tier 1 ile doktora yapmanin bir dezavantaji yok, yapiyorum ordan biliyorum. lakin vizenin bitmesinden onceki son sene gelir kazanman gerek, yeniden puanlamaya girmen gerek.
3. vizeni degistirmene gerek yok.
4. calistigin projeden sana maas verirlerse uzatma almak icin gelir beyan edebilirsin, ucretini burs gibi verirlerse (ki rc'lerin studenshipleri burs gibi odeme yapiyor) gelir olarak kullanamazsin ve uzatma alamazsin. zira puanin 75in uzerinde olsa bile uzatmada gelir kazanman gerekiyor, economik olarak aktif olman gerekiyor.
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester

New postby daniemre » Fri Feb 13, 2009 7:52 pm

Cok tesekkurler. EPSRC studentship stipend aciklamasinda tax free net salary diyor. Belkide vergi verilmedegi icin HSMP uzatmasi alinmiyordur. Ama hani bunun adi soyledigin gibi "burs" scholorship degilde "maas" stipend gibi ise belkide aliniyordur. Tabi bu kelime oyunu :)

Bu sonucta belirli bir butcesi olan onceden tanimlanmis bir proje bir suru doktora ogrencisi ve postdoclar olacakmis. En iyisi bunu acaba olaya baslamadan Home office emi sorayim?

Peki en kotu ihtimalle HSMP uzatamazsam o zaman ogrenci vizesine mi donmeli bu durumda?
daniemre
 
Posts: 10
Joined: Fri Feb 13, 2009 1:15 pm

New postby abbulu » Fri Feb 13, 2009 10:26 pm

En bastan ogrenci vizesi alsan daha iyi degilmi? alamiyor musun? uzun mu suruyor? maddi olarak mi yuk getiriyor?

HSAG1D dedigi gibi, vizeni kullanirsin ama uzatma zamani geldiginde puanlandirmada yeteri kadar puan alabilmek icin para kazaniyor olman ve devlete vergi veriyor olmani bekliyorlar.
User avatar
abbulu
ROGER WATERS
 
Posts: 489
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:54 pm

New postby mindbender » Fri Feb 13, 2009 11:29 pm

bu konuda seni en dogru yonlendiricek kaynak burasidir

http://www.ukcosa.org.uk/student/info_s ... s_ewni.php

bunun disinda, turkler icin ayri bir kategori var seni kapsar mi bilemiyorum ancak benim turk bir arkadasimdan (ogrencilik yapmis hsmp'den sonra), 3 yillik ikametten sonra UK icin de home student olarak gozukuyormussun. Ancak onun ogrenim durumu bir kac sene once bitmisti ve son donem cok sey degisti o yuzden bu verdigim site ile iletisime gecersen telefonla vs en dogru bilgiyi alirsin diye dusunuyorum zira universiteler buraya bagli olarak belirliyorlar sordugun bu seyleri.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby daniemre » Sat Feb 14, 2009 10:05 am

Arkadaslar tesekkurler.. Zaten HSMP uzatma kriterlerine baktim. Alinan ucretler sayilsa bile yeterli maasi alamadigim icin zaten uzatma alinamaz sanirim. Zamani gelince ogrenci yaparim artik. Tuition fee UK rate olayina gelince son link cok faydali oldu. tesekkurler. Buna gore yine de sanki zorlanabilir gibime geliyor. Soyle...

Burada Box3'de ordinary resident in the following countries diyor ya. Orada Turkiye var. Yani burada 3 yil olmamdan bahsediliyor yanlis anlamadiysam. aralarda AND AND diye gidenler de karsilaniyor sanirim..


In order to qualify for ‘home’ fees under this category, you must meet all of the following criteria: (a) you must be 'settled' in the UK [see Box 1] on the 'first day of the first academic year of the course' [see Box 2],

AND

(b) you must be ‘ordinarily resident’ [see Box 3] in the UK on the ‘first day of the first academic year of the course’ [see Box 2],
AND

(c) you must also have been 'ordinarily resident' [see Box 3] in the UK and Islands (the Islands means the Channel Islands and the Isle of Man) for the full three year period before the 'first day of the first academic year of the course'. For example, if your course begins in October 2008, you must have been ordinarily resident in the UK and Islands from 1 September 2005 to 31 August 2008,

AND

(d) the main purpose for your residence in the UK and islands must not have been to receive full-time education during any part of that three-year period.

NOTE: It is not necessary to have had 'settled' immigration status in the UK [see Box 1] for three years.


Box 1
'Settled'

'Settled' means being both ordinarily resident in the UK and without any immigration restriction on the length of your stay in the UK. The fees regulations refer to immigration law for the definition of ‘settled’. To be 'settled' you must either have the Right of Abode or Indefinite Leave to Enter or Remain in the UK or have the right of permanent residence in the UK under EC law. If your passport describes you as a ‘British citizen’, then you have the ‘Right of Abode’. Certain categories exempt from time limits on their stay in the UK, however, do not come within the definition of ‘settled’ – for example, diplomats and members of their households do not have specified time limits on their permission to stay in the UK but they are not ‘settled’ under the relevant immigration law.

NOTE: those who are ‘settled’ through having acquired the right of permanent residence under European Community (EC) law do not qualify as ‘home’ students under category 1 but may qualify under category 2, 3,4,5 or 6, depending on their circumstances.

Box 2
'The first day of the academic year of the course'
(also used for the 'first day of an academic year of the course')
for courses starting: ‘first day of academic year’:
on or after 1 August and
on or before 31 December 1 September
on or after 1 January and
before 1 April 1 January
on or after 1 April and
before 1 July 1 April
on or after 1 July and
before 1 August 1 July


Box 3
Ordinarily resident

The relevant residence area is specified in each individual category, and is one of the following:

* the UK and Islands
* the EEA and Switzerland
* the EEA, Switzerland and the overseas territories
* the EEA, Switzerland, Turkey and the overseas territories

You are 'ordinarily resident' in the relevant area if you have habitually, normally and lawfully resided in that area from choice. Temporary absences from the residence area should be ignored.

If you can demonstrate that you have not been ordinarily resident in the relevant residence area only because you were, or your ‘relevant family member’ was, temporarily working outside the relevant residence area, you will be treated as though you have been ordinarily resident for the period during which this was the case.
daniemre
 
Posts: 10
Joined: Fri Feb 13, 2009 1:15 pm


Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests