Board index Alaturka Londra Hyde Park

Gavurun enteresan yemekleri

Ayağı yere değmeyen herkes kraliçe hakkında atıp tutabilir

New postby Feri Ats » Tue Jan 09, 2007 10:03 pm

Bizim mutfak kultumuzun yanindan bile gecemese de bazen bu gavur milletinin enteresan yemekleri olabiliyor. Turkiye'den donerken ucakta cikan bir yemek de takdirimi kazananlar listeme girmeyi basardi ve hatta kendisini bizzat yaparak dagarcigima kattim. Tarifi:

Yarim kilo kadar patates haslanir; cok useniliyorsa mikrodalga da kullanilabilir. Pataeslerimizin kabuklari soyulduktan sonra catalla ezilir. 150 gram kadar ton baligi(illa ki tuzlu suda konservelenmisinden), zeytinyagi, bizzat zeytinin dilimlemis halde kendisi ve dahi guneste kurutulmus domates puresi ezilmis patateslerin uzerine boca edilir ve karistirilir. Karisimimiz yesillikle(marul olur, roka olur) suslenerek servis edilir afiyetle yenir.

Var mi boyle baska surpriz tatlari kesfeden?
Feri Ats
 
Posts: 21
Joined: Fri Dec 08, 2006 9:11 pm

New postby koala » Thu Jan 11, 2007 10:42 am

Armut tatlisi yedim bende...Bildigimiz ayva tatlisi gibi; yanliz serbetinin icine zencefil de koymuslardi sanki.
Yapmak iseyenlere Feri tarifini verir sanirim, hatta armut secmelerine yardimci da olur :)
koala
 
Posts: 24
Joined: Sun Dec 10, 2006 2:09 pm

New postby Feri Ats » Sun Jan 14, 2007 5:41 pm

Koala laf atmayi da mi ogrendin len sen? Seni gidi ben bilmez seni.
Feri Ats
 
Posts: 21
Joined: Fri Dec 08, 2006 9:11 pm

New postby nvr » Mon Jan 15, 2007 10:20 pm

Ispanyol ya da Portekiz menseeli olabilir, hangisi oldugunudan emin degilim Fabada diye bir yemek var. Bizim pilav ustu kurunun aynisi, sadece sosis var icinde. Domuz etini sorun etmeyenler deneyebilir.
nvr
 
Posts: 21
Joined: Mon Dec 11, 2006 9:08 pm

New postby davsan » Tue Jan 16, 2007 1:09 am

walla ben onu bunu bilmem. bugun bir felafel yedim bi misir resturantinda, harikaydi! allahini sevdigim arap yemekleri ya! (etli olanlar haric)
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby erkut » Wed Jan 31, 2007 12:04 pm

bu amcamlarin meshur yorkshire pudding'leri varmis. Hanim yemis begenmis, gecen bir yerlerde tadalim dedim. Bööaaaghhhh, bu ne len, diye bagirarak kendime geldim ekmek carpsin, saman gibi birseyi pudding diye kakaliyorlar millete. Puddingle alakasi yok, hamurdan pudding mi olur? Deneyin, görün, oluyormus.
User avatar
erkut
ROGER WATERS
 
Posts: 527
Joined: Sun Jan 14, 2007 8:08 pm

New postby kalamaria » Thu Feb 01, 2007 9:42 pm

ben de ne bu nebu nebula yapiyordum:)) tepsiye sivi yag koyuyorlar,,,onu kizgin firinda kizdirip,,sonra uzerine civik hamuru dokup tepsiyi tekrar firina atiyorlar,,hamur puf puf sisiyor ve pisiyor,ve aldigi sekilde kaliyor,, bunun ismi yorkshire pudding ama tatli degil,,sunday roast yaninda hamurlu garnitur gibi yiyorlar,,, genellikle seklini de minik kase gibi yapiyorlar,,nasil yapiyorlarsa... onun icine de tipik sunday roast yaninda verilen yuvarlak acayip bir kofte koyuyorlar,, onlar afiyetle yiyor ben de yemeye caba gosteriyorum:)
merhaba herkese
kalamaria
ANNIE LENNOX
 
Posts: 88
Joined: Wed Jan 31, 2007 11:50 pm

New postby davsan » Thu Feb 01, 2007 11:41 pm

ben de Kalamaria'nin tarifi okurken baslarda sonu soyl bizim lokma tatlisi gibi bi seye mi donecek diye okudum ama nerdeeeeeee, bu adamlar yemekten hic anlamiyo, di mi?

ay canim cekti simdi, citir citir, sicak sicak, mmmih!
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby erkut » Fri Feb 02, 2007 10:50 am

bizim orda o tarife yakin yapilan seye "pi$i" diyorlar. :) Tavada kizartiliyor, yaninda da sunday roast olmuyor o baska. :)

Ben de zaten sunday roast'la beraber getirilen kücük hamur parcalarina pudding denildigini duyunca hafiften bir dumur vaziyetlerine dalmistim. Ekmek niyetine yeriz falan dedik. Ne tadi var ne tuzu.

Yagli, tuzlu pisiye can kurban, yanina beyaz peynir, siyah zeytin ve ince bel cay. Hey yavrum hey beeaaa..
User avatar
erkut
ROGER WATERS
 
Posts: 527
Joined: Sun Jan 14, 2007 8:08 pm

New postby MITOKONDRI » Wed Apr 25, 2007 2:25 pm

square pie diye bir sirket var sagda solda denk gelir belki londra da... bir rosemary lamb'li square pie yapiyorlar, ustune sosu bezelye ezmesi filan.. wallahi parmaklarinizi yersiniz.

bkz: spitalfields market - sqaure pie.
MITOKONDRI
LIFE STYLE GURU
 
Posts: 122
Joined: Mon Apr 16, 2007 1:17 pm

New postby hcho » Wed Feb 20, 2008 9:08 am

Tarihin tozlu sayfalarindan cikardim bu konuyu. Ama eskimez bu konu; girtlak her daim muhim.

Hindistancevizli pilav diye birsey var. Olabilirligi bizdeki cevizli pilavdan belli. Ama bizim yaptigimiz gibi tane tane pisirmiyorlar pirinci. Hani neredeyse lapa bile sayilabilir. Ayrica hindstancevizi secilemiyor disaridan bakinca. Guzel bir tat, denenmeli. Cin ya da Hint yemegi yapan yerlerde bulunma ihtimali yuksek.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby davsan » Wed Feb 20, 2008 10:28 am

benim bildigim tipik bir thai yemegi hindistancevizli pilav- yaniliyor muyum?
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby firetrappp » Fri Feb 22, 2008 5:19 pm

chicken fajita diye bi sey var deneyeniniz oldumu bilmem ama,dehset lezzetli bi şey.set halinde satılıyor yada ayri ayri da alabiliyosunuz.cukurova yöresinden olanlar varsa damak tadına uygundur.Bir de bart hot chili diye bisey var
bizim kullandıgımız biber salcasının biraz benzeri.tavuk kanat mangal yapacaksanız harika oluyor tavsiye ederim
firetrappp
 
Posts: 44
Joined: Mon Jul 16, 2007 11:26 am

New postby davsan » Fri Feb 22, 2008 10:19 pm

@firetrappp

cukurova yoresindenim ve evet ben de chicken fajita'nin hastasiyim :)

dun televizyonda bir tatli tarifi gordum, bugun saatlerime (ve bi suru £'a) mal olduysa da yaptim- super gorunuyor (hala yiyemedim, misafir bekliyorum)

Image

bizim sutlacin sekersiz halinden baska bir sye olmayan "rice puding" yapiyorsunuz bir yandan. ote yandan da taptaze cilekleri sekerle ezdikten sonra yarim saat kaynatiyorsunuz (evet, cilek receli oluyor!). sonra suslu bir tabak aliyorsunuz, once en alta "meringue" denen, kitir kitir, hafif sekerli ama genel olarak tatsiz ilginc bir seyi,sirf bir crunchy'lik versin diye kirarak diziyorsunuz. ustune rice puding'i dokuyorsunuz, ustune de cilek recelini. sonra tabi suslemek icin taze cilekler ve biraz daha meringue koyabilirsiniz.

bakalim nasil olmus...
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby kalamaria » Fri Feb 22, 2008 10:36 pm

Davsan,meringue bizim BEZE dedigimiz tatli beyaz kitir sey.
merhaba herkese
kalamaria
ANNIE LENNOX
 
Posts: 88
Joined: Wed Jan 31, 2007 11:50 pm

Next

Return to Hyde Park



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 103 guests