Board index Alaturka Londra Hyde Park

Londra'daki Turk yemekleri

Ayağı yere değmeyen herkes kraliçe hakkında atıp tutabilir

New postby erkut » Thu Oct 29, 2009 8:48 am

davsan baskan, 2007'deki sehriye istegine 2009'da cevap vermis olacaz ama yazmis olalim. Senin istedigin sehriye olsun. Türk mahallesindeki her bakkalda var ondan. Hounslow'da da var, hcho baskan iyi bilir o Türk bakkalini, is dönüsü kapsin sana 2 paket. Tel, arpa hepsinden var.
User avatar
erkut
ROGER WATERS
 
Posts: 527
Joined: Sun Jan 14, 2007 8:08 pm

New postby hcho » Thu Oct 29, 2009 9:28 am

Baskan siz Ashford'ta otururken gidip karpuz aldigimiz bakkal mi Hounslow'da iyi bildigim? Ustunde 3.5 asir gecti, mumkun degil hatirlayamam.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby haphazard » Thu Oct 29, 2009 10:15 am

Siz en iyisi bana siparisleri verin ben size topliyayim bir seferde dagitayim.
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby erkut » Thu Oct 29, 2009 11:58 am

evet hcho, orasi. posta kodunu cakarim sana. Erkut'un selami var de, bi adet fruko gazoz da bedava üstüne. :)
Valla yok yok orada. Donmus karadeniz hamsisi bile geliyo elemanlara.
Her türlü ihtiyacimizi yaklasik 5 yildir bu arkadaslardan karsilamaktayiz. Elemanin dügününe bile gittik, bizdeki bakkal iliskisi de böyle bi sey iste. Belli bi süreden sonra akraba oluyosun. :)

haphazard'a siparis verin de, bu cocugun bi park etmesi ortalama 1,5 saat falan, bakkala arabayla gitti, park etti, siparisleri aldi, geldi güc bela, bi daha park edicek evin önünde. Aman aman diyeyim ben size.
Acliktan ölme tehlikesini tecrübe etmek istiyorsaniz, neden olmasin. :)
User avatar
erkut
ROGER WATERS
 
Posts: 527
Joined: Sun Jan 14, 2007 8:08 pm

New postby haphazard » Thu Oct 29, 2009 2:12 pm

hakikatten bazi yerlerde park sorunu yasiyorum.. o gunde park edeyim derken arkadaki siyah arabanin sagina soluna carpa carpa girmeyi denedim olmadi.. neyse sonra dondukte anca girdik ama sahibi umarim gormemistir o cizikleri falan nerdeyse araba fiyatina kaporta tamiri olur :))))))))
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby davsan » Mon Nov 02, 2009 10:53 pm

sagol Mindbender. Morsinons'ta buldum!2007'de sormusum o soruyu, o gunden beri biiiiir suru sehriyeli pilav, tavuk suyuna sehriye corbasi gibi guzel sehriyeli yeneklerimizden yedik sukur :)
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby mindbender » Thu Nov 12, 2009 9:51 pm

haha rica ederim, ben tarihi sonradan farkettim (erkutun mesaji okuyunca :)

sehriye bir yana da ben burada pirinc isini cozemedim, 2 cesit turk pirinci ve bilimum ingiliz pirinclerinden verim alamadim pilav konusunda bir turlu turkiyede yaptigim pilav gibi olmuyor.

Sorunu gecici olarak basmati tipi pirinc alarak cozdum, simdilik durumlar iyi.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby davsan » Fri Nov 13, 2009 10:47 pm

ben de hep basmati kullaniyorum. tavsiyem, suyu dokmeden once sehriyeyle bi kavur bi kac dk.
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby Sylvan » Sat Nov 14, 2009 1:41 am

iskender hasretimi giderebilecek "iyi" bir yer bilen var mi arkadaslar?
User avatar
Sylvan
 
Posts: 89
Joined: Fri Mar 21, 2008 7:27 pm
Location: London

New postby hcho » Mon Nov 16, 2009 10:14 am

Picadilly Line'a binip Manor House duraginda ineceksin. Duragin cikisi iki caddenin kesisimidir. Biri Green Lana, digeri Seven Sisters. Oralar donerci, kebapci dolu. Gozune kestiridigine gir.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby incorg » Mon Nov 16, 2009 1:08 pm

Ben zeytinyagli dolma yapayim dedim, butun malzemeleri bir sekilde buldum valla. Turk bakkalda dolmalik biber bile gordum ama cok kendinden gecmis gibi idiler dolayisiyla renk renk paprikalarla yaptim, gayet de guzel oluyormus. Sadece kus uzumunu tarif etmek ve bulmak cok kolay olmadi zira ben onu kirmizi uzumun bir varyasyonu saniyordum ve Ingilizcesini merak bile etmedim. Turk bakkallarda bile sorunca sasirdilar bilemediler falan. Sonra sozlukten baktim meger "blackcurrant" denilen, kendisine cayindan asina oldugumuz seyin ta kendisiymis
incorg
 
Posts: 40
Joined: Thu Aug 21, 2008 12:35 pm

New postby Sylvan » Tue Nov 17, 2009 12:12 am

super, tesekkurler hcho.
User avatar
Sylvan
 
Posts: 89
Joined: Fri Mar 21, 2008 7:27 pm
Location: London

New postby valid » Tue Nov 17, 2009 2:29 am

abi ben hic yemek yapamiyorum..yok boyle birsey millet pilavlar degisik et yemekleri ben tam ingilizmisim harbiden sandvicdir ekmek arasidir hazir gidalar hep boyle yani beslenmem cok da memnunum halimden ya birde ugrasamiyorum ben cok zaman alan seyler bunlar yani cok denemisimdir ama ben acikiyorum mesela yemek yaparken bir yandan da yemegi falan yerim yani cok feci... :)
User avatar
valid
 
Posts: 108
Joined: Tue Feb 24, 2009 1:31 pm
Location: London

New postby davsan » Tue Nov 17, 2009 11:22 pm

@incorg
ben de zeytin yagli dolma yapmayi denemistim, ici falan cok guzel olmustu da biberler cok kaliin etliydi, super oldu diyemiycem. sonra da denemedim. paprikayla oluyor diyorsun yani?
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby cazkedisi » Thu Nov 19, 2009 5:02 pm

Ben bir anti-basmati olarak italyan risotto pirinci kullaniyorum. Bizim Turk pirinci kadar haslayinca lapa oluyor yalniz, cok az pisirmen yetiyor. Round rice oldugu icin cok lezzetli geliyor bize.
Iskender konusunda da Tike'nin iskenderini begendim ben.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

PreviousNext

Return to Hyde Park



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 109 guests