by Koşan Geyik » Sun Apr 27, 2008 11:45 pm
Tam da bugünlerde değinmeyi düşündüğüm bir konuya girilmiş:)
Ben, ne koku hissettim ne de başka birşey. Güzel pişirince gayet lezzetli oluyor. Özellikle Pork chops, limonlu kekikli ve zeytinyağlı marine edildikten sonra kızartılırsa veya ızgarada çok lezzetli oluyor. Üstelik ucuz. Domuz eti bana, tavuk eti ile dana eti karışımı bir his veriyor. İyi pişirmek gerekiyor, iyi pişip pişmediğini kontrol için, pişme esnasında eti bıçakla kontrol etmek gerekiyor. Kanlı su çıkarsa, daha pişmesi gerekiyor demektir. Aynen tavuk eti gibi... Bacon'a hayır demem bir de.
Sosis ise ayrı konu. Dana sosisini bile yiyemiyorum, bin türlü artık et, yağ, sakatat karışımı. Ne yediğiniz belli olmuyor.
Domuz sözcüğü bizim kültürümüzde küfür olarak kullanıldığı için, kötü bir şartlanma var diye düşünürüm. Pis ve iğrenç olduğu hissi oradan geliyor, tamamen önyargı.
Haphazard, dana ve kuzu etini de istediğin yerde bulabilirsin, karışımsız, doğru reyona veya kasaba gitmen gerek. British Lamb meşhurdur. Durum o kadar da vahim değil:)
Bi de şu Halal et konusuna girip kaçıcam:) Helal et satan yerlerin ne kadar pis ve pejmürde yerler olduğu dikkatinizi çekti mi hiç? Ne zaman bir Asyalı dükkana girsem (baharat ve salça, bulgur gibi şeyler için), arka taraflarda, üzerinde kanlı ve en az birkaç günlük giyilmiş kirli beyazımsı bir önlük bulunan, elinde satır tutan, asık suratlı, sakallı bir adam et parçalıyor olur. Etler öylece ortadadır, üzerinde sinekler falan uçuşuyordur. O durumu görünce, bütün etlerden tiksinir oluyorum ben. Sözü olan?