Board index Alaturka Londra Hyde Park

domuz eti yiyor muyuz?

Ayağı yere değmeyen herkes kraliçe hakkında atıp tutabilir

New postby firetrappp » Wed Feb 27, 2008 11:40 pm

merak ettigim bi konu.hani sadece ben mi yemiyorum yoksa genel olarak tiksintiyle mi bakiyoruz, yoksa 2 3 sene sonra ya anasini satayim o da et bu da et mi oluyor.hani is yerinde surekli menu de filan oluyor pisiriyorum yada pisiriyolar ama 30 sene yememisligin verdigi bi sey midir nedir bilmem yiyemiyorum.hani insanlar soruyo muslumansin ondan mi yok alakasi yok dinle filan tadi bi garip 30 sene yemedigim bi sey ve tadi gercekten farkli hani denedim cok kez ama bi tiksinti oluyo
sizde nasil menumuzde bulunduruyomuyuz yoksa aman bizden uzak olsun mu ?
firetrappp
 
Posts: 44
Joined: Mon Jul 16, 2007 11:26 am

New postby MmarlonN » Thu Feb 28, 2008 1:11 am

Ben de aman aman domuz yemiyeyim ya da yiyeyim gibi bir dert yok. Önümüze ne koyarlarda yiyoruz işte, nimettir geri çevirmek olmaz. Genel itibarı ile kokusu ve tadı senin de dediğin gibi bana da yabancı bunca sene yememişim bu yüzden kaynaklanan bir sorun var. dinle filan alakası yok, en azından benim açımdan. Damak tadına biraz ters gibi. Ama dediğim gibi oldumu yiyorum, anneannemin deyimi ile "nimettir, bırakırsan arkandan ağlar".

Nottinghill'de Alman bir abiler var onların yaptığı Alman sosisleri var (Erkut abinin yaptıklarından iyi olmasın) onu afiyet ile yiyorum. Onun dışında bacon gördümmü hayır demem.

Kısacası yemek buldum mu yerim abi.
// Hayattır seni sevmek !
User avatar
MmarlonN
BbrandoO
 
Posts: 396
Joined: Thu Apr 12, 2007 7:31 pm
Location: Bursa / London

New postby Flavio Briatore » Thu Feb 28, 2008 1:47 am

Yemem,özellikle etiketleri okurum,kafamdan bile geçirmem :)
Flavio Briatore
ROGER WATERS
 
Posts: 744
Joined: Thu Feb 01, 2007 1:16 pm

New postby kargha » Sun Mar 09, 2008 6:51 pm

yasak ya da zararlı olan şeylerin çoğunun güzel olmasından yola çıkarak nedense severim diye düşünmüştüm ama korkunç kokuyormuş. bir kez denedim zerre hazzetmedim.
Last edited by kargha on Thu Mar 20, 2008 7:21 pm, edited 1 time in total.
kargha
 
Posts: 16
Joined: Tue Nov 20, 2007 10:09 pm

New postby queerasfolk » Sun Mar 09, 2008 9:17 pm

ya ben TR'deyim gerçi de yani yurtdışına çıktığımda öyle bi inceleme yapıp yememezlik etmedim. Bulgaristan'da bi keresinde kebabçe denen bişey yedim bizim urfa kebap gibi aç mıydım neydim tadına bayıldım sonra domuz eti olduğunu öğrendim ben de her bulduğumda yemeye çalışıyom (niyeyse :roll: ) biraz psikolojik olabilir belki tiksinme olayı bilmiyom ama ben dünyalılardan tiskindiğim kadar domuzetinden tiskinmiyorum aksine lezzetli (ve ucuz) buluyorum :lol:
queerasfolk
 
Posts: 52
Joined: Mon Jan 07, 2008 12:54 pm

New postby haphazard » Thu Apr 24, 2008 11:58 am

Yememek elde mi? Herşeyde heryerde mutlaka domuz eti var..

Sosis alayım diyorum yok, salam alayım onda da var, jambon alayım diyorum beef yazıyor ama üstünde %bilmem kaç domuz yağı domuz eti.

Aç kalmaktansa yiyoruzda, şöyle miss gibi pişmiş dana etini, kuzu kavurmayı falan özledim..
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby Flavio Briatore » Thu Apr 24, 2008 12:06 pm

haphazard mutlaka elde,istersen aç kalmazsında :)
Bir tek Müslüman sen değilsin,Helal tabelalarını takip et :)
Flavio Briatore
ROGER WATERS
 
Posts: 744
Joined: Thu Feb 01, 2007 1:16 pm

New postby haphazard » Thu Apr 24, 2008 12:10 pm

Sainsbury's e bir mail atayım ozaman reyonlarınızda Halal Meat bölümü açar mısınız diye :)
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby 386-DX » Sat Apr 26, 2008 7:12 pm

Yurt dışına ilk çıktığımda aynen yukarıda da yazıldığı gibi hayatımda yememiş olmanın ve şartlanmaların verdiği bir olumsuz his başta bende de vardı. Domuz eti düşünmek ister istemez midemi bulandırıyor, aslında olmadığını bildiğim halde pismiş gibi gözüküyor, gözümün önüne zavallı küçük domuzcuklar falan geliyordu (dana eti yerdim o ayrı). Sonradan fikir olarak alıştım. Denemeye karar verdim.

İlk kez arkadaşlarla gittiğimiz bir yerde gerçekten güzelinden yiyince sevdim. Sonraki sefer başka yerde tattığımda ise tadı acayip kötü geldi. Şimdi de tat olarak çok sevmiyorum ama ara sıra yiyorum. Nasıl ki Eminönü alt geçitlerinde satılan kebapla iyi bir restorandakinin ya da biftekle kelle paçanın farkı varsa domuz eti de çeşit çeşit.

Sonuç:
1) Alışkanlıklar değişiyor.
2) Domuz etinin güzeli de kötüsü de var.
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

New postby Koşan Geyik » Sun Apr 27, 2008 11:45 pm

Tam da bugünlerde değinmeyi düşündüğüm bir konuya girilmiş:)

Ben, ne koku hissettim ne de başka birşey. Güzel pişirince gayet lezzetli oluyor. Özellikle Pork chops, limonlu kekikli ve zeytinyağlı marine edildikten sonra kızartılırsa veya ızgarada çok lezzetli oluyor. Üstelik ucuz. Domuz eti bana, tavuk eti ile dana eti karışımı bir his veriyor. İyi pişirmek gerekiyor, iyi pişip pişmediğini kontrol için, pişme esnasında eti bıçakla kontrol etmek gerekiyor. Kanlı su çıkarsa, daha pişmesi gerekiyor demektir. Aynen tavuk eti gibi... Bacon'a hayır demem bir de.

Sosis ise ayrı konu. Dana sosisini bile yiyemiyorum, bin türlü artık et, yağ, sakatat karışımı. Ne yediğiniz belli olmuyor.

Domuz sözcüğü bizim kültürümüzde küfür olarak kullanıldığı için, kötü bir şartlanma var diye düşünürüm. Pis ve iğrenç olduğu hissi oradan geliyor, tamamen önyargı.

Haphazard, dana ve kuzu etini de istediğin yerde bulabilirsin, karışımsız, doğru reyona veya kasaba gitmen gerek. British Lamb meşhurdur. Durum o kadar da vahim değil:)

Bi de şu Halal et konusuna girip kaçıcam:) Helal et satan yerlerin ne kadar pis ve pejmürde yerler olduğu dikkatinizi çekti mi hiç? Ne zaman bir Asyalı dükkana girsem (baharat ve salça, bulgur gibi şeyler için), arka taraflarda, üzerinde kanlı ve en az birkaç günlük giyilmiş kirli beyazımsı bir önlük bulunan, elinde satır tutan, asık suratlı, sakallı bir adam et parçalıyor olur. Etler öylece ortadadır, üzerinde sinekler falan uçuşuyordur. O durumu görünce, bütün etlerden tiksinir oluyorum ben. Sözü olan?
Koşan Geyik
 
Posts: 22
Joined: Tue Apr 15, 2008 8:42 pm

New postby haphazard » Mon Apr 28, 2008 1:36 am

Koşan Geyik,

Tecrübeler için teşekkürler :) Dediğin gibi o kötü pis koşullaması çocukluğumuzdan beri süregelen tecrübeler ile birleşmiş ne zaman ki 'İçindekiler' bölümünde 'Pork' yazısını görsek sürekli pis çamurlar içinde debelenip duran domuzları arkaplanda koşturmuştur.

Bu durumdan biraz biraz kurtulmaya başladım fakat benim problemim etin biraz yağlı oluşu ile ilgili. Vıcık vıcık sevmiyorum pek..

Geçenlerde ahçı bir arkadaş dana bacağını şu salam makinalarından ince ince kesip yedirtti bir güzel (sanırım bir nevi bacon) ona lafım yok pek tabii..

Halal Et mevzusunda ise fazla tecrübem yok fazla, gerekli gözlemleri yapıp yazarım :)
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby hcho » Mon Apr 28, 2008 9:13 am

Kotu kokunun on yargi oldugu savina katilmiyorum. Hele bir de haslamasi falan yapiliyorsa tahammul edilemez boyutta oluyor kokusu. Bazi hayvanlarin eti kotu kokar, mesala koyun da boyledir; ki biz de neredeyse kutsal sayilir. Domuz ondan da beter.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby firetrappp » Wed Apr 30, 2008 2:20 pm

koku olayi bencede cok kotu.bi kere gammon joint pisirmistim yapilis itibariyle bi kac kere kaynatip suzmek gerekiyo.
ya bu domuz bizlik bi sey degil,olsa ben sarhos olunca yerdim !!!
firetrappp
 
Posts: 44
Joined: Mon Jul 16, 2007 11:26 am

New postby MmarlonN » Thu May 01, 2008 11:42 am

Sen sarhoş olunca beni bile yersin, domuzu yemiyorsan demek ki koku cidden keskin geliyor.
// Hayattır seni sevmek !
User avatar
MmarlonN
BbrandoO
 
Posts: 396
Joined: Thu Apr 12, 2007 7:31 pm
Location: Bursa / London

New postby firetrappp » Tue May 06, 2008 6:02 am

Ya benim bildigim heal et,hani bizde koyunu yada buyukbasi keserlerken kani son damlasina kadar akitilir.ama burda kesmeden once hayvana elektrile sok verdiklerinden kani cikmiyor yani hayvanin eti mundar oluyor gibisinden bi takim seyler duymustum.Haa tabii dogal olarak helal et satan yerlerin dini sebeplerden domuz eti satmamasida muslumanlarin tercih sebebi
firetrappp
 
Posts: 44
Joined: Mon Jul 16, 2007 11:26 am

Next

Return to Hyde Park



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 111 guests