by haphazard » Mon Sep 05, 2011 9:43 am
Memleketten otantik tatlar ariyorsaniz Haz, Sofra, Ev, Tas vs size daha cok yenilikci Turk mutfagini hatirlatacaktir. Yine de iyidir guzeldir.
Ama cazkedisinin de dedigi gibi benim tek favorim Haringey. Daltson'da da iyi yerler var ama orasi da fazlasiyla modernize tatlar sunup fiyatlari yukari cekmis durumda.
Haringey'e gidecekler icin ise
Kebab icin iki yeri onerebilirim Diyarbakir ve Gokyuzu. Ben kebab yiyeceksem bu ikisinden baska hic bi yere gitmiyorum sahsen cunki hem calisanlar oldukca guleryuzlu ve icten hem de yemekler leziz ve fiyatlar oldukca makul. Diyarbakirin, yunan stili cacigi ve Gokyuzunun bulgur pilavini yemeden gecmeyin derim.
Antepliler kebab icin pek iyi bir yer degil sahsimce. Servis ve calisanlarinda iyi oldugunu soliyemeyecegim. Cin restorantina gitsen bu kadar kotu olamaz. Ama gercekten en iyi lahmacunuda onlar yapiyorlar tas firinda. Lahmacun yiyecekseniz baska yere gitmeyin :) Hatta hemen onlarin yaninda Kunefecisi var. Lahmacunu biraz az yerseniz gidip kunefeyi de deneyin.
Anteplilerin Gokyuzu restoranin yaninda bir de baklavacisi var. Gecen gittigimde "yanlislikla" yarim kilo fistik sarma aldim... Her halde yarim kilo'da almisimdir o gun direk olarak :) Ama harikaydi acikcasi o yuzden oraya da ugramadan gecmeyin derim.
Son olarak bu onerdigim yerler cok iyi yerler degil haliyle fiyat/kalite performasi yuksek oluyor. Diyarbakir'da icki yok. Antepliler disaridan temin ediyor, Gokyuzun'de hersey var. Oturup bir buyuge danismak isterseniz geliyor masaniza konuyor yaninda ikramlar vs insan hafifte olsa nevizade de oturuyormus gibi oluyor