Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlasmasi vizesi!

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby hakankaya2020 » Tue Dec 04, 2018 7:45 am

@nida
Aile dışındakilerin size verecekleri paranın karşılıksız olacağı konusu akla yatmayacağı için bu aile dışındaki para sahibinin size yardım yapmasının ardındaki motivasyonu göstermekle birlikte bu paranın geri ödeneceğini ve ödeme periyodunu yazmak daha mantıklı olur. Örneğin uzun yıllardır bize yardımcı olduğu için yada bizimle çalıştığı için kendi işini UK'de başlatması için para veriyorum ve bu parayı ilk bir yılı tamamlayıp geliri düzenli hale geldikten sonra aylık şu kadarlık ödemeler halinde geri talep ediyorum gibi bir mantık oluşturmanız daha doğru olur.
Diğer türlü bu para sadece vize prosederünü aşmak için yatırılmış ve geri çekilecekmiş gibi yani paranın sizin tasarrufunuzda olmadığı imajı oluşur.

@fanti
Daha önce İngiltere'de bulunmamış olmak konusu şu açıdan değerlendirilebilir; orada iş hayatı, pazar, müşteri dinamikleri ve oradaki hayat şartlarını bilmek-bilmemek açısından bir fark yaratır. Ama siz bu alanlarda araştırmalarınızı yaptığınızı, oradaki iş hayatı, müşteri davranışları ve hayat hakkında detaylara sahip olmanız yanınızda bunlara uygun bir adaptosyon motivasyonunuzu ortaya koyduktan sonra gitmemiş olmanız sıkıntı olmaz. Ki zaten daha önce bırakın UK'de bulunmayı, hiç yurt dışına çıkmamış kişilerin bile vize aldığını göreceksiniz.

Belgeler konusu kişilerin backgroundu ve yapacağı işe göre çok farklılık gösterse de temel olarak sizi, iş fikrinizi ve kuracağınız işletmeyi ilişkilendiren tüm belgeler olabilir. İşiniz ve yada UK'de hayat tesis etmekle ilgili olmayanları koymamanızda fayda var. Sizi tanımayan birisine iş fikrinizi ve bunu nasıl başaracağınızı anlatmaya vesile olacak dökümanlar yada diğer bir bakışla vize-ECAA memurunun karar vermesinde ona yardımcı olacak bilgi ve belgeleri eklemek. Kendinizi onun yerine koyarak düşünebilirsiniz.
hakankaya2020
 
Posts: 5
Joined: Mon May 05, 2014 2:55 pm
Location: İstanbul, Turkey

New postby nida » Tue Dec 04, 2018 8:17 am

@hakankaya2020 Çok teşekkür ederim.

Dün icep'in Londra ofisinden bir danışmanla da görüştüm, kendisi isme düzenlenmiş bir makbuzla altın satımından elde edilen paranın da kabul edildiğini, bu şekilde çok başvuru alıp başarılı olduklarını söyledi. Sonrasında bu anlaşmayla Londra'ya giden iki arkadaşıma daha danıştım konuyu, onlar da çevrelerinde bu şekilde gelen kişiler olduğunu söyledi. İstanbul Altın Rafinerisi bu konuda yardımcı olabiliyor, anladığım kadarıyla. Biz geri ödemek üzere borç göstermek yerine altın satışı yapmanın daha güvenli bir yöntem olduğunu hissettik. Bu şekilde ilerleyeceğiz.
nida
 
Posts: 0
Joined: Fri Nov 30, 2018 11:15 pm

New postby hakankaya2020 » Tue Dec 04, 2018 10:22 am

@nida
altın satımı derken eğer altın sizin ise bunu bozdurmaktan çekiniyorsanız, altın olarak bir bankaya atıp, onu da varlık olarak gösterebilirsiniz. Zaten altın gibi bir imkanınız varsa başkasına minnet etmeye gerek yok.
hakankaya2020
 
Posts: 5
Joined: Mon May 05, 2014 2:55 pm
Location: İstanbul, Turkey

New postby nida » Tue Dec 04, 2018 11:12 am

@hakankaya2020 evdeki altınları bankaya yatırıp, bunun banka dekontunu mu vereyim diyorsunuz? Aslında o altınların bana ait olduğunu düğün fotoğraflarıyla da kanıtlayabilirim ama açıkçası bu bana biraz komik bir yöntem gibi geliyor.

Diğer seçenekte ben eldeki altınları nakde çevirip, bu nakdi de bankaya aktararak hem altınların satış dekontunu hem de paranın bankaya geçişinin makbuzunu vermeyi düşünüyordum. Anladığım kadarıyla, siz bunu direkt banka üzerinden yapmayı teklif ediyorsunuz, değil mi?

Bir de benim başvurum sanırım ocak ayını bulacak. Bu işlemi bu hafta yapmış olmam (yani başvurudan bir ay önce) sorun teşkil eder mi sizce? Hemen başvuru öncesinde mi yapsam daha iyi olur?
nida
 
Posts: 0
Joined: Fri Nov 30, 2018 11:15 pm

New postby hakankaya2020 » Tue Dec 04, 2018 11:51 am

@nida
Doğrudur, aynen altınları bankaya altın olarak yatırıp, değerini bildirebilirsiniz, vize alınca nakde çevireceğim gibi.
altınlarınızın düğün-birikim vs. kaynağını bir yazı ile bildirebilirsiniz.
Altınların zaten yastık altı yapılması bir yabancı tarafından tarafından normalde anlaşılabilir olmadığından önceden yapmanız daha faydalı olur, böylece başvuruya kadar bankada durmuş olması da size ayrıca bu paranızı/varlığınız üzerinde tasarruf sahibi olduğunuzu ifade etmeye yardımcı olur.
hakankaya2020
 
Posts: 5
Joined: Mon May 05, 2014 2:55 pm
Location: İstanbul, Turkey

New postby DenizPena » Thu Dec 06, 2018 8:08 am

Merhaba,
Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de bir bankada dış ticaret bölümünde çalışıyorum.İşin konusu dış ticaret olduğu için ICC' nin (Milletlerarası Ticaret Odası) yayınladığı bütün üye ülkelerde geçerli mevzuata göre çalışıyoruz.ICC her yıl CDCS,CSDG,CITF adında sınavlar düzenleyerek sınavı kazananlara aynı işi herhangi bir üye ülkede yapabileceği anlamını taşıyan sertifika veriyor.Bende de bu sertifikalardan var, bunlara istinaden İngiltere' de uygun iş ilanları bulup başvuru yapıyorum ama çalışma iznim olmadığı için kabul edilmiyorum.Freelancer dış ticaretçi olarak Ankara Anlaşması'na başvurmayı düşünüyorum ama önümde bu şekilde bir örnek olmadığı için gizli işçilikden dolayı red alabilirim diye düşünüyorum.Acaba yine de bu şekilde şansımı denemeli miyim yoksa muhasebeci olan eşim üzerinden başvuru yapıp dependant olarak mı denemeliyim?
Fikri, bilgisi olan varsa yanıt verebilirse çok sevinirim.
Herkese bol şans dilerim.
DenizPena
 
Posts: 0
Joined: Mon Oct 08, 2018 6:36 pm

New postby orduevi » Thu Dec 06, 2018 9:41 am

@DenizPena esiniz muhasebeciyse onun uzeriden başvurun. Muhasebe alanında contractor isler bulunur. Sizde rahat rahat full time calisirsiniz.
orduevi
 
Posts: 66
Joined: Tue Jun 07, 2016 7:43 am

New postby DenizPena » Thu Dec 06, 2018 3:38 pm

orduevi wrote:@DenizPena esiniz muhasebeciyse onun uzeriden başvurun. Muhasebe alanında contractor isler bulunur. Sizde rahat rahat full time calisirsiniz.

Teşekkürler @orduevi ben de öyle düşünüyorum ama eşim 1 yıldır çalışıyor ve İngilizcesi başlangıç seviyesinde bir de maliyetler için amcam bize sponsor olacak bunlar başvuruyu olumsuz etkiler mi bilmiyorum
DenizPena
 
Posts: 0
Joined: Mon Oct 08, 2018 6:36 pm

New postby fanti » Thu Dec 06, 2018 5:49 pm

@hakankaya2020 Bilgiler için çok teşekkür ederim.
fanti
 
Posts: 0
Joined: Thu Oct 04, 2018 6:45 pm

New postby orduevi » Thu Dec 06, 2018 11:43 pm

DenizPena wrote:
orduevi wrote:@DenizPena esiniz muhasebeciyse onun uzeriden başvurun. Muhasebe alanında contractor isler bulunur. Sizde rahat rahat full time calisirsiniz.

Teşekkürler @orduevi ben de öyle düşünüyorum ama eşim 1 yıldır çalışıyor ve İngilizcesi başlangıç seviyesinde bir de maliyetler için amcam bize sponsor olacak bunlar başvuruyu olumsuz etkiler mi bilmiyorum


Ingilizce baslangic seviyesindeyse etkiler maalesef. Kagit uzerinde dil bilme zorunluluğu olmamasına ve başvuru sırasında mülakatın Türkçe yapilmasi hakki olmasina ragmen eğer Ingilizce yoksa veya baslangic sevicesinde a ve b düzeyindeyse negatif puan olacaktır. Ama diyelim ki çok büyük meblağ ile yatırım yapılacak o zaman gorevli Ingilizce'ye bakmaz. Ancak amcanızın sponsorluğuna da ihtiyacınız varsa dil konusunu bir sekilde çözmenizi tavsiye ederim.

Mesela 2 aylik hızlı bir Ingiltere kursu olsa? Veya Turkiye'de dil eğitimi sertifikası var mi esinizin? Bir sekilde Ingilizce sorununu göstermeyin.
orduevi
 
Posts: 66
Joined: Tue Jun 07, 2016 7:43 am

New postby musty38 » Fri Dec 07, 2018 11:50 am

merhaba, nereye yazacağımı bulamadığım için buraya yazıyorum kusura bakmayın,
ben üniversite okuyorum ve erasmus stajı ile İngilterede 12 ay staj yapmayı düşünüyorum.
ECAA1 worker vizesine 1 yıl çalıştıktan sonra başvuru yapılıyor, ben 12 ay staj yapıp buna başvurabilir miyim? bilgisi olan var mı? başvuru yaptıktan sonra sonuçlanana kadar çalışmaya ve ingiltere'de kalmaya devam edebiliyor muyum?
çok teşekkürler şimdiden
musty38
 
Posts: 0
Joined: Tue Dec 04, 2018 2:10 pm

New postby evrimsavas » Mon Dec 10, 2018 7:02 pm

Herkese merhaba,
Ankara anlaşması ile çocuk bakıcılığı üzerine şirket kurmayı planlıyorum. Bu işi yapan ve oradaki düzeni anlatabilecek biri var mı? İş ilanlarına baktığımda temizlik , yemek ve çoğunda 2 ya da daha fazla çocuk ile ilgilenme olarak belirtmişler. Ancak bunun karşılığı hiç te yeterli değil. Kaldı ki istenen de pek makul görünmüyor. Yani düzen ilanlardaki gibi mi yoksa farklı koşullarda da çalışma imkanı var mı? Yaygın olanı nasıl? Bir de kolay iş bulunabilir mi bu alanda? Bildiğiniz siteler var mı benim ilan verebileceğim bakıcılık konusunda. Başvuru sürecine girmeden incelemek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler :-)
evrimsavas
 
Posts: 0
Joined: Mon Dec 10, 2018 6:45 pm

New postby sevgi16 » Tue Dec 11, 2018 4:28 pm

Herkese Merhaba,

Yardımcı olacağınız umuduyla bu siteye kaydoldum, faydalı bilgiler içeriyor ancak hepsini okumaya fırsatım olmadı. Kendimle ilgili durumu danışacağım.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunuyum. 2-3 ay süreli 2 farklı aile için oyun ablalığı yaptım. 5 ay süreyle yarı zamanlı olarak 2 farklı anaokulunda çalıştım. Ancak sigortasız olduğum için bunları kanıtlayıcı belgem yok.

Bunlar dışında 3 farklı mağazada satış danışmanı olarak çalıştım ve bir tanesinde hala devam etmekteyim.

Normal şartlarda yüksek lisans ile Londra’ya gidip orada mezuniyetten sonra çalışma izni alıp kalmayı planlıyordum ancak bu hayalimin pek de olmayabileceğini öğrendim. O yüzden şimdi yana yakıla Ankara Antlaşması’nı araştırıyorum.

Öncelikle kafamı kurcalayan en önemli soru: Ankara Antlaşması’nın akıbeti Mart 2019’dan sonra ne olacak? Diyelim Mart’ta başvurduk. The UK, Avrupa Birliği’nden ayrılacak diye halihazırda başvurmuş olanların başvurularına ne olacak? Böyle bir antlaşmayı istemiyorlarsa ret mi yeriz direkt?

Ve kafamı kurcalayan bir diğer sorun da şu ki ben oraya Ankara Antlaşması ile gidersem master programına başvurabilir miyim? Genelde master bitmeden başvuranları duydum ama tam tersi bu konuda bir şey bulamadım maalesef. Benzer durumu yaşamış olan var mıdır acaba?

Bir de en önemli meselelerden biri orada ne işi yapacağımla alakalı. Çocuk bakıcısı olarak başvurmaya çalışsam bunun prosedürü daha mı farklııdır? İsteyecekleri belgeler falan?

Ya da satış üzerine mi bir şeyler yapmalıyım?

Ya da kendi mesleğimle alakalı bir şeyleri mi denesem? Ama normal şartlarda en az yükseklisans mezunu olmam gerekiyor bunun için. Sadece psikolojik testler eğitimi aldım sertifika olarak eğitimime ek.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
sevgi16
 
Posts: 0
Joined: Tue Dec 11, 2018 4:13 pm

New postby debedebe » Thu Dec 13, 2018 8:20 am

sevgi16 wrote:Herkese Merhaba,

Yardımcı olacağınız umuduyla bu siteye kaydoldum, faydalı bilgiler içeriyor ancak hepsini okumaya fırsatım olmadı. Kendimle ilgili durumu danışacağım.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunuyum. 2-3 ay süreli 2 farklı aile için oyun ablalığı yaptım. 5 ay süreyle yarı zamanlı olarak 2 farklı anaokulunda çalıştım. Ancak sigortasız olduğum için bunları kanıtlayıcı belgem yok.

Bunlar dışında 3 farklı mağazada satış danışmanı olarak çalıştım ve bir tanesinde hala devam etmekteyim.

Normal şartlarda yüksek lisans ile Londra’ya gidip orada mezuniyetten sonra çalışma izni alıp kalmayı planlıyordum ancak bu hayalimin pek de olmayabileceğini öğrendim. O yüzden şimdi yana yakıla Ankara Antlaşması’nı araştırıyorum.

Öncelikle kafamı kurcalayan en önemli soru: Ankara Antlaşması’nın akıbeti Mart 2019’dan sonra ne olacak? Diyelim Mart’ta başvurduk. The UK, Avrupa Birliği’nden ayrılacak diye halihazırda başvurmuş olanların başvurularına ne olacak? Böyle bir antlaşmayı istemiyorlarsa ret mi yeriz direkt?

Ve kafamı kurcalayan bir diğer sorun da şu ki ben oraya Ankara Antlaşması ile gidersem master programına başvurabilir miyim? Genelde master bitmeden başvuranları duydum ama tam tersi bu konuda bir şey bulamadım maalesef. Benzer durumu yaşamış olan var mıdır acaba?

Bir de en önemli meselelerden biri orada ne işi yapacağımla alakalı. Çocuk bakıcısı olarak başvurmaya çalışsam bunun prosedürü daha mı farklııdır? İsteyecekleri belgeler falan?

Ya da satış üzerine mi bir şeyler yapmalıyım?

Ya da kendi mesleğimle alakalı bir şeyleri mi denesem? Ama normal şartlarda en az yükseklisans mezunu olmam gerekiyor bunun için. Sadece psikolojik testler eğitimi aldım sertifika olarak eğitimime ek.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.


Merhaba,
Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla kafaniz cok karisik ve gelip gelmeme, hangi is yapma vs. konularda net bir planiniz yok. Aklinizdaki tek netlesmis konu master yapma isteginiz, bence bunun uzerine gidin. Master programiyla geldiginizde okul zamani 20 saat, yazlari tam zamanli calisma sansiniz var. Master bitince de kafaniz daha netlesmis olur, yolunuzu cizersiniz.
debedebe
 
Posts: 0
Joined: Thu Nov 08, 2018 10:43 am

New postby mehmetc » Thu Dec 13, 2018 9:55 am

sevgi16 wrote:Herkese Merhaba,

Yardımcı olacağınız umuduyla bu siteye kaydoldum, faydalı bilgiler içeriyor ancak hepsini okumaya fırsatım olmadı. Kendimle ilgili durumu danışacağım.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunuyum. 2-3 ay süreli 2 farklı aile için oyun ablalığı yaptım. 5 ay süreyle yarı zamanlı olarak 2 farklı anaokulunda çalıştım. Ancak sigortasız olduğum için bunları kanıtlayıcı belgem yok.

Bunlar dışında 3 farklı mağazada satış danışmanı olarak çalıştım ve bir tanesinde hala devam etmekteyim.

Normal şartlarda yüksek lisans ile Londra’ya gidip orada mezuniyetten sonra çalışma izni alıp kalmayı planlıyordum ancak bu hayalimin pek de olmayabileceğini öğrendim. O yüzden şimdi yana yakıla Ankara Antlaşması’nı araştırıyorum.

Öncelikle kafamı kurcalayan en önemli soru: Ankara Antlaşması’nın akıbeti Mart 2019’dan sonra ne olacak? Diyelim Mart’ta başvurduk. The UK, Avrupa Birliği’nden ayrılacak diye halihazırda başvurmuş olanların başvurularına ne olacak? Böyle bir antlaşmayı istemiyorlarsa ret mi yeriz direkt?

Ve kafamı kurcalayan bir diğer sorun da şu ki ben oraya Ankara Antlaşması ile gidersem master programına başvurabilir miyim? Genelde master bitmeden başvuranları duydum ama tam tersi bu konuda bir şey bulamadım maalesef. Benzer durumu yaşamış olan var mıdır acaba?

Bir de en önemli meselelerden biri orada ne işi yapacağımla alakalı. Çocuk bakıcısı olarak başvurmaya çalışsam bunun prosedürü daha mı farklııdır? İsteyecekleri belgeler falan?

Ya da satış üzerine mi bir şeyler yapmalıyım?

Ya da kendi mesleğimle alakalı bir şeyleri mi denesem? Ama normal şartlarda en az yükseklisans mezunu olmam gerekiyor bunun için. Sadece psikolojik testler eğitimi aldım sertifika olarak eğitimime ek.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.


Alaturkalondra her ne kadar -ben dahil- birçok insana çok faydalı olmuş ve İngiltere'ye gelirken onlara rehberlik eden birçok yorumu barındırıyor olsa da bu şekilde çok genel ve birden fazla konu başlığı açabilecek potansiyelde sorulara cevap almak pek mümkün olmaz.

Bu sadece bu forum için değil. Herhangi bir konuda soru sorduğun tüm forum ve mecralar için de geçerlidir. Kapsamı daraltarak soru sormak ve bu soruları mümkünse netleştirmeye çalışmak daha hızlı ve doğru cevaplar alma ihtimalini artırır.

Öncelikle şunu söyleyeyim. İngiltere ya da başka bir ülke; yurtdışına yerleşme ya da eğitim alma gibi bir konuda böyle bir forum varsa ben olsam tüm postları okurdum. Elbette bunu hemen yap demiyorum ama zamana yayarak insanların burda ne sorduğuna ve ne cevaplar aldığına bakar ve gerekirse not alırdım.

- Yüksek lisanstan sonra burda kalamayacağını ve kariyer yapamayacağını kim söyledi ise ondan bir daha tavsiye alma. Bu bilgi doğru değil. Yüksek lisanstan sonra sponsor bir firma bulup Tier 2 vizesi ile ya da Ankara Anlaşması (o zaman hala devam ederse) İngiltere'de kalabilirsin. Birincisinde bir yerde çalışabilir, ikincisinde ise kendi şirketini kurup iş yapabilirsin

- Ankara Anlaşması'nın Mart 2019'dan sonra ne olacağı sadece senin kafanı kurcalamıyor. Bu konuyla ilgili herkesin kafasını kurcalıyor bu. Hele de Brexit'in sonunun nasıl biteceğini İngiltere'nin şu andaki Başbakanı Teresa May bile bilmezken konu iyice karmaşıklaşıyor. Ben olsam niyetim varsa fazla düşünmez girişimde bulunurdum ve sonucun sadece kendim ile ilgili kısmı ile ilgilenirdim. Yani ben başvurduğum dönemde devam ediyor mu, ediyorsa başvurum kabul oldu mu, kabul oldu ise nasıl iş bulurum ve İngiltere'de tutunurum, İngiltere'de tutunursam nasıl ILR alırım, ILR aldıysam nasıl vatandaşlık hakkı kazanırım, vatandaşlık hakkı kazanırsam buna başvurur muyum, başvurum olumlu sonuçlanır da vatandaş olacak zaman gelirse kitabı mukaddes üzerine mi yoksa şerefim üzerine mi yemin ederim vs. bunları düşünürdüm ki bu dediğim şimdi başlasan toplamda 7 ila 10 yıl kadar bir süre alır töleransları ile birlikte

- Böyle bir anlaşmayı istemiyorlarsa ret yemezsin. Hatta ret yeme ihtimalin sıfırdır. Çünkü böyle bir anlaşma yoksa başvurma imkanın da olmaz. Başvuramadığın şeyden ret yemezsin. Başvurup vize alanların durumu ise 5 yılda ILR sonrasında da vatandaşlık hakkı elde etmek şeklinde. O süreye kadar da önce ilk olarak 1 yıl, sonra 1 ila 3 yıl uzatma sonra da 1 yıl uzatma şeklinde gidecek. Vize uzatarak ilerleyecekler

- Ankara Anlaşması ile gelirsen master programlarına başvurabilirsin. Her program kendine özel şartlar içerir ama Ankara Anlaşması Vizesi ile İngiltere'de oturum iznine sahip olacağın için master programında bunu belgelersin ve başvurun kabul edilir. Özel durumları önce ilgili master programını bulacaksın, programı düzenleyen üniversite vs.ye soracaksın

- Sorduğun soru eğer master öğrencisi olarak gelip bitince (ya da bitmeye yakın) Ankara Anlaşması'na başvurmak ise mümkün. Bu durumda Ankara Anlaşması'nın şartları normalde ne ise o geçerli. Tabi o zamana Ankara Anlaşması kalırsa

- Buraya gelince ne iş yapacağın konusunda ise buna önce sen karar vermelisin. Çocuk bakıcılığı, satış, ya da kendi mesleğinden hangisini yapacaksan buna karar verdikten sonra o piyasada ne olup bitiyor bunu araştırman ve o piyasada var olmak için neler yapman gerektiğini öğrenmen gerekiyor. Bu araştırma ilgili recruitment siteleri (işe alım siteleri), internetten bulabileceğin verileri analiz etmek, Linkedin'de o alanda çalışanların profillerini inceleme ve mümkünse onlarla temasa geçme, bu konudaki etkinlikleri takip etme ve mümkünse katılma, bu konudaki video, blog, web sitesi, organizasyon, vs. bulma, kaydolma takip etme gibi faaliyetlerde bulunarak yapılır

Başarılar dilerim.
---
mehmetc
 
Posts: 5
Joined: Sat May 26, 2018 9:35 am

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests