@Emre
Teşekkür ederim.
mundack wrote:Merhabalar
Ankara anlaşması ile 6 aydır Londra'da yaşıyorum eşimle.
Annem ziyarete gelmek istiyor.
Yeşil pasaportu var, öğretmen emeklisi. Bankada hiç birikimi yok maalesef. Ocakta üç aylık maaşı gelecek. Boşanmış, tek yaşıyor.
Demem o ki bu ziyareti gerçekleştirecek maddi gücü yok.
bu yüzden benim davetiye mektubu yazma hakkım var mı bir ankara anlaşmalı dependantı olarak?
Bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevineceğiz.
Teşekkürler.
Emre wrote:@İroy şu para olayını bizim halkımız hep sorun haline getiriyor vize başvurularında. Unutulmaması gereken, vize başvurularını vize memurlarının değerlendiriyor olduğu. Yani karşıda bilgisayar ya da bir robot yok. Millet 10 gün önceden para yatırıp, bir de bunu aklınca ayrı günlere yayarak vize memurlarını yanıltabileceğini düşünüyor. Akıllarınca kandırmaya çalışıyorlar. Ki çok gereksiz bir davranış. (burada lafım ajansa bu arada)
Bir hesaba yüklü bir nakit durduk yere girecekse, bunun kaynağı her halükarda belirtilmeli. Kaynağı belirsiz yatırılan tutarlar -10 güne yaysan dahi- direkt alarm zillerini çalıyor. Ki vize memurları aptal değil. Banka dökümlerini geriye dönük kontrol ediyorlar. Sadece son rakama bakmıyorlar.
Prim+maaş kısmı ise bizim işverenlerimizin işgüzarlığı. Sigortayı düşükten ödemek için yaptıkları bir iş. Yine bunu aşmak için, maaş kısmına bordrodaki net maaş tutarı yazılmalı. Diğer gelirler kısmına da aldığın primler.
Ve elbette bir kapak yazısı yazıp, seyahat planını açıklamalı ve banka hesabındaki paranın altın bozdurmadan geldiğini yazmalısın. Ve bu parayla seyahatini karşılayacağını belirtmelisin.
Altın bozdurma faturasını ilk başvuruya eklemeyip, parayı ufak ufak yatırarak, ajans vize memurlarını kandırabileceğini düşünmüş. Çok büyük hata yapmış. Gereksiz hareketler bunlar.
Emre wrote:@İroy kapak yazısında önceki başvurunun bir ajans tarafından yapıldığını ve bu yüzden başvuruda istenmeyen bir hata olduğunu yazabilirsin. Ancak uzun uzun açıklamaya gerek yok. Senin açıklaman gereken nokta, hesabına giren para. Ve bunu yapmanın yolu da, bozdurduğun altınların makbuzunu gösterip, bakın ben bu parayı aldım ve hesabıma yatırdım demek. Ha ama tabi parça parça yatırmışsın. Onu nasıl açıklarsın bilmiyorum. Belki de bekleyip banka hesabını falan düzene sokup o şekilde birkaç ay sonra başvurmak daha iyi olur.
Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü
Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest