Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlasmasi vizesi!

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby ozenc_y » Tue Nov 05, 2019 11:21 pm

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle burası gerçekten çok faydalı bir site. Danışmana verecek 2000 poundu olmayanlar için tam bir kurtarıcı :) Katkısı olan herkese teşekkürler.

Kendim için dependant olmadan başvuru yapacağım ama danışmanla çalışmadığım için sürekli bir şeyleri unutacağım eksik yapacağım diye endişe içindeyim. Gov.uk sitesinde de çok detaylı belge listesi göremedim, anladığım kadarıyla buradaki herkes orada yazmayan ekstra bir sürü detaylı belge sunmuş başvururken. Belgelere dair bir check list oluşturmak istiyorum. Kapsamlı gerekli evraklar listesi paylaşabilecek olan var mıdır?

Başvurum hakkında bilgi: Bu alanda deneyimim olduğu için home office İK Danışmanlığı üzerine bir iş planı, hesapta 9000 sterlin (bu parayı ailem bana yolladı onların başka belge yollaması gerekiyor mu mesela)

Teşekkürler herkese & Sevgiler
ozenc_y
 
Posts: 0
Joined: Mon Oct 21, 2019 9:56 am

New postby Haluk » Tue Nov 05, 2019 11:23 pm

orduevi wrote:
berkke wrote:Merhabalar bir sorum olacaktı ankara anlaşması başvurumu önce ingiltereye gidip yapmak istiyordum fakat 1. başvuruda maddi yetersizlikten red aldım.2. başvurumda ise bu durumu usulüne uygun şekilde düzelterek başvurdum fakat bu seferde ingiltereye giriş yaptıktan sonra geri dönmeyeceğime inandıkları için red cevabı geldi.Başvurumu türkiyeden yapmaya karar verdim.Aldığım bu iki vize reddi başvurum sırasında değerlendirmeye alınacakmı bununla ilgili bir savunma gibi bir yazı eklemelimiyim dosyaya yoksa turist vizesi reddi hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmıyorumu?


Degerlendirmeye alabilirler veya almayabilirler. Yeni basvuruda onceki red nedenleri aciklanmis ve giderilmişse sorun olmaması gerekir ama aslında bu orada dosyaya bakan kisinin inisiyatifinde maalesef.

Ayrica boyle bir red sebebi daha once AA'da duymamistim "Ingiltereye giriş yaptıktan sonra geri dönmeyeceğime inandıkları için red cevabı geldi". Turist vizelerinde okuyordum ama AA'da ilk defa gordum. Demek bu kadar red vermek icin bahane üretmeye baslamislar.


Benim anladığım, daha önceki 2 başvuru turist vizesi başvurusu. Ankara Antlaşması başvurusu değil. Turist vizesine ret verdiler, o ret Ankara Antlaşmasını etkiler mi diye soruyor anladığım kadarıyla.

Bence (ki uzman değilim), etkilemez. Ankara Antlaşması başvurularını, eski Ankara Antlaşması başvurusu retleri bile olumsuz etkilemiyor. Her başvuruyu kendi içinde değerlendiriyorlar diye biliyorum.
Haluk
 
Posts: 0
Joined: Sun Oct 13, 2019 8:17 pm

New postby berkke » Tue Nov 05, 2019 11:54 pm

Evet biraz eksik bir anlatım olmuş fakat son cümlede belirttiğim gibi daha önce 2 kez turist vizesinden red aldım.Bu konuda emin olamadım çoğunlukla kimse bu konuda net birşey söylemiyor.Tereddütte kaldım açıkcası dosyaya bu konu ile ilgili bir açıklama eklesemmi diye.Herneyse hazır yeri gelmişken it alanı için 25.000 tl sermaye yeterli gelirmi sizce?
berkke
 
Posts: 0
Joined: Tue Nov 05, 2019 11:10 am

New postby fnb » Wed Nov 06, 2019 12:04 am

Arkadaşlar herkese merhaba. Londradan Business development ve marketing consultancy alanında tecrübe yetersizliği nedeniyle ilk başvuru 6 ağustosta red aldım. 2. başvurumu 15 ağustosta yaptım ve dün ondan da red aldım ve gösterilen red gerekçeleri business plan ile alakalı ve hepsini çürütecek şeyler business planda mevcut, çok açık ki kötü niyetli ve ilk redden ötürü ön yargılı bi home office memuruna denk geldim şu an ne yapacağımı bilmiyorum ve çok kararsızım. Danışmanım istersen itiraz istersen yeniden başvuru yapalım dedi fakat itiraza olumlu dönüş oranı çok düşük ancak güzel bi açıklamayla aslında her şeyin mevcut olduğunu anlatsak başka bi memur incelediğinde işe yarar mı. Karar vermek için sürem çok kısıtlı bu konuda tecrübesi olan veya tavsiye verebilecek olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
fnb
 
Posts: 0
Joined: Tue Nov 05, 2019 11:54 pm

New postby Haluk » Wed Nov 06, 2019 12:49 am

berkke wrote:Evet biraz eksik bir anlatım olmuş fakat son cümlede belirttiğim gibi daha önce 2 kez turist vizesinden red aldım.Bu konuda emin olamadım çoğunlukla kimse bu konuda net birşey söylemiyor.Tereddütte kaldım açıkcası dosyaya bu konu ile ilgili bir açıklama eklesemmi diye.Herneyse hazır yeri gelmişken it alanı için 25.000 tl sermaye yeterli gelirmi sizce?


İş planınıza bağlı. İş planınızda yetirebiliyorsanız, sorun olmaması lazım. 2000 sterlinle, evden IT contractor olarak çalışacağım diye iş planı hazırlayıp onay alanlar duydum. Ama iş planının o kadar sermayeyle kar edebilir olması, sizin (varsa bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin) geçimini sağlayabilecek olması ve bir de, şirketin karşılaşabileceği maddi yükümlülüklere yetecek yedek para olması önemli hususlar (bu üçünün karşılanmaması direkt ret sebebi).

Ret sebepleri Business Guidance belgesinde yazılı. Orada yazılı olan ret gerekçeleri dışında, başka bir gerekçeyle ret veremiyorlar.
Haluk
 
Posts: 0
Joined: Sun Oct 13, 2019 8:17 pm

New postby Selen80 » Wed Nov 06, 2019 6:49 am

[quote="fnb"]Arkadaşlar herkese merhaba. Londradan Business development ve marketing consultancy alanında tecrübe yetersizliği nedeniyle ilk başvuru 6 ağustosta red aldım. 2. başvurumu 15 ağustosta yaptım ve dün ondan da red aldım ve gösterilen red gerekçeleri business plan ile alakalı ve hepsini çürütecek şeyler business planda mevcut, çok açık ki kötü niyetli ve ilk redden ötürü ön yargılı bi home office memuruna denk geldim şu an ne yapacağımı bilmiyorum ve çok kararsızım. Danışmanım istersen itiraz istersen yeniden başvuru yapalım dedi fakat itiraza olumlu dönüş oranı çok düşük ancak güzel bi açıklamayla aslında her şeyin mevcut olduğunu anlatsak başka bi memur incelediğinde işe yarar mı. Karar vermek için sürem çok kısıtlı bu konuda tecrübesi olan veya tavsiye verebilecek olan arkadaşlar yardımcı
Last edited by Selen80 on Thu Nov 07, 2019 12:10 pm, edited 1 time in total.
Selen80
 
Posts: 0
Joined: Thu Oct 31, 2019 8:28 pm

New postby debedebe » Wed Nov 06, 2019 10:27 am

fnb wrote:Arkadaşlar herkese merhaba. Londradan Business development ve marketing consultancy alanında tecrübe yetersizliği nedeniyle ilk başvuru 6 ağustosta red aldım. 2. başvurumu 15 ağustosta yaptım ve dün ondan da red aldım ve gösterilen red gerekçeleri business plan ile alakalı ve hepsini çürütecek şeyler business planda mevcut, çok açık ki kötü niyetli ve ilk redden ötürü ön yargılı bi home office memuruna denk geldim şu an ne yapacağımı bilmiyorum ve çok kararsızım. Danışmanım istersen itiraz istersen yeniden başvuru yapalım dedi fakat itiraza olumlu dönüş oranı çok düşük ancak güzel bi açıklamayla aslında her şeyin mevcut olduğunu anlatsak başka bi memur incelediğinde işe yarar mı. Karar vermek için sürem çok kısıtlı bu konuda tecrübesi olan veya tavsiye verebilecek olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Danismaniniz olmasina ragmen 2 basvuruda da red aldiysaniz 3. basvuruyu ayni danismanla yapmasaniz daha iyi olur sanki. Hele ki business plan ile alakaliysa reddiniz daha da aci.
debedebe
 
Posts: 0
Joined: Thu Nov 08, 2018 10:43 am

New postby debedebe » Wed Nov 06, 2019 10:32 am

berkke wrote:Evet biraz eksik bir anlatım olmuş fakat son cümlede belirttiğim gibi daha önce 2 kez turist vizesinden red aldım.Bu konuda emin olamadım çoğunlukla kimse bu konuda net birşey söylemiyor.Tereddütte kaldım açıkcası dosyaya bu konu ile ilgili bir açıklama eklesemmi diye.Herneyse hazır yeri gelmişken it alanı için 25.000 tl sermaye yeterli gelirmi sizce?

Daha onceki redleriniz dosyayi daha dikkatli incelemelerine sabep olur ancak Guidance'a uygun basvuru yaptiysaniz kabul edeceklerdir. Yalniz kisa sure once turist vizesini maddi sebeple red ettilerse, AA kapsaminda elinizdeki 25,000 TL ye de supheyle yaklasabilirler, paranin kaynagini , nasil kazandiginizi dikkatlice belirtin.
IT Consultancy icin Home Office calisacagim derseniz sermaye yeterli olur ancak kisisel yasam masraflari icin kisisel planinizda yasanacak sehri kiralarin ucuz oldugu bir yer secmenizi tavsiye ederim.
debedebe
 
Posts: 0
Joined: Thu Nov 08, 2018 10:43 am

New postby elfbtny » Wed Nov 06, 2019 11:03 am

Arkadaşlar, 14 Ekim eşli ve danışmansız (BP'yi yazdırdım sadece) ECAA başvurumuz 5 Kasım'da olumlu sonuçlandı. Asıl macera şimdi başlıyor.
Süreçteki herkese bol şans diliyorum.
elfbtny
 
Posts: 2
Joined: Wed Mar 06, 2019 11:36 am

New postby ozenc_y » Wed Nov 06, 2019 11:57 am

elfbtny wrote:Arkadaşlar, 14 Ekim eşli ve danışmansız (BP'yi yazdırdım sadece) ECAA başvurumuz 5 Kasım'da olumlu sonuçlandı. Asıl macera şimdi başlıyor.
Süreçteki herkese bol şans diliyorum.


Hayırlı olsun. İş planınız ne üzerineydi?
ozenc_y
 
Posts: 0
Joined: Mon Oct 21, 2019 9:56 am

New postby elfbtny » Wed Nov 06, 2019 1:43 pm

ozenc_y wrote:
elfbtny wrote:Arkadaşlar, 14 Ekim eşli ve danışmansız (BP'yi yazdırdım sadece) ECAA başvurumuz 5 Kasım'da olumlu sonuçlandı. Asıl macera şimdi başlıyor.
Süreçteki herkese bol şans diliyorum.


Hayırlı olsun. İş planınız ne üzerineydi?


Insan Kaynaklari danismanligi uzerineydi. Sirketlere ise alim, bireylere CV ve mulakat danismanligi uzerine, Hampshire bolgesinde.
elfbtny
 
Posts: 2
Joined: Wed Mar 06, 2019 11:36 am

New postby fatqsh » Wed Nov 06, 2019 5:37 pm

Merhabalar,
İstanbul'dan danışmansız olarak lead + dependant 15 Ekim online, 17 Ekim parmak izi ve 6 Kasım olumlu sonuç aldık. Darısı bekleyenlerin başına.
fatqsh
 
Posts: 0
Joined: Wed Nov 06, 2019 5:35 pm

New postby ozenc_y » Wed Nov 06, 2019 9:40 pm

elfbtny wrote:
ozenc_y wrote:
elfbtny wrote:Arkadaşlar, 14 Ekim eşli ve danışmansız (BP'yi yazdırdım sadece) ECAA başvurumuz 5 Kasım'da olumlu sonuçlandı. Asıl macera şimdi başlıyor.
Süreçteki herkese bol şans diliyorum.


Hayırlı olsun. İş planınız ne üzerineydi?


Insan Kaynaklari danismanligi uzerineydi. Sirketlere ise alim, bireylere CV ve mulakat danismanligi uzerine, Hampshire bolgesinde.


Ben de tecrübemden dolayı İşe Alım Danışmanlığı üzerine iş planı yazdırdım, kabul gördüğünü öğrenmek sevindirici :) Edinburgh'da düşünüyorum. Ben de sadece iş planını danışmana yazdırıp gerisini kendim halletmeye çalışıyorum ama sürekli bir şeyleri unutacağım eksik yapacağım diye korkuyorum. Gov.uk sitesinde de çok detaylı belge listesi göremedim, anladığım kadarıyla buradaki herkes orada yazmayan ekstra bir sürü detaylı belge sunmuş başvururken. Belgelere dair bir check list oluşturmak istiyorum. Sizin sunduğunuz belgelerin bir listesi var mı elinizde acaba? Gerçekten çok makbule geçer. Hesapta ailemin bana yolladığı 9000 sterlini göstereceğim. Dependant yok.

Teşekkürler & Sevgiler
ozenc_y
 
Posts: 0
Joined: Mon Oct 21, 2019 9:56 am

New postby derin » Thu Nov 07, 2019 7:47 am

nsan Kaynaklari danismanligi uzerineydi. Sirketlere ise alim, bireylere CV ve mulakat danismanligi uzerine, Hampshire bolgesinde.


Ben de tecrübemden dolayı İşe Alım Danışmanlığı üzerine iş planı yazdırdım, kabul gördüğünü öğrenmek sevindirici :) Edinburgh'da düşünüyorum. Ben de sadece iş planını danışmana yazdırıp gerisini kendim halletmeye çalışıyorum ama sürekli bir şeyleri unutacağım eksik yapacağım diye korkuyorum. Gov.uk sitesinde de çok detaylı belge listesi göremedim, anladığım kadarıyla buradaki herkes orada yazmayan ekstra bir sürü detaylı belge sunmuş başvururken. Belgelere dair bir check list oluşturmak istiyorum. Sizin sunduğunuz belgelerin bir listesi var mı elinizde acaba? Gerçekten çok makbule geçer. Hesapta ailemin bana yolladığı 9000 sterlini göstereceğim. Dependant yok.

Teşekkürler & Sevgiler


merhabalar, biz danışmanla çalıştık ama inanın sadece iş planını yazdırarak en doğru kararı vermişsiniz. çünkü yoğunluktan ne telefonlarınızı açıyorlar ne de doğru dürüst ilgileniyorlar.aklıma gelenleri sizin için derliyorum.

1)nüfus kayıt örneğinizin ingilizcesi (mail adresi verirseniz bende taslak var, e devletteki kısmını direk kopyalarsınız, size iletebilirim boşuna para vermezsiniz)
2)aileden aldığınız parayla ilgili ingilizce hibe yazısı (burada hesap numaraları ve sizden parayı geri almayacaklarını vurgulamanız önemli
3)ingilizce cv
4)tüm eklediğiniz sertifikalarınızın ingilizcesi
5)niyet mektubu (bunu business plan önüne koyduğunuz için belki firma hazırlıyordur)
6)çalıştığınız şirketten çalışma yazısı (şu kadar zamandır, şu ünvanla ve şu maaşla çalışmaktadır gibi)
7)şirket imza sirküleri, 6 aylık maaş bordrosu, şirket vergi levhası, şirket ticari sicil gazetesi (hepsi çalıştığınız firmadan)
8)6 aylık maaş hesap dökümünüz
9)ailenizin size yolladığı paranın onların hesabında ne kadar süredir olduğunu gösteren banka belgesi, size yolladıklarının göründüğü banka belgesi ve sizin hesabınıza geldiği banka belgesi.

şuan işteyim aklıma gelenler bunlar. aklıma geldikçe 10. maddeden devam edeceğim. umarım yardımcı olabilmişimdir.

selamlar,
derin
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 14, 2019 12:29 pm

New postby hakofako » Thu Nov 07, 2019 1:31 pm

derin wrote:
nsan Kaynaklari danismanligi uzerineydi. Sirketlere ise alim, bireylere CV ve mulakat danismanligi uzerine, Hampshire bolgesinde.


Ben de tecrübemden dolayı İşe Alım Danışmanlığı üzerine iş planı yazdırdım, kabul gördüğünü öğrenmek sevindirici :) Edinburgh'da düşünüyorum. Ben de sadece iş planını danışmana yazdırıp gerisini kendim halletmeye çalışıyorum ama sürekli bir şeyleri unutacağım eksik yapacağım diye korkuyorum. Gov.uk sitesinde de çok detaylı belge listesi göremedim, anladığım kadarıyla buradaki herkes orada yazmayan ekstra bir sürü detaylı belge sunmuş başvururken. Belgelere dair bir check list oluşturmak istiyorum. Sizin sunduğunuz belgelerin bir listesi var mı elinizde acaba? Gerçekten çok makbule geçer. Hesapta ailemin bana yolladığı 9000 sterlini göstereceğim. Dependant yok.

Teşekkürler & Sevgiler


merhabalar, biz danışmanla çalıştık ama inanın sadece iş planını yazdırarak en doğru kararı vermişsiniz. çünkü yoğunluktan ne telefonlarınızı açıyorlar ne de doğru dürüst ilgileniyorlar.aklıma gelenleri sizin için derliyorum.

1)nüfus kayıt örneğinizin ingilizcesi (mail adresi verirseniz bende taslak var, e devletteki kısmını direk kopyalarsınız, size iletebilirim boşuna para vermezsiniz)
2)aileden aldığınız parayla ilgili ingilizce hibe yazısı (burada hesap numaraları ve sizden parayı geri almayacaklarını vurgulamanız önemli
3)ingilizce cv
4)tüm eklediğiniz sertifikalarınızın ingilizcesi
5)niyet mektubu (bunu business plan önüne koyduğunuz için belki firma hazırlıyordur)
6)çalıştığınız şirketten çalışma yazısı (şu kadar zamandır, şu ünvanla ve şu maaşla çalışmaktadır gibi)
7)şirket imza sirküleri, 6 aylık maaş bordrosu, şirket vergi levhası, şirket ticari sicil gazetesi (hepsi çalıştığınız firmadan)
8)6 aylık maaş hesap dökümünüz
9)ailenizin size yolladığı paranın onların hesabında ne kadar süredir olduğunu gösteren banka belgesi, size yolladıklarının göründüğü banka belgesi ve sizin hesabınıza geldiği banka belgesi.

şuan işteyim aklıma gelenler bunlar. aklıma geldikçe 10. maddeden devam edeceğim. umarım yardımcı olabilmişimdir.

selamlar,



Arkadaşlar merhaba,

Sadece iş planını yazmak için ne kadar ücret alıyorlar ortalama olarak? Komple başvuruya 1750 Pound civarı diyorlar.
hakofako
 
Posts: 0
Joined: Mon Oct 07, 2019 8:19 am

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests