Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Birlesik Kralliga yerlesmek istiyorum, hangi vize?

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby Nova » Tue Mar 06, 2012 10:22 am

Merhaba,

Ben de Turkiye'den dogrudan basvuru yaptim. Ben de bankacilik yapmistim. Turkiye'den basvurular forumlardan takip ettigim kadari ile bugunlerde 2-3 hafta icerisinde sonuclaniyor. Ben de Deniz Gok ile basvurdum. 3 haftada vize cikti.

Kucuk bir is fikrin varsa onu gelistiriyorlar. Ingiltere'deki ilgili mevzuata, yasalara, genel kurallara gore duzenliyorlar. Yani mesela senin cok iyi fikir dedigin bir alanda daha once surekli olarak redler alinmis olabiliyor. Yani bir acik nokta olabiliyor. Tabi adamlar hergun bir dolu basvuru yaptigi icin bu noktalari biliyorlar. Bu tarz yerler ile ilk gorusme (ozellikle Turkiye'den ve telefon ile oldugunda) ucretsiz. Bir arayin bence. bir kaybiniz olmayacagi kesin. Sayfasini buldum (benim zamanimda sayfasi yoktu vize alan bir baska arkadas yonlendirmisti) gokis.co.uk

Saygilarimla.




SEDA wrote:Merhaba ,

Umarım en kısa zamanda dönebilirsiniz forma yazdığınız ilk yorumu gördüm ama şuanda bulamıyorum tekrar Ankara Anlaşması üzerine...
Herneyse lafı çok uzatmadan yazim sizide sıkmayayım.Ben geçen yıl Londradaydım 3 aylığına dil okulu için gelmiştim şimdi türkiyedeyim ve erkek arkadaşımla bu yıl evlenip orada yaşamak istiyoruz bütün zorlukları birşekilde göğüsleyerek yani ne hayal ne macera peşindeyiz kısaca.
Ben Ekonomi mezunuyum erkek arkadşımda Jeofizik mhendisi ve işletme mba i yaptı fakat ne iş yapabileceğimizi bilmiyoruz lütfen lütfen lütfen bir yol gösterin bize çok sıkıldım şuan burda çalışmıyorum ve inatlada bir işe girmiyorum .Universitde öğrenciyken 3 yıl tekstil sektöründe çalıştım ve şimdi kendimi oraya konsantre ettim .Erkek arkadşaım şuanda bankada çalışıyor ve o da benimle aynı fikirde ,özellikle bu anlaşmayı yapıp yolunu çizen kişiler dediğiniz gibi kesinlikle bu yola yeni başlıcaklara destek olmuyolar siz çok açık belirtmişssiniz formda .Ve başvuruyu yaparsak türkiyeden yapacağız muhtemelen .Lütfen bir yol gösterin bize :(
Nova
 
Posts: 10
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:14 pm

New postby skywalker » Thu Mar 15, 2012 11:01 pm

Bugün bazı değişikliklerin haberi yayınlandı: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... nges-rules

Gözüme çarpan: Introducing the new Tier 1 (Graduate entrepreneur) route.
http://sunrisesolicitors.co.uk/home-off ... trepreneur
skywalker
 
Posts: 82
Joined: Fri Jul 16, 2010 9:08 am
Location: Londra

New postby hancengiz » Mon Apr 09, 2012 2:05 am

Herkese merhabalar,
Mayis ayinda Intra Company Transfer vizesi ile (Tier 2 -ICT) Kanada'dan Londra'ya transfer oluyorum. 3 yillik vizemi bu sekilde aldim. Bu vize COS (Certificate of sponsorship) ile aliniyor yani is degistirme gibi olanagin olmuyor (bildigim kadariyla). Hani su an pek planlamiyorum aslinda ama eger is degistirebilecegim bir vizeye gecmek istersem (tier 1 general, tier 2 general?) izleyebilecegim en kolay yontem hangisi olur arastirma yapmadan once deneyimi olan varsa fikir almak isterim.

Tesekkurler
Cengiz
hancengiz
 
Posts: 12
Joined: Mon Feb 13, 2012 1:55 am

New postby theK » Mon Apr 09, 2012 8:10 pm

selam CengizHan,

tier1 suan basvuru kabul etmiyor, tier2 ise sponsor gerektiren bir vize, yeni employer vize cikartirsa tier2 ile devam edebilirsin. Bunlarin disinda ankara antlasmasi sirket kurup self employment ve contractor opsiyonu var ama onuda Uk disindan basvuru gerekiyor suan sanirim.
UK icin bildiklerim bukadar.
Bu arada Canada nasil yasamak icin? gidis yolu vize gocmen durumlari eskisi kadar kolaymi?
User avatar
theK
 
Posts: 101
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:28 pm
Location: Istanbul

New postby skywalker » Mon Apr 09, 2012 8:42 pm

Ben de Kanada'daki iş fırsatlarına bakıyorum az biraz, aklıma aynı sorular geldi de forumda nerede nasıl konuşmak uygun olur emin olamadım. En başta Quebec mi yoksa İngiliz kısmında mı çalışıyordun mesela? Gidiş yolları vize göçmen durumları ikisi için çok farklı nitekim.

Tier 2 almanın ise baya zor olduğunu söyleyebilirim. Her şey uysa, job description gereklilikler vs her ne varsa artık, şirketlerin (büyük küçük farketmez) HR bölümleri risk almamak uğruna Tier 2 vermeyebiliyorlar, nitekim Tier 2 için işin 1 ay ilanda kalması, seni alacaklarsa UK içinde bi tek niye seni bulabildiklerini vs dökümante edip ilerideki denetimler için saklamaları gerekiyor cart curt.. Kısacası Tier 2 tabii ki denemeye değer ama asla bel bağlamamak lazım.

Senin yerinde olsam Tier 2 yoluyla iş bakardım, o arada da tabii şirkette çalışmaya devam edip UK tecrübesi edinirdim, en az 1 yıl sonra sonra eğer sektörün elveriyorsa (IT gibi) şirket kurup Ankara vizesi ile contractor iş arardım. Elvermiyorsa da 1 yıl sonra Ankara vizesine geçip, 3 yıl aynı şirkette çalışıp sonra aynı sektörde ama başka şirkette çalışabilirsin, bildiğim kadarıyla. İlgili başlıklarda daha fazla detay vardır elbet.
skywalker
 
Posts: 82
Joined: Fri Jul 16, 2010 9:08 am
Location: Londra

New postby theK » Tue Apr 10, 2012 9:40 am

Ankara antlasmasinda 2 yol var dikkat edilmesi gerekir, biri employer olarak digeri employee olarak, employee olursan vatandaslik yolu kapali bildigim kadariyla.
User avatar
theK
 
Posts: 101
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:28 pm
Location: Istanbul

New postby hancengiz » Thu Apr 12, 2012 2:19 am

skywalker wrote:Tier 2 almanın ise baya zor olduğunu söyleyebilirim. Her şey uysa, job description gereklilikler vs her ne varsa artık, şirketlerin (büyük küçük farketmez) HR bölümleri risk almamak uğruna Tier 2 vermeyebiliyorlar, nitekim Tier 2 için işin 1 ay ilanda kalması, seni alacaklarsa UK içinde bi tek niye seni bulabildiklerini vs dökümante edip ilerideki denetimler için saklamaları gerekiyor cart curt.. Kısacası Tier 2 tabii ki denemeye değer ama asla bel bağlamamak lazım.

Senin yerinde olsam Tier 2 yoluyla iş bakardım, o arada da tabii şirkette çalışmaya devam edip UK tecrübesi edinirdim, en az 1 yıl sonra sonra eğer sektörün elveriyorsa (IT gibi) şirket kurup Ankara vizesi ile contractor iş arardım. Elvermiyorsa da 1 yıl sonra Ankara vizesine geçip, 3 yıl aynı şirkette çalışıp sonra aynı sektörde ama başka şirkette çalışabilirsin, bildiğim kadarıyla. İlgili başlıklarda daha fazla detay vardır elbet.


Ben zaten Tier 2 ile geliyorum ICT kategorisi oldugu icin puanlarini almak cok kolay, ne diploma, ne ingilizce sinavi ne is ilani. cunku sirketim Kanada subesinden buraya adam transfer etmis oluyor. Bu sekilde 3 yil vizem var zaten. Ankara anlasmasinda ki employee durumunda 3 yil kaldiktan sonra sirket degistirme yapabiliyorsun diye okudum ancak oncelikle Tier 2 ICT den o vizeye gecis yapmam lazim bir sekilde ki 3 yil islemeye baslasin sanirim? Vatandaslik gibi bir niyetim yok simdilik ama zaman ne gosterir pek belli olmaz, simdilik plan bir kac yil sonra guzel Turkiye'ye donmek. IT sektorundeyim olurda next big thing i bulur bir startup falan yapacak olursak Ankara antlasmasini dusunebilirim, ya da danismanlik daha iyi yapiyorsa gercekten hani baktim double yapicaz yillik geliri dusunebilirim :) Sanirim bu sartlar altinda sirketten memnun oldukca duracagim durdugum yerde zira sirket iyi bir danismanlik firmasi. cok tesekkurler bilgiler icin.
hancengiz
 
Posts: 12
Joined: Mon Feb 13, 2012 1:55 am

New postby hancengiz » Thu Apr 12, 2012 2:29 am

theK wrote:selam CengizHan,
Bu arada Canada nasil yasamak icin? gidis yolu vize gocmen durumlari eskisi kadar kolaymi?


skywalker wrote:Ben de Kanada'daki iş fırsatlarına bakıyorum az biraz, aklıma aynı sorular geldi de forumda nerede nasıl konuşmak uygun olur emin olamadım. En başta Quebec mi yoksa İngiliz kısmında mı çalışıyordun mesela? Gidiş yolları vize göçmen durumları ikisi için çok farklı nitekim.



Ben Kanada'da 1.5 yildir calisiyorum work permit ile geldim, ben basvurumu yaptiktan 2 hafta sonra yasa degisecegi icin Kanada'da isik hizi ile 4 gunde calisma iznimi almistim Ankara'da ki konsolosluklarindan. ancak daha sonra work permit renewal yaparken cok vakit aldi, bizim sirketden birisini eksik evrak gondermesi ile falan 5 ayi buldu, normal de diger arkadaslar icin 4 ay falan, work permit renewal sureci bir hayli sorunlu yani, 1.5 yildir ayni sirketin Kanada subesinde calistigim icin ICT ile UK e basvurdugumda yine bir haftadan az surede 3 yillik vize geldi (Kanada'da ki gibi vize ve work permit ayri ayri degil ya super bu! hem de 3 yil!) Kanada'da vizeyi ve workpermiti ayri ayri yerlerden ayri zamanlarda yeniliyor/aliyorsun bu tarz seyler pek keyifli olmuyor ama ulkeden cikmiyorsan workpermiti yeniledikce vize gerekli degil zaten.

Ben Calgary'deyim (son 2 gunum burada:)) pek sevmedim, pek kozmopolit bir yer degil, kovboy ruhu halen mevcut bazi kesimlerde. Vancouver da bir proje icin bulundum biraz calistim orada, Vancouver harika bir yer orada kalabilirdim aslinda, yem yesil, Istanbul'u andiran iki yakasi falan var sehrin, ayrica kozmopolit bir sehir ki bir expat icin en onemli seylerden birisi bence bu. Toronto'ya gitmedim ancak orasida ayni sekildeymis.

Ben zaten bir kac yil sonra ulkeye donmeyi planladigim icin uzak olmak istedim, avrupa da gezmek istediginde firsatlar, gorulecek yerler daha fazla, Kanada domestic ucuslar bile cok uzak ve pahali, ayrica Londra'yi kalabalik buyuk bir sehir oldugu icin istedim, Calgary'de bu pek yoktu tabi ve benim employer ile transfer yapmak kolay olacagi icin Londra en guzel tercih oldu bana. Hiking, ski, dag, bayir, kir falan seven birisi icin Kanada'nin adeta cennet oldugunu da soylemek gerek :)
hancengiz
 
Posts: 12
Joined: Mon Feb 13, 2012 1:55 am

New postby lutfi aydeniz » Mon Dec 21, 2015 1:58 pm

Eğer bir meslek sahibiyseniz ve yeterli sermayeniz varsa Ankara Antlaşması kapsamında İngiltere iş insanı vizesi en kolay, hızlı ve zahmetsiz yoldur. Sadece Türk vatandaşları için sermaye şartı olmaması büyük bir avantaj. Şartlarınız uyuyorsa değerlendirmekte fayda var.
User avatar
lutfi aydeniz
 
Posts: 5
Joined: Thu Dec 17, 2015 9:50 am
Location: istanbul

Previous

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests