Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

İngiltere'de Evlilik Yapmak

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby yambaxx » Fri Jun 19, 2015 8:40 pm

@Emre
Merhaba tekrar.
Evliliği yaptık çok şükür şimdi vize alma aşamasındayım lakn kafam çok karışık,
Bu bahsettiğiniz uk ye geriş vizesi için hangisini seçmeliyim?
viewtopic.php?p=18146#p18146
yambaxx
 
Posts: 0
Joined: Sat Oct 25, 2014 12:42 pm

New postby meltem » Tue Jun 23, 2015 2:49 pm

Herkese merhaba,

Eminim bu soru çok sorulmuştur ama post ların arasında kayboldum. Şimdiden özür dilerim. Eşim ingiliz Türkiye'de evlendik ve 6 Yıldır Türkiye'de yaşıyor. 1,5 yaşında bir oğlumuz var çifte vatandaş.

Yakın zaman içerisinde ingiltere' ye taşınmayı planlıyoruz.

Sorularım şunlar

1- Ben gelirken ne vizesi alıp geleceğim? Ben sadece Türk vatandaşıyım. Aldığım vize ile çalışabilir olabilecek miyim? Çalışma için ayrı bir vize mi almam gerekiyor?

2- Oğlumuzun hem Türk hem Ingiliz pasaportu var. Türk pasaport kontrolünde ikisini de mi vereceğim? Türk pasaportu için vize alacak mıyız?

3- Ingiltere den Türkiye'ye ziyarete geldiğimizde yine iki pasaportla mı giriş yapacağız?

Bu konuda kafamı karıştıran olay şu Türk pasaportu için ingiltere vize istiyor benden, ingiliz pasaportu olan eşimden de Türkiye oturum izni istiyor.

1,5 yaşındaki bebe için ne isteyecekler?

Şimdiden teşekkürler
meltem
 
Posts: 8
Joined: Mon Jun 22, 2015 2:42 pm

New postby cazkedisi » Tue Jun 23, 2015 2:58 pm

@meltem

1-İngiltere vatandaşı eşi vizesi alacaksınız (dependant) ve bu vizeyle çalışabileceksiniz. Yalnız vizeyi buraya gelmeden Türkiye'de almanız gerekiyor.

2-Oğlunuz çifte vatandaş olduğu için İngiliz pasaportunu gösterdiğiniz takdirde vize almasına gerek yok. Bence her seyahatinizde iki ülkenin pasaportunu da yanınızda bulundurun.

3-Yalnız siz İngiliz vatandaşı olmadığınız için AB vatandaşları sırasından geçmenize belki zorluk çıkarabilirler. Aslında İngiltere vatandaşı eşi olduğunuz için siz de AB sırasından geçmelisiniz. Bir arkadaşımın başına gelmişti, oradan biliyorum. Bazı gıcık memurlar size "other passports" sırasına git diyebilirler.

Türkiye'ye ziyarete geldiğinizde hangi sıraya (Türkiye vatandaşı, diğer vatandaşlar) girmek istiyorsanız o ülkenin pasaportu göstermeniz gerekir. Ancak bildiğim kadarıyla aynı seyahatin gidiş ve dönüş bölümlerinde giderken hangi pasaportu kullandıysanız dönüşte de onu kullanmak gerekiyor.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby cazkedisi » Tue Jun 23, 2015 3:02 pm

@meltem

Eş vizesi ile ilgili bilgiler şu linkte: https://www.gov.uk/join-family-in-uk/eligibility

Burada hangi belgeleri sunmanız gerektiği yazıyor ve ayrıca buradan online başvuru da yapabiliyorsunuz. Yalnız İngilizce bildiğinizi kanıtlamanız gerekiyor başvurmanız için, dolayısıyla sizden IELTS, TOEFL gibi bir sınavı geçmiş olmanız veya İngilizce bir okul okumuş olmanız bekleniyor. Başvuruda bunun da kanıtı isteniyor.
Hangi dil sınavlarının kabul edildiği de aşağıdaki linkte yazıyor:

https://www.gov.uk/government/publicati ... uage-tests

Kolay gelsin!
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby washh » Wed Sep 30, 2015 5:23 pm

Merhabalar,

Geçtiğimiz 10 gün boyunca Manchester'daydım. Daha öncesinde de 2013 Ağustos ayı ile 2104 Şubat tarihleri arasında 6 ay kadar ögrenci olarak kaldım. Ayrıca Manchester'da kız arkadaşım yaşamakta. Kendisi İspanyol ve orada çalışıyor. Bir IT firmasında çalışıyorum, mühendisim. Toplamda 1 yıl 2,5 aylık bir çalışma deneyimim var. Açık olmak gerekirse ben Manchester'da kız arkadaşımla birlikte yaşamak istiyorum. Beraber yaşayıp birlikteyken nasıl olduğumuzu gördükten sonra evliliği düşünüyoruz. Araştırmama göre benim için 3 opsiyon var. İlk olarak turistik vize alıp orada 2-3 ay kalmayı düşünüyorum. Ve sonrasını görmek istiyorum. Ki bu biraz riskli çünkü işimden ayrılıcam. İkinci olarak Ankara antlaşmaşını biliyorum. Üçüncü olarak ise araştırmama göre HomeOffice'e eğer biz sevgiliyiz ve birlikte yaşamak istiyoruz dersek orada çalışma izni alabilirim diye biliyorum. Tüm bu konular hakkında aslında sizden değerli bilgilerinizi istiyorum ve sonrasında da doğacak tüm sonuçları değerlendirerek bir yol çizmek istiyorum. Eger basvurulacaksa ne kadar oncesinden baslamak gerekiyor? Hangisi daha mantıklı ve ücreti daha iyi ve kolay? Böyle bir durum yaşayan varsa nasıl bir yol çizebilirim? Ayrıca Türkiye'de görüşebileceğim bir danışman var mı bu konular hakkında? İngiltere'den başvurunca 800-1000 pound Türkiye'de ise en az 2000 pounddan başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
washh
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 30, 2015 4:55 pm

New postby Emre » Tue Oct 13, 2015 10:30 am

Kız arkadaşın Türkiye'ye gelir. Türkiye'de evlenirsiniz. Daha sonra EEA Family Permit başvurusu yapacaksın. Tamamen ücretsiz ve 5 - 10 gün içerisinde sorunsuz bir şekilde vizeni alırsın. Başvuru evrakı olarak evlilik cüzdanınızı, kız arkadaşının pasaportunu, senin pasaportunu sunacaksınız. Eşin Avrupa vatandaşı olacağından herhangi bir zorluğu olmayacak. Herhangi bir maddi kanıt sunulmasına da gerek yok böyle bir durumda. Danışmana da gerek yok. Vize başvuru formunu dolduracaksın o kadar. EEA Family Permit olarak aratırsan Home Office sayfalarında gerekli açıklamaları bulabilirsin.

washh wrote:Merhabalar,

Geçtiğimiz 10 gün boyunca Manchester'daydım. Daha öncesinde de 2013 Ağustos ayı ile 2104 Şubat tarihleri arasında 6 ay kadar ögrenci olarak kaldım. Ayrıca Manchester'da kız arkadaşım yaşamakta. Kendisi İspanyol ve orada çalışıyor. Bir IT firmasında çalışıyorum, mühendisim. Toplamda 1 yıl 2,5 aylık bir çalışma deneyimim var. Açık olmak gerekirse ben Manchester'da kız arkadaşımla birlikte yaşamak istiyorum. Beraber yaşayıp birlikteyken nasıl olduğumuzu gördükten sonra evliliği düşünüyoruz. Araştırmama göre benim için 3 opsiyon var. İlk olarak turistik vize alıp orada 2-3 ay kalmayı düşünüyorum. Ve sonrasını görmek istiyorum. Ki bu biraz riskli çünkü işimden ayrılıcam. İkinci olarak Ankara antlaşmaşını biliyorum. Üçüncü olarak ise araştırmama göre HomeOffice'e eğer biz sevgiliyiz ve birlikte yaşamak istiyoruz dersek orada çalışma izni alabilirim diye biliyorum. Tüm bu konular hakkında aslında sizden değerli bilgilerinizi istiyorum ve sonrasında da doğacak tüm sonuçları değerlendirerek bir yol çizmek istiyorum. Eger basvurulacaksa ne kadar oncesinden baslamak gerekiyor? Hangisi daha mantıklı ve ücreti daha iyi ve kolay? Böyle bir durum yaşayan varsa nasıl bir yol çizebilirim? Ayrıca Türkiye'de görüşebileceğim bir danışman var mı bu konular hakkında? İngiltere'den başvurunca 800-1000 pound Türkiye'de ise en az 2000 pounddan başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby aylintum » Tue Nov 10, 2015 4:46 pm

merhaba washh
aynı senin durumunda olduğum için yazmak istedim. Şuanda öğrenci vize ile İngilteredeyim ve erkek arkadaşım ile yaşıyorum kendisi İspanyol ve burada çalışıyor. çok uzun zamandır araştırma yapıyoruz hatta bir kaç avukat ve danışmanlık firmasıyla görüştük.En son evlilik yapmaya karar verdik önümüzde ki ay Türkiyeye gidiyoruz nikah işlemleri için ve sonrasında family permit vizesine başvuracağız. Herşeyi kendimiz yapmaya karar verdik çünkü danışmanlık firmaları ciddi ücretler istiyorlar. Bizde ilk önce bir kaç ay birlikte yaşayıp karar vermek istedik bu yüzden öğrenci vizesi ile geldim dil kursuna kayıt oldum kursum şuanda bitti 2 hafta içinde dönmemiz gerekiyor. Eğer organize edebilirseniz İngilteredeyken de evlenip direk vizeye buradan başvurabilirsin ancak 26-70 içerisinde evlilik tarihi alabiliyorsun. Biz geç öğrendiğimiz için benimde okulumu uzatma şansım olmadığından Türkiyeden ilerleyeceğiz.

Sadece bilen arkadaşlar varsa yada tecrübe edenler yardımcı olabilir mi? ilişki ispatı için istenilen belgelerde nasıl bir yol izleyebiliriz. konuşmalar v.s geçmiş yazışmalarımızı saklamadık mesela.


washh wrote:Merhabalar,

Geçtiğimiz 10 gün boyunca Manchester'daydım. Daha öncesinde de 2013 Ağustos ayı ile 2104 Şubat tarihleri arasında 6 ay kadar ögrenci olarak kaldım. Ayrıca Manchester'da kız arkadaşım yaşamakta. Kendisi İspanyol ve orada çalışıyor. Bir IT firmasında çalışıyorum, mühendisim. Toplamda 1 yıl 2,5 aylık bir çalışma deneyimim var. Açık olmak gerekirse ben Manchester'da kız arkadaşımla birlikte yaşamak istiyorum. Beraber yaşayıp birlikteyken nasıl olduğumuzu gördükten sonra evliliği düşünüyoruz. Araştırmama göre benim için 3 opsiyon var. İlk olarak turistik vize alıp orada 2-3 ay kalmayı düşünüyorum. Ve sonrasını görmek istiyorum. Ki bu biraz riskli çünkü işimden ayrılıcam. İkinci olarak Ankara antlaşmaşını biliyorum. Üçüncü olarak ise araştırmama göre HomeOffice'e eğer biz sevgiliyiz ve birlikte yaşamak istiyoruz dersek orada çalışma izni alabilirim diye biliyorum. Tüm bu konular hakkında aslında sizden değerli bilgilerinizi istiyorum ve sonrasında da doğacak tüm sonuçları değerlendirerek bir yol çizmek istiyorum. Eger basvurulacaksa ne kadar oncesinden baslamak gerekiyor? Hangisi daha mantıklı ve ücreti daha iyi ve kolay? Böyle bir durum yaşayan varsa nasıl bir yol çizebilirim? Ayrıca Türkiye'de görüşebileceğim bir danışman var mı bu konular hakkında? İngiltere'den başvurunca 800-1000 pound Türkiye'de ise en az 2000 pounddan başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
aylintum
 
Posts: 0
Joined: Mon Mar 09, 2015 8:41 am

New postby yambaxx » Thu Nov 12, 2015 12:07 am

Eger nikah Turkiyede yapilacak ise,
Yaz doneminde nikah islemleri icin Turk olmayan tarafin en az 2 hafta Tr de yasamasi gerekiyor,(zira gun almak icin eslerin ikisininde ayni anda ayni yerden basvurmasi gerekiyor,)
ilk hafta gun alma saglik raporu kosturmasinda harcaniyor ikinci hafta da ise nikah merasimi yapiliyor ben mayis ayinda 1 haftada hallederim dedim araya birde 19 mayis girdi nikah memurlari gun vermeyiz diye tutturdu esimde ingilterede isine yeni girmisti fazla kalamiyordu,resmen azap cektik araya adam sokup gun alip nikahi kiydirdik. Ya iki kere gelmeleri gerekiyor ya da en az 2 hafta kalmalari aklinizda olsun.Bu arada esinizin alacagi bekarlik belgesi ile dogum belgesi 6 ay sureli oluyor yani eger iki kere gelecek ise bununda 6 ay icerisinde olmasi gerekiyor.
yambaxx
 
Posts: 0
Joined: Sat Oct 25, 2014 12:42 pm

New postby sirbarish » Tue Dec 01, 2015 2:01 am

Arkadaşlar selamlar. Bir sorum olacaktı,ben Kıbrıs vatandasi olarak 2 aydan beri İngiltere'de yaşıyorum.6 senelik Eşim ise Kazakistan vatandaşı ve Türkiye de şuan. Kendisini İngiltere ye getirmek ve artık burada yaşamak istiyoruz. İnternete bir takım bilgiler okuyorum mesela aile birleşimi vizesinin kolay vermediği ve en ilginci ise bir formda gördüm vizesiz eşini ingiltere havaalanına getirip evliliğini ispatlayan belgeleri sunulduğunda ülkeye giriş izni verildiğini okudum. Bana bir zahmet bu konu hakkında bilgi verirmisiniz. Çünkü gerekirse ocağın 2.haftası izmire gidip başvuru yapayım.ve bunun için çok fazla evrak gerekiyormu. Lütfen bir bilgilendirme yaparsanız çok mutlu olacağım
Şimdiden teşekkürler.
sirbarish
 
Posts: 0
Joined: Tue Dec 01, 2015 1:49 am

New postby umitbesen » Sat Nov 05, 2016 8:39 pm

Herkese selamlar,
Başlıklara baktım ama benim sorumun cevabını ya bulamadım ya da kaçırmış olabilirim o yüzden eğer tekrar soruyorsam affola.

Benim İskoç bir kız arkadaşım var kendisi 8 senedir burada yaşıyor ve çalışyor oturma izni var. 1 senedir, Ben de freelance çalışıyorum vs.vs.vs

Merak ettiğim şey şu, seneye evlenmeyi ve türkiye'den taşınmayı düşünüyoruz fakat açıkçası iskoçya'da mı evlenmeliyiz burada mı, sonraki aşama nedir, benim vatandaşlık durumum ne olacak, belli kriterleri var mı, evlilikten sonra başvurmamız gereken bir vize var mı? ben oraya direkt taşınıp iş bakabilir miyim gibi soruların cevaplarını tam olarak yakalayamadım. Maddi olarak bir 18600 pound kısmını yakaladım yıllık istiyorlarmış gelir olarak. Kendisinin burada düzenli bir geliri var, benim ki ise freelance olduğu için onun ki kadar düzenli gelmiyor.


Eğer aynı tecrübeyi yaşamış birisi ve ya birileri bana bunu, küçük çocuğa anlatır gibi başından sonuna çok basit anlatırsa ya da link vs. inanılmaz sevinirim.
umitbesen
 
Posts: 0
Joined: Sat Nov 05, 2016 8:18 pm

Previous

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Haluk and 6 guests