Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlaşması dependant- eş, çocuk durumu

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby polatolu » Thu May 26, 2011 8:01 am

merhaba arkadaslar,

esimle birlikte ankara anlasmasi sayesinde ingiltereye yerlesmeye karar verdik. eşim vize başvurusunda bulunacak ve ben dependant olarak geleceğim. eğer kabul edilirse, benim de herhangi bir başka şirkette resmi olarak çalışabilme durumum var mıdır?

Bununla ilgili ankara anlaşması belgelerini hazırlayan firmaların tamamının sitesinde eşlerin de çalışabileceğini yazıyor fakat UK Border Agency, Home Office sitesinde böyle bir konuya değinilmemiş, yani çalışabilir veya çalışamaz denmemiş. Bu konuda bilgisi olan var mı?
polatolu
 
Posts: 5
Joined: Thu May 26, 2011 7:55 am

New postby based » Tue May 31, 2011 5:21 pm

Selam polatolu,

Depandant vizesi, eşinin vizesinden daha fazla hakka sahip oluyor. Eşin sadece SelfEmployed/Sole Trader şeklinde çalışabilirken, sen istediğin şekilde çalışabilirsin. Ama uzatmak için yine eşinin başvurması gerekecek, onun kazançları uzatmaya konu olacak.
based
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 22, 2008 8:38 pm
Location: London

New postby based » Fri Jul 29, 2011 5:09 pm

Merhabalar,

Bugun esimin vizesine bakarken, vizede yazilanlarin benim vizeden en kucuk bir farki bile olmadigini farkettim. Permanent calismasina engel olabileceg birsey cikmaz onumuze umarim.

TRde esine depandent vizesi almis, ayni durumda olan var mi?
based
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 22, 2008 8:38 pm
Location: London

New postby polatolu » Fri Jul 29, 2011 5:47 pm

Merhabalar,

Teşekkürler bilgilendirme için. Birkaç hafta sonra başvuracağız, bakalım olumlu sonuçlanırsa bizimkisinde ne yazacak. Umarım sorun çıkmaz.

İlk başvuru için worldbridge sayfasında, formu doldururken, eşim için götürmem gereken evraklar konusunda dikkat etmem gereken özel bişeyler var mıdır?
polatolu
 
Posts: 5
Joined: Thu May 26, 2011 7:55 am

New postby londrayolcusu » Sat Aug 06, 2011 12:38 pm

Selamlar,

biz de eşimle ankara anlaşmasına başvurduk; daha doğrusu eşim başvurdu, ben de dependant.
Dependant başvurusu sırasında, evraklarımı teslim etmek için gittiğimde elime bir liste verdiler ve bu listedeki belgeleri verip vermediğimi sordular, altına da imza attırdılar. Bu listede istenen evraklardan aklımda kalanlar;
1. evlilik cüzdanı ya da birlikte yaşıyorsanız, birlikte yaşadığınıza dair belge (ikametgah gibi bişi olabilir)
2. Dependant'ın nüfus müdürlüğünden alınmış soy ağacı belgesi (belgenin tam adını unuttum şimdi, nüfus soy kütüğü mü acaba, annen baban, nüfusa kayıtlı olduğun yer falan yazıyor)
3. dependant'ın kazancını gösteren belge
4. ankara anlaşması başvuru sahibinin, dependant'ın yaşamını sağlayacağına dair mektup
5. Ankara anlaşması sahibinin kazancını gösteren belgeler (bunlar zaten eşimin vermek zorunda olduğu belgelerdi)

Ben de bütün bunları başvuru evraklarımı teslim ederken öğrendim, ne yaptım derseniz;
- Evlilik cüzdanını götürmüştüm, çeviri yaptırmamıştım (fransızcası yazıyor diye düşünüp :))
- Nüfus soy kütüğü dediğim belgeyi orada o an öğrendiğimden verememiştim
- Kazancıma dair bütün belgeleri götürmüştüm; bu şekilde nasıl geçindiğimize dair eşimin başvurusunda yazan konuları da açıklığa kavuşturmuş olmuştuk; 6 aylık banka hesap hareketlerim, iş yerinden aldığım bordrolarım vs. bunların hiç birinin çevirisini vermedim. (Yeminli tercüman çok pahalı olacaktı)
- Mektup işini de o an orada öğrendik yine, eşim orada bize verdikleri evrağa göre birşeyler çiziktirdi. Orada yazılabilen birşey yani, 1 paragraf yetiyor.
- Bunun dışında ingilizce bildiğimi kanıtlayan; üniversite diplomam ve okuduğum üniversitenin UK NARIC tarafından ingilizce yeterli olarak kabul edildiğini gösteren belge de ekledik. (Bunu istememişlerdi ama eşlerin ingilizce bilmesi istendiğinden, yine de verdik)

Sonuç olarak yazdığım maddelerden 2 dışında herşeyi dependant için (ingilizce çeviri olmadan) vermiş olduk. Dependant vizem eşiminki ile birlikte geldi.

Bana orada verilen listede unuttuğum maddeler olabilir, başka bilen varsa o da eklesin.
Ama sonuçta şu çıkıyor; orada size verilen listede yazan her evrağı vermezseniz vize çıkmaz şeklinde bir genelleme yapılamaz. Ama tabii risk almış olursunuz.. Bana şansa da çıkmış olabilir. Ben yine mümkün mertebe herşeyi istenilen gibi verin derim..

Bir de çalışma durumu ile ilgili sorular olmuş: Buraya gelince UKBA'ya mail atıp sordum, şimdi çalışabilir miyim diye, çalışabilirsin dediler.

Kolaylıklar dilerim herkese..
londrayolcusu
 
Posts: 2
Joined: Sat Sep 18, 2010 4:05 pm

New postby polatolu » Sat Aug 06, 2011 1:02 pm

Çok teşekkürler @londrayolcusu, gerçekten çok faydalı oldu benim için bunların hiçbirini bilmiyordum.

Bahsettiğin nüfus belgesi "Formül A" kağıdı olabilir. Nüfus Müdürlüğünden ücretsiz olarak alınabilen ve uluslararası olduğunu düşündüğüm (Üzerinde kodlar ve karşılıkları var, uluslararası aile belgesindeki gibi) bir belge.

Evlilik cüzdanları artık "Uluslararası aile cüzdanı" olarak geçiyor ve içlerinde kodlar ve birçok dilde karşılıkları var. Bu nedenle çeviriye gerek kalmıyor fakat bazı konsoloslukların "bunların karşılıklarıyla uğraşmak istemiyorum, yeminli tercümana çevirtip getirin" dediklerini duymuştum.

Eşim çalışmıyor, o nedenle onun için bir kazanç belgesi sunamayacağız, burda bir problem olmaz umarım.

Benim sormak istediğim birşey daha var, konumuz ile alakası yok ama; Business Planım içinde daha önce çalıştığım ve referans olarak gösterdiğim şirketler var, bu şirketlerden referans yazısı ve çalışma belgeleri aldım. Bunların yanı sıra şirketlerin imza sirkülerini ve resmi gazete kuruluş ilanlarını eklemeye ihtiyaç var mıdır? Bu şekilde bir destekleyici kanıt bekleniyor mu?

Teşekkürler,
Polat.
polatolu
 
Posts: 5
Joined: Thu May 26, 2011 7:55 am

New postby londrayolcusu » Wed Aug 10, 2011 3:55 pm

Merhaba,
ben yine bizim ne yaptığımızı söyleyerek cevap verebileceğim; daha önce gösterilen ve referans alınan şirketlerin imza sirkülerini verdik (imzaların yetkili kişi tarafından atıldığının kanıtlanması için), ticari sicil gazetesi vermedik.
Bir sorun çıkmadı.

Bu evrakların istenip istenilmediği bir yerde yazmıyor. Ama anladığımız, sizi kalifiye buldukları sürece bu tip ayrıntılara çok da bakmıyorlar. Eğer evraklarda bir şeyden şüphelenirlerse o zaman didiklemeye başlıyorlar..
londrayolcusu
 
Posts: 2
Joined: Sat Sep 18, 2010 4:05 pm

New postby Caylak » Mon Sep 19, 2011 7:39 am

Merhabalar.Ben Ankara anlaşmasına başvurdum ve buyuk ihtimalle bu hafta alacağım.Vizeyi alınca İngiltere'ye gidip planladığım şekilde düzeni kuracağım.Eşim 1-2 ay sonra gelecek.O yüzden ben başvuruyu kendim için yaptım.Esim ben vizeyi aldıktan 1 ay sonra filan Istanbul'dan ayrıca depandant için başvuracak. Bu durum sıkıntı oluşturmaz sanırım?Yani aynı anda başvurmak veya farklı zamanlarda başvurmak birşeyi değiştirmez demi?Bilgi verebilirseniz sevinirim.Tşk.
Caylak
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 14, 2011 4:38 pm

New postby Leon » Tue Sep 20, 2011 4:38 pm

bir sIkIntI olusturmaz, hatta ayni anda basvurmaniza gore daha iyi diye biliyorum. cunku ankara anlasmasi vizesi daha cok is amacli olarak dusunulebilecek bir vize. yani esin icin "ne alaka" diye dusunulebilir. ancak sen ankara anlasmasi vizesini alip, sirketini kurduktan sonra, "ya benim bir de esim var simdi ben burda sirketi de kurdum, o da dependent visa alsa" diye basvursaniz daha mantikli oluyor.
gerci her iki turlu de alanlar var ama seninkisi daha garantili.
Leon
 

New postby Caylak » Fri Oct 21, 2011 10:27 pm

Hersey iyi gidiyor darken buyuk bir aksilik oldu.Yardim lutfen; Ben Ankara anlasmasina basvurdum ve vizeyi aldim.Esim de ben vizeyi aldiktan 3 hafta sonra ayrica dependant olarak basvurdu ve red geldi ona!Ben simdi Ingiltere'deyim,sirketimi kurdum,calismaya basladim ama esim Turkiye'de.Itiraz etmemiz icin bir IAFT-2 formu gondermisler.Esim basvuruda evlilik cuzdani fotokopisi, aile nufus ornegi, benim vizemin fotokopisi, benim yazmis oldugum ve onun gecimini saglayacagimi gosteren mektup... Gibi dokumanlar vermisti.Red sebebi olarak da "sponsor olan kisinib ne kadar kar yapacagini gosteren belge sunulmamis" gibi bir yorum yazmis.Yani benim business planimi tekrar gormek istemis sanirim.Be kadar sacma.Ben vizeyi almisim zaten.Evli oldugum da her yerde yaziyor.Niye Hala zorluyorlar!
Caylak
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 14, 2011 4:38 pm

New postby Nova » Sat Nov 12, 2011 8:04 pm

caylak bir kac sorum olacak:
1- Ankara Anlasmasi vizesinde vizeye basvuran kisi ile birlikte esi ve varsa cocuklari da dependant olarak zaten otomatikman calisma izni vs dahil vize almiyor mu?
2- Sponsor olma vs Ankara Anlasmasi ile ne alakasi var?
3- Sanirim siz kendiniz basvurdunuz avukat vs kullanmadiniz ondan oldu degil mi?
4- Belki dava vs acabilirsiniz arastirdiniz mi?

Diger arkadaslar ile cok onemli basimdan gecen bir olayi paylasmak istiyorum: Yukarida based in belirttigi gibi benim vize aciklamam ile esiminki ayni idi. Buraya gelip esim is basvuru yapinca bunun hatali oldugu ortaya cikti. Turkiye'den basvurularda bu hatayi cok yapiyorlar anladigim kadari ile. Dolayisi ile daha once Ankara Anlasmasini alirken kullandigim hukuk burosuna sordum. Onlar da bu durumlarda dogrudan sizin mail atmaniz halinde daha cabuk cozuyorlar dediler. Basta baslaridnan savdilar diye dusundum ama sonra hakli ciktilar. Ben de WorldBridge e mail attim ve gelen cevapta hata bizden kaynaklanmaktadir. Sozkonusu pasaportu Croydon'a gonderin dediler. Gonderdik 3-4 gun icinde yeni vize vurulu pasaport geldi ve benimkinden tamamen farkli sekilde. Dolayisi ile sizinki de bu durumda ise ayni yolu izleyebilirsiniz. Saygilar.
Nova
 
Posts: 10
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:14 pm

New postby based » Wed Nov 16, 2011 5:20 pm

Selam Nova,

Bu bahsettigin durum icin hangi adrese mail attin acaba?
Tesekkurler
based
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 22, 2008 8:38 pm
Location: London

New postby Nova » Thu Nov 17, 2011 1:43 am

Yanlis hatirlamiyorsam asagidaki linkten form dolduruyorsun onlar sana once mail ile donus yaparak talebiniz ilgili birime gonderilmistir diyorlar. Daha sonra yazi geliyor pasaportu su adrese gonderin diye. Saygilar.

https://www.visainfoservices.com/pages/SendAnEmail.aspx
Nova
 
Posts: 10
Joined: Sat Nov 12, 2011 6:14 pm

New postby Caylak » Thu Jan 12, 2012 2:12 pm

Nova,

1- Ben ankara anlasmasina basvuruken ve butun dokumanlarimda evli oldugumu belirttim.Evlilik cuzdanimi basvuruma ekledim. Mulakatta ise esimin benimle birlikte gelecegini, sadece 1 ay sonra ayrica basvuracagini soyledim. Herseyi dogru yaptigimi dusunuyorum. Sonucta Vizeyi aldim ve 3,5 aydir Ingiltere'deyim. Esim hala yanima gelemedi! Tam bir aile krizi yasiyorum. Sponsor olan derken anlami su " Ingiltere'ye yeni yerlesmis olan esinizin sizi gecindirecek kadar para kazandigini gosteren bir kanit yok" gibi bir sebep belirtmis. Sacma sapan bir neden. Sonucta esi ile birlikte ayni anda basvuranlar direk aliyor. Benim tek hatam benim esim benden 3 hafta sonra dependant vize icin basvursunu yapti.

Su an yeni basvuru yapam tum arkadalsara seslenmek istiyorum, esinizle ayni anda basvuru yapin.Sakin esinizi kendiniz aldiktan sonraya birakmayin...
Caylak
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 14, 2011 4:38 pm

New postby yapiskan » Thu May 31, 2012 12:24 pm

Merhabalar,

Ben de Ankara anlaşması ile UK çalışma vizesi almak istiyorum. Ancak eşim Kosova uyruklu. Bu herhangi bir şekilde problem çıkarıyor mu?

Bilgilendirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
yapiskan
 
Posts: 0
Joined: Thu May 31, 2012 11:43 am

Next

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], nomad and 1 guest