Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Tier 2

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby Haemoglobin » Mon Jan 12, 2009 10:45 am

Mindbender,
Benim work permit vizenin süresi 2 hafta idi :)
bu kadar kısa süreli bir vizenin tekrar yenilnmesiyle iligli bir bilgi bulamadım. Siz hatırlıyor musunuz?
User avatar
Haemoglobin
 
Posts: 11
Joined: Sat Dec 20, 2008 7:36 am

New postby mindbender » Mon Jan 12, 2009 9:50 pm

haemoglobin,
2 haftalik tier 2 calisma vizesi ilginc hic duymadim ama prosedur olarak farkli olucagini sanmiyorum. Guide'da uzatmayla ilgili kisim da ayni form kullaniliyordu ya da ayri bir form, sana sponsor olan firmanin uzatmak icin bir islem yapmasi gerekiyordu ve karisik bir sey degildi okudugum kadariyla, bence work-permit formunu indirip bir incele
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby bimplizkit » Sat Jul 25, 2009 3:36 pm

Herkese merhaba,

Freelance is teklifi ile Tier 2 work permit'e basvurmak mumkun mudur?

6 aylik bir sozlesme soz konusu.

Sevgiler
bimplizkit
 
Posts: 0
Joined: Wed Jul 01, 2009 12:27 pm

New postby Leon » Sun Jul 26, 2009 8:58 pm

tier 2 work permit'e siz degil, sozlesmeyi teklif eden sirket basvuruyor.
freelance degil de contractor oluyorsunuz 6 aylik sozlesme durumunda. heralde basvurabilir sirket, ama dedigim gibi sorunun cevabini bilmesi gereken esasen sirket, siz degil yani.
Leon
 

New postby bimplizkit » Sun Jul 26, 2009 10:28 pm

Merhaba Leon,

Yanitin icin tesekkur ederim. Simdi sirket isi bana sozlesme usulu veriyor, contractor olarak da diyebiliriz. Yalniz benim UK'de olma durumuma ihtiyaclari yok cunku evden calisacagim, bir nevi CAD Draft isi, 2 boyutlu ve 3 boyutlu cizimler, paftalar uretecegim.

Yalniz ben bu sekilde UK icin work permit alabilir miyim diye merak ediyorum, yani sirketi bu ise yonlendirebilir miyim diye merak ediyorum? Permenant degil de contractor olarak calismak Tier 2 icin farkli durumlar mi bilemiyorum, guide'da da pek bilgi bulamadim.

Benzer tecrubesi olanlar vardir belki diye buraya yazayim dedim.

Sevgiler.
bimplizkit
 
Posts: 0
Joined: Wed Jul 01, 2009 12:27 pm

New postby mindbender » Mon Jul 27, 2009 11:13 pm

bimplizkit,

vergini UK sinirlari icinde vermen gerekir bunun icin, bu durumda bir calisma iznin olmasi gerekiyor daha ise baslamadan.

Tier2 ile ilgili ufak tefek bir iki gelisme var benim tarafimda, yakinda olan biteni yazarim ancak kisaca soyle ozetliyim, Tier2 gercekten zor ve mesakkatli bir yolmus, cokta uzun suruyor surec homeoffice'in yaptigi en son degisikliklerden sonra.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby bimplizkit » Tue Jul 28, 2009 1:09 pm

Merhaba Mindbender,

Meslek shortage list'te ise pek bir problem yok gibi duruyor. Ayrica Turk vatandaslari icin sponsorluk sertifikasi vermek ucretsiz. Yalnizca isveren eger lisansi yoksa lisans icin 300 Pound odemek durumunda.

Senin deneyimlerin nedir paylasabilecegin bir iki detay varsa onemli olabilir benim icin.

Mesela ben isi su an Freelance olarak aldim, herhangi bir vergiye tabi degil, avans odemesi de banka araciligi ile gecti elime, ancak firmadan degil kisiden geldi, kendi bankam da bana bir soru sormadi bu nedir diye. Bu asamada isi alinca aslinda Ankara Anlasmasi durumunu dusunmeye basladim, herhangi bir sermaye zorunlulugu yok sanirim, bu firsati kullanarak belki 1 yillik is planim ve mali yapimi raporlayip sunarsam vize alabilirim diye dusunuyorum ama...? Ama .. iste =)

Herkese selamlar, sevgiler.
bimplizkit
 
Posts: 0
Joined: Wed Jul 01, 2009 12:27 pm

New postby hcho » Tue Jul 28, 2009 1:26 pm

Tier 2 contractor ve/veya freelancer'lara verilmiyor. Salaried employee olmak sart.

Eger maasli calisan olamiyorsaniz ya Tier 1 ya da Ankara anlasmasina bakacaksiniz.
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby bimplizkit » Tue Jul 28, 2009 1:50 pm

Tesekkurler yanit icin hcho,

Artik Ankara Anlasmasi'na bakacagiz, master'i yarim birakmasaydik Tier 1 ne hos olurdu =)
bimplizkit
 
Posts: 0
Joined: Wed Jul 01, 2009 12:27 pm

New postby mindbender » Tue Jul 28, 2009 8:42 pm

Sirketim bana sponsor olmak icin basvuru yapti ancak biz basvuruyu yapana kadar bildiginiz gibi kasim ayinda sartlari degistirdi home office, artik sirketlere, sponsor olmak icin bir lisans edinme sarti getirildi bunun icinde sirketin 450 pound (minimum) gibi bir mebla odemesi gerekiyor tabii sirketin bilimum belgelerininde gonderilmesini istiyorlar, eger buyuk bir sirketse sanirim 4 hafta icinde sonuclanabilecek bir surec bu (homeoffice sitesinde basvurularin %95 `ine 4 hafta icinde yanit verildigi yaziyor) benim calistigim sirket orta buyuklukte bir sirket, onemli musterilerimiz vs var ancak subat ayinda yaptigimiz bu lisans basvurusuna 6 ay kadar bir yanit alamadik, telefon actigimiz da belgeleriniz elimizde islemde gozukuyor seklinde bir yanit aldik, 6. ayin sonunda (bu ayin basi oluyor) ben tatildeyken teftise gelmisler ve sirket sorumlusunu (board) 2 saat kadar sorguya cekmisler, sirkette yasal olarak calisan 3 yabanci uyruklu (garip bir kelime oldu bu simdi) calisanin ve sirketin geri kalan british calisanlarinin pasaportlarinin fotokopisinin bulundurulmasi gerektigini ogutlemisler, anladigim kadariyla british olanlar cok problem olmasa da yabancilar icin (evlilik vasitasiyla vizesi olan, yeni zellandali ve polonya vatandasi calisan arkadas icin) bu belgeleri hazirlamaya basladilar. Homeoffice gorevlisi bir sure sonra habersiz olarak tekrar teftise gelceklermis ayrica bu basvuru surecinde ki yukumluluklerini yerine getirmezlerse 10k pound gibi bir cezasi varmis sirkete buna ek olarak internette verilecek ilanin yani sira (meslek grubuna gore benim icin reed.co.uk vs uygun gozukuyor) jobcenter'da da ilan verme sarti geldi.

Kisacasi 6-7 aydir daha sirket lisansi asamasini gecemedik birakin bireysel olarak benim basvurmami. Netice olarak Tier2 ciddi anlamda zorlastirilmis artik yeni bilgiler geldikce yazarim :)
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby Flavio Briatore » Tue Jul 28, 2009 9:04 pm

Oha, inşallah olur Egecim.Bu arada bimplizkit bizim İstanbuldan bir arkadaştır, yardımların için ayrıca teşekkürler.
Flavio Briatore
ROGER WATERS
 
Posts: 744
Joined: Thu Feb 01, 2007 1:16 pm

New postby bimplizkit » Tue Jul 28, 2009 9:19 pm

Surec senin icin biraz enteresan olmus Mindbender, umarim yakin zamanda hayirlisiyla sonuclanir. Sanirim senin sirketin lisans bedelinin yuksek olmasi Tier 2 altinda calisacak olan insan sayisinin belli bir rakamin ustune cikmasindan kaynaklaniyor. Bu A tipi ve B tipi lisans konusu bununla alakali galiba.

Bu siteyi sagolsun Flavio tavsiye etti, yaklasik 1 aydir inceliyorum Tier 2 ile alakali pek bir veri bulamadim, bari ben kendi tecrubemi yazayim dedim.

Elimdeki isi bitirdikten sonra Tier 2 sekliyle is bulabilecegimi dusunuyorum, toplam 3 sirket bu isi yapiyor ve garip sekilde bana isi veren firma direkt beni kontakt verdi diger 2 firmaya, sanirim bu sekilde yuruyebiliyor isler UK'de.

Bir sekilde kendimi atabilirsem oralara bir yerlerden baslar, sonra kendi isimi bulurum herhalde, bir gelisme olursa paylasirim herkese selamlar, sevgiler.
bimplizkit
 
Posts: 0
Joined: Wed Jul 01, 2009 12:27 pm

New postby mindbender » Wed Jul 29, 2009 8:34 pm

limbizkit,
A ve B siniflandirmasi sirketin gereklilikleri ne kadar yerine getirdigi ile ilgili.

Rakamlarda fark olmasinin sebebi, sirketin 300 pound odeyecegi lisans disinda sana lisans issue ederken vericegi +150 pound'dan kaynaklanmakta, turklerin haric tutuldugu ucret ise bundan bagimsiz bir sey.

Tier2 altinda calisicak insan sayisi ve sirketin buyuklugu de baska bir olcu olarak odenecek meblayi etkiliyor onda fiyatlar bayaga bir katlaniyordu, biz minimum masraf olucak sekile uygun bir sirketiz yine de budur maliyet.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby mindbender » Mon Aug 03, 2009 2:11 pm

Bugun itibariyle, home office'den sirkete gelen zarfa gore A sinifinda lisans almis sirketimiz, bize her ne kadar tekrar gelicez surpriz yapicaz vs demislerse de adamlar direkt gondermisler lisansi bir cd ile birlikte.

Daha sonra ki ziyaretlerinde (eger yaparlarsa) lisans sinifini A'dan B'ye dusurme gibi bir haklari var tabii ki.

Simdi sira geldi ilan vermeye ve sonrasinda basvuru yapmaya :)
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby rambo » Tue Aug 04, 2009 12:00 am

3 sene once work permit almistim (tier 2 ozamanin iste), bir ayda ckmisti hersey, gecmis olsun mindbender...baya zorlasmis tier 2 ile.
rambo
ROBERT PLANT
 
Posts: 155
Joined: Wed Aug 06, 2008 8:42 pm

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests

cron