Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Diplomayı İngilterede tanırlar mı

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby Shadowxxy » Wed Sep 23, 2009 3:49 pm

Selamlar,
Ben vize problemini aştım ve İngiltereye geliyorum fakat bu süreçte forumları,tecrübeleri okumak istedim.Genel olarak diğer forumlarda; Türkiyedeki diplomanı saymazlar gibi şeyler yazmış millet.Bu gerçek mi acaba?Mezun olduğum okulda bütün derslerim ingilizceydi,bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldum.Bu bölümün yurtdışında tam bir karşılığı olmadığını biliyorum fakat sonuçta yazılım alanında görev alıcam ve 4senelik bir diplomanın bana bu kapıyı açıcağını düşünüyorum.Yazılım konusunda gerekli donanımada sahibim.
Ama bu onlar senin diplomanı tanımaz,tekrar okuman yada master yapman gerekir olayı bir myth mi yada gerçek mi bilmiyorum?
Shadowxxy
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 23, 2009 3:40 pm

New postby hcho » Wed Sep 23, 2009 4:01 pm

Bilgisayar muhendisligi icin diploma tanimama diye bir durum yok. Taniyorlar, hatta sektorun yabanci orijinli is gucu ile ayakta durdugunu goz onunde bulundurursak tanimamak gibi bir opsiyonlari yok.

Ama ODTU, Bogazici vs mezunu isen fors kaybi var.

Diploma tanimama tip, discilik, avukatlik gibi yuksek regulasyonlu mesleklerde oluyor.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby HSAG1D » Sat Sep 26, 2009 8:56 pm

Diploma taninmaz derken, yasal olarak bircok diploma taninir ama sallayan olmaz. hatti zatinda turkiye'deki en iyi universite dunyada ilk 500'de degil bircok listeye gore, dolayisiyla ozellikle buyuk sirketlerde turkiye'de o veya bu universitede master yapmis olmak bir anlam ifade etmez ancak uk'de yapilan her turlu master birkac adim one cikartir diyor benim tecrubelerim.
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester


Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests

cron