Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

IT Masterı

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby bege » Thu Jan 07, 2010 8:10 pm

Arkadaşlar selamlar.
Yeni bir üye olarak direk konuya dalıyorum.
Bilgisayar mühendisiyim.
Önümüzdeki eylül ayında ingiltereye master için gitmeyi düşünüyorum.
Software engineering tarzı birşey olacak muhtelemen.
Birkaç danışmanlık firmasıyla görüştüm, araştırdım, şimdilik belirlediğim okullar bournemouth, greenwich, london south bank ve westminster.
40. sıranın üzerindeki okullara bakmıyorum hiç, ortalamam sağolsun.
Enterprise computing konusunda 4 senelik bir iş tecrübem var.
Bu belirlediğim okullar dışında bir öneriniz var mıdır acep?
Ya da bu okullardan şu iyidir bu böyledir diyebilirseniz çok yardımcı olursunuz.

Teşekkürler şimdiden
bege
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 07, 2010 7:42 pm

New postby hcho » Fri Jan 08, 2010 10:10 am

Master sonrasi icin ne dusunuyorsunuz? Amac burada kalmaksa gittiginiz okulun endustri ile olan iliskilerini arastirin derim. Londra ve cevresindeki okullara odaklanin derim.

Eger masterdan sonra Turkiye'ye donecekseniz, nereye gittginizin cok da onemi yok.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby bege » Fri Jan 08, 2010 3:10 pm

Londra çevresinde okulları düşünüyorum zaten ama londra dışındaki iyi bir okul da olabilir. Master süresince iş bakmıycam zaten, sonrasında bir kaç sene çalışmayı düşünüyorum. Yani benim için önemli olan okulun iyi olması. Şöyle bir durum var. Mesela london south bank'in programlarını oldukça beğendim ama okul sıralamada 90. sırada. Bu kötü bir okul olduğunu mu gösterir? İngiltere'de insanlar bu okula nasıl bakıyor? Ayrıca IT üzerine master yapan arkadaşlar varsa okullarıyla ilgili tecrübelerini öğrenmek isterim.
bege
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 07, 2010 7:42 pm

New postby hcho » Fri Jan 08, 2010 10:58 pm

Acikcasi okuldan once yapmayi dusundugunuz master konusunda bir problem var bence. Lisans ve 4 sene is tecrubeli bir bilgisayar muhendisinin yazilim muhendisligi ustune master yapmasi garip. Kriptografi, yapay zeka, goruntu isleme falan gibi matematik tarafi agir basan bir konu olsa bir alanda uzmanlasmak istiyor denip deger verilebilir yaptiginiz mastera. MBA yapsaniz yonetici posizyonlarini hedefliyor denir, anlasilir. Yazilim muhendisligi masteri genelde lisansi baska bir alan ustune olup da yazilim sektorune gecmek isteyenlerin tercih ettigi bir program bence.

Bir de akademik derecelerin enflasyona ugradigina dair(cok da haksiz olmayan) yaygin bir kani var sektorde. Jenerik bir programin diplomasi ile beklediginiz etkiyi yaratamayabilirsiniz.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby bege » Sat Jan 09, 2010 7:26 am

Amacım developer pozisyonundan yavaş yavaş project manager/ project architect gibi bir pozisyona kaymak. Software eng. ilgili masterın genel adı aslında. Okuldan okula program içeriği ve adı değişiyor. Bir okulda söylediğiniz gibi standart software development için gerekli dersler verilirken bir diğerinde paralel programing, business intelligence, project management dersleri veriliyor. http://www.dcs.qmul.ac.uk/postgraduate/msc/mscse.php Mesela linkini gönderdiğim programı inceleyebilirsiniz. Benim aradığımda bu tarz birşey. Zaten bu tip programlara bilg. müh. derecesi ve birkaç sene iş tecrübesi olmadan kabul etmiyorlar.

Sizin söylediğiniz tarz masterlar, master by research olarak geçiyor ki, ben tercih etmiyorum. Yani önlüğü giyip araştırma yapmak gibi bir derdim yok :) Bugüne kadar hep kurumsal firmalarda çalıştım, amacım da yine böyle firmada IT yöneticisi pozisyonuna geçebilmek. Söylediğiniz gibi MBA tarzı birşey de yapılabilir, ama içeriğinin beni tatmin edeceğini sanmıyorum.
bege
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 07, 2010 7:42 pm

New postby hcho » Mon Jan 11, 2010 10:50 am

Kurumsalliktan kasit Accenture tipi danismanlik firmalari sanirim. Urun odakli calisan sirketlerde yukarida saydiklarim disinda bir yuksek lisansin para ettigini gormedim. Su anda calistigim sirketin tum dunyadaki calisan sayisi 80 000in ustunde. Alt yuklenicilerini falan saymadan, direk payroll'daki rakam bu.

Yoneticilik icin eger iceriden birini yukselteceklerse PMP tipi sertifikasyonlara gidiyorlar. Disaridan aldiklari MBAliler oluyor.

Ozetle soylemeye calistigim su, yapmayi sectiginiz yuksek lisansin size beklediginiz avantaji saglamama ihtimali cok yuksek. Bu tip bir yuksek lisansin is gorecegi tek senaryo, okulu Ingiltere'de olmak icin bir vesile olarak kullanip geldiginiz andan itibaren piyasa ile temasa gecmektir kanaatimce.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby bege » Mon Jan 11, 2010 1:18 pm

Kurumsallıktan kastım, büyük, yapısını oturtmuş firmalardı aslında. 2buçuk sene kadar finans sektöründe çalıştım. Yaklaşık bir senedir de sigorta sektörüne yazılım üreten tr'de lider bir firmada çalışıyorum. Bugüne kadar web tabanlı büyük ölçekli projelerde yer aldım hep. J2EE, .Net, JSP, ASP, AJAX, XSLT, Web Services, Javascript - ağırlıklı olarak kullandığım teknolojiler arasında bunları sayabilirim, belki size bir fikir verir. AI veya signal processing gibi bir masterın bu tip firmalarda nasıl bir işe yarayacağını tam olarak anlayamadım.
bege
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 07, 2010 7:42 pm

New postby bege » Mon Jan 11, 2010 1:28 pm

Bu arada yanlış anlaşılmasın, master'ı yaptıktan sonra direk yönetici olacağımı fln düşünmüyorum zaten. Ben yine bir süre developer olarak çalışıcam. Master'ı geleceğe yatırım açısından düşünüyorum.
bege
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 07, 2010 7:42 pm

New postby hcho » Mon Jan 11, 2010 1:43 pm

Soyle high frequency trading, algorithmic trading falan gibi islerle ugrasiyor buradaki bankalar. AI ile ilgili bir dereceniz olursa bu tip islere girme sansiniz olur. Ki bu isleri yapanlar bayagi cilgin paralar kazanabiliyor.

Ama hedefiniz yoneticilikse bir MBA programina girin derim ben. Belki biraz daha fazla para harcarsiniz ama karsiligini da alirsiniz.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby bege » Mon Jan 11, 2010 2:56 pm

Anladım. Olaylar orada biraz daha farklı yani. Tabiki belli bir alan üzerine uzmanlaşmış bir kişi, jenerik bilgiye sahip bir kişiden daha rahat iş bulacaktır. Ama ben henüz o uzmanlık konusunda kesin bir karar vermedim. AI konusunda bir tecrübem yok mesela. O yüzden hiç tecrübem olmayan bir alana girmek yerine bildiğim yolda gitmeyi tercih ediyorum. Yorumlarınız için teşekkürler. Siz hangi sektörde çalışıyorsunuz?
bege
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 07, 2010 7:42 pm

New postby hcho » Mon Jan 11, 2010 3:05 pm

Mobil cihazlar ustune calisiyorum. Turkiye'den telekom tecrubem vardi.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm


Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests

cron