Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

ingilterede master

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby mehmet » Mon Nov 23, 2009 5:16 pm

Sylvan,
Mesajın için teşekkürler kusura bakma yeni gördüm. Sınavlarım vardı hiç girmedim foruma o yüzden böyle bir gecikme oldu.
Benim açıkçası önceleri pek master yapmak gibi bir düşüncem yoktu. Lisansı bitirip burada çalışıp hmsp'ye başvurmayı planlıyordum fakat hmsp yerine tier 1 gelince bende haliyle master yapmaya karar verdim.
Okul seçerken çok fazla alternatifim yok. Kendim çok parlak bir öğrencilik geçirmediğim için gpa olarak pek istenilen yeterlilikte değilim o yüzden (iş tecrübesi olmadan) sadece kötü okullar için şansım var. İşin doğrusu bu.
Senin dediğin gibi önce burada çalışıp daha sonra üzerine master yapmayıda düşündüm fakat bu şekilde yapmak pek mümkün gözükmüyor. Şu anki ekonomik olanaklarım o zaman olmıcak ve şu an 24 yaşındayım daha fazla ileri atmak istemiyorum.
Benim master yapmaktaki amacım 1 çalışma alanımı değiştirmek/genişletmek, 2 tier1 koşullarını sağlamak. Ayrıca ingilterede yaparsam orada daha kolay iş bulurum diye düşünüyorum. Olursa, orda bir okula kabul edilirsem direk orda devam edicem olmazsa burada çalışıp aynı zamanda 2. öğretim master programlarından birine devam edip ve mezun olduktan sonra ingiltereye gelicem. Tabi bunlar şuan sadece plan allah korusun tier1 koşulları değişirse artık o zaman yeni şeyler düşünücem =)
mehmet
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 22, 2009 1:48 pm

New postby Sylvan » Mon Nov 23, 2009 11:26 pm

peki senin hangi durumun tier 1'e uymuyor olacak, o kismi tam anlayamadim?
acikcasi sana katilmadigim bazi noktalar var, bunlari soylemek isterim cunku tecrube edindigim konulardan biri de burada master yapmak. acikcasi 24 yas bir master programi icin gec yas yada ust limit degil, genelde master yapanlarin yas ortalamasi amerika'da 28-29'dur (MBA icin). kariyerlerinde bir vites atip hizlanmak icin yaparlar.
Yeni mezun oldugun icin calisma alanin cok yeni. ama seni temin ederim ki bir master yapmakla calisma alaninin degismesini saglasan da is bulmanda universite bolumun daha etkili olacaktir, zaten bazi bolumler undergrad background'una gore seni basvurdugun bolume kabul eder yada etmezler.
is konusuna gelirsek, aslinda pek de kolay degil. ben bir master ogrencisiyim ve geleli 2 ay oldu, 100den fazla ise basvurdum, olumlu donus su ana kadar olmadi. bunun bir nedeni part-time bir is aradigin icin postansiyel cember cok daraliyor, ikincisi ise calisma saatlerin, okul programina gore belli oldugu icin isverene uymayabiliyor.
bu arada askerligin ve ingiltere arasinda bir pozitif iliski var mi bilemiyorum ama kanunlara gore bir master'dan sonra ancak daha yusek bir dereceye basvurabilirsin, o da doktoradir. 2. master yada uni. okuyamazsin askerligini yapmadan.

bu arada sinavlarin umarim iyi gecmistir.
User avatar
Sylvan
 
Posts: 89
Joined: Fri Mar 21, 2008 7:27 pm
Location: London

New postby cazkedisi » Wed Nov 25, 2009 2:31 pm

@mehmet

ben master'i kariyer alani degistirmene yardimci olarak gormemeni tavsiye ederim.benim master yaptigim university of warwick ingiltere'nin en iyi 6. universitesi olarak goruluyor ama is pratikte is hayatina gelince hic de master'in alan degistirmende faydasi olmuyor. yani ingiltere'de master yaparsam orada daha kolay iş bulurum tezinin gercekte pek karsiligi olmuyor.

ama bir tanidik ya da networkun faydasi olur, bir de uk experience denen burada calisma deneyiminin. eger zaten burada kolay is bulmaksa amacin, master yapma bence, direkt calis burda. benim egitimim ve cv'min cok iyi olmasina ragmen 6 ay is bulamadim burda. uk experience olmadigi ve tahminen yabanci oldugum icin ingiliz sirketlerin coguyla gorusmeye bile cagrilmadim.

ayrica burda okursan sana verilecek olan calisma vizesi 2 yillik. ama direkt calisirsan 3 yillik. tabii o 3 yillik tier 1 migrant icin master almis olman ve 2 yillik is deneyimin olmasi gerekiyor. bence burada kotu bir okula bir suru para verecegine, istanbul'da master yapip sonra buraya tier 1'la gelmek daha iyi bir cozum olabilir. paran da cebinde kalir. cunku okul parasi kadar da yasam parasi vereceksin 1 yil icinde. yari zamanli master yapip o sirada 2 yillik calisma deneyimini de tamamlayabilirsin.
Last edited by cazkedisi on Thu Dec 10, 2009 8:31 am, edited 1 time in total.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby larien » Tue Dec 01, 2009 2:42 pm

Merhaba,

Tier 1 vizesi ile çalışırken uygun zamanım olduğu takdirde UK de master yapabilir miyim? Tier1 olması master için bir engel teşkil etmiyor değil mi?

Bir de ben aslında 2 senelik iş tecrübesi olan yüksek mühendisim. 2 tane de masterım var. Biri mühendislik diğeri işletme üzerine. Ama ben felsefe veya psikoloji master'ı yapmak istiyorum. İlgili olduğum için. UK'de böyle bir şey uygun mudur? Türkiye'de olsa ne alaka deyip kabul etmezler büyük olasılıkla ama UK de durum nasıl bilen var mı?

Çok teşekkürler.
larien
 
Posts: 24
Joined: Mon Sep 28, 2009 12:59 pm

New postby yatayzeka » Wed Dec 09, 2009 9:49 pm

@larien

burada ne tarz is bulmak istiyorsun? bir muhendis olarak tabi ki psikoloji, sosyoloji, sanat ya da teoloji master i yapabilirsin ozgur bir birey olarak ama muhendislik alaninda is arayacaksan, burada yapacagin master in bu alanda is bulmanda bir yarari olacagini dusunmuyorum acikcasi.
yatayzeka
 
Posts: 62
Joined: Sat Jun 28, 2008 10:11 am
Location: Reading, UK

New postby larien » Thu Dec 10, 2009 11:32 am

@yatayzeka,

Teşekkürler cevabın için.

Ben zaten mühendislik ve işletme üzerine olmak üzere 2 master yaptım. Benim diğer alanlarda master yapmak istemem sadece ilgimden, iş bulmama yardımcı olması için değil. Ama mesela Türkiye'de gidip başvursam hemen ne geçmişin var bu konularda diyebilirler. Veya lisansı bu konularda olanları tercih ederler. Benim merakım İngiltere'de bu konularda master yapmam için önceki eğitim geçmişimi önemseyip önemsemeyecekleri. Sadece çok istiyor olmam beni mastera kabul etmeleri için yeterli olur mu diye merak ettim.
larien
 
Posts: 24
Joined: Mon Sep 28, 2009 12:59 pm

New postby hcho » Thu Dec 10, 2009 11:42 am

Keyif icin yapiyorsan vatandas olmayi bekle derim. Malum yabanci statusunde olunca iki kati tuition fee oduyorsun.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby theK » Thu Jan 28, 2010 5:35 pm

@Larien
Felsefe yada psikoloji gibi temel bilim masterlarini software engineering ile kesistirebilirsin bence.
Ilgili meslek gruplari olabilir, ornegin psikoloji masteri yapip , mind-smulation yada artificial intelligence ile ilgili projelerde farkli gorevler alabilirsin. Temel bilimlerin software engineering alaninda kullanilabilcegini dusunuyorum..
Benimde aklima gelen olaylardan biriydi bu ama henuz arastirma yapmadim..
Ya peki visual art konusunda egitim alirsak software engineering ile nasil birlestirebiliriz herhangi bir fikri olan varmi?

Bu arada ingilterede turkler icin olabilcek en ucuz universite Kent bolgesine acilan bir kibris universitesi turk vatandaslarina EU & home fiyati uyguluyor. Business ve management ile ilgili bolumleri var.

http://www.gauc.org.uk/
User avatar
theK
 
Posts: 101
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:28 pm
Location: Istanbul

New postby emo » Sat Nov 20, 2010 8:27 am

merhaba arkadaşlar...

oyunculuk bölümü mezunuyum, master eğitimi almak istiyorum ama sanırım fiatlar çok yüksek, ayrıca ingilizcem hiç yok, öncelikle bir yıl dil eğitimi mi almam gerekiyor yoksa master programına dil eğitimi dahil midir orda? tiyatro alanında sadece kendi diplomalarını mı tanıyorlar? dil eğitimi için burada danışmanlık şirketlerini mi araştırmalıyım? çünkü onlar ev veya yurtta ayarlıyorlarmış

teşekkür ederim...
emo
 
Posts: 1
Joined: Sat Nov 20, 2010 6:45 am

New postby erdalax » Sat Nov 20, 2010 3:46 pm

Open University Master Programlari hakkinda ne fikri olan var mi? Bizim sirketten birkac kisi gecenlerde cesitli programlara kaydoldular, genel olarak hepsi memnun. Turkiye'de acikogretim fakultesini dusununce bir miktar onyargi ile yaklasiyorum.
erdalax
 
Posts: 78
Joined: Mon Mar 31, 2008 8:18 pm

Previous

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests

cron