Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Leeds'te çalışmak?

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby merope » Fri Mar 26, 2010 9:21 pm

ben vizemi 2008ekimde aldım fakat hala türkiyedeyim. yaklaşık 1 senedir düzensiz de olsa iş başvuruları yapıyorum. It ciyim sharepoint adminligi ve dbalik skillerim var.

10 gün evel cv mi güncelledim, aldıgım Microsoft sertifikalarını ekledim.Geçen pazartesi bir head hunter aradı, hafta içi karşılıklı 2-3 telefon görüşmesinden sonra türkiyede oldugumu bilmelerine ragmen bugun phone interview yaptık müşterisi ile.

açıkçası öyle matah bir görüşme degildi, hatta 20dk kadar sürdü. teknik açıdan hiç sıkıştırmadılar. ancak çok ısrarla gel burda bir görüşelim 5000 pounda kadar gidiş geliş masrafını da karşılayacagız diyorlar.

benim çok kafam karıştı. son bir senede belki 300 tane başvuru yapmışımdır fakat hiçbirinde bu aşamaya gelemedim. Benim de kafamda işin yeri ile ilgili soru işaretleri oluştu. Leeds pek kimsenin çalışmak istemedigi bir bölge midir? Leeds te 35k ya başlamak makul müdür? çünkü head hunter da aradı seni çok begenmişler yüz yüze de birbirinizi tutarsanız olur bu iş falan dedi, ben şoktayım, ne teknik bişey sordular ne bişey ki iş tamamen teknik? bu kadar basitse nasıl 1 senedir sinek avladım yani.

anladıgım kadarı ile Leeds te iş imkanları çok kısıtlı . bu elemanlar da bir hukuk firması ve sadece IT & accounting departmanlarını leedse taşımışlar daha bu ocakta. çok kafam karıştı yorumlarınızı bekliyorum. leedste çalışılır mı?
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby theK » Sat Mar 27, 2010 1:08 am

Oncelikle tebrik ederim. Cok fazla deneyimim yok ancak konuyla ilgili kisisel goruslerimi belirtmek istedim.

- Her interviewde farkli yaklasimlar olabiliyor, bazilarinda teknik acidan cok kasiyorlar bazilarinda hic kasmiyorlar.
- Eger sirket senin masraflarini karsilamayi goze aliyorsa ciddi olarak seninle ilgileniyor demektir.
- Leeds bolgesini hakkinda cok fazla bilgim yok ancak North oldugu ve Londra olmadigi icin talebin cok olmayacagi saptamasini yapmak zor degil sanirim.
- 35k baslangic icin bence cok iyi bir rakam nekadar tecruben oldugunu bilmiyorum ama UK experience olmayan biri icin kriz doneminde iyi bir rakam.
- Microsoft sertifikalari uluslararasi arenada iyi bir kriterdir.
- Headhunterlarin gorevi seni cesaretlendirip is gorusmesine gitmeni saglamak ve ise alinmani saglamaktir sonucta oda para kazanmaya calisiyor. Bence gorusmenin iceriginde tam olarak ne olacagini ogrenip ona gore planli bir sekilde gidersen iyi olur.
- Leedste calisilirmi? Hic gormedim ama sonucta UK experience olmasi acisindan neden olmasin. 6 ay sonra baska kapilari acmak icin kullanacagin bir anahtar olur.

Tekrar tebrikler ve bol sanslar.
User avatar
theK
 
Posts: 101
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:28 pm
Location: Istanbul

New postby merope » Sat Mar 27, 2010 9:24 am

theK, görüşlerin için teşekkür ederim. görüşmeye %100 gidecegim zaten, sonucta gitme gelme konaklama masrafımı karsılayacaklar. benim toplam 4-5 senelik iş tecrubem var. yani şu zamana kadar da kimse sallamamıştı. ben de leedste pek kimse çalışmak istemiyor veya bu işte bir kekomançilik var diye düşünmeye başladım gidip görecegim :)) geribildirim yaparım muhakkak buraya
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby rambo » Sat Mar 27, 2010 12:37 pm

direk git, basla calismaya..bir sene sonra londraya ziplarsin,
leeds cok ucuz(londra kiyasla), parada briktirebilirsin boylece
rambo
ROBERT PLANT
 
Posts: 155
Joined: Wed Aug 06, 2008 8:42 pm

New postby mindbender » Sat Mar 27, 2010 7:23 pm

Leeds konusunda bir bilgim yok ancak 35K londra icin bile suanki sartlar altinda cok iyi bir maas, takip ettigim kadariyla realistik olarak cok bilinen firmalar dahi 35K ve biraz altinda maas oneriyorlar, ilk i$in olacagini goz onunde bulundurunca ustelik leeds'inde ucuz oldugundan bahsedlmis mukemmel bir baslangic olabilir senin icin.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby merope » Sat Mar 27, 2010 7:39 pm

mindbender, job specte "must be amenable to work out-of-office-hours" ve able to travel as necessary yazıyor. ondan da braz kıllandım açıkçası.

eger cidden esek aramıyorlarsa ve görüşme iyi geçerse kabul ederim diye düşünüyorum..kısmet bakalım.
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby munu » Sat Mar 27, 2010 8:49 pm

Canım, cok sevindim senin icin. Leeds hic te kotu bir yer degildir. Zaten esinle gelecegin icin farketmez sehir diye dusunuyorum. Mindbender in dedigi gibi sonra istersen Londra'ya gecersiniz. Leeds icin 35K da cok iyi bir rakam.
Too good to be true gibi duruyor, umarim bir terslik olmaz. Iyi sanslar
User avatar
munu
ROBERT PLANT
 
Posts: 247
Joined: Mon Feb 11, 2008 6:21 pm

New postby mindbender » Sun Mar 28, 2010 9:46 pm

merope, kisisel fikrim, ingilizlerin bu tip islerde one cikamamasinin sebebidir out of hours vs mevzusunda tolerans gostermemeleri vs ancak bu sirketin o is icin 35K gibi bir rakam onermesi (leeds icin ozellikle) bu nedenle olabilir, kaldi ki bir problem ciktiginda, sistemlere uzaktan mudahale etme gibi opsiyonlar oldugundan, dusunuldugu kadar kotu bir durum olarak gormuyorum ayrica fazla mesai ucretinide es gecmezler bu gibi durumlarda.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby merope » Mon Mar 29, 2010 5:18 am

munu teşekkür ederim canım :)
ama ilk etapta ben yalnız giderim mehmet gelmez. çünkü gene 3-4 ay deneme alışma süresi bırakalım kendimize.

mindbender, overwork benim için önemli degil. zaten burda çogu arkadasın tavsiye ettigi gibi UK exp. edinerek londraya zıplamak istiyorum 6ay bir sene sonra. bu yuzden onu dert etmem sıkarım dişimi..ancak seyahat olayını konuşmam lazım uçaga binmekten çok hoşlanmam yani öyle her hafta seyahat falan olacaksa o zaman kötü olabilir :)
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby munu » Tue Mar 30, 2010 1:31 pm

Bu arada aklıma takılmışken sorayım. Hangi hukuk burosu bu? Bizim buronun da Leeds te subesi var da :)
User avatar
munu
ROBERT PLANT
 
Posts: 247
Joined: Mon Feb 11, 2008 6:21 pm

New postby merope » Tue Mar 30, 2010 1:35 pm

m....& c... diye bir sirketmiş.
ya ben gitmicem sanırım bu interview e. offshore muhabbeti falan varmış sakat geldi.. cayman adaları ile baglantıları varmış bilmemne...

düzeni bozup gitmeye değer mi onu düşündüm.

elemana olabilecek her türlü aksiliği ve olumsuzlugu yansıttım. hala gel diyor anlaşırız diyor, epey ürktüm ya. böyle offshore sirketi falan diye çalışacak adam mı bulamıyorlar, tam anlayamadım onu da, ama vazgeçer gibiyim!
Last edited by merope on Tue Mar 30, 2010 1:47 pm, edited 1 time in total.
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby munu » Tue Mar 30, 2010 1:44 pm

Asar bu beni yaa... Daha tecrubeli arkadaslar, ozellikle IT ciler yorumlarınızı bekliyoruz
User avatar
munu
ROBERT PLANT
 
Posts: 247
Joined: Mon Feb 11, 2008 6:21 pm

New postby hcho » Tue Mar 30, 2010 2:16 pm

@merope
Duzenini bozmayacaksan ne diye yurtdisi kovaliyorsun? Bence senin niyetin yok, armudun sapi uzumun copui modundasin. Yine de yazalim:

Leeds Ingiltere'nin Trabzon'u sayilir. Bugun sana Izmir'deki maasinla gel Trabzon'da calis deseler gider misin? Trabzonlu degilsen hayir. %25 daha fazla maas verseler? Yine hayir. Belki 2 kati maas verseler ancak; o da colugun cocugun yoksa, esin calismiyorsa falan.

Ben daha cok para kazanmak icinse Birlesik Kralliga gelmeyin, buyuk ihtimalle Turkiye'dekinden daha fazla kazanamazsiniz diyorum sorana. Kagit ustunde rakam daha fazla olabilir ama yasam masraflari falan derken cebe kalan para asagi yukari ayni noktaya geliyor. Bu dedigimin tek istisnasi adanin kuzeyi. Ozellikle Iskoc sirketleri Glasgow gibi bir yerde Londra maasi veriyorlar. Analoji ayni: Istanbul maasi ile Bayburt'ta calismak.

Is bulmadan gelmem diyorsan bundan daha iyi bir firsat gecmeyecek eline. Londra'daki hic bir sirket, sahip oldugun uzmanlik alanindaki bir elemani kaldirip Avrupa'nin ucundan is garantisi ile buraya getirmez. O gunler geceli 10 sene oluyor. PhD seviyesinde, cutting edge technology ile ugrasan bir adam degilsen kendi gobegini kendin keseceksin artik bizim sektorde.

Istisnasi yerli halkin gitmek istemedigi yerlerdeki sirketlerdir; sen de onu bulmussun. Ki bunu bulmanin da 1 sene surdugunu unutma.

Offshore konusunda sanirim Cem Uzan ve cevirdigi dolaplardan bayagi etkilenmissin. Offshore faliyet gosteren binlerce legal sirket var. Sen sadece olursa payroll'un nerede olacak ona bak. UKde calisip, burada vergi odedigin surece gerisi seni ilgilendirmemeli.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby vamosbien » Tue Mar 30, 2010 2:32 pm

ben Leeds ile ilgili arastirdigim & duyduklarimdan sonra Ingiltere'nin Eskisehir'i derdim..uzun uzun yazamiyorum su an,nedenini yazarim firsat bulursam..
User avatar
vamosbien
ROBERT PLANT
 
Posts: 285
Joined: Mon Sep 08, 2008 9:43 pm
Location: Bexley

New postby merope » Tue Mar 30, 2010 6:14 pm

hcho para konusunda katılmıyorum hiçbir zaman uk ye para için gelmeyi düşünmedim =)

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar..
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

Next

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests

cron