Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Brunel unv. de master programı.

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby prys » Wed May 19, 2010 1:20 pm

Selamlar arkadaşlar,

Brunel unv. de Distributed Computing Systems Engineering MSc programında master yapmayı düşünüyorum. Turkiyede bilgisayar muhendisliginden mezunum ve 3 yıllık software developer deneyimim var. Bu program hakkında gorusleriniz nelerdir. Brunel unv. hakkında ne düşünüyorsunuz. Buna benzer onerebileceginiz programlar varmı?
Programın linki; http://www.brunel.ac.uk/courses/pg/cdat ... neeringmsc

Boyle bir master ın bana nasıl bir katkısı olacaktır, bir de bole bir programı bitirdikten sonra ingiltere de iş bulma olasılığım artarmı? Is verenlerin postgraduate programlarına bakıs acıları nasıldır.

Teşekkürler herkese simdiden.
prys
 
Posts: 7
Joined: Wed May 19, 2010 1:06 pm

New postby hcho » Wed May 19, 2010 10:33 pm

The Times, Brunel'i orta siralara koymus, 114 universite arasinda 47. :

http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug ... yguide.php

PhD olmadiktan sonra master mezunu ile lisans mezunu arasinda pek fark yok bir cok sirket icin. Yani oyle aman aman bir avantaj saglamaz.

Cloud computing konusu bu aralar bayagi sicak, sectigin program bu acidan fena degil. Geldigin dakikadan itibaren sirketlerle temasa gecmeye baslarsan, aktif olursan birseyler cikarabilirsin.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby prys » Sat May 22, 2010 12:22 pm

hcho, teşekkürler hocam cevap için.

Bu programa gitmeye cok buyuk oranda karar verdim, ders icerikleri falan baya iyi ve benim daha onceki tecrubemle Grid computing dısında uyusmakta. Onu da okulda iyicene kavrayıp, bir proje yaparsam benim icin iyi olurmus gibi geliyor.

Program devam ederken, şirketlerle temasa gecme isleri nasıl oluyor, gidip gorusmeye calismakmı yoksa okul vasıtası ile mi birseyler ayarlanır. Bu konu biraz kafamı kurcaladı. Bu isler nasıl yuruyor acaba, bilginiz vardır sizin.

teşekkürler.
prys
 
Posts: 7
Joined: Wed May 19, 2010 1:06 pm

New postby prys » Mon May 24, 2010 8:17 pm

Selamlar yeniden,

Maas lar ile ilgili yorumlarınız nelerdir, 3 yıllık türkiye IT deneyimi ve master programı sonrası ortalama ne kadar maas alınır UK de. Londrada yasayan bir arkadaşım, 20-25K arası alabilirsin diye bahsetti acıkcası moralim bozuldu, bir de bu bahsettigim yıllık gelirin %30 u vergi oluyormus.

Sizin düşünceleriniz nelerdir, tabi maas olayı kendini ne kadar iyi pazarlamanla alakalı ama bu işin de bir ortalaması vardır diye düşünüyorum. Bu kadar da düşük olmasa gerek..
prys
 
Posts: 7
Joined: Wed May 19, 2010 1:06 pm

New postby theK » Tue May 25, 2010 9:41 pm

Degisken bir durum bence ancak bir takim degismez kriterler var, UK experience, communication skills yada taninmis referance gibi gorusmelerde Turkiye'den gelen birinin %80 zayif olacagi noktalar.
Bunlari goz onunde bulundurursak 20-25k bu soyledigin seviye icin dogru ortalama bir olcum olabilir.
Ancak teknik kapasiten cok iyise, sansin varsa bu rakam yukselebilir tabiki.
User avatar
theK
 
Posts: 101
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:28 pm
Location: Istanbul

New postby Flavio Briatore » Tue May 25, 2010 9:59 pm

Okul'un kampüsü bize yakın, Uxbridge'e yakın, oranın çarşısı filan güzel, herşeyi bulabilirsiniz, ev kiraları filanda ucuz sayılır.

Kampüs çok güzel, spor yapılacak güzel tesisleri var...
Flavio Briatore
ROGER WATERS
 
Posts: 744
Joined: Thu Feb 01, 2007 1:16 pm

New postby prys » Thu May 27, 2010 6:41 pm

tesekkürler cevaplar icin arkadaslar, dun basvurumu yaptım sonunda. Eylul de oralarda olurum cok buyuk ihtimal, bakalım hayırlısı...
prys
 
Posts: 7
Joined: Wed May 19, 2010 1:06 pm

New postby hcho » Sun Jun 06, 2010 9:23 pm

prys wrote:Program devam ederken, şirketlerle temasa gecme isleri nasıl oluyor, gidip gorusmeye calismakmı yoksa okul vasıtası ile mi birseyler ayarlanır. Bu konu biraz kafamı kurcaladı. Bu isler nasıl yuruyor acaba, bilginiz vardır sizin.


Okulla da olur ama kendini kisitlama, her kanali zorla. Uygun olabilecegin sirketleri tespit etmekle baslayabilirsin, ki bunun icin burada olmana bile girek yok, internetten bir seyler cikartabilirsin. Sonra bu sirketlerden kisilerle temasa gecmeye calisirsin. Email olur, cold calling olur, bu adamlarin katildigi konferanslari kovalamak olur...
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby prys » Thu Jun 10, 2010 1:18 pm

Teşekkürler, yeniden hocam.

Gittiğimde artık bu sekilde şirket pesinde kostururum artık.

Sormak istediğim baska bir konu daha var, bu programı bitirdikten sonra, 2 yıl calisma izni alabiliyorum. Bu iki yıl sonunda, hangi tip vize almam gerekiyor. Tier-1 calculator den baktığımda gerekli puanı alabilmem için maasın 40k-50k aralıgında olması gerekiyor, UK deneyimi olmadan bu maas aralıgı zor diye biliyorum. Tier-2 için ise, sponsor certificate olması gerekli diyor ukba.

Bu is kafamı karıstırdı, tier-2 de sirketin bana saglayacagı sponsorluk nasıl bir sey olacak. Bu sponsorluk isine sirketler nasıl bakıyorlar, yardımcı oluyorlarmı acaba.

Post-study work sonrasında nasıl bir yol izleniyor, calisma izni sureni uzatabilmek icin..
prys
 
Posts: 7
Joined: Wed May 19, 2010 1:06 pm

New postby hcho » Tue Jun 15, 2010 10:54 am

Maas isi hic belli olmaz. Kendini nasil sattigina, ne siklikla is degistirdigine de bakar. £35K ile baslayip bir sene sonra is degistirip £40K yakalamak oyle cok uzak bir ihtimal degil.

Tier 2 ile ilgili baslik su:
viewtopic.php?f=9&t=430

Etrafimdan gordugum, sirketlerin hic tanimadiklari adama Tier 2 kasmalari dusuk ihtimal. Ama bir miktar birlikte calisip calisan hakkinda bir fikir edindikten sonra gerekmesi durumunda gozlerini kirpmadan destek oluyorlar.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby mindbender » Sat Nov 20, 2010 1:23 pm

prys,
IT alani genis bir kavram, hangi alanda calisacagina bakar bu maas olcusu, desktop support yaparsan 20-25K gibi bir rakam alabilirsin diye dusunuyorum ama programcilik/sistem yonetimi vs gibi alanlarda bu rakam ciddi bicimde yukselecektir.

Post Study Work olayi da soyle, okul bittikten sonra 2 yil calisma hakki veriliyor sana, bu surecte bir sirkete girip gozlerine girersen tier2 yolundan devam edebilirsin ya da maasini kriterlere uygun seviyeye cekebilirsen tier1 den devam edebilirsin. Bunlarin hic biri olmaz ise ve vatandaslik yolunda ilerlemek gibi bir planin yoksa, burada 1 yil calistiktan sonra ankara anlasmasi cercevesinde turklere verilen calisma iznini alabilirsin (bu yol vatandaslik hakki tanimiyor ileride) veya yine ankara anlasmasi kapsaminda sirket kurup vatandaslik yolundan gidebilirsin
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london


Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests