Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

İngiltere'de Evlilik Yapmak

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby migo58 » Fri Oct 01, 2010 10:00 pm

Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bi kaç konu var ve eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ayrıca forum içerisinde doğru kategoriye açmak için konumu tek tek başlıkları inceledim ama sanırım en mantıklı kısım burası görnüyor. eğer yanlış yere yazıyorsam da kusura bakmayın....

Ben önümüzde ki kasım ayı içerisinde erkek arkadaşımla civil partnership yöntemiyle evlilik planlıyorum.tabi bunun için önce orada 9 gün geçirmem gerektiğini öğrendik. bununla ilgili 1 hafta içerisinde turist olarak vize başvurusunda bulunacağız ve partnerim bana davetiye mektubunuda yazacak. acaba davetiyede ilişkiden yada orada evlilik planlarımızdan bahsetmelimiyiz? bu işimizi zorlaştırır mı sizce ? yada bizi yönlendirebilirmisiniz neler yapabiliriz

ikinci merak ettiğim konuda orada 3 yıl yaşadıktan sonra ingiliz vatanadaşlığı almaya hak kazandığımızda ben türk vatandaşlığımı bırakmak zorundamıyım ? aynı anda çifte vatandaş olabiliyormuym acaba ? Herkes farklı bir şey söylüyor bu durum aklımızı karıştırdı. Ben kaybetmek istemiyorum vatandaşlığımı..

Teşekkürler.Umarım yardımcı olabilirsiniz bana
Last edited by Site Memuru on Sat Oct 02, 2010 10:14 am, edited 1 time in total.
Reason: Basligi ilgili bolume tasidim
migo58
 
Posts: 2
Joined: Fri Oct 01, 2010 9:47 pm

New postby cazkedisi » Sat Oct 02, 2010 8:18 am

cifte vatandaslik yapabiliyorsun ingiltere'de.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby hcho » Sat Oct 02, 2010 2:41 pm

@migo58
Home Office'in(buranin ic isleri bakanligi, vize islerine bakan kurumu) sitesine baktiniz mi? Orada prosedurlerin ne oldugu ve yaklasik ne kadar surdugu yazar. Evlilik ve civil partnership arasinda bir fark olmamasi lazim hukuki acidan.

Esas sikinti nikahta degil daha sonra senin vize almanda cikacak diye biliyorum. Iliskinizin sadce senin burada yasama hakki kazanmak icin duzenlenmis bir tezgah olmadigini kanitlamaniz gerekecek. Ne kadar suredir beraber oldugunuzu kanitlamanizi istediklerini duymustum. Mulakata falan da aliyorlar galiba.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby migo58 » Sat Oct 02, 2010 11:17 pm

o konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü 9 aydır süren ilişkimde sahip olduğumuz çok fazla email ve fotoğraf var kanıt olarak. ve beraber tatil resimlerimizle birlikte. aynı odada kaldığımıza dair belge vs. kaldığımız otelden....

bir başka sorumda şu... tatil vizesi alarak gideceğim bu vizeyle gittiğimde nikah yapmam da sorun çıkarmı. ??

çünkü fiancee vizesi diye de birşey var.
migo58
 
Posts: 2
Joined: Fri Oct 01, 2010 9:47 pm

New postby 386-DX » Wed Oct 13, 2010 9:07 am

Tatil vizesiyle gelip nikah yapamazsınız.
İlgili açıklamalar şurada:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/partn ... xpartners/

İkna etme kısmı sandığınız kadar kolay olmayabilir. Konsolosluk personeli bu konuda son derece deneyimli. Yalan söylediğiniz anlaşılırsa/düşünülürse İngiltere'ye ileride vize almanız da zorlaşacaktır.

İngiltere vatandaşlığına geçerken Türk vatandaşlığından çıkmanız gerekmiyor.
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

New postby dada_ist » Mon Nov 01, 2010 8:52 pm

Turist vizesi degil evlenmek uzere nisanlilik vizesine basvurmaniz daha dogru olacaktir. Ben Nisanlilik vizemi aldiktan 2 ay sonra local registry office'de evlenmistim. 6 aylikti yanlis animsamiyorsam. Evlendikten sonra pasaportum degistiginden tam hatirlamiyorum. Ama Turkiye'de mulakata cagiracaklari ve iliskinizin gercekligi konusunda sizi sorgulayacaklari kesin.

Ben evlenmeden once 2 defa ulkeye girip cikmistim turist vizemle ve sonra nisanlilik vizesine basvurmustum eger iliskiniz suresince Ingiltere'ye hic gelmediyseniz gormenizde fayda var bu kisisel gorusum tabiki. Cifte vatandasligimi da 3 bucuk yilin sonunda aldim. Basvurular ve mulakat zaman almisti seyahatlerimden dolayi.
User avatar
dada_ist
 
Posts: 86
Joined: Sun May 20, 2007 3:48 pm

New postby migo58 » Fri Nov 26, 2010 12:24 pm

Arkadaşlar merhaba öncelikle İstanbul ingiliz konsolosluğunun ne kadar acımasız ve Türk insanına haksızlık ve ayrımcılık yaptığını belirteyim. ekim ve kasım ayında ki 2 başvurum ret edildi ve sebepleri inanın yok saçmalık ötesi. neyse onunla ilgili her yere şikayetimi yaptım. tahmin ettiğim kadarıyla benim başvurumu inceleyen vize memuru ya sarhoştu o esnada yada esrar çekmişti. bunun gerçekten başka izahı olamaz. neyse ben soruma geçiyorum.lütfen bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim

Şuan ben askere gidiyorum ve haziran 2011'de partnerimle birlikte civil partnership yöntemiyle evlilik için istanbul londra konsolosluğuna başvuracağım. bu konularda çevreden deneyimi olan varmı acaba ?

normal evliliklerle civil partnership yöntemi arasında yapılan evlilikler arasında bir farklılık var mı?

bir de konsolosluğa yapacağımız başvurumuz hangisi olmalı ?
6 aylık geçici evlilik vizesimi olmalı yoksa yerleşim amaçlı olup yine evlilik yaparak orada kalmamızı sağlayacak olan yerleşim vizesimi olmalı.
sanırım yerleşim vizesini almak daha zordur diğerinden. önce nikahımızı basit olan evlilik ziyareti amaçlı vizeyle tamamlayıp sonra yerleşim vizesine başvurmak daha mantıklı gibi görünüyor. sizler ne düşünüyorsunuz ?

bir de bizden hangi evrakları istiyorlar acaba bu konuda bilginiz varmı. sanırım ilişkimizi ispatlayacak email ve fotoğraflar da istiyorlarmış. evraklar hakkında da bilgisi oln varsa çok sevinirim.
herkese teşekkürler şimdiden
migo58
 
Posts: 2
Joined: Fri Oct 01, 2010 9:47 pm

New postby HSAG1D » Fri Nov 26, 2010 1:43 pm

@migo58, senin durumunda mantikli olan turkiye'de de subeleri olan bir immigration lawyer ile calismak olacaktir diye dusunuyorum. kompleks bir porblemin varsa bu is icin biraz para harcamyi goze alman mantikli olur.
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester

New postby hcho » Fri Nov 26, 2010 2:13 pm

@migo58
386-DX'ın verdiği linkte, ki o site Birleşik Krallğın vize işlerine bakan kurumun sitesidir, partnerinizle en az 2 yıldır birlikte olduğunuzu ispatlamanız gerekli olduğu yazıyor. Siz 9 aydır birlikte olduğunuzu yazmışsınız. Dosyanıza bakan memurda sarhoşuktan değil bu sebepten reddetmiştir diye tahmin ediyorum.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby migo58 » Fri Nov 26, 2010 5:31 pm

hcho lütfen açıklamamı iyi okuyunuz !!!

benim ret olan başvurularım tatil vizemle alakalı. anlayacağın üzere o bavuru da bir ilişkiden bahsetmiyoruz. olayımda % 200 haklı olduğumdan da eminim. bizim başvurumuz evlilik vizesi değildi. ayrıca böyle saçmalık mı olur? ne yani 2 yıl dolmadan evlenemezmiyiz ? bu saçmalık ötesi bir şey ve öyle birşey yok....
migo58
 
Posts: 2
Joined: Fri Oct 01, 2010 9:47 pm

New postby silvertr » Wed Dec 22, 2010 1:29 pm

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitec ... idance.pdf suracıkta
I WANT TO GET MARRIED OR REGISTER MY CIVIL PARTNERSHIP IN THE UK AND I
AM OVERSEAS ilgili baya bir bilgi var. fiancé(e) or proposed civil partnership entry clearance alman gerekiyor gibi duruyor.
Ama civil part. yapmak için oyle, su kadar sure beraber olmanız gerekiyor gibi bir kural yok cunku bu evliligin adı değişmiş hali.. Ama inandırıcı olmanız şart, hergun sham marriage haberleri okuyorum rsslerden. Bunun için o resimler mailler işe yarar..
Unmarried/same-sex partners başka bişey orda evlilik olayları bulunmuyor.Oyuzden 2 sene beraber oldugunuzun kanıtı olmalı.
User avatar
silvertr
ROBERT PLANT
 
Posts: 133
Joined: Wed Sep 15, 2010 7:23 am

New postby hagi » Mon Jan 17, 2011 1:30 pm

Selamlar,

Evlilik ile ilgili bulabildigim tek post oldugu icin buraya yaziyorum.

Ingiltere'de evlilik yoluyla vatandas olmanin tek yolu evlenmenin akabinde ingiltere'de yasamak midir? Ingiliz pasaportu olan nisanlimla evlenip Amsterdam'da yasamayi dusunuyoruz.Velakin ben sadece Turk pasaportuna sahip oldugum icin Avrupa'da daha rahat calisabilmek/yasayabilmek adina bir de Ingiliz Pasaportu'ne hayir diyemiyorum. Ingiltere'de yasamadigimiz muddetce bu 3 yil(evlendikten sonraki) sonunda ingiliz pasaportu alabilme sansim var midir?

Tesekkurler
hagi
 
Posts: 2
Joined: Thu May 22, 2008 8:48 am
Location: Amsterdam

New postby cazkedisi » Mon Jan 17, 2011 1:47 pm

bildiğim kadarıyla evlendikten sonra 2 yıl ingiltere'de yaşamanız gerekiyor.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby skywalker » Sun Sep 11, 2011 5:09 pm

Selamlar,

Evliliklerin gerçek veya sahte (başka bi adı vardı) olup olmadığından ne durumlarda şüpheleniyorlar ve şüphelendikleri çiftlerin evliliklerini nasıl teyit ediyorlar bilen var mıdır acaba?

Özellikle burada atıyorum Tier 1 ile çalışırken evlenenlerin çalışma vizelerini uzatırken mümkün olduğunca sorun çıkartıyorlarmış diye duydum. Hatta buradaki bir avukat 'İngiltere'de yaşamaya devam etmek istiyorsan evlenme' diyecek kadar bile dramatikleştirdi olayı :)

Türk veya İngiliz olmayan partner ile onun çalışma vizesi bitmeden önce düğünsüz/balayısız evlenildiğini ve sonrasında partner'in Tier 1 dependant'a başvurduğunu farzedelim. (Böyle yazınca da tam sahte evlilik gibi göründü hehe)
skywalker
 
Posts: 82
Joined: Fri Jul 16, 2010 9:08 am
Location: Londra

New postby Leon » Mon Sep 12, 2011 2:37 pm

bi arkadas tier 1 extension oncesi tr'den evlendi, yani tr'den bir bayanla evlendi ve simdi buradalar. extension sirasinda bi sIkIntI yasadi mi bilmiyorum ama su an hala burada, bir sorundan bahsettigini de hatirlamiyorum.
esi calismiyor yalniz, o bir sey degistirir mi bilmiyorum ama sanmiyorum.
Leon
 

Next

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 23 guests

cron