Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Police Registration

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby Leon » Thu Aug 04, 2011 9:19 pm

hocam sen extension diyince benim de bu sene sonunda extension olacak bi ariza cikarmasinlar diye bir an once su registration isini halledeyim dedim. eski pasaport + yeni pasaport + registration belgesi + benim nisandan beri kaldigim odanin evsahibiyle aramdaki kontrat'i aldim yanima sabahtan, oglen lunch time'da sutton police station'a gittim. dedim bu yeni pasaport, bu eski pasaport, bu da registration belgem, gecen hafta sutton'a tasindim dedim. once yeni pasaport'a bakti, sonra eski pasaport'a bakti, sonra eski pasaport'un uzerindeki extension'lara bakti, en son extension'i gormedi, 2010'dan sonra gecersiz oldugunu sandi, dedi ki iste yeni pasaport'unla beraber borough'ya gidip tekrar register olmalisin, eski pasaport'un cok eski falan dedi (o bildik "for ages" tamlamasini da kullandi cumle icinde tabi bu arada), dedim o pasaport gecen haftaya kadar gecerliydi uzerinde extensionlar var falan dedim, ki harbiden oyle, yeni pasaportu daha gecen hafta aldim. sonra gosterdim son extension'i. ha tamam o zaman dedi, adresimi istedi, tam tarihi istedi tasinma olayi icin, 30 temmuz dedim, muhru basti valla bi sorun cikmadi. kontrat montrat isteseydi kontrati cikartacaktim, tarih konusunu nasil uydurucaktim bilmiyorum, dogaclama yapicaktim artik.

ha bu arada, beni eski pasaportla bi daha register etti ama bi noktadan sonra anlasilan eski pasaportla register etmeyecekler, hatta bence bu gun bile register etmemesi lazimdi, cunku pasaportun uzerinde kocaman cancelled muhru var, 2013 aralik'a kadar ki extension'i gorunce cancelled muhrunu atladi heralde. borough yollari yeni pasaportla beraber yine tastan yani anlasilan.
Leon
 

New postby olamalam » Fri Aug 05, 2011 10:11 am

benim nisandan beri kaldigim odanin evsahibiyle aramdaki kontrat'i aldim yanima sabahtan


tam tarihi istedi tasinma olayi icin, 30 temmuz dedim, muhru basti valla bi sorun cikmadi.


Son dakika:
Yalandan yine kimse olmedi. :)
User avatar
olamalam
ROBERT PLANT
 
Posts: 326
Joined: Tue Aug 05, 2008 5:34 pm
Location: London

New postby silvertr » Fri Sep 16, 2011 11:31 am

bende bugun kayita gittim .. kotratimin tarihi iki gun onceye aitti.. sorun cikmadi. temiz ve acisiz bir kayit oldu.
User avatar
silvertr
ROBERT PLANT
 
Posts: 133
Joined: Wed Sep 15, 2010 7:23 am

New postby merope » Fri Sep 16, 2011 1:38 pm

Ben de 22 temmuzda tasinacaktim eve, 12 temmuzda mi ne gittim Police registrationa.

Belgelere baktilar baktilar, daha 10 gun orada yasamayacagim halde basiverdiler o adrese registration'i. halbuki otelde kaliyoruz 1 aydir demistik yani.. o kadar munis insanlariz ki simdilik otele basin biz gene gelcez update etmeye falan demeye calistik ama o iplemediler bisi olmaaaz dediler. (elimde kontrat da yoktu henuz sadece o adres icin deposit verdigime iliskin bi belge vardi)
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby olamalam » Fri Sep 16, 2011 2:04 pm

Kucuk yerin polisi her zaman daha umursamaz oluyor herhalde :)
User avatar
olamalam
ROBERT PLANT
 
Posts: 326
Joined: Tue Aug 05, 2008 5:34 pm
Location: London

New postby EdHunter » Tue Sep 27, 2011 11:10 am

Merhaba arkadaşlar ;

Foruma bir göz attım bulamadım , benim şöyle bir durumum var , geçen sene UK'ye ilk ayak bastığımda Registration'ımı 7 gün içinde yaptırmıştım. Şu an farklı adresteyim ve güncellemek istiyorum , amma velakin , vakti zamanında bana vermiş oldukları üstünde fotoğrafım vs.. bilgilerim olan kağıdı kaybettim.

Şimdi ben aynı pasaportumla Borough daki yere ya da herhangi bir police office 'e gitsem bana yardımcı olurlar mı ?

Yoksa sen kağıdı kaybettin vs diye para cezası vs. falan alır mıyım. Daha önce evrak kaybedip böyle bir tecrübe yaşayan oldu mu ?

Sonuçta geçen sene adamların sistemine kayıt oldum.


Edit : Arkadaşlar bu çaresiz yakarışlarıma cevap beklerken , 1 ay kadar önce Türkiye'ye gidip odamın altını üstüne getirip, mevzu bahis kağıdı buldum :) . Aaman diyim iyi sahip çıkın dökümanlarınıza...
EdHunter
 
Posts: 19
Joined: Sun Sep 27, 2009 6:46 pm

New postby Asphy » Fri Nov 04, 2011 10:07 am

Ben 1 saat kadar once kaydimi yenilettim visa ve pasaport ve hatta adres degisikligi icin....Visa'mi alali 1 sene gecti.gorevli "bunu buraya yazmak zorundayim" diyerek belgenin uzerine LATE REPORTING yazdi...Elime de o para cezasiyla ilgili belgeyi tutusturdu...Bunun anlami ceza odemek zorunda miyim degil miyim ne oldugunu anlamadim sormadim da!bana verdigi kagitta sadece bilgi yer aliyor...Eger ceza alsaydim bunu hemen orada isterlerdi degil mi? adres degisikligi ile ilgili sorunu olan arkadaslar "daha bugun tasindim" yada "10 gun oldu" deseniz aradan 7 sene bile gecmis olsa bir sorun cikmaz...Socnucta hicbir zaman bilmeyecekler ne zaman tasindiginizi eger aksini iddia eden bir belge goturmezseniz tabi...Ama benim gibi 1 yil gecip de kayit yaptiran arkadaslar varsa bana sorun yasayip yasamadiklari hakkinda bilgi verirlerse sevinirim!Sertifikanin uzerinde LATE REPORTING disinda asagilayici bir sey yazmiyor...Acaba bir daha ki vize basvurumda bu olumsuz etkiler mi?? cunku soyle bir aciklama buldum (( If you forget to register with the police, this could have serious consequences for any future entry clearance applications that you make abroad. You could be barred from coming back to the UK for one year (and in some cases five or ten years). It will also cause problems for you obtaining immigration extensions in the UK. )) bilgisi olan varsa yardimci olsun lutfen...Tesekkurler
Asphy
 
Posts: 0
Joined: Fri Nov 04, 2011 9:55 am

New postby olamalam » Fri Nov 04, 2011 10:44 am

Asphy wrote:Ben 1 saat kadar once kaydimi yenilettim visa ve pasaport ve hatta adres degisikligi icin....Visa'mi alali 1 sene gecti.gorevli "bunu buraya yazmak zorundayim" diyerek belgenin uzerine LATE REPORTING yazdi...


Asphy, anlattiklarindan durumun cok net anlasilmiyor. vizeni ne zaman aldiginin onemi yok. Ulkeye ne zaman girdin? Ilk kaydini ne zaman yaptirdin? Adresin ne zaman degisti?

Asphy wrote:Elime de o para cezasiyla ilgili belgeyi tutusturdu...Bunun anlami ceza odemek zorunda miyim degil miyim ne oldugunu anlamadim sormadim da!bana verdigi kagitta sadece bilgi yer aliyor.


Bilgisine bagli. Ne yaziyor kagitta? Hesap numarasi falan mi? :)
Ceza odemen gerektigini zannetmiyorum.

Asphy wrote:adres degisikligi ile ilgili sorunu olan arkadaslar "daha bugun tasindim" yada "10 gun oldu" deseniz aradan 7 sene bile gecmis olsa bir sorun cikmaz...Socnucta hicbir zaman bilmeyecekler ne zaman tasindiginizi eger aksini iddia eden bir belge goturmezseniz tabi


Kira kontratini goturmen gerekiyor. Kontrat uzerinde tarih yaziyor. Soyle bir acik bulmustuk ama sistemde. Eger kaydinizi cok geciktirdiyseniz ikinci tasinmayi bekleyin. Yeni kontrattaki tarih guncel gorunecegi icin sorun cikmayacaktir.
User avatar
olamalam
ROBERT PLANT
 
Posts: 326
Joined: Tue Aug 05, 2008 5:34 pm
Location: London

New postby olamalam » Fri Nov 04, 2011 10:48 am

Asphy wrote:Sertifikanin uzerinde LATE REPORTING disinda asagilayici bir sey yazmiyor...Acaba bir daha ki vize basvurumda bu olumsuz etkiler mi??


"Late reporting" de pek asagilayici gelmedi bana. Gerci ben cok alingan bir insan degilimdir.
Daha once birinin late reporting diye bir damga aldigini hatirlamiyorum, extension'da problem cikip cikmayacagi konusunda kesin bir sey soyleyemem ama kisisel tahminim extension'da problem cikmaz. ILR konusu daha sakat, onu ILR basligi altinda sorabilirsin. (gerci artik olan olmus)
User avatar
olamalam
ROBERT PLANT
 
Posts: 326
Joined: Tue Aug 05, 2008 5:34 pm
Location: London

New postby Asphy » Fri Nov 11, 2011 5:07 pm

2009'da giris yaptim.7 gun icerisinde sorunsuz ilk kaydimi yaptirdim.Ilk gidisimde sorun yoktu.Ogrenci vizem vardi....
Daha sonra Calisma vizesi aldim 2010 yilinda ama kaydimi 2011'da yaptirmaya gittim.
Bana verilen kagitta nelerde degisiklik yapilirsa Polis Kaydi yaptirilmasi gerektigi yaziyordu.Ve uygulanmazsa ne kadar para cezasi verilecegine dair "genel" bilgi yer aliyordu..Zaten fotokopi ile cogaltilmis bir sari kagittan ibaretti...
Ve hayir kesinlikle kira kontrati falan istemiyorlar...Ben oradayken 2 ogrenci adres degisikligi icin geldi ve orada adreslerini bir kagit uzerine yazip yetkiliye verdiler.Sira bana gelince de daha 10 gun once tasindigimi ve hicbir banka dekontumun yada faturamin yeni adresime gelmedigini soyledim ve hic kurcalamadan "tamam" dediler...Zaten kira sozlesmesini herhangi bir kirtasiyeden alabiliyorsunuz.Adresle ilgili hic bir sorun cikartmiyorlar...
Asphy
 
Posts: 0
Joined: Fri Nov 04, 2011 9:55 am

New postby Phantom » Sat Dec 10, 2011 10:48 am

Ben de dün ilk kaydımı Borough da yaptırdım. 3 civarı gittim 5-6 kişi sıra bekleyip yarım saatte kaydı yaptılar. gideceklere not 4 de kapanıyomuş.
Phantom
 
Posts: 22
Joined: Sat Sep 17, 2011 4:01 pm
Location: Londra

New postby cheateam » Fri Dec 23, 2011 11:30 pm

Arkadaslar merhaba,

Cok acil yardima ihtiyacim var, birisi sorularima cevap verebilirse cok sevinirim.

16 ay once iskocyaya Tier 4 vizesiyle geldim, gelir gelmez registration inimi yaptirdim, zaten universite ustlenmisti butun bu isleri, hic karakola gitmedim. Herneyse, tezimi bitirir bitirmez calismaya basladim fakat calistigim is proje basina isci alan bir sirketti ve proje biter bitmez yani 1.5 ay icinde isten cikarildim. Bu sure icinde yani 1.5 ay icinde is dolayisiyla adresimi de degistirmistim. Dikkatsiz bir insan oldugum icin, police registration belgesinin arkasinda bizi kati suretle uyaran 'is veya adres degisikliklerinde bunu bildirin' yazisini gormedim bile taki Tier 1 vizesi icin butun belgelerimi toparlamaya baslayana kadar. Kurallara uymayi seven biri olarak ben suan cok korkuyorum. Hem polise gidip adres degisikligimi belirtmeye hem de is le ilgili degisikligi ki isimden oldum o yuzden bildirmeme gerek yok. Fakat asil soruna gelin: aranizda Tier1 e basvurmus olanlar bilir bu malum £800 pound, ben bu parayi 4 aydir tutuyorum hesabimda onda sikinti yok lakin butun maasim ayni hesaba yatti. Koskocaman sirketin ismi yazio bank statement imda!!! Simdi ben kafami nerelere vursam?! Adres degisikligi bildiricem bu hafta fakat is kalicak cunku orada calismiyorum. Fakat vize basvurum sirasinda adamlar bank statement ima ve police registration a bakicaklar ve dicekler bu kimseye bildirmeden burda calismis! Size vize basvurum bu yuzden reddedilirmi ya da bu isten kurtulmanin baska bir yolu var mi? Lutfen bilen birisi yardimci olursa cok sevinirim, uykularim kacti gunlerdir! :(
cheateam
 
Posts: 0
Joined: Fri Dec 23, 2011 11:21 pm

New postby mindbender » Sat Dec 24, 2011 2:27 pm

cheateam,

bir an once lokal polis istasyonuna gidip halletmeni tavsiye ederim bu isi, eger olumsuz bir sekilde yaklasirlarsa niye gelmedin bu zamana kadar diye, burada anlattigin sekilde onlarada anlatmanda fayda var. Cokta kritik bir belge degil dogrusunu istersen, vize basvurunda da bir problem olucagini sanmiyorum, ben vize degisikligi sonrasi kayit yenilememistim 6 ay kadar, sinirda giris yaparken tatil sonrasi oradaki memurla ufak bir tartisma yasamistim sadece. London borough'da ki istasyon da ise gorevliye bu olan biteni anlattim, onun soylediginden anladigim cokta muhim bir durum degil ama inatlasirsan/terslesirsen para cezasi dahi var, vizenle ilgili bir problem teskil edicegini sanmiyorum o yuzden panik yapmadan bir an once halletsen iyi olur :)
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby main » Thu Jul 19, 2012 11:20 am

haftasonu taşındım. 2 gün once de görev ve sorumluluklarının bilincinde olan bir türk genci olarak bağlı bulunduğum polis ist.'a uğradım kaydımı güncellemek için. belgeyi uzun uzun inceleyen polis "I have a problem here" diye başlayarak çalışma iznimi yeniledikten sonra (Tier 1) registaration belgesini güncellememiş olduğumu söyledi. belgeyi ele alınca -ve sadece bu belgeyi dikkate alarak- dediklerinde haklı görünüyor çünkü buradaki ilk polis registr. damgasına göre geçerli bir çalışma iznim yok görünüyor. düzenleme anında geçerli olan ve belgeye yazılan çalışma izni tarihi çoktan geçti. ama herhangi bir yerde taşınma/iş değiştirme dışında ben bu belgenin güncellenmesi gerektiğini duyduğumu hatırlamıyorum. dediğine göre polis benim için isim/soyisim vs sorgulaması yaparsa ellerindeki kayıtlar registr güncellemelerini baz aldığından başım derde girebilirmiş(ti). 1000lerce poundçukları sayıyoruz da uzatıyoruz bu mereti, aranızda 2 iletişime geçip bunu öğrenemiyor musunuz demedim, dilimi ısırdım.
velhasıl benim gibi konuya cahil kalmışlar ve paranoyaklar için demiş bulunayım: extension sonrasında police registrationınızı güncelleyiniz.
User avatar
main
 
Posts: 17
Joined: Mon Dec 20, 2010 5:42 am

New postby abbulu » Thu Jul 19, 2012 11:38 am

"Police registration" belgesinin arkasinda hangi durumlarda degisiklikleri bildirmeniz gerektigi yaziyor olmali;

1- adres degisikligi
2- is degisikligi
3- medeni durum degisikligi
4- pasaport degisikligi
5- vize degisikligi
.... ve dahasi

uzun bir liste var, bunlarin herhangi biri degistiginde polis istasyonuna gidip degisikligi bildirmeniz gerekiyor.
User avatar
abbulu
ROGER WATERS
 
Posts: 489
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:54 pm

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 19 guests