Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Birlesik Kralliga yerlesmek istiyorum, hangi vize?

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby bacchus » Sat May 09, 2009 7:07 pm

haphazard cok tesekkur ederim. suan tum umutlarim suya dustu..peki baska bir sansi yok mu bu kriterler dahilince vize almanın?
Last edited by Site Memuru on Fri Feb 03, 2012 11:09 am, edited 1 time in total.
Reason: Vize basliklarindaki off-topic mesajlardan kolaj
bacchus
 
Posts: 8
Joined: Thu May 07, 2009 7:05 pm

New postby Leon » Sat May 09, 2009 11:35 pm

burdan bi sponsor sirket bulursan olabilir, ki o da su kriz ortaminda imkansiza yakin. o durumda da zaten sen ugrasmiyorsun, sposonr olan sirket ugrasiyor vize icin, yani o durumda bize sormak icin bir sorun bile olmaz diyeyim ben sana.

onun disinda diger bir cozum, yuksek lisans yapabilirsin.
Leon
 

New postby placebo » Sun May 10, 2009 1:20 pm

bacchus;
...ya da yüksek lisanslı bir eş bul ayrıca son 1 yıldır da net 1500 civarı maaşı olsun, mümkünse 30 yaşını aşmamış olsun, 4.400GBP'si olsun, sonra o başvuruyu yapsın sen de dependant olarak onunla beraber başvurabilirsin, 3 yıllık vizen haftasında cebinde... teori tamam ancak pratik açısından durum değişir tabii...
User avatar
placebo
 
Posts: 74
Joined: Sun Aug 31, 2008 8:20 pm
Location: chester

New postby haphazard » Mon May 11, 2009 9:12 am

Leon'un dedigi gibi yuksek lisans yapabilirsin. Su aksamlari gidilenlerden olanlar isine baya yarar sanirim. Cunki isi gucu birakip y.lisans yaparsan bu defa da kazanc bolumunden puan alma sansin olmuyacaktir.

Yada bir ihtimal butun isi gucu birakip gelip burada y.lisans yapiyor olman. Burada egitimin bittikten sonra 2 yil calisma hakkin oluyor o sure icinde de baska bir kategoriye gecebiliyorsun; Tier 1 General gibi.
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby bacchus » Mon May 11, 2009 5:12 pm

Yani bu kadar şansızlık olur diyorum kendi kendime. daha yeni haberim oldu HSMP den ve Tier 1 den yoksa ne yapar eder erken davranırdım. işin aslı gecen yıl Uk deydim 2 haftalık bir iş değişim soz konusuydu, karsı tarafa burda calısmak istedigimi ama calısma iznim olmadığını söyledim. onlarda işime yarayacak bir pozisyon olursa bana sponsor olacaklardı. ne hikmetse bir yıl olacak nerdeyse adamlar benim alanımdan almıyorlar. herhangi bir iş ilanı vermediler.

Tavsiyelerinizi bekliyorum (yüksek lisansa başvurup gidemiyorum, tek gelir kaynagım suan maasım)
Last edited by bacchus on Wed May 13, 2009 5:46 am, edited 1 time in total.
bacchus
 
Posts: 8
Joined: Thu May 07, 2009 7:05 pm

New postby Leon » Tue May 12, 2009 3:06 pm

dersleri aksam olan yuksek lisans programlari var. bunlarda bir ucret isterler ama yuksek ihtimalle.
arastirirsaniz size uyabilecek bir yuksek lisans programi mutlaka bulursunuz. hani belki hic bir isinize yaramayacaktir ama maksat yuksek lisans diplomasi almak olduktan sonra, bunu kafaya koyduktan sonra olur yani yuksek lisans.

baslik 'tier 1 olmuyor, baska hangi vize' olunca, sunu da belirteyim madem. ogrenci vizesi ile gelip, burda bi bi sure ogrenci vizesiyle hayatina devam edip, sonra ankara anlasmasiyla vize alanlar var, ama bunun icin kendi sirketinizi kurmaniz gerekiyor falan, bir de paper work olayi cok fazla var. ayrica burda ogrenci vizesiyle gelen, maksadi burda hayatini surdurmek olanlarin calistigi isler genelde tezgahtarlik, garsonluk, vs. tarzi isler. yani pek cazip bi durum degil kesinlikle.

bence en temizi 1 senede halledilebilecek bir yuksek lisans programi. kafaya koyarsaniz olur yani.
Leon
 

New postby mindbender » Fri May 15, 2009 11:22 pm

Tier2 zorlanabilir, ben bu konuda bir baslik actim ancak HomeOffice sagolsun bir ilerleme kaydedemedim henuz, subatta sirketimin yaptigi lisans basvurusuna cevap bekliyoruz hala, ilerleme kayit edince/edebilirsem ilgili basliga yazacagim.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby blueleica » Mon May 25, 2009 8:37 pm

merhabalar,
sorum dependant olarak haktan yararlanmakla alakalı olacak. nisan.2009 itibariyle tier 1 general icin yuksek lisans onkosul haline gelmis. bu sebeple ben su an basvuramıyorum. esim ise tum kriterlere uyuyor. eylul ayı itibariyle 2 yıllık evli olacagız.
sorularım sunlar ;
1)esim mba ve lisans derecelerini istanbul bilgi universitesi ve istanbul universitesi ingilizce egitim veren bolumlerde yaptı. IELTS e girmesi şart mı? bu universitelerden alınan yazılarla work permit alabilen varmı , var ise universiteden alınan yazı nasıl bir yazıydı.
2) esim basvuru yaptıgında ve kazandıgında dependant olarak benim work permit alma surecim nasıl gelisiyor. benim evrak hazırlamam lazım mı?
3) 2 senedir evli olmamıza ragmen, bunu evlilik cuzdanı ile kanıtlayabiliyoruz ama benim gordugum kadarıyla 2 senedir aynı evde oturuyor gozukmek gerekiyor. fakat biz usendigimiz icin ikametgah adreslerimizi babaevlerinden farklı bir adrese tasımamıstık. dependant olarak basvurmama neden olur mu
4)bir de sponsor seklinde ben vize almam durumunda esim de bundan yararlanabiliyor mu. o da otomatik olarak calısma izni alabiliyor mu?
5) son olarak vize suresi ilk alısta hep 3 senelik mi oluyor? yoksa bu vize verenin takdirine mi kalmıs bir sure?
blueleica
 
Posts: 0
Joined: Sat May 23, 2009 9:46 am

New postby honest » Mon May 25, 2009 8:45 pm

Sorularının basit cevapları var.Ama oncelıkle guidance ve forumu okumanı tavsıye ederım.link..

http://ukba.homeoffice.gov.uk/workingin ... igibility/
honest
ROBERT PLANT
 
Posts: 141
Joined: Wed Feb 20, 2008 7:26 am
Location: Northern ireland

New postby Leon » Wed May 27, 2009 3:23 pm

buradayken tr'den biriyle evlenip, esini evlenmesinden hemen sonra dependant olarak getiren bile var, iki sene sarti falan yok yani evliler icin, o 2 sene sarti evlenmeden beraber yasayanlar icin var.

guide'lari okuduktan sonra burada ayrintilari sormak gerekiyor, mesela 2. sorunun cevabi kisaca guideleri okumak seklinde. :)
Leon
 

New postby placebo » Sun May 31, 2009 11:37 pm

blueleica;
Esin icin gerekli bilgilere onceki postlardan ulasabilirsin.Tamamen Ingilizce egitim veren okullardan alinan diplomalarda sinava veya okuldan yaziya gerek yok. Diploma yeterli...Esinin Appendix1 ve vaf 9 formlarini hatasiz doldurmasi ve istenilen belgeleri eksiksiz tamamlamasi gerekiyor. Detaylar onceki postlarda/ Adim adim Tier1 General basligini son sayfalarindan itibaren inceleyin.
Formlari doldururken Guide lari mmutlaka okuyun.

Dependant icin evlilik cuzdani ve vaf 10 formunu doldurman yeterli. Ayrica Basvurunu esinle beraber yapabilirsin. .

http://www.visa4uk.fco.gov.uk/Welcome.htm adresinden VAF9- VAF10) online doldurulabilir ve vize odemesi yapilabilir...

Tier1 vizesi ilk etapta 3 yil sonra tekrar basvuru ile 2 yildir.

Kolay gelsin...
User avatar
placebo
 
Posts: 74
Joined: Sun Aug 31, 2008 8:20 pm
Location: chester

New postby davsan » Tue Aug 18, 2009 9:37 pm

okudunuz mu bu haberi bilmiyorum (ilk vizesiz turkler londra'da), ben her halukarda koyayim dedim:
http://www.sabah.com.tr/Dunya/2009/08/1 ... r_londrada
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby zxc » Sat Jan 14, 2012 8:10 pm

Herkese merhaba,

Daha uygun basligi bulamadigim icin buraya yaziyorum. Ingiltere'de (ozellikle Manchester, Liverpool civarlarinda) is bulup calismak istiyorum. Tier 1 ve Ankara antlasmalari olmadigi icin nasil bir yol izlemem gerektigi hakkinda gorus, oneri ve yardimlarinizi bekliyorum. Bir kac firmaya cv mi gonderdim ama henuz bir yanit alamadim. Sizlere de burdan danismak istedim. Mimarlik mezunuyum, ustune Proje Yonetimi alaninda yuksek lisansim mevcut ve uluslararasi dergilerde ve konferanslarda yayinlarim mevcut. Insaat sektoru ile ilgili ozellikle proje ve yapim yonetimi alanlarinda is ariyorum.

Bu konudaki yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkurler.
zxc
 
Posts: 0
Joined: Sun Apr 18, 2010 2:45 pm

New postby skywalker » Sun Jan 15, 2012 2:16 pm

Selam zxc,

Eğer yakın zamanda kurallar değişmediyse gelebilmenin tek yolu bir şirketin sana sponsor olması. Türkiye'de çalıştığın uluslararası şirket sana sponsor olup buraya yollayabilir, veya burdaki bir şirket sana direkt sponsor olabilir. İkinci seçenek malesef çoğunluk için baya düşük bir ihtimal. Kariyerin, eğitimin, her şeyin uysa bütün koşullar sağlansa bile şirketlerin risk almamak için (denetim vs) caydıklarına şahit oldum.

Tabii ki imkansız değil. Senin yerinde olsam internetten iş bulma sitelerine CV'mi koyup az istediğim yerler dahil bir sürü şirkete başvururdum.
skywalker
 
Posts: 82
Joined: Fri Jul 16, 2010 9:08 am
Location: Londra

New postby zxc » Mon Jan 16, 2012 12:55 pm

skywalker,

cok tesekkurler cevabin icin.
zxc
 
Posts: 0
Joined: Sun Apr 18, 2010 2:45 pm

Next

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests

cron