Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Birlesik Kralliga yerlesmek istiyorum, hangi vize?

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby SEDA » Thu Feb 02, 2012 10:49 am

Merhaba ,

Umarım en kısa zamanda dönebilirsiniz forma yazdığınız ilk yorumu gördüm ama şuanda bulamıyorum tekrar Ankara Anlaşması üzerine...
Herneyse lafı çok uzatmadan yazim sizide sıkmayayım.Ben geçen yıl Londradaydım 3 aylığına dil okulu için gelmiştim şimdi türkiyedeyim ve erkek arkadaşımla bu yıl evlenip orada yaşamak istiyoruz bütün zorlukları birşekilde göğüsleyerek yani ne hayal ne macera peşindeyiz kısaca.
Ben Ekonomi mezunuyum erkek arkadşımda Jeofizik mhendisi ve işletme mba i yaptı fakat ne iş yapabileceğimizi bilmiyoruz lütfen lütfen lütfen bir yol gösterin bize çok sıkıldım şuan burda çalışmıyorum ve inatlada bir işe girmiyorum .Universitde öğrenciyken 3 yıl tekstil sektöründe çalıştım ve şimdi kendimi oraya konsantre ettim .Erkek arkadşaım şuanda bankada çalışıyor ve o da benimle aynı fikirde ,özellikle bu anlaşmayı yapıp yolunu çizen kişiler dediğiniz gibi kesinlikle bu yola yeni başlıcaklara destek olmuyolar siz çok açık belirtmişssiniz formda .Ve başvuruyu yaparsak türkiyeden yapacağız muhtemelen .Lütfen bir yol gösterin bize :(
SEDA
 
Posts: 1
Joined: Thu Feb 02, 2012 10:29 am

New postby eliy » Thu Feb 02, 2012 10:07 pm

Selam seda sorunun yanıtını burdan vereyim istedim ankara antlasması için kesin bir avukatla çalış. ben deniz gök ile çalıstım gok immigration internetten arastır. bence cok titiz ve işini cok iyi yapan biri. paraniz boşa gitmez.
onunla eger konusabilirsen sana özet bilgiyi verecektir zaten aklında hiç bir soru işareti kalmaz. içini karartma eminim başarırsın. görüşürüz.
eliy
 
Posts: 3
Joined: Wed Jul 06, 2011 10:07 pm

New postby ilkerse » Fri Feb 03, 2012 10:57 am

Arkadaslar UK'ye gelmek isteyenlere cok kisa ve oz birkac notum var.
- Ne yapacaginiza iliskin net bir fikriniz yoksa,
- Uzmani oldugunuzu dusundugunuz konuda is tecrubeniz yoksa,
- Maddi durumunuz cok rahat degilse,
- Hele bir gideyim sonrasina bakarim diyorsaniz,

Buraya gelmeyin derim. Paraniza ve enerjinize yazik ederseniz. Yukaridaki sartlarda cok kisinin gelip bir sure kalip geri dondugune sahit oldum. Is bulmak / kurmak oldukca zor. Ayrimcilik (acikca ifade edilemese de) kesinlikle yapiliyor. Mesleginizden / egitiminizden cok is tecrubenizle ilgileniliyor. Issizlik zaten yuksey duzeyde. Turkiye'de yasam sartlariniz ve sansiniz daha yuksek olacaktir.

Bu forumu okuyanlarin hosuna gitmeyecektir bu yazdiklarim ama gelen insanlarin basari oranlarini gorunce kendimi tutatamdim.
ilkerse
 
Posts: 36
Joined: Mon Apr 20, 2009 1:25 pm

New postby HSAG1D » Fri Feb 03, 2012 11:34 am

ilkerse'ye tamamen katiliyorum, ciddi bir plan dahilinde en az 1 yil is olmasa da idare edecek maddi birikim ile, ve sonrasinda bu fedakarligi madden ve manen telafi edilebilecegi planiyla gelmeyi dusunmek lazim. Obur turlu cok hayal kirikligi yasandigini ben de musahede ettim. Turkiye'de alinan egitim yapilan is tecrubesinin bir cok alanda paraya cok hizli ve kolay tahvil edilebildigi bir gercek (Middle East Technical University deyince hangi arap ulkesi diye soran cok insan oldu, ustelik akademide). Ama bir yandan da risk almadan basarinin zor olma durumu da var.

Ayrimcilik olayini cokca tartistik burada, bence cok mebzul miktarda irkci ayrimclik olmakla beraber, ayrimcilik olan algilanan durumlarin cogu, Turkiye'yi (veyahut genel olarak UK disini) tanimamaktan kaynaklanan, mesleki ve kulturel guvensizlik.
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester

New postby mindbender » Fri Feb 03, 2012 2:21 pm

baslik ve skywalker'in cevabi karisiklik yaratmasin diye hatirlatayim dedim.

Tek yol sponsor bulmak degil, ankara antlasmasi vasitasiyla da gelinebilir.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby mindbender » Fri Feb 03, 2012 2:25 pm

Ilkerse'ye bir cok konuda katilmakla birlikte, elinizde burada gecerli olan bir meslekle geliyorsaniz, issizlik var diyerek genelleme yapilmasini cok dogru bulmuyorum, misal benim calistigim alanda her gun is verenlerden (recruitment agency degil) direkt iyi maaslarla ilanlar goruyorum. Bu durum sektore/sehire gore degisecektir, iyi arastirmakta fayda var.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby 386-DX » Fri Feb 03, 2012 5:58 pm

Ben de pek katılamayacağım.

İyi elemanlar her zaman iş bulur. Belki biraz daha vakit alır, belki tam istediğiniz gibi çıkmaz, belki ilk zamanlar zorlanırsınız ama kafaya koyan ve yeterince kalifiye olan herkes sonunda bir şekilde düzenini kuruyor. Benim çevremde gördüğüm budur. Çalışma izni alabiliyorsanız, kendinize güveniyorsanız, ilk zamanlar biraz sıkıntıya razıysanız ve gerçekten istiyorsanız direkt gelin.

Bir de özellikle Londra'da yabancılara karşı hiçbir ayrımcılık yok. Şehrin yarıdan fazlası yabancı zaten. Kim kimi ayıracak...
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

New postby Tirintaz » Fri Feb 03, 2012 6:22 pm

@SEDA

Benim tavsiyem oradan ankara anlaşmasına başvurmayın.Öncelikle eğer durumunuz elverişliyse turist vizesi alarak gelin.burada çok daha fazla araştırma yapıp bir çok avukatla görüşme imkanınız olur.

Bende inşaat mühendisiyim.4 ay önce Seninle aynı düşüncelerde kurulu düzenimi bırakıp ofisimi kapatıp geldim.aynı yolu izledim ve şu an ankara anlaşmasına başvurdum.En nihayetinde bu şekilde gelinirse Ankara anlaşmasını yapıp yapmama konusunda karar vermek için uzun bir süreciniz olabilecek.Ama tr den yaparsanız geri dönüşü yok gibi bişey.olur olmasına ama şirket kurup kapatmak sizin ve geleceğiniz için negatif bir sonuc olacaktır..

Maddi durumunuzun arkadşların da dedği gibi her türlü olumsuzluklara karşı gelebilecek durumda olması lazımdır.bu memlekette sabır ve doğru insanı bulmak en önemlisi.o yüzden ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

Emin ol gelirken düşündüklerim şu anki düşündüklerimle çok farklı..daha geniş ve daha net düşünebiliyorum çizeceğim yol hakkında..

Bol şans diliyorum..
Tırnağın varsa başını kaşıyacaksın,Savaşmayı biliyorsan londrada yaşayacaksın..
Tirintaz
 
Posts: 15
Joined: Thu Jan 26, 2012 3:23 pm
Location: Londra

New postby yatayzeka » Fri Feb 03, 2012 8:17 pm

tam burada hatirlatmakta yarar var: ankara anlasmasi yaparsaniz hicbir yerde yasal olarak maasli calisamazsiniz. kendi isinizi yapmak zorundasiniz. ilk 1 yil sonunda da sirket faaliyetinde yeterli kazanc/aktivite (rakamsal detayina bakmak lazim bilgim yok) gosteremezseniz uzatma alma sansiniz italyan cruise kaptanlarinin rotalarina sadik kalmayi becerebilmeleri kadar dusuk bir ihtimal.
yatayzeka
 
Posts: 62
Joined: Sat Jun 28, 2008 10:11 am
Location: Reading, UK

New postby skywalker » Sat Feb 04, 2012 12:29 pm

@mindbender

zxc'nin durumunda tek yolun sponsorluk olduğunu kasdetmiştim, ben de kendimi düzelteyim evet Ankara anlaşması da ikinci seçenek.
skywalker
 
Posts: 82
Joined: Fri Jul 16, 2010 9:08 am
Location: Londra

New postby mindbender » Sat Feb 04, 2012 6:36 pm

yatayzeka,
ankara antlasmasinin iki ayagi var, UK'de 1 yil herhangi bir iste calisirsan, bu sana calisma hakki taniyor UK'de, karisikliga mahal vermiyelim, sirket kurmak tek yol degil. Bu vize tipi, vatandaslik yoluna izin vermiyor.

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas ... h/workers/
If you are a Turkish national who is legally employed in the UK because you have a visa that gives you permission to work, a decision by the Association Council of the ECAA has given you certain rights. You may:

apply for further permission to stay in the UK after you have worked here for 1 year, so that you can continue to work for the same employer (if a job is available);
change employers after you have been working here for 3 years, if you are continuing to work in the same occupation; and
work in any type of job for any employer after you have been working here for 4 years.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby yatayzeka » Sat Feb 04, 2012 9:57 pm

@mindbender

katiliyorum, bu da ankara anlasmasinin bir cesidi ama ingiltere`ye yeni gelip hangi vizeyi alsam diye dusunenler icin bir opsiyon degil. dolayisiyla yeni gelen birisi icin ankara anlasmasi dedigimiz zaman otomatik olarak kendi isini kurma meselesine cekiyoruz konuyu.
yatayzeka
 
Posts: 62
Joined: Sat Jun 28, 2008 10:11 am
Location: Reading, UK

New postby Elsa » Sun Feb 19, 2012 10:50 pm

Arkadaşlar merhaba,

Ankara anlaşmasının aynı firmada 1 yıl calışılarak basvurulan kısmıyla ilgili bi sorum olucak hazır ona değinmişken. Benim post study vizem 2013 subatta bitiyor. Su anda kurumsal bir firmada çalışılıyorum ama şirketin elemanı olarak diil de şirketin uzun süredir anlaşmalı çalıştıgı bir outsource firmasının permanent elemanı olarak. Kontratımda işe alınma sebebimin bu kurumsal şirkette çalışmak için oldugu da belirtiliyor.Sizce ben su anda çalıştıgım kurumsal firmanın açtıgı internal bir pozisyona geçmek istesem aslında aynı firmaya hizmet verdigimi belirten bir belge isteyerek ankara anlaşmasına başvurabilirmiyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Elsa
 
Posts: 0
Joined: Thu Dec 23, 2010 12:54 pm

New postby olamalam » Fri Mar 02, 2012 1:45 pm

@Elsa

Basvurabilirsin. Onemli olan sirketten alacagin mektup. Elsa bizim sirkette su tarihler arasinda su maas ile calismaktadir seklinde verdigi mektupta butun sureyi kapsayacak bir mektup yazmayi kabul ediyorsa problem yok.

Uzun suredir burayi ziyaret etmiyordum, gec cevap icin kusura bakma.
User avatar
olamalam
ROBERT PLANT
 
Posts: 326
Joined: Tue Aug 05, 2008 5:34 pm
Location: London

New postby Elsa » Sat Mar 03, 2012 8:06 pm

Cok tesekkürler cevap için!

Yani firma mektubun içeriginde bu kişi firmamızda bu rolde 1 sene boyunca kontraktor olarak su maaşla çalışmıştır ve su anda da şirket bünyesinde 11 aydir su maaşla çalışmaktadır derse mesela olur mu???
Paysliplerimde belli kontraktor oldugum dönemde bu firmadan maaş almadıgım. Şirket bünyesine geçip sonra vizeyi uzatamayıp sıkıntı yasamaktan endişe ediyorum.

Elsa
Elsa
 
Posts: 0
Joined: Thu Dec 23, 2010 12:54 pm

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests

cron