Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Tier 1 (General) Extension

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby dartanyel » Wed Mar 20, 2013 4:12 pm

Selam Arkadaslar,

Dun itibari ile elime Home Office tarafindan bir mektup geldi vize basvurum ile ilgili. Home Office benim basvuruyu Tier 1(Entrepreneur) olarak degerlendirmis. Home Office'in gonderdigi mektup"I am writing to update you on the current position of your application for leave to remain under Tier 1 Entrepreneur" diye basliyor ve genel ozet olarak son zamanlardaki yapilan istismari onlemek amaci ile size bu mektubu gonderdik, basvurunuzu bir sure daha inceledikten sonra size geri donecegiz demisler. Halbuki ilk vizem ve vize uzatma basvurumu Tier 1 (General) olarak yaptim. Basvuru formu butun gonderdigim butun evraklar Tier 1 (General) kapsaminda, Tier (Entrepreneur) icin istenen sartlar ve evraklar tamamen farkli. Kendim employed+self employed olarak basvurmustum. Boyle bir durum ile karsilasan varmi?

Mektup, Tier1 Casework, 1st Foor, PO Box 3468, SHEFFIELD, S3 8WA adresinden gelmis.

Home office'in 800'lu telefon numarasi var ancak email addresini bulamadim. Durumumu anlatan ozet bir email hazirladim, hangi email adresine gonderecegimi bulamadim bir turlu, bilen varsa yada daha once benzer durumlarda kullanilan email adresini bilen varsa benimle paylasirsa sevinirim.

Tesekkurler
dartanyel
 
Posts: 17
Joined: Wed Nov 03, 2010 5:33 pm
Location: Chester

New postby mce » Wed Mar 20, 2013 5:04 pm

Seyn,

Biyometric Residence permit'in gelmesi ne kadar sürdü? Benim PEO'da işim bitet bitmez TRye dönmem gerekecek. Biyometric Residence permit'i beklecek vaktim yok malesef.
mce
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 21, 2011 10:00 pm

New postby mce » Wed Mar 20, 2013 5:32 pm

Merhaba,

Ben Tier 1 General ile extension için PEO'da başvuracağım. Fakat hemen sonrasında işle ilgili TRye dönmem gerekiyor. Biometric Residence Permit'in adrese gelmesini bekleyecek vaktim yok. BRP eve gelse, sonra onu TRye postalatsam sorun olur mu sizce? Ne dersiniz?

Diğer sorum da şu. Ben extension yaptıktan sonra, dependent olan eşim ayrıca extension yapacak. Fakat kendisi extension yapmadan önce eski vizesi geçerli kalmaya devam edecek değil mi? Yoksa benimki yenilendiği için onunki de yenilenene kadar eski vizesi geçersiz mi olacak?

Şimdiden yardımcı cevaplar için teşekkürler.
mce
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 21, 2011 10:00 pm

New postby mce » Wed Mar 20, 2013 6:41 pm

Ok, anladım ki BRP'i ancak bana teslim edebiliyorlar. Bu durumda kos kos 1 hafta evde oturup postacı beklemek gerekecek anlaşılan. merak ediyorum, bu BRP pasaporta yapıştırılan vizenin yerine mi geçiyor artık? Ayrıca pasaporta vize yapıştırılmıyor mu yoksa? İngiltere'ye giriş yaparken BPR'i göstermek zorunlu mu? Bu BPR işi hiç iyi olmadı.
mce
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 21, 2011 10:00 pm

New postby mindbender » Wed Mar 20, 2013 7:37 pm

mce,

postalama isini yapmis olsan bile, police registration yapmadigin icin sinirda sorun yasarsin, ben bir ton dil dokmustum oyle registration yapmadigimda.

pasaporta vize yok, bpr'i gostermek zorundasin. bana 2 gun sonra ulasti PEO'dan sonra gecen ay extension yaptigimda, o yuzden sandigin kadar kotu olmayabilir.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby mce » Wed Mar 20, 2013 9:09 pm

bilgi için teşekkürler mindbender.

Anladığıma göre BRP'i aldıktan sonra Borogh'a gidip registration yapıp ondan sonra seyahat etmek gerekiyor, oyle mi?

2 günde gelmesi biraz olsun içimi rahatlattı. Ama postacıyı evde bekliyor olmak ve zil çaldığı anda evde bulunuyor olmak yine de çok kotu.

BRP'i gönderecekleri adresi ayrı bir adres olarak verebiliyor musun? Yani başvuruda verdiğin ev adresi dışında bir adres verebilmek mümkün mü acaba? Bir de fazladan parasını verip next day delivery ile BRP'yi almak gibi bir opsiyon var mı acaba?

Bu konuda benzer tecrübesi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum.
mce
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 21, 2011 10:00 pm

New postby mindbender » Wed Mar 20, 2013 11:49 pm

Borough en kolayi, normal polis istasyonuna da gidebilirsin ama bilmiyor olabilirler, ben hep borough'a gidiyorum.

BRP'yi gonderecekleri adresi ayri vericeksen onu bastan belirt, sonda belirtince gec oluyor adam yazdim artik diyor :)

Next day delivery diye bir durum yok sanirim yine de sormakta fayda var.

Ayrica postayi getiren adam kimlik kontrolu falan yapmiyor, bir imza aldi sadece senden baskasi alabilir bence.
mindbender
ROGER WATERS
 
Posts: 429
Joined: Wed Jun 20, 2007 5:17 pm
Location: london

New postby skywalker » Thu Mar 21, 2013 12:25 am

"BRP'i gönderecekleri adresi ayrı bir adres olarak verebiliyor musun? Yani başvuruda verdiğin ev adresi dışında bir adres verebilmek mümkün mü acaba?"

Mumkun.

Ayrica eger evde olmazsan geri doner kurye, basima geldi.

Gecen sene BRP aldim ama Police Registration yapmadim, bikac kere de girip ciktim ulkeye, bir sorun cikmadi, demek ki sansliymisim.
skywalker
 
Posts: 82
Joined: Fri Jul 16, 2010 9:08 am
Location: Londra

New postby 386-DX » Thu Mar 21, 2013 12:30 am

Öncelikle, tüm sorularınızın cevabı ukba sitesinde ve guidance belgelerinde ayrıntısıyla yazıyor. Burada herhangi bir şey sormadan önce incelemenizi tavsiye ederim.

BRP'nin gönderilmesi için farklı bir adres belirtebiliyorsunuz. Teslim edilmesi de 1 haftadan uzun sürebilir; örneğin benimkisi tam 3 haftada geldi. Elinize ulaşana kadar seyahat etmemeniz, seyahat planlamamanız, programınızı da ona göre ayarlamanız gerekiyor.

Extension'ı aldıktan sonra kaydettirmek için Borough'ya gitmenize gerek yok, evinize en yakın karakolda halledebilirsiniz.
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

New postby seyn » Fri Mar 22, 2013 4:37 pm

BRP'nin elime ulasmasi tam 1 hafta surmustu.
seyn
 
Posts: 13
Joined: Wed Dec 17, 2008 12:17 pm

New postby mce » Thu Apr 04, 2013 11:21 am

PEO'da extension başvurusu yaptıktan sonra eski vizemin süresinin dolmasına 1 ay daha vakit olacak. vize başvurum olumsuz sonuçlansa ya da BRP'yi beklemeden UK dışına çıksam, son 1 ay içerisinde UKye girip çıkabilirim değil mi? Eğer PEO'da eski vizeye İPTAL basmıyorlarsa, sorun olmasa gerek diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan var mı acaba?
mce
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 21, 2011 10:00 pm

New postby silvertr » Thu Apr 04, 2013 11:38 am

@mce yeni vizen approve edilmisse yani BRP yola cikmissa eski vizenin yukumlulugu kalkiyor. iskartaya cikiyor.. yeni vizeyi kullanmak zorundasin. En azindan HO daki gorevli bana oyle soylemisti
User avatar
silvertr
ROBERT PLANT
 
Posts: 133
Joined: Wed Sep 15, 2010 7:23 am

New postby erdalax » Wed Apr 10, 2013 5:30 pm

Sicagi sicagina bir guncelleme de ben yapayim.
3 hafta once randevulara bakmaya baslamistik. Iki hafta randevu bulamadik. Gecen hafta bugun icin bir randevu bulunca guc olsun gec olmasin diye biletlerimizi aldik dun cardiff'e geldık. Formları gecen hafta basıp doldurmustuk. Dun aksam dependant basliginda albulu'nun yazisini gorunce fark ettik ki 6 nisanda yeni form yayinlanmis ve vize ucretleri tekrar artmis.

Bu sabah yeni formu tekrar doldurduk, (eski formlar 21 gun kullanilabiliyormus ama fee sayfasini yenisiyle degistiriyorlarmis) cardiff peo calisanlari guleryuzlu pek beklemeden formlari parmak izlerimizi ve iki kisi icin 3300 pound verdik, aksam ustu yeni vizemizi aldik.

Ingillterede ilk defa kendimi yolunacak kaz gibi hissettim.

Ps:
Eski BRP'i aliyorlar
Polis kaydi icin Borough' gitmemiz gerekiyormus.
erdalax
 
Posts: 78
Joined: Mon Mar 31, 2008 8:18 pm

New postby mce » Sun Apr 14, 2013 5:08 pm

Ben de eski forma göre hiç para vermemeyi beklerken, formun değiştiğini PEO'de öğrendim ve bir kişi için 1766£ ödemek durumunda kaldım. Ama ne Priority Servis! Bir gün içinde bütün işlemlerin bitmesini beklerken, 4 gün geçti hala pasaportumu geri alamadım. Üstelik başvurum olumlu sonuçlandığı halde. "...Due to problems with technical difficulties..."
mce
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 21, 2011 10:00 pm

New postby mce » Tue Apr 16, 2013 9:01 pm

Sonunda extension olayını Croydon PEO'da hallettim. Kısaca tesbitlerimi paylaşayım:

- CaseWorker'a sordum. Vizemin bitmesine daha 1 ay var. Bu sürede BRP'nin gelmesini beklemeden UK dışına gidip gelebilir miyim diye. Evet dedi. Eski vizemin süresi zaten dolmadığı için bir problem olmaz dedi. Zaten pasaport kontrol memuru uzatma aldığını da sistemde görür dedi.

- BRPyi taşıyan kurye şirketine (http://www.thedx.co.uk) sordum. Vize adrese geldiğinde ben yoksam başkası alabilir mi dedim. Evet alabilir ama sana ait Pasaport ya da Driving License gibi bir ID göstermesi gerekir dedi.

- 6 Nisan'dan önceki başvuru formuna göre ücret ödemeden başvurabilmem gerekiyordu. Formun değiştiğini randevu günü PEOda öğrendim ve yeni forma göre 1766GBP ödemek zorunda kaldım. Bunun neden boyle olduğunu çok merak ediyorum. Mektup yazıp sormayı düşünüyorum. Bir günde ne değişti de ücretsiz başvuru hakkından mahrum edildiğimizi öğrenmek istiyorum.

- Perşembe günü saat 11am'de PEOya girdim. İşlemler 4pm gibi bitecekti. Ama biometric sistem ile ilgili bir problem olduğunu söyleyip, uzatmayı onayladıkları halde işlemi tamamlayamadıklarından bütün belgeleri ve pasaportu alıkoyacaklarını ve işlemi daha sonra tamamlayıp belgeleri ve pasaportu adrese göndereceklerini söylediler. Adrese göndermemelerini, gelip kendim alamcağımı söyledim, tamam dediler, not ettiler, Urgent yazıp telefonumu aldılar. İşlemler bitince biz sizi ararız, gelir belgeleri alırsınız dediler. Bir sonraki gün, PEO ofisi aynı binada başka bir kata taşınacağı için aslında çalışmayacaklarını, ama Perşembeden kalan işleri halletmeye çalışacaklarını söylediler. İstersem gelip Cuma ya da Pazartesi durumu kontrol edebilir miyim dedim, evet dediler. Cuma günü gittiğimde kapıdaki görevlinin o günki görevi gelen herkesi o gün çalışmıyoruz taşınma var deyip göndermekti. Pazartesi tekrar gittiğimde, öğrendim ki, Cuma günü işlemi tamamlayıp pasaportu ve belgeleri malesef adrese postalamışlar. Özür dileyip, web sitesinden şikayet formu doldurabileceğimi söylediler. Pazartesi günü öğleden sonra belgeler ve pasaport adrese getirildi, ama adreste kimse olmadığı için kart bıraktılar ve gidip post ofisten bir gün sonra Salı günü belgeleri almam gerekti.

- 1 günde halletmeyi umduğum PEO'da premium service (!) extension olayı, neredeyse 1 hafta süren sıkıcı bir macera oldu.
mce
 
Posts: 0
Joined: Wed Dec 21, 2011 10:00 pm

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests