Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Ankara anlaşması için iş kurma

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby erkankarakas » Mon Jul 15, 2013 9:17 am

Aynı araştırmalara ben de başladım. TR de hali hazırda bir LTD şirketim var. Bu şirketin Londra ofisini açarak orada çalışmayı planlıyorum. İşimin tanımı Oracle EBS Developer, Oracle EBS e yeni modül tasarlamak veya halihazırdaki sisteme destek vermek. TR de kendi firmam üzerinden freelance çalışıyorum zaten.

Ankara antlaşması ile şirket kurulunca eşimde benim ile gelebilir değilmi? Ayrıca onunda çalışma izni olur mu bu durumda otomatik olarak?

İngiltere de görüşmek üzere.
erkankarakas
 
Posts: 49
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:41 am
Location: Istanbul

New postby erkankarakas » Mon Jul 15, 2013 9:19 am

Ayrıca ankara ant. ile şirket kurunca yine kendi firmamdan faturalayıp contractor olarak çalışabilirim değil mi ?
erkankarakas
 
Posts: 49
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:41 am
Location: Istanbul

New postby erkankarakas » Mon Jul 15, 2013 9:23 am

Bu arada CV konusunda öneri sunabilecek var mı? Bir CV hazırladım ama UK için mantıklı mı bilemedim.
erkankarakas
 
Posts: 49
Joined: Mon Jan 14, 2008 11:41 am
Location: Istanbul

New postby LaSagra » Wed Aug 20, 2014 2:17 pm

Selamlar, sirket kurulmasi ile ilgili olarak HMRC ye kayit olmak gerekiyor diye yaziyor, tabi once National Insurance Number gerekiyormus. Ben de bugun telefon actim, kisa bir interview yapti, sorular sole;
- Nerden geldin, NI number neden lazim ve pasaport bilgileri, iletisim bilgileri.

Bir reference numarasi verdi, biz sana gerekli dokumanlari yollayacaz sen de doldurup bize geri yollayacaksin dedi.

Hersey guzel gorunuyor ama internette biraz arastirdim, haftalarca beklemeniz gerekebilir falan yaziyor ne alaka anlamadim yine bir para tuzagimi onu da bilimiyorum isin acigi. Yakinlarda NI number almis olan varmi acaba forumda, ne kadar surede elinize gecti bahsedilen kart.

@Nova telefonla konustuktan sonra, 1 hafta icerisinde bana ulasti yazmissin, peki gelen dokumanlarda bu NI number i varmiydi.

Bir de bu numara olmadan sirketi baslatamiyoruz anladigim ama calismaya baslayabilirmiyiz, haftalarca surecekse bos bos oturup bu number zimbirtisini mi bekleyecez.
LaSagra
 
Posts: 18
Joined: Tue Jun 12, 2012 7:09 pm

New postby theK » Thu Oct 30, 2014 12:24 pm

Selamlar,

Ankara antlasmasinda kurcagimiz sirketi bir arkadasimizla ortak kurup ayri ayri vize alip ayni sirket uzerinden contractor calismak mumkunmu acaba? Mumkunse kurulacak sirket turu nedir Ltd mi olmali?
User avatar
theK
 
Posts: 101
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:28 pm
Location: Istanbul

New postby abbulu » Fri Oct 31, 2014 7:41 pm

@theK

Ikinizin de calisma vizesi oldugu surece mumkun. Sirket turu limited sirket olacak. Fakat neden beraber sirket kurmak istiyorsunuz, ozel bir sebebiniz mi var?
User avatar
abbulu
ROGER WATERS
 
Posts: 489
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:54 pm

New postby theK » Wed Nov 05, 2014 8:49 am

Ortak sirket kurmak vize tarafinda birbirimize faydamiz dokunurmu su sekilde, vize basvurusunda ayri ayri banka hesabi yerine tek bir banka hesabi gostermek ve tek bir Ltd sirket kurmak ve bu sekilde iki kisiye sirket ortagi olarak ayri vize almak.

Sonrasinda vize uzatma islemlerinde sirket ortaklarindan biri contractor calissip digeri ornegin hic calismasa vize uzatmada sirketin yaptigi kari gosterip ikiside vizeyi uzatabilirmi?

Yani dependent gibi tum faydalari almak ama aile baginin olmamasi.

Merak ettigim budur.
User avatar
theK
 
Posts: 101
Joined: Wed Jan 16, 2008 1:28 pm
Location: Istanbul

New postby UtkuA » Fri Nov 07, 2014 12:46 pm

Selamlar. Ankara anlasmasi kanaliyla, Londra'da bir ic mimarlik sirketi kurmak istiyorum. Bu sirketin bunyesinde ayni zamanda emlak danismanligi da yapmam mumkun mudur? Sonucta ikisi birbiri ile baglantili ve musteri bazimda birini besleyecek isler. Gerekli lisans ve izinleri aldiktan sonra, kuracagim limited sirketini,"interor design and real estate agency" seklinde tescillettirebilir miyim?
UtkuA
 
Posts: 33
Joined: Wed Oct 15, 2014 4:17 pm

New postby HSAG1D » Fri Nov 07, 2014 2:21 pm

@UtkuA, emlak danismanligi sirketlerinin icinde cesitli degisik servisler var, real estate agent, surveyor, mortgage advisor vs gibi. Bu her fonskiyonu ifa edecek kisinin ayri ayri qualification'i var. Her bir qualification icin belirli sinavlara girip, belirli yillar tecrube edinmesi lazim. Dolayisiyla senin gerekli izin ve lisans dedigin seyler cok kapsamli ve yillar aliyor. detayli arastirmani tavsiye ederim.
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester

New postby UtkuA » Sat Nov 08, 2014 8:29 am

@HSAG1D hizli cevabin icin cok tesekur ederim. İnternetten yaptigim arastirmada, BBC ve The Guardian'in haberlerini okudum. Orada, emlakcilik icin belli bir lisans ihtiyaci olmadigi hatta bunun cesitli sahtekarliklara davetiye cikardigi yaziyordu. Ben de bunun uzerine, kredibilitemi arttirmak icin, National Association of Estate Agency'nin (NAEA) estate agent olmak icin verdigi sertifikalari buldum. Belli sinavlara girince, NAEA sİrketini estate agent olarak tescilliyor ve sirketinin piyasada guvenilirligi artiyor. Bu sertifikalardan baslangic icin olani, 300£ gibi bi bedelle 2-3 ay icinde alinabiliyor. Geri kalanlari zaten calistikca toplamam benim icin daha kolay olur. Esas isim ic mimarlik olacagi icin, bu isi dekorasyon, tadilat vb... projelerime musteri bulmak icin kullanacagim. Onun icin bana basit bir emlak danismanligi unvani yeterli olacaktir.

Benim asil merak ettigim, kuracagim sirkete hem ic mekan tasarimi hem de emlak danismanligi yazarsam, mulakat sirasinda bana sorun yaratir mi?
UtkuA
 
Posts: 33
Joined: Wed Oct 15, 2014 4:17 pm

New postby mrrtengl » Tue Feb 26, 2019 4:40 pm

merhaba,
acaba bu mesajında geçen sertifikayı veya sertifikaları bana iletebilir misin?
ben esas işim olan gayrimenkul yatırımı danışmanı olarak gitmek ve contractor olarak çalışmak istiyorum. alanımda yüksek lisansım var ancak bahsettiğin sertifika çok önemli diye düşünüyorum. teşekkürler.
mrrtengl
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 25, 2019 3:00 pm

New postby itsnotmeneverever » Mon Dec 16, 2019 9:10 am

yasartahir wrote:6 ay once yazmısım bu mesajı .. genelde forumdaki arkadaslar tier 1 le geldikleri icin baslıga ilgili alakada az olmus .. ilk mesajı yazdıgımda- ki o zaman yeni uye olmustum forum- site memurunun kırmızıyla yazdıgı mesajı anlamamıstım ..ama simdi hak veriyoru kendisine .. (site memuruna ovgu :arkadas ben boyle iyi yonetilen forum gormedim ..)

konuya donucek olursak 24 subata kadar herseyi halledip basvurumuzu yaptık ..30 mart itibariyle vizemizi aldık (esim + ben)...ocak 2009 da cıkan mahkeme sonucuna gore 35 gun icerisinde cevap vermeleri gerekiyor artık ..

vizeyi alma surecinde cıkardıgım dersler sunlar ..

--kimseye akıl danısma..ozellikle senden once bu vizeyi almıs birine ..herkes yontem olarak farklı bir sey kulandıgı icin ..ve pratikte 1 sayfaya sıgıcak sureci ..kendi bakıs acılardan anlatarak kitap kıvamında bilgi verenler ..sen yapamazsın ben aldım sadece kıvamında gorus bildirenler agrı dagını everest dagı gibi gostermeye calısanlar
oldugu icin gereksiz ..

--bir dunya web sitesi var yardımcı olucak..onlardan yararlanmak lazım. birincisi businesslink ..butun dokumanları kitap halinde ucretsiz olarak talep etmeniz mumkun ..ayrıca inland revenue da her ayın 24-30 u arası ucretsiz seminerler veriyor .. (hangi sırket turu ,vergilendirme,muhasebe gibi konularda )onlarada katılmakda fayda var .. british library de cesitli kurumların verdigi ucretsiz seminerlerde mevcut ..dokumantasyon informasyon deyince uk nin ustune tanımam metroda bile 30 metrelik yolda onlarca way out yazısı var .. is kurmayla ilgili rehberleri siz dusunun dolayısyla bunları kullanarak cıkıs yolu bulmanız mumkun.. ozetle su yerel kaynaklardan yararlanmak gerekiyor ..

simdilik bu kadar .. konuyla ilgili arkadaslar basvuru surecinin basında olanlar konuyla ilgili sorularını forum aracılıgıyla sorabilirler ..kısa ve oz olmak sartıyla cevaplayabilirim .. ama seytan ayrıntıda gizli onuda bulmak basvuru sahibinin isi ..

hakkımızdı aldık --sadece hakkımız olanı aldık ..Ankara anlasmasıyla ilgili tarihi bilgi sahibi olan arkadaslar sanırım ne demek istedigimi anlamıslardır..



ha unutmadan ..bekleme sureci icerisinde sıkıntıdan http://www.ankaravizesi.co.uk adlı birde web sitesi olusturduk ... yavas yavas vakit oldukca duzenli ve guncel bilgiler eklemeye calısıcaz ..

herkese kolaylıklar ..


Değerli Yaşar Tahir,

Hala İngiltere de misiniz? Ne şirketi açarak gittiniz?

İlk gönderinizde yazdığınız şekilde yardımlarınızı rica ederim :)

Teşekkürler...
itsnotmeneverever
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 16, 2019 7:49 am

New postby bubalus » Thu Nov 26, 2020 3:44 pm

Her deneyim ayrı değerde bence. Basmakalıp değil de size özel olması lazım bazı şeylerin. Hep aynı işlemeyebiliyor.
bubalus
 
Posts: 12
Joined: Thu Nov 26, 2020 3:13 pm

Previous

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests