Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

İngiltere'de Evlilik Yapmak

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby tuul » Sun Aug 19, 2012 10:33 pm

Evlenecek Turk vatandasi ciftten birinin Ankara Anlasmasi isci vizesi varsa, vizesi olmayan kisinin turist vizesine basvurmadan once Turkiye'de evlenmesi vize almakta bir sakinca yaratabilir mi? Olası bir dezavantaj, Turist vizesiyle gelen kisinin registry office'de evlenmesiyle giderilebilir mi?

Calisma vizesi olan kisi Nisan ayinda vizesini uzatmak veya Ankara Anlasmasi is sahibi vizesine gecmek icin basvurdugunda esini de "dependant" olarak basvurusuna eklerse, esi "dependant" vizesine basvurmak icin Turkiye'ye donmek zorunda kalmaktan kurtulabilir mi?

Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.
tuul
 
Posts: 38
Joined: Thu Dec 31, 2009 11:10 am
Location: Londra

New postby olamalam » Wed Oct 03, 2012 8:50 am

Benim şöyle bir sorum var,

Arkadaşın biri Londra'da yaşan bir AB vatandaşı ile evlenecek. Hatun AB vatandaşı olduğu için UK çalışma izni vb. yok. Eskiden çocuk eşi Londra'da yaşayan bir AB vatandaşı olduğu Tier1 dependant vize alabiliyordu. Artık Tier1 dışarı kapalı. O zaman çocuk nasıl bir vize alabilir?
User avatar
olamalam
ROBERT PLANT
 
Posts: 326
Joined: Tue Aug 05, 2008 5:34 pm
Location: London

New postby denise » Mon Oct 08, 2012 12:30 pm

Non-EU spouse of EU citizen denilen vizeye basvurmasi gerekli. Bu vize ile AB vatandasi esi ile ayni haklara sahip oluyor. Vizesiz AB dolasimi, calisma izni vs.
Bulgaristan ve Romanya vatandaslari icin prosedur farkli olabilir.

Ben UK den basvurdum (3 yil oncesinden bahsediyorum) 5 yillik non-EU spouse of EU citizen vizesini almak 6 ay surdu. Zaten Tier 1 ile gelmis oldugumuzdan sorun olmadi bekleme sureci.
Arkadasim gecen yil TR de evlendi AB vatandasi ile ve oradaki konsolosluktan basvurdu. Ilk etapta 6 aylik non-EU spouse of EU citizen vize verdiler, buraya gelince hemen tekrar basvurdu bu sefer 3 yillik verdiler.

Asagidaki sayfadan bakabilirsiniz:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucit ... ts-family/
denise
 
Posts: 88
Joined: Wed Oct 17, 2007 2:07 pm
Location: Londra

New postby miyu » Fri Nov 02, 2012 10:10 am

Selam arkadaslar,

Ingilterede evlilik icin birth certificate ve no impediment belgesi almam gerekiyor. Konsolosluktan posta ile isteyecegim ama konsosluk belgelerin bana ne zaman ulasacagi hakkinda bir sure veremiyor. Bu belgeleri daha once konsosluktan isteyen var mi? Belgeler elinize ne kadar surede ulasti?

Bir de benim anladigim kadariyla bu iki belge ve pasaportumla notice of marriage verebiliyorum. Baska belge gerekli midir acaba?

Tesekkurler.
miyu
 
Posts: 22
Joined: Mon Sep 07, 2009 6:02 pm
Location: Stirling

New postby yambaxx » Sat Oct 25, 2014 1:06 pm

Herkese merhaba,
Benim ingiltere'de ikamet edip çalışan Çek Cumhuriyeti vatandaşı bir kız arkadaşım var.5 yıldır Londra'da yaşıyor.
Geçtiğimiz yaz 6 aylık vize alıp,Kurban Bayramı süresince yanındaydım ve vizem 25 Ocak'a kadar devam etmekte.
Biz 2014 Mart'ından beri beraberiz kendisi de iki defa Türkiye'ye geldi.
Biz geçen ay içerisinde evlenme kararı aldık ve bunu vize sürem bitmeden yapma taraftarıyız.

Öncelikle biz evliliği İngilterede yapmayı planlıyoruz çünkü öteki türlü bir sürü bürokratik engel çıkabilir(mesela evliliğimizi İngiliz makamlarına deklare etmemiz gerekebilir vs.).Bu yüzden İngilterede evlenebilmemiz için ne tür evraklar lazım olacak, kaç gün İngilterede kalmam gerekecek.Türkiye'den hangi evrakları benimle götürmem gerekli,İngilteredeki Türk Konsolosluğundan bir belge almam gerekliymiş sanırım bu şart mı?

Türkiye de bir işte çalıştığım için sürekli izin almam söz konusu değil.İşimi kaybedersem ve vize süresi sonuna kadar evlenemezsem, yeni vize almamda zorlaşacak.

Bu arada evlikten sonraki oturma izni için gereken döküman belge vs nelere ihtiyacım olur,kız arkadaşımın kazancı yıllık 14500£ civarı ama 18600£ olması lazımmış sanırım bankada bir miktar para ile bu sorun olmuyormuş(-ki bu parayı bulabilirim).
Oturma izni içinde a1 seviyesinde sınavı geçmem gerekiyormuş -ki geçebilirim.Ama hangi kurumunda bana ingiltere için geçerli sınav sonuç belgesi verebileceğini bilmiyorum internette bilgiler çok karışık kimi 2 saat 40 dk lık sınav var diyor kimi ise 6 dklık konuşma sınavını geçince a1 i veririz diyor kimi 100£ a bu iş olur diyor kimi 245£ istiyor...

Görüldüğü üzere aklımda bin türlü deli sorular.
Bu konuda yardım edebilirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
yambaxx
 
Posts: 0
Joined: Sat Oct 25, 2014 12:42 pm

New postby Emre » Sat Oct 25, 2014 1:31 pm

@yambaxx. Sizin durumunuz bahsettiğinden daha kolay aslına bakarsan. EEA Family Permit başvurusu yapacaksın potansiyel eşin EU vatandaşı olduğundan ve UK'de yaşadığından dolayı. Bu başvuru Türkiye'den yapılabiliyor ve ücretsiz. Bu vize ile, eş, nişanlı, evli olunmayan partnerin yanına gelinebilir.

Detaylı bilgi için: https://www.gov.uk/family-permit
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby yambaxx » Sat Oct 25, 2014 2:45 pm

Hızlı cevap için teşekkür ederim lakin...

-Sanırım bu vize ile İngilterede evlenebiliyoruz?
-Bir de bu vize ile ingiltereye geldiğimde çalışma iznim olacak mı ya da işleyiş nasıl çünkü ona da yük olmak istemiyorum?
-Son olarak biz 18 aydan daha kısa bir süredir beraberiz bu bir problem olacak mı?
yambaxx
 
Posts: 0
Joined: Sat Oct 25, 2014 12:42 pm

New postby Emre » Sat Oct 25, 2014 3:13 pm

Önemli değil. Benim de durumum benzer seninle. Ancak ben Ankara Anlaşması'na başvuracağımdan ve evlilik düşünmediğimizden riske atmak istemiyorum.
-Evet bu vize ile İngiltere'de evlenebilirsin. Ancak vize şartlarında da bahsedildiği gibi Unmarried Partner olarak da başvurulabiliyor. Tabi göçmenlik görevlisini ilişkinize ikna etmeniz gerekiyor. İlişkinin ne kadar gerçek ve sağlam temeller üzerinde olduğunu bir şekilde göstermek gerekiyor. (En azından benim anladığım bu)

-Evet bu vizeyle İngiltere'de çalışma iznin olacak. Zaten gittiğinde 5 yıllık Further Leave to Remain başvurusu yapıp alacaksın partnerinle yaşamaya gideceğin için.

-Bu problem olabilir de olmayabilir de. Bu tamamen başvurana kalmış bir şey. Yukarıda da dediğim gibi ilişkiyi kanıtlamak önemli olan.

Aşağıda göçmenlik görevlileri (ECO) için hazırlanmış rehberdeki yönerge Unmarried Partners hakkında şöyle diyor:

"Unmarried partners
Under regulation 8 (5) of the Immigration (EEA) Regulations 2006, a non EEA national who is an unmarried partner of an EEA national can qualify as an extended family member if they show their relationship is durable. There are no specific rules set as a definitive way to prove a relationship is durable. It is up to the applicant to provide evidence to demonstrate this.
For example, you may ask an applicant to provide evidence to show the couple have been living together in a relationship similar to marriage for at least two years and intend to continue living together permanently. You should expect any previous marriages or relationships similar to marriage have ended and the couple are not blood relatives. In making a decision, you must consider each case on its own merits.
If the conditions above are met, you must be satisfied the applicant is a durable partner falling within regulation 8(5). You must consider all the facts and circumstances, as there may be cases where even though one or more of these points are not met you are still satisfied they are in a durable relationship."

Yani ilişkiyi kanıtlamak tamamen başvurana kalmış. Görevli 2 yıllık birlikte yaşamışlık isteyebilir. Ama bu zorunlu değil.

Not: Bunlar benim araştırdıklarım ve bildiklerim. Kesin bilgi diye paylaşamam ama kanunlar ortada.

Edit: Ayrıca Türkiye'de de evlenebilirsiniz. Bunda bir sakınca yok. Sonuçta evlilik cüzdanınızı sunacaksınız başvurunuzda. Partnerin de herhangi bir evliliği veya başkasıyla bir ilişkisi olmadığına dair evrakları sağlayacak ve pasaportunun orjinalini ya da kopyasını sana verecek başvururken. O kadar. Onun dışında da gelir şartı bulunmuyor bu vize başvurusunda. Tamamen Avrupa Birliği Free Movement hakkına dayalı.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby aylintum » Mon Mar 09, 2015 9:40 am

@yambaxx @emre. merhabalar, benimde sizinle hemen hemen aynı durumda bir ilişkim var, erkek arkadaşım EU vatandaşı ve 1 yıldır ingilterede çalışıyor.self employed olarak.
Biz civil partnership'e başvurmayı düşündük benim ingilterede yaşayabilmem için anca 2 yıl aynı evi paylaşma şartı varmış sanırım. tabiki biizm böyle bir durumumuz yok sadece 4 ay aynı şehirde yaşadık ve şuanda da o türkiyeye sık sık geliyor bende bir defa onun ülkesine gittim christmas tatilinde.
ancak şuan yazışmalarınızdan anladığım kadarıyla evlenmeden yada nişan v.s olmadan sadece ingiltereye erkek arkadaşımın yanına gidip orda yaşama hakkım olduğunu anladım doğrumudur?
başka şansımız olmadığından önümüzdeki aylarda ankara anlaşmasına başvurup vize almayı düşünüyordum. eğer böyle bir hakkımız var ise partnerimin yanına gelip yaşamayı tercih ederim.. çalışma hakkım v.s oluyor mu?
sizler ne gibi bir yol izlediniz ve şuanki durumunuz nedir? merak ediyorum. eğer cevaplarsanız çok sevinirim. teşekkürler.
aylintum
 
Posts: 0
Joined: Mon Mar 09, 2015 8:41 am

New postby Emre » Mon Mar 09, 2015 10:43 pm

@aylintum selamlar. Yanlış bilgi vermek istemem. Benim Home Office sitesindeki açıklamalardan ve kanun maddelerinden anladığım oydu. Ancak burada göçmenlik görevlisini ilişkiye ikna etmek gerekiyor ki böyle bir durumda (distance relationship) çok zor olabileceğinden ben Ankara Anlaşması başvurusuna hazırlanıyorum artık. Ankara Anlaşması ile İngiltere'ye yerleşeceğim. İşler yolunda gider de sıkıntı çıkmazsa evlilik vesaire düşünmüyoruz. İnancımıza ters. Gitmezse zaten birlikte yaşayacağım için partnerimle, işler sarpa sararsa o zaman Unmarried Partner düşünebilirim. O yüzden Ankara Anlaşması'na başvurmanı öneriyorum. İlişkinizin süresi nedir vesaire bir sürü etken var Unmarried Partner için. Joint Account, Aile bireylerinden mektuplar, fotoğraflar, yazışmalar vesaire. Kaldı ki buradaki konsolosluğa bunu kanıtlayıp İngiltere'ye gitsen bile, ilk olarak sana buradan 6 aylık vize veriyorlar. İngiltere'ye gittiğinde 5 yıllık başvurusu yapıyorsun. Oradaki Home Office birlikte yaşama kanıtınızı görmediği zaman red verme olasılığı oldukça yüksek. Ben de zamanın da çok araştırdım bunu yabancı forumlarda. Orada bu sonucun doğduğunu gördüm. O yüzden riske atmak istemiyorum. Ama evlenmeyi düşünüyorsanız eğer, sizden yana bir sıkıntı yoksa bu konuda evlenin. Evlilikle gitmesi çok daha kolay. Ayrıca partnerin EU vatandaşı olduğu için de bir ekonomik gelir kanıtı sunmanız gerekmiyor. Evlilik cüzdanı, partnerinin pasaportu, ilişkinizi kanıtlayan belgeler, yazışmalar, fotoğraflar ve biletler vesaireyi sunarak vize alabilirsin. Bildiklerim bu kadar bu konuda. Umarım yardımcı olur.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby aylintum » Tue Mar 10, 2015 1:15 pm

@emre cevabin icin cok tesekkurler.
Bende uzun zamandir arastiriyordum haklisin cok zor isler ve oldukca sıkıntili. Dedigim gibi bende ankara anlasmasina basvuracagim en mantikli yolu sanirim en azindan kendi isini acip yurutebilirsin. Sadece gidebilmek icin evlenmenin bi mantigi yok bencede o sonraki asama :)
basvuru surecinde basarilar diliyorum sana. Umarim aliriz vizeleri :)
aylintum
 
Posts: 0
Joined: Mon Mar 09, 2015 8:41 am

New postby yambaxx » Sun Apr 12, 2015 11:25 am

Kafam gene çok karışık.
Müstakbel eşim 5 yıldır İngiltere de yaşayıp çalışan bir Çek Cumhuriyeti vatandaşı.kısmetse 18 Mayıstan itibaren evlilik başvurusunda bulunacağız Türkiye de evleniyoruz.
Ama ondan sonrası İngiltere'de oturum alabilmem için gerekenler neler bilmiyorum.
1) Bazı yerlerde yıllık 18600£ kuralından bahsediyorlar bazı kaynaklar ise nisan ayında bu kuralın kalkmasada hafifletileceği yönünde görüş bildiriyor.Müstakbel eşim ise yıllık 14500£ civarı kazanıyor.
2)Bir de dil sınavı durumu var kimi kurumlar 60£ kimileri ise 300£ a kadar para talep ediyor.Hangi kurumun verdiği sertifika geçerli.
3)Bilmediğim başka gerekli belge ya da bilgi var mı bu konuda sahip olmam gereken.

Şimdi Mayısta evlendikten sonra tam olarak ne yapmam lazım oturma izni alabilmem için...
Şimdiden teşekkür ederim.
yambaxx
 
Posts: 0
Joined: Sat Oct 25, 2014 12:42 pm

New postby Emre » Sun Apr 12, 2015 1:43 pm

@yambaxx daha önce de dediğim gibi evlilik yapacağınız için sizin işiniz çok daha kolay olacak. Herhangi maddi bir kanıt sunmanıza gerek yok. Kısacası 18600 sınırlaması yok sizde. Çünkü eşin Çek Cumhuriyeti vatandaşı ve UK'de yaşıyor. UK vatandaşlığı varsa o zaman 18600 kuralı geçerli oluyor. Dil kanıtlamak da zorunlu değil diye biliyorum ben EEA evlilik vizesi için. Ama sınava girecekseniz eğer yeni yönetmeliğe göre Trinity College London ve IELTS sınavları geçerli. Onun dışında ilişkiyi kanıtlayan belgeleri başvuruya eklersin; fotoğraflar, yakınlardan yazılar vs vs. Tabii ki eşinin pasaportu ve evlilik cüzdanınız en başta. Benim takip ettiğim kadarıyla durum bundan ibaret.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby yambaxx » Sun Apr 12, 2015 8:59 pm

Hem çabuk cevabınız hem de müjdeli haberiniz için çok teşekkür ederim,üzerimden tonla yük kalkmış gibi oldu peki ben bu vize ya da oturum iznini(hangisi bilmiyorum) edinmek için nereye başvuracağım gene teleperformance a mı yoksa başka bir yere mi?
yambaxx
 
Posts: 0
Joined: Sat Oct 25, 2014 12:42 pm

New postby Emre » Mon Apr 13, 2015 5:58 am

@yambaxx bu vize (EEA Family Permit) ile ilgili tüm ayrıntılar şu linkte: https://www.gov.uk/family-permit/overview
Vize başvurusu ücretsiz. Normal başvuru yapar gibi teleperformance a teslim edilecek evraklar. 6 aylık vize verecekler. Bu UK'ye giriş yapılmasını sağlayacak. UK'ye giriş yaptığınızda, Residence Card için başvuru yapacaksınız Home Office'e. Onunla ilgili bilgiler de aynı sayfada yazıyor. Sıkıntı yapacak bir şey yok. Alınması en kolay vize diye biliyorum ben. Mutluluklar.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests

cron