Board index Alaturka Londra Emlakçı

UK hangi şehiri seçmeli ?

Başımızı sokacak bir yer arayışı

New postby kaili » Thu Nov 13, 2014 12:29 pm

Merhaba Arkadaşlar
Umarım doğru yere başlığı açıyorum.
Türkiyedeyim ve UK de hem işimi kurup hemde relax bir yaşam ortamı sağlayacağımız bir yer arayışındayız İş hastane, okul ve bol çocuklu ortamlara yakınlık gerektirmekte. Ayrıca benim de nursery school'a gidecek bir çocuğum var.
Edinburgh düşündüm ancak çokta soğuk bir yer istemedik, ayrıca ev kiraları yüksekti.
Önce güney ve sahil bölgelerini düşünmüştüm ancak sanki fazla iş yapamam endişesine kapıldım. Londra içinse İstanbul gibi bir şehir oluştu, onun için hiç düşünmedim. (Ta ki forumda ki topicleri okuyasıya kadar) (ancak ben bezgin, trafik istemeyen, havası nispeten yumuşak yürüyerek bir sürü şeyi halledebileceğimiz belki market, banka, ufaklığı alıp parka çıkarabileceğimiz önden araba mı geldi, arkadan otobüsmü geliyor gibi paranoyak hallerden uzaklaşmak istiyorum)
Oxford suç oranı düşüklüğünden dolayı düşünüyorum ayrıca sanki her yere rahat ulaşılabilir ve böylece bende trenle veya aracımla vs ile gidip extra işler alabilirim diye düşünüyorum.

Şu anda planlama aşamasındayız ancak yaşayacağımız yere göre bütçe yapmak, okul bulmak gibi daha işin başında takıldık kaldık :)))

ps1 ayrica hastane okul gibi yerrlere yakin bildiklerinizi paylasirsaniz cok yardimci okur bana mesela hastane bolgesi olan yerler nerelerdir ? hastaneleri best of olan bolgeler bizdeki ankara icin tobbb etu hastanesi yakininda medicana yakininda guven hastanesi gibi kastim istanbul icin atiyorum acibadem yakininda amerikan hospital yakininda alman hospital gibi

arastirmam sonucunda cok fazla hastaneler ve puanlamalarini buldum ancak location konusunda sifir duzeydeyim
yorum ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler
kaili
 
Posts: 3
Joined: Thu Nov 13, 2014 12:04 pm

New postby HSAG1D » Fri Nov 14, 2014 9:46 am

@kaili,

belirli bir bolge belirtmek zor. Londra baska bir dunya ama diger buyuk sehirlerin cogunda zaten insanlar sehir merkezinde oturmuyor. Sehir merkezi daha cok ogrencilerin, yeni gelmis yabancilarin ve ilk kez eve cikan genclerin yasadigi yerler oluyor. Cocuklu insanlar genelde sehir merkezinin hemen disindaki semt, kasaba ve koylerde yasiyor. Yani sehir dikey degil daha yatay. Ulasimin da nispeten gelismis olmasi buna katkida bulunuyor. Dolayisiyla sehirlerin kendi nufuslari kagit uzerinde kucuk. Mesela Manchester'in merkezinin nufusu 500bin, Greater Manchester 2.5 milyon, sehrin 50kmlik cevresindeki alan ise yaklasik 5milyon.

Hastane isi Turkiye'den farkli. Hastanelerin buyuk kismi NHS. Az sayida ozel hastane var ama ozel hastanenin kendi doktoru cok az. Genelde NHS uzmani aksam mesasinden sonra ozel hastanede hasta bakiyor. Klinik standartlar anlaminda ozel hastane ile NHS arasindaki fark minimal (zira doktor bile ayni) ama konfor standartlari farkli (sira beklemek yok, odalar ve yemek daha guzel vs). Ama genel olarak yasadigin yer ile aldigin kamu hizmetlerinin kalitesi birebir orantili. Okul kalitesi bunun bariz ornegi ama bence GP ve belirli oranda NHS hastanesi kalitesi bile cok ciddi bir sekilde fark ediyor. Ama buna gore ev fiyatlari da degisiyor.

Manchester cevresini dusunursen, Manchester sehir merkezinde calisip, yarim saat tren mesafasindeki Wilmslow, Alderley Edge, Knutsford gibi kasabalarda yasamayi onerebilirim.

Su harita sana bilgi verebilir, buyuk sehirlerin cevresindeki kirmizi alanlari arastirabilirsin: http://www.zoopla.co.uk/heatmaps/
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester

New postby kaili » Fri Nov 14, 2014 10:48 am

cevabiniz icin cok tesekkur ederim link cok faydali olacak. ayrica ben google street view kullanarak geziyorum oradan oraya edinburghu gezdim bugunde manchester gezecegim
kaili
 
Posts: 3
Joined: Thu Nov 13, 2014 12:04 pm

New postby HSAG1D » Tue Nov 18, 2014 10:42 am

surada gp'lerin "risk assesment"lari var. 1 ciddi riskler var, 6 hic risk yok demek. Buradan GP'lerin kalitesi hakkinda bir fikir edinebilirsin:

http://www.cqc.org.uk/content/our-intel ... ctices#use
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester

New postby linkinturk » Sun Mar 22, 2015 1:51 pm

Bide kardeşim bu Londrada ev kiraları ne böyle..
Dünyanın en pahalı kiraları burada sanırım.
Manchester filan daha uygun. Oraya yerleşilse köydemi yaşamış oluruz?
linkinturk
 
Posts: 1
Joined: Sun Mar 22, 2015 11:19 am

New postby cazkedisi » Mon Mar 23, 2015 3:13 pm

Yoo, İngiltere'de küçük şehirlerde de gayet yaşanılası bir hayat düzeyi oluyor. Ulaşım iyi, kültür-sanat hayatı canlı, restoranlar dolu. Hiçbiri bir Londra olamaz belki ama kendilerine yetiyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir dışında yaşanmaz düşüncesi buradaki Londra dışındaki şehirlerde geçerli değil yani. Çok şehir insanıysanız kasabalarda sıkılabilirsiniz belki ama Manchester zaten küçük değil, büyük bir şehir.

Bunun dışında Londra'nın göçmenlerin çok olduğu, dolayısıyla yadırganmadığı bir yer olduğunu da belirteyim. Burada farklı milliyetler, diller ve aksanlar var. İnsanlar buna alışık. Kasaba, köy veya daha küçük şehirlerde çok göçmen olmadığı için farklı durumlar yaşanabiliyormuş. Ama küçük şehirde yaşayıp hiç ırkçılıkla karşılaşmamış kişiler de çok. Seçim sizin. Londra'ya çok uzak olmayan Kent'e bağlı yerler ile Brighton gibi Londra'ya trenle bir saat uzaklıkta bulunan güney şehirlerini de tercih edebilirsiniz. Bunun dışında Londra'nın beşinci ya da altıncı bölgesinde, yani şehir merkezine her gün gidilebilecek mesafede ama yeşil alanı ailesi bol mahalleler de çok.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby Daniel Atlas » Wed Jan 23, 2019 3:31 pm

Merhaba arkadaşlar,
forumda pek çok başlığı okudum tarihler biraz eski ama şu an faal olan arkadaş var mı? Malum Türkiye günden güne kötüye gidiyor, her şey zamlandı ve siyasi baskı, kutuplaşma derken herkes soydaşına düşman olmaya başladı. Biz de eşimle İngiltere'ye yerleşmek ve bir daha dönmemek istiyoruz. Bu başlıkla ilgili sormak istediğim şudur; Londra dışında yani İstanbul gibi kalabalık ve pahalı olmayacak hangi şehirleri önerirsiniz? Mesela biz Eskişehir'de yaşıyoruz ve öğrenci kenti olduğu için daha hesaplı(tabi kiralar yükseldi zamlardan sonra) ve güvenli. İngiltere'de de İzmir, Antalya gibi sıcak ve hesaplı şehir var mı? Ya da öğrenci kenti? İş başvurularımı önce gitmek istediğim şehre göre yapmak istiyorum.
Daniel Atlas
 
Posts: 1
Joined: Tue Jan 22, 2019 8:11 pm

New postby TatarZapata » Tue Feb 19, 2019 5:03 pm

Ben Manchester'da yasiyorum. Eskisehirli birisi olarak Manchester sehir merkezini (buyuk ihtimalle tramvaydan dolayi) Eskisehir'e benzetiyorum.
Burasi Londra kadar pahali olmayan bir buyuk sehir. Is imkanlari da genis. Sehir merkezine tramvay ile yarim saat uzaklikta ozellikle guney Manchester'da guzel semtler var.

Ingiltere'de Izmir, Antalya gibi sehir tabiki yok. Once dunya haritasina bir bakmakta fayda var sanki :)

Ama adanin guneyinde Brighton ve Bournemouth'a da guzel diyorlar. Buralar deninz kenari ve Manchester'a gore daha sicak.
TatarZapata
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 17, 2018 12:58 pm
Location: Manchester


Return to Emlakçı



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

cron