Board index Alaturka Londra Hyde Park

İngiltere'de Dil Okulu ve Sonrasında Orada Yaşamak

Ayağı yere değmeyen herkes kraliçe hakkında atıp tutabilir

New postby yusufakkas » Wed Feb 25, 2015 3:16 pm

Merhaba Arkadaşlar,
İngiltere'de dil eğitimi almak ve sonrasında mümkünse oraya yerleşmek istiyorum. Bu mümkün müdür, mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim, bu konularda bana yol gösterebilirseniz çok mutlu olurum.

Kendimden kısaca bahsedeyim. 25 yaşındayım, 4 yıldır özel bir şirketin bilgi işlem departmanında çalışıyorum. Aöf Uluslararası İlişkiler son sınıf öğrencisiyim. Kısmetse yaza okul bitecek. Askerliğimi henüz yapmadım. Kasım gibi gitmeyi düşünüyorum. Eğer işimi kolaylaştıracaksa askerliği tecil ettirebilirim. İngiltere'de 2 yıldır yaşayan bir arkadaşım var. Bu durum bana bir avantaj sağlar mı?

Yukarıdaki bilgilerin içinde benim işimi kolaylaştıracak şeyler var mıdır? Her şey için şimdiden teşekkür ederim :)
yusufakkas
 
Posts: 1
Joined: Wed Feb 25, 2015 3:01 pm

New postby cazkedisi » Fri Mar 13, 2015 11:45 am

Eğer İngiltere'de üç yıl full-time çalışırsan yurtdışı bedelli askerliğe hak kazanıyorsun. Ancak öğrenci vizesiyle full-time çalışamazsın, dil okulundan sonra vizeni değiştirmen gerekecektir.

Burada çalışabilmek için ya bir şirket sana sponsor olacak (Tier 2 vizesi) ya da artık Türklerin çoğunun yaptığı gibi Ankara Anlaşması'na başvurup şirket kuracaksın. Bu vize tiplerine dair bilgiler ilgili başlıklarda var. Kolay gelsin!
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London


Return to Hyde Park



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests

cron