Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Ingiltere'de sirket kurmak

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby salim » Wed May 27, 2015 5:19 pm

Selam @ege10,

Anlaştın mı bir muhasebeciyle, şu an bende arıyorum, benim iş planlarım farklı olduğundan çok tecrübeli ve kafası iyi çalışan birine ihtiyacım var.
Virtual office de https://www.hoxtonmix.com/virtual-office-collect/ fena gözükmüyor, ayda 15 pound şaşırtıcı bir rakam.

ege10 wrote:Selam @tesco cevabin icin cok cok tesekkur ederim.

Ben aslinda ingilizle calismak istiyodum bi kac ingilizle gorustum ancak ankara anlasmasi ile ilgili hic bir sey bilmiyorlar tam emin olamadik dediler.

bana da 200 cok geldi acikcasi. Aydansmith de 250 istedi sirket kurma patasi. Kendim cok ugrastim kurmK icin ancak anlamiyorum sirket kurma prosesini. Shares falan sorulari var hic bir anlam ifade etmedi bana.
Yarin bu soyledigin muhasebecilerle gorusucem. Tekrar tesekkur ederim cok saol.
salim
 
Posts: 6
Joined: Wed May 13, 2015 8:44 am

New postby ege10 » Thu May 28, 2015 3:32 pm

Selam @salim,

Ben demsa.org.uk ile anlastim onlarla calisiyor olacagim.

Evet o ofis iyimis ama dikkat et directors address, company address ve registered office adresi ayri ayri satiyo olabilirler.

Kolay gelsin
ege10
 
Posts: 44
Joined: Mon Aug 18, 2014 9:40 pm

New postby tesco » Sat May 30, 2015 4:56 pm

386-DX wrote:Muhasebecinizin şirket kurmak için 200 istemesi çok anormal değil.

Evet, Companies House'tan şirketi kendiniz kurabilirsiniz ama buna ek olarak yapılması gereken PAYE, Corporation Tax ve VAT kayıtları, hisse sertifikaları ve diğer bürokratik işler de var.

bu dediklerin normal muhasebecinin zaten yaptigi seyler. arkadas da zaten muhasebeciye bu yazdigin muhasebeci isleri icin bir ucret vereceginden ayrica sirket kurmaya da £200 vermesi bence anlamsiz.

sirket kurdugu kisilere £200 karsiliginda bu muhasebe hizmetlerini de sunuyorlarsa o zaman cok uygun ama oyle oldugunu sanmiyorum.

bircok muhasebeci sirketi ucretsiz kurup registered address olarak da kendi adreslerinin kullanilmasina ucretsiz izin veriyor.
tesco
 
Posts: 24
Joined: Wed May 01, 2013 9:51 pm

New postby salim » Mon Jun 08, 2015 10:17 am

Bende kaç gündür muhasebeci arıyorum, görüştüklerim bir türlü içime sinmedi, profesyonel duruşu olan biri çıkmadı. Açıkcası İngilizlerle de nasıl olur bilemiyorum, yani şöyle 1-2 sene sonra olurda belki, şu an herşey yabancı bize. Yarın görüşeceğim Demsa ile, umarım içime siner de artık kurarım şirketi, 2 ay oldu geleli artık kurmam lazım.

Bu arada fiyatları da bir çok yere göre daha uygun gözüküyor.

ege10 wrote:Selam @salim,

Ben demsa.org.uk ile anlastim onlarla calisiyor olacagim.

Evet o ofis iyimis ama dikkat et directors address, company address ve registered office adresi ayri ayri satiyo olabilirler.

Kolay gelsin
salim
 
Posts: 6
Joined: Wed May 13, 2015 8:44 am

New postby Pinar_A » Thu Jun 11, 2015 5:06 pm

Bende tavsiye uzeri demsa.org.uk ile gorustum bugun. Gayet iyilerdi acikcasi, anlastik calismaya basladim.
Pinar_A
 
Posts: 1
Joined: Thu Jun 11, 2015 4:51 pm

New postby jadesy » Wed Jul 15, 2015 4:39 pm

Merhaba;

Londrada muhasebeci Murat Kurt la çalışabilirsiniz. Şirket adı da Accountancy Assist Ltd. Kendisi çok samimi, ilgili ve başarılı bir muhasebecidir.

Kolaylıklar dilerim
jadesy
 
Posts: 1
Joined: Fri May 15, 2015 4:14 pm

New postby espoir » Wed Jul 29, 2015 12:24 pm

selam arkadaşlar
ben de 1 yıllık Ank.ant. vizesi aldım ve şimdi araştırma safhasındayım, süreci merak edenler için, haziranda başvurdum ve belge tesliminden itibaren iki hafta içinde mülakata çağrılmadan vizemi aldım,
İş planina binaen, contractor olarak proje bazlı, proje iş planı hazırlama,maliyet hesapları gibi konularda müşterilere hizmet vermek istiyorum.
forumdaki yazıların hepsini okumaya çalıştım ama kafama takılan bazı sorular var,bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.
1-Normalde sole trader olarak başlamak istiyorum ama fatura kesebilmek için adres ve banka hesabı almak dışında ne yapmam gerekiyor, mesela TR de kırtasiyeden aldığım fatura defterinin her sayfasına, vergi no ve adresimin yazılı olduğu kaşeyi basarak notere onaylattım ve bunun üzerinden müşteriye fatura kestim
2- UK ye gelmeden önce Turkiyeden neleri halledebilirim , ve orada çalışmaya başlamadan bekleyiş süresini nasıl kısaltabilirim. mesela virtual office adresi alarak şirket kurulum işlerine Turkiye den başlayabilir miyim, ve virtual office kullanırsam,oturacağım evin kirasını da gider gosterebilir miyim?
3-anladığım kadarıyla HMRC ye kayıt ve National insurance no aktif işe başladıktan bikaç ay içerisinde istenen şeyler
National insurance no ya UK de fiziksel olarak bulunmadan,orada bir adres göstermeden başvuramıyorum sanırım, ve NI için şirket kurmadan başvurursam red almam yuksek ihtimal deniyor, ve de HMRC sitesindeki şirket kayıt formunda benden NI no isteniyor, bu olmadan kontrat imzalayıp iş yapmaya başlayabilir miyim
4- sole trader yerine ltd kurarsam kapatma süreci sıkıntılı mıdır, TR de ltd kapatmak 1 yılı aşkın süren maliyetli işin içine mahkemenin karıştığı sancılı bi süreç olabiliyor çünkü

Biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın
espoir
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 28, 2015 5:03 pm

New postby abbulu » Wed Jul 29, 2015 12:55 pm

sirket acmak 15-20dk kapmak da TR gibi uzun suren bir surec degil gayet kolay ve hizli.

fatura icin ise, faturanin uzerinde olmasi gerek birkac bilgi var. onlar oldugu surece fiziksel olarak kagitta tutmana da gerek yok. bilgiasayarda pdf olarak olusturabilirsin.

Nasil bir is yapacaksin bahsetmemissin ama ltd kurarsan bir muhasebeci bulup herseyi ona yaptieabilirsin.
User avatar
abbulu
ROGER WATERS
 
Posts: 489
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:54 pm

New postby Volkan » Wed Jul 29, 2015 1:13 pm

espoir,

Virtual Office icin Proof of Address istiyorlar. Fatura, kira kontrati vs. O yuzden fiziksel olarak bir adresin olmasi gerekiyor oncesinde.
Volkan
 
Posts: 32
Joined: Wed Feb 25, 2009 8:01 pm

New postby espoir » Thu Jul 30, 2015 11:22 am

@Abbulu
faturamda resmi bi kurum onayı olmasına gerek yok diyorsun yani.
yani İngiltere ye gelip bi adrese yerleşip,(HMRC ve NI kaydını bu adresten yapmak uzere) bu adres ve diğer gerekli bilgileri excelde doldurup müşteriye verebilirim ve müşteri bunu gider olarak muhasebeleştirebilir yani?

ben mühendislik uygulama projelerine iş planı hazırlama (primavera vs programla scheduling) ve maliyet hesapları konularında danışmanlık hizmeti vermek istiyorum, ama başlangıçta iş potansiyelimi kestiremediğimden, ufaktan yani sole trader olarak başlamayı planlamıştım

@Volkan
sanırım orada bi adres edinmeden hiç bişeye başlanamıyor, hepsi birbirine ve adrese bağlı,fazla vakit kaybetmeden oraya gelip denemelere başlamak en iyisi olacak gibi
cevaplarınız için teşekkürler
espoir
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 28, 2015 5:03 pm

New postby abbulu » Thu Jul 30, 2015 11:25 am

Fatura icin TR deki gibi kagit fatura bastirip, damgalatmak onaylatmak falan yoktur. Asagidaki linki inceleyebilirsin:

https://www.gov.uk/invoicing-and-taking ... s/overview
User avatar
abbulu
ROGER WATERS
 
Posts: 489
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:54 pm

New postby espoir » Tue Aug 04, 2015 8:33 am

Teşekkürler @abbulu
Açıkcası sole trader olarak agency ler aracılığıyla müşteri bulup çalışmayı düşünüyordum ama internetten okuduklarım, genelde agencylerin sole traderlarla iş yapmaya yanaşmadıkları yönünde,
bunda bazı riskleri almak istememeleri temel sebep, mesela sole trader in disguised employer olarak agency'e bağlı olması ve agency nin bu yüzden extra maliyete ve yaptırıma maruz kalması ihtimali.
Aranızda sole trader olarak calısan bu tarz sıkıntılarla karsılasan varsa yorumlarını almak isterim.

ilk yıl, çalışmaya başlayabilirsek kalan 7-8 ayda zaten yuksek bi gelire ulaşamayacağım için, sole trader başlamak daha avantajlıydı ama bu durumda iş bulmayı iyice zorlaştırmamak adına,limitedle başlamak daha iyi sanırım?
Zaten, ltd. sole trader ve umbrella seçeneklerinden, Umbrella şirketle çalışmak, Ank.ant. iş kurma vizesiyle geldiğimizden, bir opsiyon olmaktan çıkıyor, yanılmıyorsam, çünkü umbrella ya fatura kesemiyoruz, employer gibi maaş alıyoruz bi yerde..

Bir de 3 yılllık uzatmaya başvuru yapınca pasaportsuz en az 4 -5 ay sonuç bekleme kısmı var, ve o bekleme sürecinde, vize durumu belli olmadığı için sizinle çalışmak isteyecek müşteri bulmak da zor
Açıkcası daha Ingiltereye gelmeden umutsuzluğa kapılmaya başladım,acaba yanlış bi yola mı girdim diye
Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum
şimdiden teşekkürler herkese
espoir
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 28, 2015 5:03 pm

New postby abbulu » Tue Aug 04, 2015 9:31 am

Turkiye'de isleriniz yolundaysa ve mutluysaniz cok fazla maceraya girmeniz beklentilerinizi karsilamayabilir. O yuzden biraz temkinli yaklasmanizda fayda var.

Ama denemek adina, TR deki duzeninizi bozmadan gelip burda deneyip olmassa TR de kaldiginiz yerden devam edebileceginiz bir yolu tercih etmeniz daha mantikli.

TR de hayat standadiniz nasil bilmiyorum ama eger iyi ise burda ayni standardi yakalayamayabilirsiniz. Gelir gider dengesini iyi hesaplamanizi tavsiye ederim. Ozellikle ev/kalacak yer TR ile karsilastirabileceginiz durumda degil. Burda 15-20m2 (£500-600) odaya vereceginiz parayla istanbulda makul bir yerden 3 odali ev kiralamak mumkun. Ayrica evler eski oldugu icin iclerinin durumu da bircogunda vasat durumda.
User avatar
abbulu
ROGER WATERS
 
Posts: 489
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:54 pm

New postby ege10 » Tue Aug 04, 2015 3:27 pm

Selam, tam ben de @abbulu nun dedigini yazacaktim. Hakkaten eger tr de isin varsa, belli bi gelirin ve hayat standartin varsa hic duzenini bozup hayatini degistirmeye gerek yok bence de.

Ltd acmakdan korkma. Masrafli bisiy degil. Kapatmasi da kolay. Buraya gelince bir muhasebeci bulursun tum islemleri onlar yapiyorlar zaten.

Buraya gelmeden once tr de iken netten burdaki islere bakip burda bekleme sureni kisaltabilirsin. bir de isin maddi yonu var calismadan ne kadar ingilterede is ariyabilirim diye.
ege10
 
Posts: 44
Joined: Mon Aug 18, 2014 9:40 pm

New postby espoir » Tue Aug 04, 2015 9:38 pm

Aslında geçen aya kadar düzenim vardı,sabit müşterime fatura keserek iyi gelir elde ederken,müşterim çalışanı olmamı isteyince,gelirim düştüğünden kabul etmedim ve ingiltere ilk seçenek oldu benim için şu an,dediğiniz gibi, bikaç ay şansımı deneyip duruma göre hareket edicem artık..
ordaki durumların az çok farkındayım,ama denemeyip acaba demektense,deneyip başaramamak daha iyi benim için:)
yorumlarınız için teşekkürler
espoir
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 28, 2015 5:03 pm

PreviousNext

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests

cron