Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Yeni is kurma fikirleri

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby bati91 » Mon Sep 28, 2015 5:19 pm

Merhaba arkadaslar,

Londra'da 3bin pound ile yapabilecegim is fikirlerine ihtiyacim var benim aklimda ticaret var ama ne al sat yapabilecegim hakkinda pek bilgim yok. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Ankara antlasmasi sayesinde yeni gelicem.

Saygilarimla,
bati91
 
Posts: 1
Joined: Mon Aug 31, 2015 10:10 am

New postby abbulu » Fri Oct 02, 2015 3:12 pm

3bin poundla burda ancak 2 bilemedin 3 ay yasabilirsin (tek isen eger).

Is olarak cok fazla birsey yapilabilecegini zannetmiyorum. Ama belki diger arkadaslardan birseyler yazan olur.
User avatar
abbulu
ROGER WATERS
 
Posts: 489
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:54 pm

New postby ege10 » Fri Oct 02, 2015 4:29 pm

Selam benim hayalim Leicester sq. de tavuk pilav ve ayran satmakti :) ozellikle cuma-cumartesi geceleri. bi araba, bi food hygiene certificate bir de public liability insuranceye bakar :)

Yoksa o saatte tek alternatif ya 2 bucuk poundluk dilim pizzacilar ya da trafaldar daki tesco. Bak hazir pazar arastirmasini da yaptim sana :)
ege10
 
Posts: 44
Joined: Mon Aug 18, 2014 9:40 pm

New postby ege10 » Fri Jan 29, 2016 1:50 pm

selam @uzaktan35,

soruların hakkında düşüncelerimi buraya yazıyorum.

benim de aile işimiz zeytin ve zeytinyağı, bana da çok zeytin işi yap ingilterede diyen oldu ama hiç bulaşmadım. çünkü, zeytin yagı kullanımı bir kültür meselesi ve ingilterede böyle bir kültür yok. bilmiyorum ailen kilo ile satıyormu elden kendi ürettiklerini.

bizimkiler şu an litresi 25 tl den satıyor ve mesela devamlı müşteriler var her sene gelip 50 kilo veya 30 kilo alıyor. çünkü tüketim alışkanşığı var. ancak bir İngiliz bunu yapmaz. çünkü o kadar yag kullnamaz. 1 litre yagı 6 ay kullanıyor adamlar.

su an toptan 5 dizyem sızma yag litresi 18 - 19 tl. bugünkü kurdan 4.2 pound yapıyor. transport, vergiler, şişeleme ve kar koyup kaça satıcaksın ingilterede? ingilterede tesco, sainsbury gibi marketlerde İtalyan marka extra virgin olive oil 6 poundan satılıyor. genelde indirime girer 4 poundan satılır.ben 4 den fazla vermedim hiç bugüne kadar. asda genelde 5 e falan geliyor litresi. ben aldi den litresini 2.10 pounda alıyorum. türk marketlerinde daha pahalı oluyor. bu durumda sen toptan 4.2 ye aldığın yagı kaça satabilceksin? hadi sattın ne kadar kar ediceksin? markanız var mı? ab dışından ingiltereye yag sokucaksın, kalite testleri yapıcan falan. extre vergi alınıyormu bilmiyorum. ve her şekilde senin yağında şişede non eu olive oil yazıcak.

diyelim tüm bunları hallettin yagı soktun satışa başladın. pazarın neresi olucak? kim alıcak. türk yağını nası pazarlıycan? İtalyan ve yunan yağının yanında maalesef dünyada türk zeytin yağının adı geçmiyor. bi ara tariş harrods ta stand açtığını duymuşdum ama o da kapanmış sanırım.

open marketlerde tezgah acıcam dersen, hayatınıın ikinci kısmını soğukta yag satarak geçirmek istemezsin sanırım.

ikinsici, ben de enerji sektöründedim ingilterede. brent petrol 29 doları gördü. ingiltereye çin ile anlaştı nükleer santrl yapılıcak. durum karışık yani.

benim fikrimi soruyosan, şu an hayatın düzeni iyi ise hiç bozma. değil ise tr de daha güzel enerji alanında güzel işler var. eğer bu işlerden sıkıldım diyosan, zeytin yağı işini türkiyede yap. zaten ailende alt yapı vardır.

ben hiç bi zaman aile işimi devam ettirmeyi düşünmedim, çünkü zeytincilikden nefret ediyorum. inşaat ve energi sektöründeyim, daha yüksek standartlarda ve daha kaliteli bi hayat yaşıyorum.

kolay gelsin. hayırlısı olsun.
ege10
 
Posts: 44
Joined: Mon Aug 18, 2014 9:40 pm


Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests

cron