Board index Alaturka Londra Hyde Park

Brexit: EU referandumu

Ayağı yere değmeyen herkes kraliçe hakkında atıp tutabilir

New postby attollos » Sat Feb 20, 2016 2:33 pm

Merhabalar,

Referandumun tarihi kesinlesti: 23 Haziran 2016

Eger sonuc evet cikarsa bizi ne gibi degisiklikler bekliyor ?

Sanirim bu soru Ingiltere vatandasligini almis olanlari daha cok ingilendiriyor, vatandaslik almamis olanlarin durumunda bir degisiklik olacagini zannetmiyorum.

EU ulkelerine giris cikislarda vize mi alacagiz ?
Sanirim istedigimiz EU ulkesine gidip yasama/calisma olayi da kalkiyor.
Scotland ne olucak ?
Burda yasayan EU vatandaslarinin hali ne olucak ?
etc.

Aslinda Ingiltere en iyi deal'a sahip diger Avrupa ulkelerine gore. Bu gocmenlik sorunu tamamen populist bir hadise gibi geliyor. Kac tane Romanyali, Bulgar var ki ?
User avatar
attollos
 
Posts: 102
Joined: Fri Mar 07, 2008 12:15 pm

New postby JAMBRUCE » Sun Feb 21, 2016 1:14 pm

İngiltere EU'dan çıksa da EFTA ve EEA'da kalacağı için İngiliz vatandaşlarının bir kaybı olmuyor. Tüm EU ülkelerine vizesiz giriş ve hatta çalışma izni hakkı devam ediyor. Şu an EU üyesi olmadıkları halde Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre vatandaşlarının bu haklara sahip olması gibi İngiliz vatandaşları da olacaktır.

ILR sahibi olanların durumu farklı olabilir, incelemedim.

Kanımca, referandum sonrası soru işareti halen Ankara Anlaşması ile (0-4 yıl periyodu) UK'de olanların ne olacağı üzerine. Bilindiği üzere, 1963 yılında EU ve TR arasında imzalanan anlaşmaya 1973'de birliğe üye olurken UK de imza atıyor. Birlikten çıkarsa Ankara Anlaşması'na attığı imza otomatik olarak devre dışı kalır herhalde. Bu durumda anlaşmanın verdiği statüsü ile UK'de olanlara ne olur?

Tahminlerim:

* 3 yıllık uzatmayı alanlara dokunulmaz. Toplamda 4 yılı duldurunca ILR'a başvurabilecekleri ve ILR Ankara Anlaşmasından bağımsız bir statü olduğu için kazanılmış haktan dolayı yırtarlar.

* Henüz ilk yıllarında olanlardan uzatmaya başvurmuş olanlar daha şanslı olur gibi geliyor. Uzatma başvurusu yapmayanların (yeni gidenler) daha riskli:

1- Başvuruları dikkate alınmayıp, "go home" denebilir. Bu durumda dava açıp sonuçlanana kadar ülkeden çıkmamak gerekebilir.

2- Tier-1 gibi yakın başka bir vize türüne geçilmesi için verilebilir.

3- Kazanılmış hak kapsamında değerlendirilebilir.

Hukukçu ya da konunun uzmanı değilim. Please take with a grain of salt. :)
JAMBRUCE
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 30, 2015 2:52 pm

New postby anmac » Sun Feb 21, 2016 9:39 pm

"..eğer hükümet, AB’den çıkmak gibi son derece radikal bir karar alırsa, Ankara Anlaşması vizesi sahiplerinin 1-2 ay içinde ülkeden ayrılmalarını isteyecektir. AB’den ayrılmak, bir bakıma gemileri yakmak olacaktır ve sadece Ankara Anlaşması ile ülkede kalanların değil, AB yasalarından yararlanarak kalan diğer yabancıların da bir an önce ülkeden ayrılmaları istenebilir."

https://vizesizdunya.wordpress.com/2015 ... una-bagli/

brexit olursa bizi çok kötü vuracak gibi duruyor, umarım böle bişi olmaz :(
anmac
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 07, 2015 9:40 am

New postby tesco » Sun Feb 21, 2016 9:51 pm

Vizelerine guvenip burada musterileriyle sozlesme imzalamis, ev vb kontrati imzalamis insanlar var. 1-2 aya nereye gidiyorsun... Her seyi oldugu gibi birakip bavulu alip gidecek halimiz yok herhalde.

JAMBRUCE' un yukarda yazdigi senaryolar daha mantikli bence. Vizesi olana vize bitene kadar dokunmazlar diye dusunuyorum. Zaten bir zahmet izin versinler o kadar vergi veriyoruz hicbir yardimda onda bunda gozumuz olmadan.

Ek olarak, bu vizesiz dunya blogunun sahibi Tamer Ulay' in tecrubesine saygim var ancak onceki tecrubelerime ve hakkinda okuduklarima istinaden kendisini oldukca samimiyetsiz buluyorum. O yuzden her yazdigina supheyle bakarim...
tesco
 
Posts: 24
Joined: Wed May 01, 2013 9:51 pm

New postby slaine » Mon Feb 22, 2016 1:43 am

anketler remain sonucu çıkacağını öngörüyor.
o sıralar 3 yıl extension'a başvuruyor olacağım. bakalım neler olacak :)
slaine
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 02, 2015 9:18 pm

New postby hcho » Mon Feb 22, 2016 9:26 am

Hadi cikalim demekle, evet ciktik demek arasinda en az on sene olur. Elden gecirilecek, degistirilecek, iptal edilecek binlerce anlasma vardir diye tahmin ediyorum. Ankara anlasamasina sira ne zaman gelir bilinmez.

Ben ulkeden atilmaktan ziyade yapacak is bulamamaktan korkardim. Ticaret hacminin nasil etkilenecegi mechul. Is inada binerese kopruler atilirsa yerine yeni partner nereden ne hizda bulunur belli olmaz.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby JAMBRUCE » Mon Feb 22, 2016 11:17 am

anmac wrote:"..eğer hükümet, AB’den çıkmak gibi son derece radikal bir karar alırsa, Ankara Anlaşması vizesi sahiplerinin 1-2 ay içinde ülkeden ayrılmalarını isteyecektir. AB’den ayrılmak, bir bakıma gemileri yakmak olacaktır ve sadece Ankara Anlaşması ile ülkede kalanların değil, AB yasalarından yararlanarak kalan diğer yabancıların da bir an önce ülkeden ayrılmaları istenebilir."

https://vizesizdunya.wordpress.com/2015 ... una-bagli/

brexit olursa bizi çok kötü vuracak gibi duruyor, umarım böle bişi olmaz :(


paylaştığınız yazıda gözden kaçırılan bir nokta var. İngiltere sadece EU'dan çıkmayı oyluyor. EEA ve EFTA'da kalacaktır. Bu da hem İngiliz vatandaşlarının hem de EU vatandaşlarının birbirlerinin tarafından iş yapmasına engel bir durum oluşmasının önüne geçecektir. İngiltere'nin ulaşacağı statü şu an halinden gayet memnun olan İsviçre ve Norveç ile aynı olacaktır. Problem, vatandaş olmayan geçici residentlarda olacak gibi görünüyor faydalı bir düzenleme yapılmaz ise.
JAMBRUCE
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 30, 2015 2:52 pm

New postby JAMBRUCE » Mon Feb 22, 2016 11:22 am

Yeni ulaştığım bir bilgiyi paylaşmak isterim. Birlikten ayrılma sürecini Lizbon Antlaşması'nın 50. maddesi belirlemiş. Referandum sonucunda hükümetin vereceği karar ayrılmak olur ise EU ile 2 yıllık bir negotiation periyodu başlıyor. O sürede de inatla çıkmak isterlerse üyelik bitiyor. Yani basit bir hesapla en erken 2018 yazında birlikten tamamen çıkış mümkün. İlgili madde ve kaynak linkini paylaşıyorum.

https://constitution-unit.com/2016/01/1 ... or-brexit/
http://www.iea.org.uk/sites/default/fil ... 0web_0.pdf

Article 50 of the Lisbon Treaty

1. Any Member State may decide to withdraw from the Union in accordance with its own constitutional requirements.

2. A Member State which decides to withdraw shall notify the European Council of its intention. In the light of the guidelines provided by the European Council, the Union shall negotiate and conclude an agreement with that State, setting out the arrangements for its withdrawal, taking account of the framework for its future relationship with the Union. That agreement shall be negotiated in accordance with Article 218(3) of the Treaty on the Functioning of the European Union. It shall be concluded on behalf of the Union by the Council, acting by a qualified majority, after obtaining the consent of the European Parliament.

3. The Treaties shall cease to apply to the State in question from the date of entry into force of the withdrawal agreement or, failing that, two years after the notification referred to in paragraph 2, unless the European Council, in agreement with the Member State concerned, unanimously decides to extend this period.

4. For the purposes of paragraphs 2 and 3, the member of the European Council or of the Council representing the withdrawing Member State shall not participate in the discussions of the European Council or Council or in decisions concerning it.

A qualified majority shall be defined in accordance with Article 238(3)(b) of the Treaty on the Functioning of the European Union.

5. If a State which has withdrawn from the Union asks to rejoin, its request shall be subject to the procedure referred to in Article 49.
JAMBRUCE
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 30, 2015 2:52 pm

New postby cinawar » Mon Feb 29, 2016 9:46 am

zaten gidesim yoktu iyice kalmadı. iş bulmak ayrı dert birde kıl tüy yünle uğraşmak ayrı dert. nedense ingilizleri bir turlu sevemedim.
cinawar
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 15, 2016 2:51 pm

New postby 386-DX » Mon Feb 29, 2016 5:25 pm

İsabet olmuş. Biz de dört gözle sizi beklemiyorduk.
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

New postby cinawar » Thu Mar 03, 2016 8:09 am

386-DX wrote:İsabet olmuş. Biz de dört gözle sizi beklemiyorduk.

İngiliz diyom sen türk olarak atlıyon. kraldan çok kralcımısın ?
cinawar
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 15, 2016 2:51 pm

New postby 386-DX » Thu Mar 03, 2016 12:04 pm

İngiliz olmadığımı nereden biliyorsunuz acaba?

Şu düzeysiz üslubunuz ve berbat imlanız bir tarafa, bu tarz burun kıvırmalar artık gerçekten canımı sıkıyor. Medeniyetten o kadar şikayetçiyseniz, ayak uydurup entegre olmaya zahmet etmeyecekseniz gelmeyin evet. Sizin gibilerin uyumsuzluğu, seviyesizliği ve şark kurnazlıkları yüzünden diğer göçmenler de sürekli önyargıya maruz kalıyor. Tekrar söylüyorum, lütfen gelmeyin. Yerinizde olmak için can atan milyonlarca yetenekli insan var, onlardan alırız.
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

New postby cinawar » Thu Mar 03, 2016 1:29 pm

386-DX wrote:İngiliz olmadığımı nereden biliyorsunuz acaba?

Şu düzeysiz üslubunuz ve berbat imlanız bir tarafa, bu tarz burun kıvırmalar artık gerçekten canımı sıkıyor. Medeniyetten o kadar şikayetçiyseniz, ayak uydurup entegre olmaya zahmet etmeyecekseniz gelmeyin evet. Sizin gibilerin uyumsuzluğu, seviyesizliği ve şark kurnazlıkları yüzünden diğer göçmenler de sürekli önyargıya maruz kalıyor. Tekrar söylüyorum, lütfen gelmeyin. Yerinizde olmak için can atan milyonlarca yetenekli insan var, onlardan alırız.


Türk olmadığın aşikarda sadece dilimizi konusuyor olman ilginç.hakkettiğin yeri bulmuşun. Orda fazla kalınca havanız mı artıyor. Daha ülken için askerlik bile yapmamışındır bedelli hariç tabi. uyum ve seviye memuruydun pardon sen doğru.
Last edited by cinawar on Thu Mar 03, 2016 1:47 pm, edited 1 time in total.
cinawar
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 15, 2016 2:51 pm

New postby cinawar » Thu Mar 03, 2016 1:42 pm

Hayır merak ettiğim konu şu. kendinizi burdan gitmeden önce düşünmüyorsunuz sanırım ? hepiniz elitist bir hayat mı yaşıyordunuz ? Kendinizi Kast sisteminden falan geliyor görüp Türkiyedekileri aşağılama hakkını nasıl buluyorsunuz ? Çinli hintli gibi tavırlara burunup senin ingilzcen şöyle,bilgi duzeyin böyle etc. Geçen iş konusunda bir başka başlıktada yine alaycı iğneleyeci şeyler söyleyip duruyordu. Sen oraya gitmeden önce aklından geçenleri duygu durumlarını hatırlıyormusun ? artı adamlar EU dan çıkarsa tuzun kuru tabe sana bir cacık yok daha 1 yılındaki adam gelip 10-15 yıllık iş tecrubesini yakıp bilinmeze kurek açacak birde adamların refandurumları ile haklarını kaybedecek olması seni zerre kadar ilgilendirmiyor belli. Hepsi senin egon altında ezilmek zorunda değil mi ? Çünki sen mükemmelsin ingilizler seni özel transfer etti çünki sen ülkemizdeki en iyi bilgisayarcı hatta en iyi okullarda çok iyi bir adamdın değil mi ? ahh be kardeşim başına ne geldii.
cinawar
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 15, 2016 2:51 pm

New postby 386-DX » Thu Mar 03, 2016 2:22 pm

Daha tek bir düzgün Türkçe cümle kurmaktan ve yazmaktan aciz olup da benim konuştuğum dile takılmanız sahiden pek acayip. Şu kaynağı belirsiz kibrinize bakmadan İngilizlere, bana ve burada yaşayan diğer yabancılara çamur atıyorsanız da bu yaptığınızın yüzünüze vurulmasında hiçbir tuhaflık yok. Çok samimi söylüyorum. Sevmiyorsanız, heyecanlanmıyorsanız gelmeyin. Ne burada mutlu olursunuz ne ülkeye bir faydanız olur.
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

Next

Return to Hyde Park



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests

cron