Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

ILR - Indefinite Leave to Remain

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby merope » Wed Mar 09, 2016 4:02 pm

Basvurunu same day mi yapacaksin? Ben de en erken 25 haziranda basvurabiliyorum sanirim. Premium basvurayim bir gunde kurtulayim modundayim.Gecen gun slotlara baktim. Masallah onu da epey duzenlemisler, eskiden tam bir olumdu, premium slot bulabilmek icin sabahin 4'unde kalkip baktigimi hatirliyorum (biri sabahin 4'unde resetleniyor demisti)
Su an premium slotlar bayagi var gorunuyor. Inanamiyorum ben de bu kadar duzeldigine her seyin!
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby main » Wed Mar 09, 2016 4:21 pm

evet premium. pasaportun rehin durmasi fikri hos gelmiyor. is nedeniyle y.disina cikma vs.
aslinda slotlar 2013 sonundaki basvurudan hatirladigim kadariyla, o zaman daha bile relax durumdaydi. mart'ta yapilacak zamdan dolayi mart icinde yigilma var sanirim. nisandan sonra 2-3 hafta sonrasina bile book edilebilir.
User avatar
main
 
Posts: 17
Joined: Mon Dec 20, 2010 5:42 am

New postby merope » Thu Mar 10, 2016 7:56 am

Hmm Ben Londra disinda yerlere de baktim, gayet slotlar uygundu mart icin. bir kere sirf yakinda yer bulamadigim icin taa Cardiff'e gitmistim :) o yuzden su anki hali super.
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby London » Wed Mar 23, 2016 9:35 pm

ben iki hafta once premium basvurdum ve settlement visa'yi aldim, kisaca tecrubemi anlatayim.
aslinda posta ile basvurmayi planliyordum daha ucuz oldugu icin ve bir acelem olmadigi icin, ancak calistigim sirketin HR'i bir gunde basvuracagimi varsayan, ve sonucu alir almaz kendilerini bilgilendirmemi isteyen bir mail gonderince, sirkete "ben postayla basvuracaktim, biraz bekletecegim sizi" demek yerine premium basvuruyu tercih ettim tabi.
16 subat'ta HR'dan soz konusu mail geldi, mail gelince hemen randevu icin gun baktim, ki Tier 1 visa'nin expire olmasina da bir ay var o sirada, o 1 aylik sure icinde randevu bulamam diye dusunurken, gayet rahat croydon'dan uygun bir tarihe ve saate randevu aldim.
zannediyorum bir kac sene once bu gocmenlik isini zorlastirmalarinin etkisiyle, artik UKVI'in da is yogunlugu azaldi, ya da belki UKVI bir sekilde isleri duzene soktu ve daha rahat oluyor o sebepten.
SET(O) formunu doldurdum, formu doldururken sadece soyle bir konu dikkatimi cekti, formun 74. sayfasinda "12L Tier 1 (General) migrant" baslikli kisimda soyle bir madde var:
"For the period before you were granted leave as a Tier 1 (General) migrant, documents showing that you met the relevant requirements of the immigration rules."
benim 8 sene onceki belgeleri hala sakliyor olmam ihtimal disiydi tabi ki, bunlari istediklerine de inanamadim zaten, ancak zorlama bir yorumla, herhalde diplomami, o sirada basvuruda kullandigim pasaportu falan istiyorlar, gerisini istemiyorlardir diye dusunerek o kutuya tick attim. zaten hemen ustundeki aciklamasinda soyle diyor:
"you must provide the following documents."
bu konu disinda, ulkede bulunmadigim sureler icin sadece kendi hazirladigim mektuplari verdim, su tarihlerde su ulkede tatildeydim, su tarihlerde turkiye'ye ailemi ziyaret ettim, italya'ya gittim, belcika'ya gittim falan gibi mektup yazdim. zaten cok bir sey tutmuyordu toplamda ulke disinda oldugum gun sayisi. ancak onceki sirketlerden belge falan almadim.
bu konular disinda, istediklerinden daha fazla da bir belge vermedim, bank statements, payslips, vs. bunlari verdim. ingilizce icin de daha once zaten universite diplomam dolayisiyla belgeledigimden ayrica bir belge vermeme gerek yok dedim formda, universite'nin naric database'inde oldugunu da PBS'ten Tier 1 General tamamen kaldirildigindan, Tier 2 General'i secip oradan universiteyi bularak gosterdim, o sekilde PBS dokumaninin ciktisini alip goturdum. Universite diplomasini vermeyecektim ama su yukarida yazdigim konudan dolayi onu verdim.
sonuc itibariyle hic bir sorun olmadan Settlement visa'yi aldim. benim tecrubem bu sekilde oldu.
User avatar
London
 
Posts: 26
Joined: Thu Mar 08, 2012 2:43 pm

New postby merope » Thu Mar 24, 2016 8:28 am

Hayirli olsun, paylastigin icin tesekkurler. Premium basvuruyu Croydon'da mi yaptin? Ben de Life in UK testini book ettim!Haziranda basvuruyorum ama simdiden heyecan sardi.
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby London » Thu Mar 24, 2016 9:17 am

evet, yazdim aslinda "gayet rahat croydon'dan uygun bir tarihe ve saate randevu aldim" diye.

life in the uk sinavina da kasim sonunda o sirada yillik izindeyken girdim. 1 hafta oncesinden sinav icin tarih aldim, o 1 hafta'da kitabi okuyup calisip sinava girecektim sozde, ama tabi tecrubeli bir turk ogrenci olarak 5 gun yatip son 2 gun calistim, o iki gunde kitabin tamamini okudum, life in the uk sinavinin yapilacagi yerin bekleme salonunda da, telefon kullanmaya izin vermedikleri halde, arka tarafa gecip telefondan iki test cozdum. toplam calismam bu kadar, sinav kolay, kitabi okusaniz yeter, ama son anda okumak ise yariyor, hic bir seyi unutmamis oluyorsunuz haliyle.
kacta kac yaptim belgelerde yazmiyor, sadece passed yani, ayrica ben de sormadim kac yanlisim var diye, gectiniz deyince onlar. bi belge veriyorlar ustune kirmizi bir damga basiyorlar sinavi gecmistir mealinde.
User avatar
London
 
Posts: 26
Joined: Thu Mar 08, 2012 2:43 pm

New postby espoir » Thu Apr 21, 2016 5:09 pm

Merhabalar
forumda denk gelemedim,belki sorulmustur
misal ankara antlasmasiyla 1 yil UK de kalip, akabinde 3 yıl uzatma aldik, 4 yil sonunda ILR ye basvurabiliyoruz, ama bu 4 yil icinde Uk disinda kalabilecegimiz azami sureyi astik, bu durumda ILR hakkimizi kaybettigimiz gibi, kaldigimiz sure de yanar ve en bastan baslamak zorunda mi kaliriz, yoksa tekrar uzatma hakki verilebilir mi? boylece uzatmadaki sureyle beraber aradaki bosluk haric 4 yil tamamlaninca, ILR ye tekrar basvurabilir miyiz
espoir
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 28, 2015 5:03 pm

New postby merope » Sun May 29, 2016 7:21 pm

Selamlar
Haftaya ILR basvurusu yapıyorum da SET-O formunu okurken kafama bir şey takıldı:
https://www.gov.uk/government/uploads/s ... _04-16.pdf

pdf'te 100. sayfa:
For the period before you were granted leave as a Tier 1 (General) migrant, documents
showing that you met the relevant requirements of the immigration rules.

Nasıl yani, tee o zamanki payslipleri falan da mı istiyor bunlar?
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby merope » Sun May 29, 2016 7:27 pm

UK'den ayrıldığın zamanlar için iş verenden yazı istendiği nerede yazıyor, ben rastlayamadım, kesin almak gerekiyor mu acaba ^^


silvertr wrote:Bayadir buraya yazan olmamis. Deneyimlerimi aktarmak istedim.
7 Aralik 2015 de Croydon Peo dan ILR imi aldim. BRP de 9 Aralik bugun elime ulasti.(2 gun hic fena degil) Evde olup aldiginiza dair imza atmaniz gerekiyor.
Tier1G 5 yil uzerinden ILR aldim. Verdigim dokumanlar asagidaki gibi;
1. Peo dan randevu aldigima dair email ciktisi
2. Odeme bilgi formu (gene emaildan)
3. (SET O) Basvuru vormu
4. Tier1G alirken TR den IELTS almistim. Expired olsada kulanirsin demislerdi ama ben riske atmak istemedim. Trinity Collage 10 dakikalik konusma sonucunda B1 sertificasi veriyor onu aldim ve verdim
5. 11 aylik bodro
6. 11 aylik banka dokumu
7 . UK den ayrildigin zamanlar icin is vereninden yazi alman gerekiyor. Ben gun gun almadim. Sadece bu kisi bizde bu bu tarihlerde calisiyordu ve hic unpaid absence almamistir diye bir yazi aldim. Yazilari bana geri verdiler fotokopilerini almadilar bile. Cok uzun bir ayriliginiz yoksa sorun olmicagini dusunuyorum.
8.Polis kayit formum.

Yarismaci arkadaslara basiralar dilerim :)
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby acoupoly » Thu Oct 06, 2016 9:18 am

Herkese merhaba. Ben de 6 Eylul'de basvurdum fakat biometric kagidim hala gelmedi. Bugun 6 Ekim, tam bir ay oldu. Endiselenmeye basladim. :( Neden boyle acaba, bilgisi olan var mi? Bu aralar mi yavas durumlar?
acoupoly
 
Posts: 0
Joined: Wed Jan 20, 2016 2:16 pm

New postby merope » Thu Oct 06, 2016 9:36 am

Selam, esim haftasonu extension aldi, onunki 3 gunde geldi, ama bir arkadasim var agustosta basvurdu. onun gelmesi cok uzun surmustu 1ay falan, sana verdikleri bir kagit olmali, oradaki numarayi ara bence. Haziranda aldim ben de 1 haftada gelmisti.
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby acoupoly » Thu Oct 06, 2016 9:56 am

Merhaba merope, cevap icin tesekkur ederim. Ben avukat araciligiyla basvurumu yaptim. Bugun ona da mail attim. Bu aralar sistemin yavas ilerledigini soyledi. Bende bir telefon numarasi olsa arayacagim fakat bana verilen bir kagit yok :(
acoupoly
 
Posts: 0
Joined: Wed Jan 20, 2016 2:16 pm

New postby merope » Thu Oct 06, 2016 9:59 am

Bu aralar sistem yavas ilerliyor mu bilemem, ama esim ctesi gunu premium yapti, BPR karti dun geldi eve. Onunki ILR degil extension yalniz

ILR'n onaylandiysa, bir letter vermis olmalari lazim.

acoupoly wrote:Merhaba merope, cevap icin tesekkur ederim. Ben avukat araciligiyla basvurumu yaptim. Bugun ona da mail attim. Bu aralar sistemin yavas ilerledigini soyledi. Bende bir telefon numarasi olsa arayacagim fakat bana verilen bir kagit yok :(
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby acoupoly » Thu Oct 06, 2016 12:28 pm

merope wrote:Bu aralar sistem yavas ilerliyor mu bilemem, ama esim ctesi gunu premium yapti, BPR karti dun geldi eve. Onunki ILR degil extension yalniz

ILR'n onaylandiysa, bir letter vermis olmalari lazim.


Basvuruyu aldiklarina dair bir mektup mu? Kendim basvursam daha net bilgim olacakti desenize... Bir hafta kadar daha bekleyeyim bakalim ne olacak.

Bu arada extension cabuk geliyor bildigim kadariyla. Bir de gecenlerde bu haberi okudum: http://www.londragazete.com/2016/09/20/ ... ciklamasi/

Basvurulari inceleyen kurum tam benim tarihlerde degismis. Araya mi kaynadi ne oldu basvurum, cok endiseleniyorum. Avukatin agzindan da kerpetenle laf aliyorum. Ama bir hafta kadar daha sure bictim, bekleyelim bakalim ne olacak. :-/
acoupoly
 
Posts: 0
Joined: Wed Jan 20, 2016 2:16 pm

New postby merope » Thu Oct 06, 2016 1:39 pm

pardon ben sanirim yanlis anladim, ben basvuru sonucunuz geldi ama kartiniz gelmedi sandim.
Siz sanirim posta basvurusundan soz ediyorsunuz ben ise premium basvurudan :)
Postayla basvurduysaniz 1 ay cok normal degil mi? Insanlar 3-4 ay bekliyorlar sanirim
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 24 guests

cron