Board index Alaturka Londra Emlakçı

Türkiye'den Eşya Götürmek

Başımızı sokacak bir yer arayışı

New postby tufan » Sun Dec 04, 2016 10:26 am

Merhaba Arkadaslar,

Ben henuz basvurmadim, BP ye bile baslamadim. Karar verme asamasindayim ama tasinma derdi simdiden beni sardi :)
Biraz arastirdim. Bir iki sey buldum. Size de faydasi olur diye paylasiyorum.
http://olaygazetesi.co.uk Online bir turk gazetesi. İlanlar sayfasinda kiralik ev gibi bir cok sey bulmak mumkun. Seri ilanlarda bir kargo firmasi var. Her ay TR-Londra arasi kargo tasiyormus. GPB2.5/kg galiba. Bir bakmanizda fayda var. Link:
https://www.facebook.com/people/Mehmeta ... 1646043115
tufan
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 30, 2016 4:12 pm

New postby umb » Tue Jan 31, 2017 12:57 pm

tufan wrote: Seri ilanlarda bir kargo firmasi var. Her ay TR-Londra arasi kargo tasiyormus. GPB2.5/kg galiba. Bir bakmanizda fayda var. Link:
https://www.facebook.com/people/Mehmeta ... 1646043115


merhabalar,

Önümüzdeki ay Türkiye'den Londra'ya geleceğim. Ancak kişisel bilgisayarım desktop olduğu için uçakta yanımda götremeyeceğim kadar büyük. Üstteki adreste belirtilen firmayı aradığımda desktop PC'lerin gümrükte takılacağı ve ekstradan vergi ödenmesi gerektiğini söylediler; ancak birçok farklı kaynakta çelişkili ifadeler bulunuyor. Uçakta yanımızda götürdüğümüz laptop personal computer kategorisine girerken 2 yıllık kullanılmış desktop bilgisayarın gümrük vergisi ödeyecek olması bana saçma geldi.

Acaba Türkiye'den yalnızca PC ve monitörü (yaklaşık 15 kg) götürmek için sizlerin başka önerileri var mı? ABS transport 6 haftayı bulabileceğinden biraz gözümü korkuttu açıkcası, PTT sitesinde 300 TL ye taşıyacağını söylüyor; ancak gümrük konusunda yardımcı olabilirler mi emin değilim. Diğer kargo şirketlerinin (UPS, Aras, yurtiçi, mng) 10-15 gün arası teslimat için önerdikleri fiyatlar ise neredeyse bilgisayarın kendisiyle yarışıyor :) bir ara bindiğim uçak ile ekstra bagajda yollamayı düşündüm, ancak bagajların uçağa nasıl yüklendiğini gördüğümden PC'nin zarar görme ihtimali de gözümü korkuttu açıkcası. bu konuda başka bir önerisi olan var mı?
umb
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 30, 2016 9:24 pm

New postby cazkedisi » Tue Jan 31, 2017 2:18 pm

Sadece hard diski getirmeyi deneyebilirsin. Ya da verileri bir laptop'a aktarıp laptop'I el bagajında getir. Bir üçüncü seçenek de verileri internete atıp hiçbir şey getirmemek :) Ona para ödeyeceğine Google Drive, Dropbox veya Box gibi seçeneklere büyük alan için para ödemek daha mantıklı, ileride de kullanırsın.

Monitörü buraya getirmen gereksiz olur bence, burada Türkiye'den daha ucuz elektronikler. Onu ya da bilgisayarın tümünü orada satmaya çalış, burada tekrar alırsın derim.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby Emre » Tue Jan 31, 2017 3:05 pm

Cazkedisinin dediği gibi harddiski sök, gelmeden de güzelce sistem kısmını formatla. Burada yeni bilgisayar topla, harddisk veya harddisklerini bu yeni bilgisayara tak oldu bitti. Eski bilgisayarı da gelmeden, Türkiye'de elden çıkar. Monitörü falan da sat gitsin. Burada tekrar alırsın.

Yok bu benim el emeği göz nuru bilgisayarım diyorsan, parçalarını sök, kutuları varsa kutula, bavulda getir. Kutusu yoksa da güzelce paketle işte. Monitörü gene unut. Onu burada alırsın.

Genelde zaten burada bavulu aldıktan sonra kontrol falan olmuyor. Olur da denk gelirsen ve sorarsalar bu ne diye, buraya taşınıyorum bunlar da bilgisayarımın parçaları dersin. Yani bence bu şekilde geçersin :) Sen gene de benim lafıma güvenme.
Ankara Anlaşması ILR Bağış Kampanyası Linki
https://www.gofundme.com/ecaasettlement
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby umb » Tue Jan 31, 2017 11:30 pm

öncelikle teşekkürler cevaplar için :)

pc yi orada işim için kullanacağım, yaptığım iş epey güçlü bir pc gerektiriyor, dolayısıyla buradakini satıp orada yeniden toplamam 1000£ gibi bi masraf çıkarır, bunu da ilk aşamada karşılayamam :/

abstransport ile bugün tekrar görüştüm, tırları çok yakın zamanda ankara (yaşadığım şehir) üzerinden geçiyormuş, gümrükte sıkıntı yaşamazsınız merak etmeyin dediler. hard disklerini söktükten sonra tıra pc yi kendim yükleyeceğim. kara yoluyla gideceği için başına pek birşey gelmemesini umuyorum, gümrük konusunda da dediklerine güvenmek dışında pek çarem kalmıyor.

abs'nin verdiği bilgileri de aktarayım en azından başlıktaki bilgiler güncel kalsın. tır TR'den yola çıktıktan sonra 12-15 gün içinde Londra'da olur dediler. en az 25 kg yükleme yapmanız gerekiyor, daha azı için yine 25 kg lik ücret alınıyor. diğer arkadaşların dediği gibi ücret 3£ / kg. tırın rotası gaziantep - ankara - istanbul üzerinden geçiyor anladığım kadarıyla, ancak eşyalarınız çok ise veya tıra yetişemezseniz rota'yı değiştirmek veya eşyalarınızı kargo ile önceden istanbula yollamak çözüm olabilir. ben telefonla görüştüğümde oldukça yardımcı oldular.
umb
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 30, 2016 9:24 pm

New postby lucky » Wed Feb 15, 2017 12:53 pm

Bence taşınacak eşya listesi yapıp öncelikle fiyatları yüksek eşyaların taşıma ile yeniden alım maliyetlerini bire bir karşılaştırmak ve sonrasında karar vermek lazım. Biz, alırken çok aradığımız koltuk takımlarımızı, LCD tv yi ve birkaç benzer eşyamızı getirmeyi düşünüyoruz. Hesapladığım kadarıyla, yüksek fiyatlı eşyalarımızı TR.de 2. ele verip UK.de yenisini almak, taşıma masrafından çok daha fazlasına mal oluyor.

Eşyalar eskiyse, "zaten yenileyecektik" düşüncesi varsa o zaman taşımadan vazgeçilebilir.
User avatar
lucky
 
Posts: 10
Joined: Sun Oct 02, 2016 11:39 pm

New postby snmydgd » Sat Mar 04, 2017 4:35 pm

İstanbul Sarıyerde oturuyordum eşimin işi gereği Londra'ya taşınmamız gerekti. Gerçektende Türkiye'de ev taşıma tam bir rezalet istanbul içi taşınmalarımızdan ve eş dosttan biliyoruz. bunun tedirginliği ile araştırmaya başladık. 6-7 firma ile görüştüm bazıları konuşmayı bile bilmiyor neredeyse yani derdini anlatamıyorsun adamlara. En son Londra'ya ev taşıma diye aratınca İnter Lojistik Grubu'nu gördüm aradım ücretsiz keşif ile daha sağlıklı olacağını söylediler randevu zamanında gelip eşyalara bakıp fiyatı mail olarak gönderdiler eşimde bende izlenimlerini ve üslüplarını kurumsal bulduk anlaşmaya karar verdik. Ocak 17 'de eşyalarımızı adresimizden alıp 25 Ocak'ta teslim ettiler. Ne gümrüklemede ne de taşınmada bir sorun yaşadık. Hatta hava kargo şirketleri de varmış 7-8 koli mizide uçak kargo ile öncesinden aldırdık. 2 günde adresimize geldi.Türkiyede durumlar o kadar da kötü değilmiş anlayacığınız. İhtiyacınız olursa tereddütsüz öneririm. Zaten sözleşme vs yapıyorlar ödemenin yarısını alıyorlar.Uluslararası ev taşıma gerçekten meziyetli bir taşınmaymış onu anladım. :) İnter Lojistik Grubu referans ile aradım derseniz %10 indirimleri varmış bu arada...
snmydgd
 
Posts: 1
Joined: Sat Mar 04, 2017 4:24 pm

New postby didactic » Mon Mar 06, 2017 5:55 am

Fazla bagajı olanlara ukrayna havayollarını öneririm. kiev üzerinden aktarmalı uçuyor stansted havalimanına. aktarmalarda da görebildiğim kadarıyla bekleme süresi kısa olan uçuşlar mevcut. Bugünlerdeki internetten alınan fazla bagaj fiyatları inanılmaz ekonomik. 23 kg lık 1 adet bavul için 27 usd ücret alıyorlar. üstelik bavul sayısı ile ilgili üst limit de yok. Ancak benim de araştırmalarım bu yazının yayınlanma tarihi itibariyle olduğundan ukrayna havayolarının bu tarih öncesinde veya sonrasındaki fiyatlarının geçerliliğini pek bilemicem. Yukarda verdiğim fazla bagaj hakkı kendi hakkınız olan 23 kg lık bilet fiyatına dahil olan bagaj hakkının üzerine ilave bagajınız içindir. tek dikkat etmeniz gereken husus ilgili bagaja uçuştan 24 saat önce ön ödemeli işlem yaptırmanız. bu forumda okuduğum abs transportun 3 pound/kg gibi fiyatını görünce bu fiyat bana bayağı ekonomik geldi
didactic
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 24, 2016 12:08 pm

New postby cazkedisi » Mon Mar 06, 2017 10:49 am

@didactic

Fazla bavul için çok güzel bir seçenek sunmuşsunuz ama ABS Transport daha çok mobilya gibi uçakla getiremeyeceğiniz eşyalar için uygun zaten. İkisi farklı klasmanlar :)
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby Semra » Wed Apr 12, 2017 5:53 pm

snmydgd wrote:İstanbul Sarıyerde oturuyordum eşimin işi gereği Londra'ya taşınmamız gerekti. Gerçektende Türkiye'de ev taşıma tam bir rezalet istanbul içi taşınmalarımızdan ve eş dosttan biliyoruz. bunun tedirginliği ile araştırmaya başladık. 6-7 firma ile görüştüm bazıları konuşmayı bile bilmiyor neredeyse yani derdini anlatamıyorsun adamlara. En son Londra'ya ev taşıma diye aratınca İnter Lojistik Grubu'nu gördüm aradım ücretsiz keşif ile daha sağlıklı olacağını söylediler randevu zamanında gelip eşyalara bakıp fiyatı mail olarak gönderdiler eşimde bende izlenimlerini ve üslüplarını kurumsal bulduk anlaşmaya karar verdik. Ocak 17 'de eşyalarımızı adresimizden alıp 25 Ocak'ta teslim ettiler. Ne gümrüklemede ne de taşınmada bir sorun yaşadık. Hatta hava kargo şirketleri de varmış 7-8 koli mizide uçak kargo ile öncesinden aldırdık. 2 günde adresimize geldi.Türkiyede durumlar o kadar da kötü değilmiş anlayacığınız. İhtiyacınız olursa tereddütsüz öneririm. Zaten sözleşme vs yapıyorlar ödemenin yarısını alıyorlar.Uluslararası ev taşıma gerçekten meziyetli bir taşınmaymış onu anladım. :) İnter Lojistik Grubu referans ile aradım derseniz %10 indirimleri varmış bu arada...


Merhabalar?

Şu an İngilteredeyim ama bazı eşyalarımın gönderilmesinde arkadaşımın yardımını rica etmeyi düşünüyorum. Kişisel birkaç eşya istemeyi düşünüyorum... ama merak ettim bilgisi olan var mı acaba yiyecek konusunda uygulama nasıldır..? Ailem kendi zeytinini ve zeytinyağını yapıyor ve malesef burda zeytinimizin lezzetini çok arıyorum. Acaba zeytin ve zetinyağ getirtebilir miyim::?

@snmydgd

Fiyatlarını merak ettim kargonuzun.. paylaşabilirseniz çok sevinirim..
User avatar
Semra
 
Posts: 25
Joined: Mon Aug 01, 2016 5:51 am
Location: Ankara

New postby cazkedisi » Sun Apr 16, 2017 4:49 pm

Zeytin ve zeytinyagi getirebilirsiniz. Sadece et ve sut urunleri getirmek yasak.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby Turker35 » Thu May 25, 2017 1:27 pm

Merhaba, yakın zamanda Türkiye'den İngiltereye eşya taşıtan oldu mu? Güncel tavsiye edebileceğiniz bir firma var mı?
Turker35
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 27, 2017 8:15 am

New postby maverick » Wed Aug 23, 2017 9:47 pm

Bu firma ev/eşya taşımada birilerinin işine yarayabilir;

http://www.afchomemovers.com/index.html
maverick
 
Posts: 5
Joined: Sat Oct 22, 2016 7:12 am

New postby mhasal » Wed Nov 08, 2017 11:34 pm

Merhaba, bu ay İngiltere'ye gidiyorum Ankara Antlaşması ile kalmak için başvuru yapacağım. Kafama takılan konu ise yanımda Playstation cihazımı da götürmek istiyorum. Bavuluma koyup götürme düşüncem var ama bir problem çıkar mı? Faturasını da gösterebilirim sorulursa polislere yeni alınmış bir cihaz da değil zaten. Bilen birisi var ise yardımcı olursa çok sevinirim.
mhasal
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 08, 2017 11:32 pm

Previous

Return to Emlakçı



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests

cron