@cazkedisi ve @esraersal çok teşekkürler..
Ocak ayında gideceğiz inş. Fırsat buldukça biz de tecrübelerimizi aktaracağız...
cagria wrote:Arkadaşlar net bir bilgi vereyim. Ev tutacaklar iyi okusun lütfen...
Tek gidenler ev tutmuyor odalarda kalıyor ve oda bulmak nispeten kolay.
Aile ile gidenler ev tutmak istiyor. Ev tutmak için iki yol var. 1 direkt ev sahibine ulaşacaksınız ve evi kiralayacaksınız. (İlki uzun süren ve az ev seçenekli bir olay) ve 2. olarak agency yani emlakçıdan tutacaksınız.
Emlakçıya gittiğinizde "nerede çalışıyorsun", "Yıllık gelirin" vs soracaklar. Sonra da credit checkin yapmak isteyecekler. Yani sizin banka skorunuz gibi bir manası var bu credit checkin in. Finansal durumunuzu gösteren bir puan...
Siz UK yeni geldiniz ve skorunuz yok. Bunu söylediğinizde size "Oo sorry so we cant help you" diyecekler. Bazıları ise peşin ödeme isteyecekler... Genellikle 6 ay.
İşin aslı peşin para vermeden ev tutmanız gerçekten zor. Bu forumda çok yazılmıyor nedense. Lütfen maddi durumunuzu ona göre ayarlayın. Ya da aşağıdaki seçeneği deneyebilirsiniz.
(Forumda bazı yazılan öneriler sanırım yıllar öncesinin deneyimlerinden yola çıkılarak yazılıyor. Benim yaklaşık 10 agency ile görüşmemden çıkardığım sonuçlar bu şekilde maalesef.)
Not: Türk emlakçıların bu credit checkin olayını pas geçip evi kiralayabildiğini duydum. Ama denemedim. Direkt Türk mahallesinde Türk emlakçı bulup o yol da denenebilir.
hisarkaya wrote:@esraersal mesut beyin iletisim bilgisini vermen mümkün mü? Eposta adresim: hisarkaya@hotmail.com
denizimben wrote:Merhaba! Dün ankara antlaşması sonucumu aldım. Biraz fazla hızlı geldi cevabım, oda-kira araştırması pek yapamadım. Şubat'ın 20'sinde Londra'da olacağım, oda arıyorum (evet sevincim kursağımda kaldı:)). rightmove.co.uk 'ya üye oldum bir kaç yer gözüme kestirdim, mesaj da attım ama burada okuduğum emlakçı isteklerine (6 aylık peşin ödeme) epeyce şaşkınım. Başka bir önerisi, tavsiyesi olan varsa sevinirim!
Semra wrote:Merhabalar...
Eşim 16 gündür Readingde ev tutmaya uğraşıyor... 6 aylık ücreti peşin vermeyi de göze aldık... tam bir ev bulduk bugün anahtarı alırız derken contratı imzalama aşamasında benim de vizemi istediler... ben çocuklarımla Türkiyedeyim şu an... tabii imzam da gerekiyordu ama onu pdf olarak gönderdi eşim ve ben imzaladığım kısmı tarayıp tekrar gönderdim ona... sonuç olarak ben henüz BRP almadığım ve vize 1 aylık göründüğü için evsahibi yazgeçti... kaldık öylece... bakalım nasıl çözeceğiz bu problemi...
Sanırım Londradakiler daha kolay aşıyor bu problemi...
Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest