Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Ingiltere'de Finans, Bankacilik ve Yatirim sektoru

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby davsan » Sun Oct 07, 2007 2:06 pm

hep IT'den bahsedildi forumda simdiye kadar: nasil is bulunur, contractor'lik... biraz da finans'tan bahsedelim diyorum.

malum, Credit Market'taki cokusten sonra piyasalar allak bullak. binlerce insan isten cikartiliyor. ama sunu rahatlikla soyleyebilirim ki bu ise alimlar durdu anlamina gelmiyor. hala bir cok banka, hedge fund ve asset management company ise alimlara son hiz devam ediyor. her seviyede. en cok talep goren alan structuring. corporate'larin dertleri komplikelestikce OTC satilan derivative'ler yetersiz oluyor, haliyle structured products onem kazaniyor...

citi'de, deutsche bank'te ve credit suisse'de yeni yila kadar hiring freeze var. londra'da en hizli buyuyen bankalardan biri macquarie bank. is arayanlar bi bakmak isteyebilir.
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby hcho » Fri Oct 12, 2007 7:27 pm

Ne tip bir egitim almis olmak gerekiyor finans sektorunde calismak icin? Misal kariyer degisikiligi yapilip girilebilir mi? Hani insan maaslari gorunce kassak mi acaba diyor.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby davsan » Sun Oct 14, 2007 2:26 am

walla herhangi bir egitimi almis bir finansci ornegi bulmak mumkun. yeni mezunken ne okudugunuz pek de onemli olmuyor. nerede okudugunuz ve mezuniyet deceniz daha onemli oluyor. hatta onlar bile iyi degilken girebilmeniz mumkun. ornekler var yani. ama tecrubeli birinin kariyer degistirmesinden bahsediyorsak bunun en kolay bicmi, tahmin edebilecegin gibi MBA yapmak ya da belki MSc in Management, MSc in Finance yapmak falan. teknik bir baclground'unuz, biraz da olaya ilginiz varsa bu tip programlara kabulunuz cok cok kolay olacaktir. yani zannettiginizden cok daha kolay. parasini verin yeter :)
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby hcho » Mon Oct 15, 2007 8:18 am

Okumaktan sitki siyrilmis adama gelmez bu isler diyorsun ozetle. Okumak icin bir de ustune para verecegiz yani? Abov. Uzaktan maaslara ic cekmeye devam... :)
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby firetrappp » Mon Oct 15, 2007 10:20 pm

davsan bacım benim sana sormak istedigim.biz marlon branda kardesimle epeyce bi zaman işletme iktisat okuduk.fakat gel gör ki aldğımız eğitimle çok da alakalı işler yapmadık.hani merak ettiğim bizim aldıgımız diplomanın burda tanınma olayı varmı.çünkü ben okuldayken hatırlıyorum bazı hocalar buraya master yapamaya falan geliyordu ,durum böyleyken benim tahminim heralde bi geçerliliği varki bu adamlar master yapabiliyor yada ne bileyim bizm aldıgımız diploma burda collage seviyesinde falan olyor bu adamlar normal 3 sene tekrardan üniversite okuyup adına master yaptım diyorlar.biraz arastırdım aslında ama cok net bi seylere ulasamadım hani bildigim ingilizce yeterliliğinin olması şayet yok ise o egitimi 1 sene civarı alabilecegin ve a level yapma zorunluluğu gibi bir takım kulaktan dolma şeyler işittim .eğer biligin varsa aydınlatırsan sevinirim.yada finans sektörüne girmek için sence nereden baslamalıyız.
firetrappp
 
Posts: 44
Joined: Mon Jul 16, 2007 11:26 am

New postby davsan » Sat Oct 20, 2007 4:43 pm

diplomalarin taninmasinda hicbir problem olacagini zannetmiyorum da tanimalari sevip saydiklari anlamina gelmiyor cogu zaman :) yani kimi okullari digerlerine tercih ediyorlar, tahmin edebileceginiz gibi. ama siz yillar once mezun olmus adamlarsiniz. eger lisans ustu egitime devam etmek isterseniz, mezun oldugunuz gunden bugune neler yaptignizi etkili bir bicimde anlatmaniz halinde kimsenin hangi okuldan mezun oldugunuza takacagini zannetmiyorum.

ha bi lisans ustu egitim yapsak bu bize finans yollarini acar mi, diyecek olursaniz ne yazik ki gozum kapali evet diyemem. sonucta zaten bi sekil ise girseniz de en alttan baslayacaksiniz, haliyele, alanda tecrubeniz olmadigi icin. o da sizi ne kadar tatmin eder, kac yil sonra istediginiz yerde olursunuz, bunlari hep hesaba katmak lazim.

ama teknik bi lisans egitiminiz varsa, bilgisayar muhendisligi gibi, ve ilgili yazilim tecrubeniz, ustune finansla ilgili bi master yaparsaniz illa ki cazip olursunuz bir cok investment icin.

bence yani...
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby MITOKONDRI » Fri Nov 30, 2007 3:21 pm

Nerde okudugun %30, kendisini nasil pazarladigin %70 oranda onemlidir. ne okudugun ise cok onemli degildir. Ama cok ''numerical'' bir ise basvuruyorsan o zaman tabii ki sayisal bir background dan gelip gelmedigine bakilabilir. Sonucta imkansiz olmasa da genel de bir tarih mezununu structured finance masasinda bulamazsin, ama eminim istisnalar vardir.

Eger Turkiye den hatiri sayilir bir yerden mezun degilsen, burada hatiri sayilir bir yerde master yapman tabii ki buyuk avantaj olucaktir. En azindan gorusmelere cagrilman icin.

Ben sahsen bana gelen CV ler arasinda ne okudugundan cok bugune kadar neler yapmis onlari gormeyi tercih ediyorum. Bir aday vardi: Bogazici muhendislik mezunu, arti ustune muhendislik masteri var, CV si super duruyor. Am gel gelelim gorusme de kendini kesinlikle satamadi. Albenisi yoktu.

Baska biri geldi, sosyal bolumden mezun, uzerine uluslararasi iliskiler masteri yapmis, sifir deneyim ama kendini pazarlamayi iyi biliyordu, nitekim de hemen one zipladi.

City'de yuzlerce degisik alanda is bulunabilir, herkes trader, broker, ya da investment banker diye bir sey yok. Mali musavirlikten (Finansal Danismanlar, Chartered Accountantlar) tut, risk yoneticilerine, sigorta yazarlarindan tut, finansal hukukculara bir cok alan mevcut.

Komsunun cayiri karsidan daha guzel gorunur denir. City de biraz buna benzer, maaslar ve bonuslar diger alanlara gore daha yukarda olabilir ve bazi alanlarinda cok ucuk rakamlarda oabilir ama bu demek degildir ki City calisanlarin cogu o parantezin icersinde kazaniyor... Kazananlarin coguda gunde 12 saat calisiyorlar....Hafta sonlari da calisiyorlar...

ben istisnayim gerci..ben az calisip cok kazaniyorum :))
MITOKONDRI
LIFE STYLE GURU
 
Posts: 122
Joined: Mon Apr 16, 2007 1:17 pm

New postby davsan » Fri Dec 14, 2007 11:02 am

peki siz onu bunu birakin da soyleyin, recession mi geliyor?? bankacilik sektoru ne hale dusecek? kriz mi, nedir yani?
Last edited by davsan on Fri Dec 14, 2007 11:07 am, edited 1 time in total.
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby MITOKONDRI » Fri Dec 14, 2007 11:05 am

Evet Baskan... bence sen bankacilik sektorune hic adim atma... :))
MITOKONDRI
LIFE STYLE GURU
 
Posts: 122
Joined: Mon Apr 16, 2007 1:17 pm

New postby davsan » Fri Dec 14, 2007 11:14 am

deme ya?? :( belki beni o yuzden aliyorlardir, belki umidi vatan bendedir :-))
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby hcho » Fri Dec 14, 2007 12:29 pm

Dalga geciyorsunuz da durum galiba gercekten vahim. Once resesyon sonra depresyon diyenlerin sayisi gittikce artiyor. Basin da son 1-2 ayda bayagi agiz degistirdi.

Kontradieff bir kere daha hakli cikacak galiba.
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby davsan » Mon May 26, 2008 6:31 pm

aylar once konusmusuz recession geliyor diye- o gunden beri bir suru bankada isten cikarimlar devam ediyor.

benim gordugum kadariyla hala ise alimlar da devam ediyor. sonucta kotuye gidis yeniden yapilanmayi gerektiriyor bir cok sirkette ve bu da yeni eleman ihtiyaci yaratiyor.

sizin alanlarda durumlar nasil? krizin etkileri neler?
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby davsan » Wed May 28, 2008 10:54 pm

sektore dair bir not daha, soylemeden edemiycem:

cok calistiriyorlar!! eve 10dan once gelemiyorum ki ben yine iyiyim. M&A'de calisan arkadaslar gece gunduz orda...
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby haphazard » Thu May 29, 2008 12:47 am

neden böyle peki davsan baskan? ayrica bu ekstra çalışmalar için ekstra para alınıyor mu yoksa sadece pizza + kola mı :)

bizim IT sektörü nasıl acaba, merak ettim bende şimdi..
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby davsan » Thu May 29, 2008 10:16 pm

yapacak cok is var, az adam var, her isin aciliyeti var cunku yaptigin her sey piyasalarla baglantili ve piyasalar her dk oynuyor, her seyde extra dikkatli olman gerekiyor....

en onemlisi de cok rakibin var ve sektor is verenleri cok acimasiz- mesela isten atilmalar falan cok daha kolay bir cok diger sektore gore. derken mecburen cok calisiyorsun...

IT'de bildigim kadariyla 9-5 genel saatler ama, site ITci dolu, bana laf dusmez :)
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

Next

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests

cron