Board index Alaturka Londra Hyde Park

Londra'da oy kullanimi

Ayağı yere değmeyen herkes kraliçe hakkında atıp tutabilir

New postby cazkedisi » Thu Feb 23, 2017 3:56 pm

Londra'da 6-9 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak anayasa değişiklikleri ve Başkanlık sistemi halkoylaması için, bu Pazar adres beyanı itirazları için son gün!

YSK'da seçmen kütüğüne kayıtlı olmayanların adres beyanı itirazlarını şahsen, nüfus cüzdanı ile birlikte yapmaları gerekiyor. Pazar günü, öğlen 12'ye kadar bu işlem yapılabilir. Konsolosluk sadece bu işlem için haftasonu açık olacak. Son dakikaya bırakmayınız. Bir oy, bir oydur. Başkonsolosluğun konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Değerli Vatandaşlarımız,

Başkonsolosluğumuzca daha önce duyurulduğu üzere, Yurtdışı Seçmen Kütüğü, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü Türkiye saatiyle 08:00’den itibaren www.ysk.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Yurtdışında yaşadığı halde yurtdışı seçmen listesinde yer almayan vatandaşlarımızın, Anayasa Değişikliği Halkoylamasında oy kullanabilmek amacıyla en geç 26 Şubat 2017 günü saat 12:00’ye kadar şahsen adres beyanlarına ilişkin itiraz başvurusunda bulunmaları gerekmektedir (Posta ile yapılacak başvuruların kabulüne imkan bulunmamaktadır).

Bu çerçevede, Başkonsolosluğumuz 18 Şubat Cumartesi ve 19 Şubat Pazar günleri ile 25 Şubat Cumartesi günü sabah 09:30-12:30 ve öğleden sonra 13:30-16:30 saatleri arasında olmak üzere sadece sözkonusu itiraz başvurularını almak üzere açık olacaktır. Sözkonusu başvurular hafta içi de mesai saatlerinde randevuya ihtiyaç duyulmaksızın kabul edilecektir.

Sözkonusu itirazların son günü olan 26 Şubat Pazar günü ise vatandaşlarımızın Başkonsolosluğumuza saat 12:00’ye kadar müracaat etmeleri beklenmektedir. Yurtdışı seçmen kütüğünde yer almayan vatandaşlarımızın olabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak, başvurularını son güne bırakmamaları ve belirtilen süre dahilinde bir an önce başvurularını yapmaları özellikle rica olunur. Saygıyla duyurulur."
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby cazkedisi » Mon Apr 03, 2017 9:09 am

Yurt dışında yaşayan Türk seçmenin dikkatine!

Londra'da referandum / halkoylaması 6-7-8-9 Nisan tarihlerinde, saat 09.00-21.00 arasında Novotel West (Hammersmith)'te yapılacak. Bu seferki oylamada, yurttaşlar için iki sevindirici esneklik sağlandı:

Birincisi, üzerinde TC kimlik no olan ehliyetle ve başka resmi kimliklerle de artık oy kullanılabilecek. İlla pasaport veya nüfus cüzdanı denmeyecek. Ama yeni nüfus çıkarmak isteyenler için de 8-9 Nisan'da yani haftasonu Konsolosluk açık olacak.

İkincisi, adres ve seçmen kaydı yurtdışında olan seçmenler Türkiye dışında istedikleri ülkede (tabii ki o ülkenin sandıklarının açık olduğu günlerde) oy kullanabilecekler. Başka bir ülkede kayıtlıysanız da Londra'da yukarıdaki tarihler arasında oy kullanabileceksiniz.

Gördüğünüz gibi, artık sandığa gitmemek için bahane kalmadı :)

Başkonsolosluğun ilgili duyurusunu da aşağıya kopyaladım:
" Anayasa Değişikliği Halkoylamasında Oy Verme Yeri Ve Tarihleri
13/03/2017 - Duyuru
1. Vatandaşlarımızın, Londra’da, Anayasa Değişikliği Halkoylamasında oy kullanabilecekleri yer ve tarihler aşağıda belirtilmiştir: Novotel London West Hotel and Convention Centre 1, Shortlands, Hammersmith London W6 8DR Başlangıç: 6 Nisan 2017 Bitiş: 9 Nisan 2017 Oy verme saatleri 09:00-21:00 2. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmak koşuluyla vatandaşlarımız bağlı bulundukları temsilciliklerde ya da oy verme günlerinde diğer temsilciliklerde kurulan sandıklarda veya gümrük kapılarında oy kullanabileceklerdir. 3. Vatandaşlarımız, Anayasa Değişikliklerinin Halkoylamasında; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler. Saygıyla duyurulur."
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

Previous

Return to Hyde Park



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests

cron