Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

National Insurance - NINO

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby aposto » Wed Jun 07, 2017 10:41 am

Selam,
Ben contract yapmamistim ufak musteriler ile, onlara da kontrat imzalattim. Onlarin kopyalarini koyacagim dosyama. Ancak memuru ikna edemezsem diye bir kapak yazisi yazdim, kapak yazisinin icerisine kontratlarimda aldigim riskleri, calisma seklimi kendimin belirledigini anlatan maddelerden alintilar yaptim. Onun disinda musterilerden referans mektuplari topladim, o mektuplarin icerisine de (kendim metni hazirlamistim zaten) tum risklerin bana ait oldugunu ve calisma seklimi kendimin belirledigimi anlatan ifadeler koydum.

Son olarak..
Basvuru durumunuzu ogrenmek icin aramaniz gereken numara:
03456415008
Ben basvurduktan 1 hafta sonra bu numarayi ariyorum. Genelde 10-12 gun civarinda "reddettik" diyorlar. Sebebini sordugumda da ya sacmaliyorlar, ya da "biz bilmeyiz" diyorlar.

Bir sonraki kavga randevuzunu Cuma gunune aldim.. bakalim, yeni macera yeni olaylar..

gndlf wrote:Arkadaşlar elinizde halihazırda "terms and conditions" metni varsa, paylaşabilirmisiniz? İnternette aradım ama bulduklarım çok detaylıydı. Bilmiyorum yanlışmıyım ama 20 sayfa olmamalı sanırım nino için sunduğunuz terms and conditions

-Bu arada glasgow job center nino başvuru sonuçlarını öğrenmek için aranmıyormuş sorduğum kadarıyla. Farklı bir tecrübeniz varsa, ya da sonucunuzu sorduğunuz bir memur, aradığınız numarayı paylaşırsanız memnnun olurum.
Teşekkürler

--@memory posta yolu daha iyi değil ama posta ile de alan var bildiğim kadarıyla
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

New postby aposto » Wed Jun 07, 2017 10:57 am

Selam,
Benim gordugum, duydugum, bildigim kadariyla NiNo yu BRP ile vermiyorlar biz Ankara Anlasmali lara. Keske istisnalardan biri olsaydim.

Belgeleri vermek icin hazirlikli olmak nasil mumkun emin degilim. Benim yasadigim tecrubeyi ilkeler olarak maddelersem, belki:
- Tum belgelerinizi bastan gostermeyin, genelde hemen 100 sayfayi masaya koyarsaniz "put that away" gibi ayica yanit alabiliyorsunuz. Gercekten hala saskinim UK de TR vari memular ile karsilasmaktan. Her neyse
- Memur zaten size kanitlar ve sorular soracak. Misal "masraflarin neler", "equipment aldin mi hic" gibi sorular sordugunda ufak ufak itelemeye baslayin belgeleri. O noktada onceliklendirme yapmaniz gerekebilir. Misal £500 luk harcamaniz varsa onu vermeye calisin basta, £10-30 poundluk faturalarinizi verene kadar.
- Onlari bile almak istemiyorlar kimi zaman. O durumda, daha once bu yuzden reddoldugunuzu anlatin. Yalansa yalan. Baktiniz cakal mi cikti, bilgisayardan "oyle bir sebep not etmemisler" mi diyor (bana olmadi bu hic) o vakit yine "Glasgow ile telefonda konustugumda oyle dediler" deyiverin. Bunlar hep beyaz kucuk tatli yalanlar.
- Zor kisim soru sormadigi yerden belge vermek. Misal bana reklamlari sormadi. Onlari da "investment bak bunlar da" dedim de verdim. Ki memur zaten belgelere yarim yamalak bakiyordu, bakiyor ama gormuyordu, bir yerden sonra kafasi pelte oluyor zaten kendilerinin.

Tum bu asamalari gecerken kesinlikle gerilmeyin. Benim anlattiklarim sizi germek yonunde degil yanlis anlamayin. Sonucta o memurun yazdiklari, aldigi belgeler sizin basvurunuzun sonucunu direk etkiliyor. Kopruyu gecene kadar sirtini sivazlayin mumkun oldugunca. Ingilizceniz yettigince "could you please"ler, "do you think it would help"ler, "i am so sorry that takes too long"lar "i am sorry keeping you from your lunch" felanlar.. hatta baktiniz ara mi vermek istiyor (en az 2-3 basvurumda oldu bu) "if you need to take a break that's perfectly fine" falan sallayin..

Biliyorum ben basarisiz bir ornegim. Belki bu yapmacik nazikligimden olmuyordur : ) pek sanmiyorum. Genelde mekandan ayrilirken memur klasiklesmis sekilde "umarim bu kez alirsin numarayi" diyor..

Umarim herkes bu kez alir numarayi.. ben de..

memory wrote:Hayir boyle birsey soylemedim. Ingiltereden yaptim ben Ankara basvurumu bu arada, bilmiyorum fark ediyor mu. Telefon ettigimde direk normal bir randevu verdiler posta gibi birseyin sozu edilmedi. Posta daha iyi degil mi bu arada? Butun belgelerimizi verebiliyoruz en azindan (100 kiloluk bir mektup olmasinin yani sira..) diye dusunuyorum?

gndlf wrote:2) @memory
ilk başvuruda siz de: "ben glasgowla konuştum, bana randevu verin, posta yolu ile mektup göndermeyecekmişsiniz" şeklinde söylediniz mi telefonda çıkan memura?

Teşekkürler


Memuru belgelerinizin hepsini almaya nasil ikna ettiginizi cok merak ediyorum, tavsiye verebilirseniz cok sevinirim. Simdi 2. randevu gunune kadar durmadan kafamda diyaloglar cevirecegim yine...
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

New postby aposto » Fri Jun 09, 2017 7:46 am

Selamlar,
Bugun basvuruya giderken goturecegim belgeler soyle.. Hepsi toplam 100 sayfayi asiyor ama oncelikli olarak vermeye calisacagim belgelerin toplam sayfasi sanirim 70 sayfa civari. Minimize edilmis versiyonu (yatirimlarin faturalarini vermezsem ve kontrat ornegini vermezsem, kestigim faturalarin 2-3 tanesini verirsem) 35 sayfa olacak sanirim. Bakalim ne kadarini verebilecegim.

Nr Item
1 Cover Letter
2 ECAA Visa Definition
3 HMRC Self-Employment Check
4 Customer Reference Letters
5 Contract
6 Investments
7 Progress Report
8 Letter from solicitor
9 Letter from Accountant
10 Company Registration Doc
11 IDs
12 Proof of Address
13 Insurance Policy
14 Bank Account Statement
15 Invoices
16 Company Website
17 Linkedin Page
18 Contract-2
19 Invoices
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

New postby memory » Wed Jun 14, 2017 9:55 am

Selam arkadaslar, 2. gorusmemde ilkinin tam tersi, melek gibi bir memura denk geldim (gunlerce suren dilekler dualar, adaklar vs sonrasi..haha) ilkinde memur belgelerimi almadigi icin reddedildigimi soyleyince, bu seferki memur "bana herseyi ver" dedi. Ben herseyin fotokopisini cekmistim, atasli, post-itlerle gruplara ayirmistim (Bunu siddetle tavsiye ederim herkese. Cunku verdigimiz yiginlari ayirmak, uzerlerine not kagidinda orjinal/fotokopi yazmak bile zaman aliyor.

Orjinaller ve fotokopileri yanyana dizdik, herseyi aldi gercekten, bir tek pasaport ve brp kartimin fotokopisini kendi cekti, digerlerini oldugu gibi aldi. (Bu arada, ben sole trader'im.)
Oncekinden farkli olarak: bir cover letter yazmistim, vermek istedigim belgeleri de liste olarak yazmistim bu mektuba,
ekstra olarak bir kisisel bank statementimi verdim, mektupta da bahsetmistim ("birikimim var, devlete yuk olmayacagim")
bir de daha onceki yazimda paylastigim gibi yine invoicelarimin hepsini almazlarsa diye client list'e invoicelari tek tek not aldim, daha bir dolu gorundu, tum invoice / proje bilgileri tek sayfada toplanmis oldu.

Gecen sefer memur sorularimi kendisi hizlica cevaplayip kapamisti dosyayi, bu sefer bana kagitta verdiler, oturdum yazdim. Yine klasik sorular, aklimda kalan; musteri sikayeti varsa kime eder, islerden kim sorumlu (sorularin cevabi genelde tekrar tekrar Me, me, me..), kac kisiye calistiniz (buna uzun uzun ben kimseye calismiyorum patron benim ama 11 musterim oldu falan diye acikladim. nolur nolmaz.) Ben ilk basvurdugumda en cok sorulardan urkmustum, megersem pek umurlarinda degilmis, kendi kendinizin patronu oldugunuzu vurguladiginiz surece, gizlice bir restoranda vs calistiginiz hissi olusmadigi surece sorun yok..

Sonra orjinalleri beklerken baska biri cagirdi, o da sordu neden reddedildigimi, ve "bize karari siz vermiyorsunuz sadece belgeleri alacaksiniz deniyor, yine de burda bazi calisanlar kendi boyle karar vermeye kalkiyor, sen cok iyi yapmissin herseyi getirmekle" dedi. Ne yazik ki isimiz sansa kalmis, kime denk gelirsek ona bagli, ama cok sukur boyle duzgun insanlar da var. Simdi yine bekliyorum, bu sefer umutluyum. Basarili olduysam paylasacagim verdigim belgeleri. Burdaki mesajlardan ben cok sey ogrendim, umarim benim tecrubelerim de baskasina faydali olur. Herkese bol sans ve kolayliklar dilerim.
memory
 
Posts: 16
Joined: Sun Apr 03, 2016 4:54 pm

New postby merope » Mon Jun 19, 2017 12:00 pm

cok gecmis olsun memory.
kizkardesim de ayni seyi yasadi. cok kaba davranmisti memur. job centre'da bir arkadasim calisiyor. sikayet edin mutlaka dedi ve sikayet yazdik. adam bir de cok asiri racist ve kaba davranmisti(kendisi de etnik kokenli olmasina ragmen). vergi kacirmaya geliyorsunuz buraya falan demisti kizkardesime. neyse sikayetimizden sonra adamin muduru aradi ve ozur diledi. ikinci gidisinde, yine o adama denk geldi ama adamin muduru devreye girip basvuruyu o aldi. aklinizda bulunsun yani, kotu bir deneyim yasarsaniz muhakkak yazili sikayet edin. bu insanlarin sicillerine isleniyor ve bir cok kisiyi bu sekilde taciz ederlerse isten atilma riskleri var, kendilerine ceki duzen versinler.
merope
ROGER WATERS
 
Posts: 382
Joined: Tue May 06, 2008 7:03 am
Location: Cambridge

New postby aposto » Tue Jun 20, 2017 5:11 pm

Selam herkese, kisaca yeni aldigim haberi paylasayim istedim.. 8.kez reddedildim. Tabii ki telefondaki hanimefendi bana sebepleri anlatamayacagini "not enough evidence" oldugunu soyledi. Dedim ki 8. kez reddediyorsunuz bana kim anlatabilirse ona baglayin lutfen. Kadin biraz beklettikten sonra "burda kimse yok su an sizi geri arayacaklar" dedi. Bu numarayi daha once 4.reddimden sonra yapmislardi. Kendisine daha once de aranacagim soylendigimi ama kimsenin aramadigini soyledim. Visamin bu yuzden extend edilmeyecegini tum belgelerimin basvuru sirasinda alinmadigini belirttim. Hanimefendi baskasinin adina konusamayacagini o yuzden yarin beni aradiklarinda bunu anlatmam gerektigini belirtti.
Yarin konustugumda her ne olacak bilmiyorum. Isin sinir bozucu tarafi HMRC nin statu ogrendigimiz numarasinin introduction voice mail inin suresini cok uzattiklari icin BT mobil den aradigimda call baglanmadan dusuyor. Bu yuzden eve gelince (5:30dan sonra) aramak zorundayim. Sacma sapan bir ton gerginlik ve efor kaybi.
Bu sure zarfinda NiNo alabilen var ise lutfen lutfen lutfen belge listesi paylasabilir mi, Extension oncesi belki son bir basvuru sansim kaldi.. Onun randevusuna haftaya alacagim..
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

New postby aposto » Tue Jun 20, 2017 10:33 pm

Tekrar selamlar,
Bilgiyi ne kadar paylasabilirim bilmiyorum ama kisaca legal advisor'um bana bir yetkiliden self-employed NiNo basvurularina mevcut policy'ler kapsaminda mecburen olumsuz yanit verdiklerini belirtti.
Bu tip bilgiler icin kendisi para aldigi icin sanirim daha detayini paylasmam etik olmaz. Ama yine de olur da bir cikis yolu ogrenirsem buraya elimden geldigince yazacagim.
Kimseye 'yok yere denemeyin' demiyorum. Aslina bakarsaniz ben bile kendisine uymayip bir daha denemek istiyorum..
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

New postby memory » Thu Jun 22, 2017 4:23 pm

Merope cok tesekkurler, cok COK iyi yapmissiniz sikayet etmekle! Nasil yaptiniz tam soyleyebilir misin? Email attiysaniz hangi adrese attiniz? Ben de yazayim!

Sevgili dostlar 2. basvurumda NI numarami almis bulunmaktayim! Basvurduktan 8 gun sonra sonuc geldi (haftasonuyla birlikte). Su an UTR ve dostlarini bekliyorum.

Aposto gercekten cok uzgunum tekrar olumsuz sonuc aldigina. Sabrini cok takdir ediyorum, verdigim belgeleri yaziyorum, umarim bir faydam dokunur.

Kendimden de bahsedeyim azicik. Burda yuksek lisans egitimi aldim birkac sene once. Birikmis param var. Sole trader'im. Vizem ciktiktan 3-4 ay sonra NI basvurmus/almis oldum. Bu sure icinde her ay yaklasik bin pound kazandim, kisisel harcamalarim da bunun altinda, yani zarar etmedim henuz. Musterilerimin cogu yabanci, bazilari yurtdisinda, ama bunlar ufak islerdi. Esas kazancimi buyuk projeleri Ingilteredeki musterilerle yaptim.
Bunlar vizede veya NI basvurusunda etkili oldu mu, bilmem. Bulunsun.

Verdigim belgeler:
Home ofisten gelen mektuplar
Polis Registration sertifikasi
Vizeden beri yazdigim invoicelar - 15 adet. Bunlari bazilari buyuk projeler bazilari minnacik, ama en azindan goz doldurdular, yani karsiniza cikarsa cok kazancli vs olmasa da ufak projeleri de yapmali.
Bank statements (is hesabimin hepsini verdim - 3 ay, bir de birikimimi gosteren kisisel hesap ekstresi verdim, most recent)
3 musteriden ref mektubu
list of clients - 11 kisi - contact bilgileri arti yaptigim isleri yukardan asagiya kronolojik sira ile - butun invoicelarimin yogunlastirilmis mini versiyonu.
Public Liability Ins belgeleri
Po Box belgeleri
Muhasebecimden mektup
Business Cards ve baska brosur vb promotional materials
Websitemin ciktisi, domain ve hosting odemelerimin dokumanlari
Verdigim reklamlarin ciktilari ve odeme kayitlari
Projelerimin resimleri
Is icin satin aldigim seylerin fisleri/kayitlari
Cover Letter. Bu mektuba dokturdum, hayat hikayesi gibi butun sayfayi doldurdum, egitimimi, tecrubemi, isimi yapmaya ne kadar yetkin oldugumu anlattim, daha once yurtdisinda yaptigim isleri anlattim, birikimimden bahsettim, asla benefit falan istemeyecegimi, islerim kotu bile gitse kendime bakabilecegimin altini cizdim, su ana kadar calistigim musterilere degindim, isimin dogasini kisaca acikladim ve evden nasil calistigimi...


Daha once dedigim gibi butun orjinalleri kopyalamistim ve atasli, derli toplulardi, uzerlerinde ne olduklarini yazdigim ufak post-it vb kagitlar vardi. Ben cok titizim belge konularinda, bir tane typo vs yoktu hicbir belgemde. Ingilizce iyi biliyor olsaniz da olmasaniz da ingiliz tanidiklara sormali, proofread vs yaptirmalisiniz bence. En onemli faktor dosyalarimi almak isteyen birine denk gelmekti bence. Fotokopi dagim sayesinde hizlica teslim ettim, memur bayanin fotokopi cekmesine gerek kalmadi.

Bana konustugum avukat ve muhasebeciler farkli seyler soylemisti, ya hemen basvur diyorlardi ya da 6 ay bekle sonra basvur. Ben ortasini bulmus oldum. Erken basvurunca anlasilan yeterince finansal belge olmuyor, banka hesap ekstreleri, giris cikis dokumanlar ve bitmis projeler, invoices vs. Acele basvurmaktansa birsuru farkli musteriyle calistiktan sonra basvurmak daha iyi diye dusunuyorum. 6 ay beklemeye de gerek yok bence eger yeterince calistiysaniz, yani yaklasik 10 tane musteriniz / projeniz olduysa, dokumaniniz varsa basvurulabilir, red gelirse tekrar basvurmak icin vakit kalmasi adina.. Benim cevaplar 1-2 haftada geldi iki sefer de, ama 4 hafta da surebilirdi.

Bir de ilk reddimden sonra telefon ettigimde, bant kaydinda "daha once basvurduysaniz 2ye basin" falan gibi birsey vardi, ona bastigimda direk bant kaydi cikmisti, "basvurali 4 hafta olmadiysa tekrar randevu almadan once 4 haftanin dolmasini bekleyin" gibi birsey denmisti. Ben bir an vazgecip 2 hafta daha bekleyeyim diye dusunmustum, sonra bir daha aradim, bu sefer operatoru bekledim. Sonra da normal normal randevumu aldim. 2 hafta vakit kaybetmemis oldum. Bekleseydim elimdeki belgelerin bazilarinin suresi gececek, tekrar referans mektubu vs dilenmem gerekecekti. Boyle birsey olursa beklemeden bastirmanizi tavsiye ederim.

Bir wall of textin daha sonuna geldik :) Herkese bol sans, umarim iyi insanlara denk gelirsiniz.
memory
 
Posts: 16
Joined: Sun Apr 03, 2016 4:54 pm

New postby aposto » Fri Jun 23, 2017 10:04 am

@memory; tum yaziyi okumadim ama harika haber.. Ben de Glasgow Centre ile konustum evvelki gun. Dertlerimi bir bir anlattim, belgelerimin alinmadigini, 8. kez reddedildigimi vs. vs.
Sonunda adam (en azindan su ana kadar) anlayisli biri cikti ve evraklarin hepsini onun adina "private & confidential" notu duserek iletmemi istedi. Posta bugun eline ulasti, henuz ne oldu bilmiyorum ama heyecanla bekliyorum.

Benim yasadigim komplikasyon (daha once boyle anlatilmisti ret gerekcesi en azindan) limited sirketin director u olarak Employee gibi gorunmem, ama Self-Employed oldugumu belirterek NiNo basvurusu yapmam..

Her neyse. Sonuc alinca yine yazacagim. Umarim 8bucukuncu kez reddedilmem : )
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

New postby eates » Wed Jun 28, 2017 8:01 pm

3 senelik uzatmam 1 sene olarak bu gun geldi.. Nino'yu vermemis olmalarinin etkisi vardir diye dusunuyorum..

Essek gibi calismis ve vergisini sonuna kadar vermis biri olarak dusunuyorum..
eates
 
Posts: 12
Joined: Tue May 23, 2017 10:27 am

New postby phuklette » Thu Jun 29, 2017 10:50 am

@eates Gecmis olsun. Acaba bildirdikleri sebebi ve ne kadar surede sonuclandigini da belirtebilir misiniz?
phuklette
 
Posts: 7
Joined: Tue Jun 28, 2016 6:14 am

New postby eates » Thu Jun 29, 2017 11:33 am

evet.. bu gun pasaportlar ve cevap mektubu da bize ulasti.

6 Hziran babamin vefati uzerine erken karar vermelerini istemistik. Babami yolcu ettik tabi, orda olamadim bunun telafisi olur mu bilemem.. ama gorunen o ki talebi gec de olsa dikkate alip 23 haziranda 1 senelik vizeyi vermisler.. (21 Nisan Basvuru Tarihi)

Konu hem uzatma hem nino oldugu icin iki baslikta da paylasicam sevgili forum..

Bu baslikta belirtmezsem olmaz bilgi su: Cevap mektubunda 12 ay izin verdiklerini, sebei ise NINO alabilmemiz icin sure tanidiklarina dair bir aciklamalari var. Yani NINO Ankara Anlasmasi vizesiyle birebir ilintili olmasa da karar veren mercinin dikkate alabildigi bir madde. Bence bu karar veren Kisinin de insiyatifinde, Nino'suz 3 sene uzatma alan pek cok ornek var muhasebecimde.. Ama ninosuz uzatma alamayan da yok, bu onemli..

Neden NINO alinamiyor? Bu soru hala guncel ve yorucu..
eates
 
Posts: 12
Joined: Tue May 23, 2017 10:27 am

New postby aposto » Tue Jul 04, 2017 11:31 am

Evet Nusra Hn da Facebook sayfasinda detaylica paylasmis durumu. Bilmiyorum ne olacak ama ben onun onerisine uyup complaint letter imi gonderiyorum. Sanirim bundan boyle ilk asamada 1 yillik uzatma alacagiz. Eger bu problem cozulemezse sonrasinda ne olacak bilmiyorum.

Bir yandan internette buldugum diger immigration forumlarina da konuyu yazip fikir soruyorum. Yine internette buldugum sirketlerin "bize sorun" sayfalarina post ediyorum. Diger yandan su an is yaptigim agency e "sole trader" olmam durumunda is verir misiniz diye sordum. Adam bana IT Contractor sektorunde LTD olmayana is yok minvalinde cevap atti ama yine de acik kapi birakti. Su dkdan sonra sole trader a donusup Ni number basvurusunu tekrar yapsam bile sanirim extension basvurumda kafa karistirmaktan oteye gitmeyecektir.. Yine de maksat denenmemis yol birakmamak..

Bir cikar yol bulan olursa paylasirsa cok sevinirim. Benim de extension basvurum Eylul basinda.

Saygilar,
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

New postby eates » Tue Jul 04, 2017 3:38 pm

Bu gun tekrar randevu almak icin aradim. Uzun bir bilgilendirme sonucunda tarafima sunlar soylendi:

- Size mektup gonderecegiz, 10 gun icinde ulasir. Mektuptaki formu doldurup gondereceksiniz. Mektup bize ulastiginda 3-4 hafta icerisinde interview alip alamayacaginiz belli olacak. Biz sizi bilgilendiririz dedi.

Tabi canim sen basla ben geliyorum dedim telefonu kapadim. Sonra tekrar aricam bakalim randevu vericeklermi..
eates
 
Posts: 12
Joined: Tue May 23, 2017 10:27 am

New postby aposto » Wed Jul 05, 2017 8:00 am

Ustad ben de bunu dun bir arkadasimla tartisiyordum.. Interview ile basvuru formu gonderdigimizde formda "self employed" secilmis oluyor ve bu sebepten bizi reddediyorlar.. Ltd director u self-employed degildir diyerek.
Posta ile form geldiginde basvuru tipi olarak "other postal" secili oluyor. Bu durumda acaba sirket registration belgelerimizi gondermesek.. sadece invoice lari istenen ID belgelerini gondersek bank statement i gondersek acaba sonuc degisir mi diye merak ediyorum.

Biliyorum cok zayif bir ihtimal. Sonucta bank account name de acikca 'LTD' yaziyor olacak. Bank account hareketlerinde kendimize odedigimiz salary ler acikca goruluyor olacak. Yani muhtemelen yine ret yiyecegiz. Ama acaba beklemektense boyle bir deneme yapmak anlamli mi diye dusunuyorum. Bu arada benim danismanim bana "basvurma bi daha, bekle" dedi. O sebepten beklemeye almistim tekrar basvuru isini..

Edit: Fikri soyle gelistirdim, henuz advisor um ve account umdan onay almadim ama.. Madem HMRC bana employee diyor. Ben de employee olarak basvurayim. Yani sirketin bank account statement'i falan irrelevant oluyor bu durumda. Tek ispat etmem gereken sirketimin director u oldugum, ki bu sanirim apacik ortada. Adamlari posta gondermeleri icin aradim daha once 8 kere basvurdugumu gorup, size randevu verelim dediler : ) Cuma gunu (aksilik olmazsa) randevuya gidecegim.

eates wrote:Bu gun tekrar randevu almak icin aradim. Uzun bir bilgilendirme sonucunda tarafima sunlar soylendi:

- Size mektup gonderecegiz, 10 gun icinde ulasir. Mektuptaki formu doldurup gondereceksiniz. Mektup bize ulastiginda 3-4 hafta icerisinde interview alip alamayacaginiz belli olacak. Biz sizi bilgilendiririz dedi.

Tabi canim sen basla ben geliyorum dedim telefonu kapadim. Sonra tekrar aricam bakalim randevu vericeklermi..
aposto
 
Posts: 55
Joined: Tue Jul 19, 2016 8:06 pm

PreviousNext

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

cron