Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Evlilik icin Ingiltere mi Turkiye'mi?

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby munu » Wed Sep 02, 2009 11:05 am

Merhaba,
Bilindigi gibi ben bu yil Tier1 la geldim ve hala is bulamadigim icin donmeye karar vermistim ki haftasonu supriz sekilde nisanlandim (ingilizdir kendisi). Simdi evlilik icin neresinin daha mantikli olacagina karar vermeye calisiyoruz. O da Turk vatandasi olmak istiyor cunku :)
Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler
Tesekkurler
Munu
User avatar
munu
ROBERT PLANT
 
Posts: 247
Joined: Mon Feb 11, 2008 6:21 pm

New postby erdalax » Wed Sep 02, 2009 8:50 pm

Ben de munu'dan neden ses seda cikmiyor diyordum, demek baska islerle mesguldun!

saka bir yana Ingiliz nisanlinla Ingiltereye geldikten sonra mi tanistin?
erdalax
 
Posts: 78
Joined: Mon Mar 31, 2008 8:18 pm

New postby munu » Wed Sep 02, 2009 8:57 pm

Yok valla, tek derdim is bulmaktı. Yuzlerce basvuru, 3-4 tane interview ama maalesef birsey cikmadi.
Bizimkisi karisik biraz. 5,5 yildir on-off seklinde bir iliskimiz vardi. Kismet buguneymis, hayirlisi.
Kimseden ses cikmadigina gore sanirim ben ilk olacagim bu konuda.
Arastirmalarima gore burada ya da Turkiye'de farketmeyecek ama burada evlenmek daha kolay gibi gozukuyor. Evlendikten sonra sanirim vizemi marriage vizesine cevirmem gerek, onu da gunu gelince dusunurum artık.
User avatar
munu
ROBERT PLANT
 
Posts: 247
Joined: Mon Feb 11, 2008 6:21 pm

New postby rambo » Wed Sep 02, 2009 9:04 pm

evliligin nerde oldugu farketmes, esinin uc sene turkiede yasamasi lasim vatandaslik almasi icin...(brezilyali 2. evliligimden tecrube)
rambo
ROBERT PLANT
 
Posts: 155
Joined: Wed Aug 06, 2008 8:42 pm

New postby cazkedisi » Thu Apr 08, 2010 12:46 pm

2 yıl diye biliyorum ben de. bu arada benim türk ve ingiliz arkadaşlarım evlendi. ingiliz arkadaşım türk vatandaşlığına geçmemiş, çünkü çifte vatandaş bile olsan türk vatandaşı da olunca askere gitmen gerekiyormuş! bu açı da önemli yani, türk vatandaşı olmak konusunda. hani ister mi nişanlın bilmem.

ayrıca siz burda evlenin, en kıyağından nikahınızı yapıveririz büyükelçiliğin en güzel salonunda onu merak etme sen :)) şaka bir yana, ben burda evlenecek olursanız araştırırım nasılmış prosedürler, yardım ederim sana. zor olacağını sanmam.

ama senin de ingiliz vatandaşı olmadan önce 2 yıl onunla evli ve burada yaşaman gerek diye biliyorum.
cazkedisi
ROGER WATERS
 
Posts: 532
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:52 pm
Location: London

New postby skywalker » Sun Sep 11, 2011 5:02 pm

Merhaba,

Bu konuda hiç başka çalışma yapan oldu mu? İngiliz ve Türk evliliklerini kanuni olarak kadın ve erkek için ne bakımdan farklı/karlı olduğu konusunda.
skywalker
 
Posts: 82
Joined: Fri Jul 16, 2010 9:08 am
Location: Londra

New postby lululata » Thu Oct 19, 2017 2:25 pm

Arkadaşlar bilene bir durum danışmak istiyorum. Mayıs ayında 2. başvurum ile kabul alıp Temmuz itibariyle de İngiltere'de ikamet etmekteyim. Başvuru yapıldığında evli değildim, açıckası başvuru öncesi hemen evlenmek sonucu olumsuz etkiler diye bekledik. Şimdi Mayıs ayına kadar da sözleşme imzaladım ve evlenip kzı arkadaşımı da buraya almak istiyorum. Acaba evlenmeden gidip sonradan evlenenler var mıdır aramzıda? Akıl verecek olan?
lululata
 
Posts: 0
Joined: Wed Mar 22, 2017 6:43 am

New postby Emre » Tue Oct 24, 2017 10:19 am

Bu şekilde başvuru yapanlar var bildiğim kadarıyla. Daha önce okumuştum bir yerde. Evlenirseniz kız arkadaşın dependant olarak Türkiye'den başvuru yapacak. Vizeyi alabilmesi için, senin ekonomik koşullarının yeterli olması gerekiyor. Biraz yerleşim vizesine başvuran eşlerin durumu gibi. Senin şu anki gelirinin masraflarınızı karşılayıp karşılayamayacağına bakıyorlar. Türkiye'den ilk başta beraber başvuru yapmak normalde daha kolay. Sonradan başvuruda iş biraz zorlaşıyor. Ama yapılmayacak şey değil. Senin finansal bilgilerini, nerede yaşadığını gösterir belgeleri vesaire başvuruya eklemeniz gerekecek. Eşinin sponsoru olacaksın özetle. Ona göre evrakları hazırlamalısın.
Ankara Anlaşması ILR Bağış Kampanyası Linki
https://www.gofundme.com/ecaasettlement
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby Yasemin75 » Thu Dec 19, 2019 4:05 pm

Merhaba arkadaşlar,
Haziran ayında Ankara anlaşması vizemi aldım. Oğlum üniversite okuyor Türkiye’de ve dependent olarak vizesi var. Eşimle bir hafta önce Türkiye’de nikah yaptık British pasaportu var eşimin. Ben Ankara anlaşmasına devam etmek aynı zamanda evliliğimi de bildirmek istiyorum home office’e. Danışmanlara uçuk paralar ödemek te istemiyorum, yolunu yöntemini bilen biri varsa paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Yasemin75
 
Posts: 0
Joined: Sat Apr 06, 2019 10:14 am

New postby angelist2 » Mon Jan 13, 2020 9:28 am

Herkese merhaba ve iyi seneler,

Nişanlımla evlenmek istiyoruz. Kendisinin İngiltere'de oturum izni var (bu sene tamamen vatandaşlık için başvurabiliyor sanırım neutralization deniyor). Elimizde iki seçenek var: ya fiance visa başvuracağız yada Türkiye'de evleneceğiz.
Bizimle benzer durumda olup Türkiye'de evlenen oldu mu? Bu durumda nikah işlemlerini nişanlım olmadan başlatabilir miyim (kendisi bu işlemler için bir avukata vekalet verebilir mi?), işlemler bittikten sonra kendisi geldiğinde Türkiye'ye vakit kaybetmeden evlensek.
Eğer bu durum mümkün değilse, nikah işlemleri ve evlenmek ne kadar sürüyor bir bilgisi olan var mı? İş yerinden çok uzun süreli bir izin alamayacak gibi duruyor ayrıca balayını da yapmak istiyoruz, bundan dolayı ne kadar hızlı evlenirsek bizim için o kadar iyi.
angelist2
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 13, 2020 9:19 am


Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

cron