Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlaşması dependant- eş, çocuk durumu

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby esraersal » Mon Aug 28, 2017 8:40 pm

Ben yaklaşık 1 yıldır Ankara anlaşması ile buradayım. Şimdi ablam ve ailesi de gelmek istiyor. Şöyle bir sorunumuz var. Ablamın üzerinden vizeye başvuracağız fakat çocuklarından biri 17 yaşında ve 5 ay sonra 18 yaşına girecek. Çocuğun dependant olabilmesi için 18 yaşından küçük olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Bu yaş, başvuru tarihinde 18 yaşında olması yönünde mi yoksa vizeyi aldığı anda 18 yaşından küçük olması yönünde mi? Bilgisi olan var mı?
esraersal
 
Posts: 87
Joined: Thu Jun 09, 2016 7:13 am
Location: London

New postby esraersal » Fri Sep 01, 2017 11:03 am

21 yaşmış sınır. Ben buldum sorumun cevabını.
esraersal
 
Posts: 87
Joined: Thu Jun 09, 2016 7:13 am
Location: London

New postby okara » Mon Oct 02, 2017 12:08 pm

Merhaba,

Ankara anlaşmasına başvuru yapıp yapmamak arasında kaldım. 2 tane küçük çocuğum var onların geleceği için gitmek istiyorum. Ailecek başvuru yaptığımızda benim gibi onlar da sosyal haklardan yararlanabilir mi? bir tanesi okul çağında ve okula başladı bu sene. başvuru yapıp okuluna devam ederken kabulumuz gelirse ne yapmamız gerekiyor? İngilterede kalma zorunluluğumuz olan bir süre varmış sanırım bu ne kadarlık bir süredir? Bütün aile aynı anda başvuru yapabilir miyiz?


teşekkürler,
okara
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 27, 2017 1:34 pm

New postby Emre » Tue Oct 03, 2017 7:44 am

@okara Dependatlar yani es ve cocuklar saglik ve egitim hizmetlerinden herhangi bir sikinti olmadan yararlanabilirler.

Ingiltere’ye olur da egitim ogretim yili icerisinde yerlesirseniz, cocugu bulundugunuz bolgedeki bir okula yazdirabiliyorsunuz. Illa sene basinda olmasi sart degil.

Uzatmaya basvururken bir sene icerisinde genelde 90 gunden fazla yurtdisinda kalinmamasi tavsiye ediliyor. En basindan itibaren aileyle birlikte yerlesmek daha mantikli. Cunku suresiz oturum basvurusu yaparken aile bireylerinin asil basvuru sahibiyle en az 2 yil birlikte yasamis olma zorunlulugu var. Suresiz oturum basvurusu yapilirken de 5 yil geriye donuk toplamda 450 gunden fazla UK disinda bulunulmamasi gerek.

Ve evet tabi ailecek basvuru yapabilirsin. Basvurular ucretsiz ve 12 hafta icerisinde cevaplaniyor Turkiye’den.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby Ozgurus » Tue Oct 03, 2017 1:45 pm

Emre bey, hiç bildiğiniz aile birleşimi başvurusu sonuçlanması süresi var mı? Yani oniki hafta sonu kesin mi, öncesinde sonuçlanan yok mu?
Ozgurus
 
Posts: 0
Joined: Thu Jul 27, 2017 8:21 am

New postby Emre » Tue Oct 03, 2017 4:57 pm

Turkiye’den basvurular eskiden 15 gunde cevaplaniyordu. Artik 12 hafta. Aile veya tek basvuru sonuclanma suresini etkilemiyor. Yalniz bu dediklerim Ankara Anlasmasi icin gecerli. Aile birlesimi yazmissin. O baska bir kategori. Basvuru sekline gore 6 ayi bulabiliyor sonuclanma suresi.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby electrical » Mon Oct 16, 2017 7:19 am

Herkese merhaba,
Suanda nisanlıyım. Şubat 2018 gibi evlilik düşünüyoruz. Ankara Anlaşmasına nişanlı iken başvurup, kabul alınırsa eğer oradaki düzeni kurup daha sonra evlendiğimde eşim dependant vizesi alabilir mi?
electrical
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 18, 2017 5:23 pm

New postby Ozgurus » Sat Nov 11, 2017 3:48 am

Merhaba, Ankara anlaşması aile birleşimi vizesi on haftada sonuçlandı. Sonunda vizeyi aldık. Ailelere birlikte başvurmalarını öneriyorum, ben ve çocuklarım için zor bir süreç oldu. Yukarıdaki soru için, evet Dependent başvurabilirsiniz,biz de zaten ona başvurduk. Herkesin gönlüne göre olsun.
Ozgurus
 
Posts: 0
Joined: Thu Jul 27, 2017 8:21 am

New postby rotanorthampton » Mon Nov 20, 2017 11:38 pm

Ankara Anlaşması vizesine ilk kez başvuracağım. Dependent (eş ve çocuk) başvurusunu asıl başvuran olarak ben vizeyi aldıktan sonra yapmak istiyoruz, bu durum benim vizemin değerlendirilmesinde olumlu ya da olumsuz bir etki yaratır mı?
User avatar
rotanorthampton
 
Posts: 0
Joined: Fri Mar 03, 2017 8:36 pm

New postby Emre » Tue Nov 21, 2017 9:14 am

Olumsuz etkisi şöyle olur. Vizeyi alıp UK'ye yerleştikten sonra, eş ve çocuklarına vize almak istediğinde, gelir durumuna, işinin yolunda gidip gitmediğine bakarlar. Gelirini yetersiz görürseler red verirler. Daha önce forumda bir kişi böyle bir durumla karşılaştığını paylaştı.

Onun dışında 4 sene sonunda ILR başvurusu yapabilmek için eş ve çocukların en az 2 yıl süreyle asıl başvuru sahibiyle birlikte yaşamış olmaları gerekiyor. Öteki türlü 2 yıl dolmadıysa tekrar bir uzatma başvurusu yapılmalı.

Benim tavsiyem ilk aşamada direkt olarak ailecek başvurmanız olur. Ancak tek başvurmak durumundaysan da, bir en az 6 ay falan yaşayıp gelir durumunun ailenin gelişini karşılayacak duruma gelmesini beklemelisin onlar için vizeye başvurmadan önce.
Emre
 
Posts: 84
Joined: Fri Aug 08, 2014 11:16 am
Location: London

New postby rotanorthampton » Wed Nov 22, 2017 10:11 pm

Teşekkürler Emre, ben vizeyi alıp şirket kurma vs işleri ile uğraşırken çocuğun okulunun bitmesini bekleyeceğiz (6-7 ay kadar). O yüzden ayrı başvurmayı düşünmüştük. Benim aklımda “ailen niye gelmiyor” gibi bir nedenden dolayı benim başvurum olumsuz sonuçlanır mı sorusu vardı. Anlaşılan öyle bir sorun yaşamayacağım.
User avatar
rotanorthampton
 
Posts: 0
Joined: Fri Mar 03, 2017 8:36 pm

New postby elissey » Sat Dec 02, 2017 4:19 pm

Merhabalar,

Dependant olarak gelip kendi kariyer çizgisinde bir işte veya kariyeriyle ilgisi olmayan farklı bir işte çalışan var mıdır? 12 aylık vize süresi permanent işler açısından sorun yaratır mı? Evin bütçesine katkı açısından kariyeriyle ilgisi olmayan bir işte çalışmayı düşünmek mantıklı mı, yoksa kariyerine ait bir iş bulana dek beklemek daha mı iyi olur?

Fikirlerinizi merak ediyorum.

Teşekkürler.
elissey
 
Posts: 10
Joined: Mon May 08, 2017 12:54 pm

New postby usernameben » Tue Dec 05, 2017 1:54 pm

Merhaba Arkadaşlar. Yakın zamanda evlenmeyi planlıyorum. Ankara sonucu yeni belli oldu. Business Plan tek kişi gidecek gibi hazırlandı. Eşimi de dependant olarak getirmek istiyorum. Ankara anlaşması üzerinden dependant basvurusu yapıldığında kurulmuş şirketin aileyi geçindirecek kadar kar yapıp yapmamasına da bakılıyormuş. Ben şirketi henüz kurmadım. Bir an önce evlenip eşim adına depandant olarak başvursak (şirket yeni kurulacağı için) bakacakları kriter hali hazırda kabul almış business plan mı olur? (Bu arada business planda firmamın £42,000 ciro, £28.000 kar yapacağını belirtmiştim.) Eğer kurulmamış ya da henüz kurulmuş olacak olan şirketin ne kadar kar elde ettiğini sunmam gerekirse ki başvuru sırasında muhtemelen fatura bile kesememiş olucam, eşimin dependant vize başvurusu riske girer diye endişeleniyorum. Yeni açılacak şirketin durumunu göstermem şartsa, şirketim biraz kara geçene kadar evliliği (ve başvuruyu) ertelemek daha mı iyi olur diye düşünüyorum. Nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
usernameben
 
Posts: 0
Joined: Mon Sep 25, 2017 11:32 am

New postby aytact » Sun Dec 31, 2017 3:14 am

merhaba arkadaslar, sonunda 3 yillik uzatmayi aldim, subatta da evlenecegim, nisanlim Turkiye'de yasiyor. Evlendikten sonra nisanlimi UK'ya getirebilmek icin ne yapmam gerekiyor? Yardim edebilir misiniz?

Arastirdigim kadariyla ECAA3 formunu doldurmak gerekiyormus, ancak gov.uk' ECAA3 ile ilgili bulabildigim tek sey esin UK'da ise basvuru yapabilecegin ve Home Office'e gondermenin gerekli oldugu dokuman.

Siz basvuru yaparken hangi dokumani doldurdunuz? Turkiye'den basvuru yapilacagi icin basvuru evraklarina neler koydunuz? Bir de visa4uk.fco.gov.uk ye baktigim zaman dependent basvurusu ile ilgili hicbir atif yok. Basvuru yaparken vize tipi olarak neyi secmistiniz?

Simdiden cok tesekkur ederim.
aytact
 
Posts: 2
Joined: Mon Apr 25, 2016 4:10 am

New postby kismetseolsun » Sat Jan 27, 2018 8:39 pm

Merhaba,

Benim ozel bir durumum var ve forumlarda ornegini bulamadim. Esimle gidecegiz ancak bir onceki esimden oglum var. Dependant olarak onu da gostermek istiyorum, yarin birgun kismet olursa vatandaslik ve sansi olsun diye. Ayrica yazlari yanima gelmesini istiyorum. Ancak okuluna Turkiyede devam edecek.

Kuraldan anladigim kadariyla 2 yil cogunlukla bende kalmayacagi icin uzatma alamayip haklarini kaybedecek.

Bu durumda nasil bir basvuru yapmaliyim? Ankara ant basvurusunda dependant olarak basvurmali miyim, en azindan vizesi olup gelip gitmelerde sorun yasamamasi adina.

Yoksa ank anlasmasinda dependant olarak basvurmayip zamani geldiginde ayri bir sekilde mi basvurmaliyim, bu durumda da yazlari bana hangi vize ile gelecek...

Cocugun vekaleti bende değil bu arada...

Bilgisi ya da tecburesi olan paylasirsa cok sevinirim.
Tesekkurler.
kismetseolsun
 
Posts: 0
Joined: Sat Jan 27, 2018 5:48 am

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests