Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

UK'de Mailing Yapmak

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby LausDeo » Mon Sep 24, 2018 11:46 am

Merhabalar,

Bir aksilik olmazsa, yakın zamanda ben de Londra'da olacağım.
Ancak malum, gelmeden önce, orada nasıl iş bulacağım üzerine düşünceler geliştiriyorum.

En hızlı ve etkili yollardan biri, direct mailing elbette. Ancak gördüğüm kadarıyla UK'in TR'ye göre <elbette> daha keskin kuralları var bu konu hakkında.

Yapmayı düşündüğüm şey, klasik bir liste oluşturup, hadi ben bunları yapıyorum diye 1000 kişiye mail atmak DEĞİL. Özellikle araştırdığım şirketlerin info maillerine ya da yetkili kişilerine, isme özel, baya tıkır tıkır email yazmak.

Ancak, Marketing Advertising Law'ları gereği, öyle kafana göre direct email de atamıyorsun, anladığım kadarıyla. Bunun için o kişinin MPS'de email istemediğine dair bir kaydının olmaması gerekiyor. Ancak MPS sisteminde, MPS'yi kullanmanın yasal bir gereklilik olmadığı belirtiliyor. Her yerde olduğu gibi, biraz kaotik bir durum var ve en iyisi size sormak :)

Normal sokakta yürürken bir otel gördüm, sonra girdim internet sitesinden info mail adresini aldım. Posta hesabımı açıp, tıkır tıkır bir mail yazdım. Sizi gördüm, bakın ben de bunları bunları yapıyorum, diye yazdım, gönderdim.

Ha, gönderilerimi takip etmek ve aynı kişilere tekrar mail atmamak için, kendimce bir DB kullanmayı düşünüyorum, biraz işi sistematikleştirmek için...

Bu durumda başım yanar mı, durduk yerde ceza ödemeyelim :/


Çok teşekkürler, görüşmek üzere,
LausDeo
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 05, 2017 8:49 pm

New postby hcho » Thu Sep 27, 2018 4:15 pm

Sadece bir mail gonderdin diye basina bir is gelme ihtimali bence yok. Alici bana email gonderme dedikten sonra gondermeye devam edeceksin, adamin sabri tasacak, seni sikayet edecek anca o zaman...
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm


Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests

cron