Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlasmasi vizesi!

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby rainman3 » Thu Sep 27, 2018 7:25 pm

Keşke "Yeni başvurular sonuçlanma süreleri ve canlı örnekler" adlı bir başlık olsa, ben 30 Temmuz da başvurdum, halen cevap yok. Decision Made alanı tiksiz duruyor TLScontact sitesinde. Yeni başvurular var mı, vizeyi alan?
rainman3
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 25, 2018 10:30 pm

New postby kimdemis » Sun Sep 30, 2018 3:39 pm

Merhaba arkadaşlar, biraz özel olabilir ancak yardımcı olabilirseniz harika olur siz tek çaremsiniz :)

Ankara anlaşması için sermaye gösteriminde mal varlığı sayılıyor mu? Örneğin arabamı satacağım desem?

İşi daha da karmaşıklaştırmak için eşin üzerindeki arabayı satacağız desem?

Bunu yapan oldu mu?

Teşekkürler
kimdemis
 
Posts: 1
Joined: Sun Sep 30, 2018 3:34 pm

New postby orduevi » Sun Sep 30, 2018 5:44 pm

rainman3 wrote:Keşke "Yeni başvurular sonuçlanma süreleri ve canlı örnekler" adlı bir başlık olsa, ben 30 Temmuz da başvurdum, halen cevap yok. Decision Made alanı tiksiz duruyor TLScontact sitesinde. Yeni başvurular var mı, vizeyi alan?


12 haftaya kadar cevap geliyor. Senin başvurunun uzerinden daha 8 hafta gecmis.
orduevi
 
Posts: 106
Joined: Tue Jun 07, 2016 7:43 am

New postby hakankaya2020 » Mon Oct 01, 2018 10:45 am

kimdemis wrote:Merhaba arkadaşlar, biraz özel olabilir ancak yardımcı olabilirseniz harika olur siz tek çaremsiniz :)
Ankara anlaşması için sermaye gösteriminde mal varlığı sayılıyor mu? Örneğin arabamı satacağım desem?
İşi daha da karmaşıklaştırmak için eşin üzerindeki arabayı satacağız desem?
Bunu yapan oldu mu?
Teşekkürler


Sermaye konusunda; Banka hesaplarınız yanında varsa araç ruhsatı ve gayrimenkul tapusu eklenebilir.
Vizeyi aldığım takdirde bunları satıp sermaye olarak kullanacağım diye, bunların tahmini satış fiyatı için sahibinden gibi siteden muadil bir ilan veya arama sonuç sayfası ekleyebilirsiniz.

Eğer bu araç sizin değil ise, değindiğiniz örnekte eşinizden bu aracı ECAA vizesi almanız halinde satacağı, sizin İngiltere'de işinizi kurmak ve taşınmak için kullanmanız için size vereceğine dair yazı almalısınız.
hakankaya2020
 
Posts: 5
Joined: Mon May 05, 2014 2:55 pm
Location: İstanbul, Turkey

New postby hakankaya2020 » Mon Oct 01, 2018 11:24 am

@bulshka

Sorularınıza sırası ile fikir verecek cevaplar vermeye çalışayım;

1- Brosür, logo, kartvizit gibi kimlik çalışmasına dair yapılmış çalışmalarınızı çıktı alarak eklere koyabilirsiniz. Bunları bir kaç örnek normal bir kartvizit ve broşür olarak bastırabilme/çıktı alabilme şansınız varsa, oda olabilir.
- Logo'yu iş planınız giriş sayfasında kullanabilirsiniz,

2- Web sitesi için aldığınız domaini belirtmek bir artı, siteyi yapmak yada sonraya bırakmak seçim, sonraya bıraktı iseniz, strateji bölümünde bir iş akış planınız var ise web sitesini ne zaman yapacağınız/yaptıracağınıza değinebilirsiniz.
-Domain aldığınıza dair mail, fatura veya kayıt belgelerinden birisini çıktı olarak ekleyebilirsiniz.

3- Babanızdan bir yazı ile size İngiltere'de iş kurmak için para verdiğini, bu parayı geri alıp almayacağını ve bu paranın kaynağını belirten bir yazı almalısınız. Eğer size borç olarak veriyor ise nasıl geriye ödeyeceğinizi belirtmeniz gerekli. Babanız(sponsorunuz) için 6 aylık banka hesap dökümü, araç satış belgesi(satıştan aldığı parayı verdiğini beyan ettiğiniz için), varsa tapu vs. eklemelisiniz(babanızın durumunun iyi olduğu ve size bu parayı verecek güçte olduğunu beyan etmek yanında ileride oluşabilecek maddi sıkıntılarda destek olabileceğini de göstermek amacı ile).

4- Vize formundaki adres kısımlarını, eğer belirli değil ise "-" koyarak geçebilirsiniz. İşinizi kuracağınız, yaşayacağınız bölge/şehir belli ise sadece bu kısımları doldurabilirsiniz. Ama konaklama için araştırma yaptığınıza ve bütçe belirlediğinizde dair belge koymak gerekir. Bu ilan çıktısı, emlakçılar ile görüşme mailleri, birinin yanında kalacaksanız ondan mektup, ilk birkaç gün otel/airbnb kullanacaksınız rezervasyon çıktıları olabilir.(Booking ve airbnb ile iptal edilebilir rezervasyonlar oluşturabilirsiniz.)

5- Cover letterden daha ziyade iş planınız en önemlisi, burada yapacağınız iş, tecrübeniz, neyi nerede nasıl yapacağınız vs. tüm bilgilere değinmeli ama işle bağlantısı olmayan bilgilerden kaçınmalısınız.
Cover letter'da ise iş planınızda değinmediğiniz özel durumlara, motivasyonunuza, açıklamaya ihtiyaç duyan konulara açıklık getirmelisiniz. Buda çok uzun olmamalı. 1-2 sayfa iyidir. Ama tabi ki özel durumunuz daha fazla gerektiriyor ise başka.
Why London? sorusunun iş ile ilgili kısımlarını iş planınızda yaşam ile ilgili kısımlarını cover letterde değinebilirsiniz. Kendinizden iş planında bahsetti iseniz cover letter'da buna gerek yok, onun yerine bir CV yada LinkedIn profil çıktısı ekleyebilirsiniz.
Eğer evrakları bölüm bölüm ayırdı iseniz bunları cover letter içerisinde değil de ekler diye bir sayfa oluşturup, burada sıralayabilirsiniz, böylece cover letter daha yalın kalır.

6- Potansiyel müşteri mektupları davet mektubu değildir. davet mektubu turist veya iş ziyareti gibi vizeler için olur.
Değindiğiniz mektuplar iyi duruyor. Bunlar içinde TR'den olanları koymak pek cazip durmuyor. Ref mektubu ise daha önce iş yaptığınız kişilerden aldığınız, sizin işinizdeki başarınızı, kişiliğinizi, çalışma disiplininiz ve sonuç odaklı olduğunuz gibi detayları ortaya koyan yazılardır.

7- Özel olan belgeleri kesinlikle çevirmelisiniz, çeviriyi kendiniz yada bir başkası yapabilir. Bu çevirileri ilgili sayfalara iliştirirsiniz.
Vukuatlı nüfüs kayıt örneği, adli sicil kaydı vs. belgeleri her zaman gördükleri için çevirisini koymayıp vize alanlar mevcut ama amacımız vize memurunun işini kolaylaştırarak, kredimizi arttırmak olduğuna göre onları da çevirin derim. Bunlar bire bir çeviri olabilir ama genel belgelerde, örneğin adli sicil kaydında, bu evrak şuradan alınmış olup şu kişinin kriminal kaydı olmadığını belgelemektedir gibi basite de indirgeyebilirsiniz.

Şansınız bol, girişimleriniz başarılı olsun.

BONUS TIP:
Unutmayalım ki, karşımızdaki bir vize memuru ve ilgili ne kadar çok bilgi ve belgeyi kolay bulursa işi kolaylaşır, doğal olarak buda size olumlu bakmasını sağlar. Gereksiz bilgi ve belgelerden kaçınmak, basit anlatmak, tekrara düşmemek ve mantıksal çerçeveyi iyi korumak önemli. Kendisinin sizin kuracağınız iş ve sektörde deneyimli olmadığını bilerek, bir lise öğrencisine izah eder şekilde yaklaşmak önemli. Zira bu kişiler sadece birer vize memuru, girişim, pazar, pazarlama, teknoloji, sanat vs. bu alanlarda uzman kişiler değiller. Keep this in your mind. :D
hakankaya2020
 
Posts: 5
Joined: Mon May 05, 2014 2:55 pm
Location: İstanbul, Turkey

New postby ketringoktas » Wed Oct 03, 2018 7:25 am

Arkadaşlar merhaba,
Ben 12 temmuz da yaptım başvurumu. En son Temmuz ayında veya haziranın sonunda aramızda çıkan var mı paylaşabilir misiniz? Süreler baya uzadı ve giderek de uzuyor malesef.
Bu arada bu bilgiyi paylaşayım.. Dün ingiltereden referans gösterdiğim kişiler aranmış home office tarafından, referans gösterdiğiniz kişileri bilgilendirirseniz hazırlık olurlar.
ketringoktas
 
Posts: 0
Joined: Wed Oct 03, 2018 7:17 am

New postby wonderfullife » Wed Oct 03, 2018 8:52 am

Merhabalar,

17 Temmuz istanbuldan yaptım başvurumu. 1 ekim de aşağıdaki gibi cevap aldım.

"Dear ********
Please be advised that UK Visas & Immigration have made a decision on your application and you are now required to submit your passport to the UK Visa Application Centre by 29 October 2018. Passport resubmission is open 10:00 – 16:00, Monday to Friday .
"
Sitede arattığımda bir kişi bu şekilde bir cevap almış. Onda da pasaport talep edildiği için olumlu olduğu yönde yorumlanmış. Benim başvurum birçok olumlu(londraya gidip geldim,client mektubu buldum,başvuruya birçok sertifika ekledim vs gibi) tarafıyla birlikte mali bilgilerim açısından sıkıntılı olabilecek bir tablo içeriyordu. O sebeple olumsuz sonuçlanmasından korkuyordum. O yüzden tekrar burada sorma ihtiyacı hissettim. Bana gelen bu cevapla ilgili kesin bir bilgi var mı :)

Bir de olumlu olması durumunda 1 aylık vize veriliyor gibi birşey okudum. Oradaki başvurulardan sonra eşim ve çocuklarım dönüş yapacağı için bu 1 aylık sürede dönüş yapmak zorundalar mı? Sonuçta orada işlemlerimizi yapmış olacağız. Dönüş tarihini etkilememeli diye düşünüyorum. Planımı ona göre yapmam gerekiyor. O yüzden tarih olayı önemli benim için.

Teşekkürler,
wonderfullife
 
Posts: 0
Joined: Wed Oct 03, 2018 8:47 am

New postby codejunkie » Thu Oct 04, 2018 7:26 am

Merhaba,
Maaş bordrom ile beraber şirketin verdiği imza sirküleri ve banka hesap özetleri ile ilgili bankanın verdiği imza sirkülerleri var. Bunlar başvuruya konulacak mı? Çevirileri gerekiyor mu?
Teşekkürler
codejunkie
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 26, 2018 11:36 am

New postby ketringoktas » Thu Oct 04, 2018 8:03 am

Merhaba,
Tüm belgelerin çevirileri gerekli. Bir de tüm çalıştığınız yerlerden de çalışma belgesi alırsanız iyi olur.

Olumlu sonuçlanması halinde de (pasaportu almaya gidince öğreneceksiniz) 1 aylık turistik vize veriyorlar ve ingiltereye o sürede gidip post officeden oturum kartınızı almanız lazım. Ama daha sonra istediğinizde dönersiniz veya dönmezsiniz bu önemli değil.
ketringoktas
 
Posts: 0
Joined: Wed Oct 03, 2018 7:17 am

New postby wonderfullife » Thu Oct 04, 2018 7:19 pm

ketringoktas wrote:Merhaba,
Tüm belgelerin çevirileri gerekli. Bir de tüm çalıştığınız yerlerden de çalışma belgesi alırsanız iyi olur.

Olumlu sonuçlanması halinde de (pasaportu almaya gidince öğreneceksiniz) 1 aylık turistik vize veriyorlar ve ingiltereye o sürede gidip post officeden oturum kartınızı almanız lazım. Ama daha sonra istediğinizde dönersiniz veya dönmezsiniz bu önemli değil.



Tesekkur ederim cevap icin.
wonderfullife
 
Posts: 0
Joined: Wed Oct 03, 2018 8:47 am

New postby bulshka » Thu Oct 04, 2018 10:59 pm

Hakan bey çok teşekkür ediyorum ilginize, ne kadar açıklayıcı yazmışsınız
Çok faydası oldu rahatladım biraz, tekrar çok teşekkürler :)


hakankaya2020 wrote:@bulshka

Sorularınıza sırası ile fikir verecek cevaplar vermeye çalışayım;

1- Brosür, logo, kartvizit gibi kimlik çalışmasına dair yapılmış çalışmalarınızı çıktı alarak eklere koyabilirsiniz. Bunları bir kaç örnek normal bir kartvizit ve broşür olarak bastırabilme/çıktı alabilme şansınız varsa, oda olabilir.
- Logo'yu iş planınız giriş sayfasında kullanabilirsiniz,

2- Web sitesi için aldığınız domaini belirtmek bir artı, siteyi yapmak yada sonraya bırakmak seçim, sonraya bıraktı iseniz, strateji bölümünde bir iş akış planınız var ise web sitesini ne zaman yapacağınız/yaptıracağınıza değinebilirsiniz.
-Domain aldığınıza dair mail, fatura veya kayıt belgelerinden birisini çıktı olarak ekleyebilirsiniz.

3- Babanızdan bir yazı ile size İngiltere'de iş kurmak için para verdiğini, bu parayı geri alıp almayacağını ve bu paranın kaynağını belirten bir yazı almalısınız. Eğer size borç olarak veriyor ise nasıl geriye ödeyeceğinizi belirtmeniz gerekli. Babanız(sponsorunuz) için 6 aylık banka hesap dökümü, araç satış belgesi(satıştan aldığı parayı verdiğini beyan ettiğiniz için), varsa tapu vs. eklemelisiniz(babanızın durumunun iyi olduğu ve size bu parayı verecek güçte olduğunu beyan etmek yanında ileride oluşabilecek maddi sıkıntılarda destek olabileceğini de göstermek amacı ile).

4- Vize formundaki adres kısımlarını, eğer belirli değil ise "-" koyarak geçebilirsiniz. İşinizi kuracağınız, yaşayacağınız bölge/şehir belli ise sadece bu kısımları doldurabilirsiniz. Ama konaklama için araştırma yaptığınıza ve bütçe belirlediğinizde dair belge koymak gerekir. Bu ilan çıktısı, emlakçılar ile görüşme mailleri, birinin yanında kalacaksanız ondan mektup, ilk birkaç gün otel/airbnb kullanacaksınız rezervasyon çıktıları olabilir.(Booking ve airbnb ile iptal edilebilir rezervasyonlar oluşturabilirsiniz.)

5- Cover letterden daha ziyade iş planınız en önemlisi, burada yapacağınız iş, tecrübeniz, neyi nerede nasıl yapacağınız vs. tüm bilgilere değinmeli ama işle bağlantısı olmayan bilgilerden kaçınmalısınız.
Cover letter'da ise iş planınızda değinmediğiniz özel durumlara, motivasyonunuza, açıklamaya ihtiyaç duyan konulara açıklık getirmelisiniz. Buda çok uzun olmamalı. 1-2 sayfa iyidir. Ama tabi ki özel durumunuz daha fazla gerektiriyor ise başka.
Why London? sorusunun iş ile ilgili kısımlarını iş planınızda yaşam ile ilgili kısımlarını cover letterde değinebilirsiniz. Kendinizden iş planında bahsetti iseniz cover letter'da buna gerek yok, onun yerine bir CV yada LinkedIn profil çıktısı ekleyebilirsiniz.
Eğer evrakları bölüm bölüm ayırdı iseniz bunları cover letter içerisinde değil de ekler diye bir sayfa oluşturup, burada sıralayabilirsiniz, böylece cover letter daha yalın kalır.

6- Potansiyel müşteri mektupları davet mektubu değildir. davet mektubu turist veya iş ziyareti gibi vizeler için olur.
Değindiğiniz mektuplar iyi duruyor. Bunlar içinde TR'den olanları koymak pek cazip durmuyor. Ref mektubu ise daha önce iş yaptığınız kişilerden aldığınız, sizin işinizdeki başarınızı, kişiliğinizi, çalışma disiplininiz ve sonuç odaklı olduğunuz gibi detayları ortaya koyan yazılardır.

7- Özel olan belgeleri kesinlikle çevirmelisiniz, çeviriyi kendiniz yada bir başkası yapabilir. Bu çevirileri ilgili sayfalara iliştirirsiniz.
Vukuatlı nüfüs kayıt örneği, adli sicil kaydı vs. belgeleri her zaman gördükleri için çevirisini koymayıp vize alanlar mevcut ama amacımız vize memurunun işini kolaylaştırarak, kredimizi arttırmak olduğuna göre onları da çevirin derim. Bunlar bire bir çeviri olabilir ama genel belgelerde, örneğin adli sicil kaydında, bu evrak şuradan alınmış olup şu kişinin kriminal kaydı olmadığını belgelemektedir gibi basite de indirgeyebilirsiniz.

Şansınız bol, girişimleriniz başarılı olsun.

BONUS TIP:
Unutmayalım ki, karşımızdaki bir vize memuru ve ilgili ne kadar çok bilgi ve belgeyi kolay bulursa işi kolaylaşır, doğal olarak buda size olumlu bakmasını sağlar. Gereksiz bilgi ve belgelerden kaçınmak, basit anlatmak, tekrara düşmemek ve mantıksal çerçeveyi iyi korumak önemli. Kendisinin sizin kuracağınız iş ve sektörde deneyimli olmadığını bilerek, bir lise öğrencisine izah eder şekilde yaklaşmak önemli. Zira bu kişiler sadece birer vize memuru, girişim, pazar, pazarlama, teknoloji, sanat vs. bu alanlarda uzman kişiler değiller. Keep this in your mind. :D
bulshka
 
Posts: 0
Joined: Thu Sep 13, 2018 11:01 am

New postby eraevolution » Sat Oct 06, 2018 12:35 am

rainman3 wrote:Keşke "Yeni başvurular sonuçlanma süreleri ve canlı örnekler" adlı bir başlık olsa, ben 30 Temmuz da başvurdum, halen cevap yok. Decision Made alanı tiksiz duruyor TLScontact sitesinde. Yeni başvurular var mı, vizeyi alan?


Selamlar Rainman
Eşim üzerinden 26 Temmuzda Ankara’dan yaptığımız başvuru bugün decision made oldu. Email henüz almadık. Sanıyorum sizin de gelecek pazartesi açıklanır. Bol şans tüm bekleyenlere ☘️
eraevolution
 
Posts: 0
Joined: Thu May 19, 2016 10:30 pm

New postby dasdisdos » Sat Oct 06, 2018 10:52 am

Merhaba, ben de Ankara anlaşması ile İngiltere'ye yerleşmek istiyorum. 2006 mimar sinan mezunuyum ve şimdiye kadar bürolarda, şantiyelerde çalıştım. Oraya nasıl bir iş planı ile gitmem gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz? Mimar olarak tanınmadan gitmek nasıl mümkün olacak bu noktayı çözemedim.
Amacım oradaki bürolardan iş alıp freelance çalışmak. Dekorasyon ve iç mimarlık konularında da tecrübem var.
Şimdiden teşekkürler...
dasdisdos
 
Posts: 0
Joined: Sat Oct 06, 2018 10:43 am

New postby rainman3 » Thu Oct 11, 2018 11:14 am

eraevolution wrote:
rainman3 wrote:Keşke "Yeni başvurular sonuçlanma süreleri ve canlı örnekler" adlı bir başlık olsa, ben 30 Temmuz da başvurdum, halen cevap yok. Decision Made alanı tiksiz duruyor TLScontact sitesinde. Yeni başvurular var mı, vizeyi alan?


Selamlar Rainman
Eşim üzerinden 26 Temmuzda Ankara’dan yaptığımız başvuru bugün decision made oldu. Email henüz almadık. Sanıyorum sizin de gelecek pazartesi açıklanır. Bol şans tüm bekleyenlere ☘️


selamlar, peki sonuç olumlu mu? Decision Made tikli olunca?
Bende de bugün decision made oldu ve aynı zamanda mail geldi alabilirsiniz diye evraklarınızı. Ama sonuç ne bilinmiyor. Başvuru tarihim:30 Temmuz, decision made: 11 Ekim
rainman3
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 25, 2018 10:30 pm

New postby cemsozen » Sun Oct 14, 2018 6:55 pm

Merhaba

su anda kac haftada sonuc aliniyor acaba?

saygilar
Last edited by cemsozen on Tue Oct 16, 2018 1:32 pm, edited 1 time in total.
cemsozen
 
Posts: 0
Joined: Sun Oct 14, 2018 5:43 pm

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 32 guests

cron