Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlasmasi vizesi!

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby oakyllw » Sun Jul 05, 2020 6:22 pm

Hayırlı olsun umarım bizde yaşarız aynı sevinci. Başvurular ne sırasına göre değerlendiriliyor cidden merak ediyorum. Sizin ne üzerineydi? Danışmanla mı yaptınız?
@onestop
oakyllw
 
Posts: 0
Joined: Wed Apr 01, 2020 5:41 pm

New postby onestop » Sun Jul 05, 2020 9:32 pm

oakyllw wrote:Hayırlı olsun umarım bizde yaşarız aynı sevinci. Başvurular ne sırasına göre değerlendiriliyor cidden merak ediyorum. Sizin ne üzerineydi? Danışmanla mı yaptınız?
@onestop


Teşekkür ederim. Güzel haber bekleyen herkesin başvurularının en kısa zamanda olumlu sonuçlanması dileğiyle. Hangi algoritmaya göre sıraya konularak değerlendiriliyor hiç fikrim yok. Benden çok sonra başvuranlar daha önce sonuç aldı hatta benim de kafam karışmıştı. Sabırla beklemekten başka da çaremiz yoktu.

IT üzerine başvurdum. Danışman kullanmadım. Tüm dokümanlarımı kendim hazırladım. Takıldığım konularda güvendiğim AA'lı bir arkadaşımdan destek aldım.
onestop
 
Posts: 1
Joined: Fri Aug 21, 2015 3:20 pm

New postby anadoluefes » Tue Jul 07, 2020 3:17 pm

Merhaba. Siteyi yeni okumaya başladım. Sitede başvuru için hazırlanmış bir kılavuz sayfa varsa linkini öğrenebilir miyim? Ya da örnek bir başvuru dosyası varsa onu da görmek isterim. Formal olarak olması gereken bir biçim varsa görüp kafamda netleştirmek istiyorum. Neyi nasıl hazırlayacağımı bilemedim şu an.

Bir de son başvuru tarihi 31 aralık ama youtube'da bir danışman '31 aralık 2020 son onaylamanın yapılacağı tarihtir, o anda değerlendirmesi sonuçlanmamış başvurular bakılmayacak, bu yüzden eylül ayına kalmadan başvurularınızı yapmalısınız' demişti. Bu konuda yetkililerden yapılmış bir açıklama varsa paylaşabilirseniz herkes için iyi olur. Herkese bol şans..
anadoluefes
 
Posts: 1
Joined: Tue Jul 07, 2020 2:49 pm

New postby mclaren » Tue Jul 07, 2020 3:53 pm

Selam arkadaslar ben ankara antlasmasina basvuruyorum.
Bana cover mektubu ornegi lazim.
Rica etsem elinde ornek olan varsa paylasabilirmi acaba.
Saygilar
mclaren
 
Posts: 0
Joined: Tue Jul 07, 2020 3:47 pm

New postby cinella » Wed Jul 08, 2020 10:56 am

Herkese merhaba, Biz eşim ile 2019 Aralık ayında yaptığımız başvurudan, paranın hesapta 6 aydan az kalmasından dolayı red almıştık. Şuan başvuru merkezi açılmışken yeniden başvuru yapmayı istiyoruz ve bu başvuruda eski iş planımızı kullanacaktık ancak covid dönemi nedeni ile yeni bir iş planı hazırlamalı mıyız? Bu konu bizim aklımızı çok karıştırıyor. 21 Temmuz için randevu aldık. Ne yapmalıyız fikri olan varsa bize yardımcı olabilir mi? Randevuyu daha erken alacaktık ama bu konu kafamızı karıştırdığı için 21 temmuza öteledik başvurumuzu. Çözüm bulamazsak aynı iş planı ile başvuracağız sanırım.
cinella
 
Posts: 0
Joined: Wed Jul 08, 2020 10:50 am

New postby çömezabla » Thu Jul 09, 2020 1:58 am

cinella wrote:Herkese merhaba, Biz eşim ile 2019 Aralık ayında yaptığımız başvurudan, paranın hesapta 6 aydan az kalmasından dolayı red almıştık. Şuan başvuru merkezi açılmışken yeniden başvuru yapmayı istiyoruz ve bu başvuruda eski iş planımızı kullanacaktık ancak covid dönemi nedeni ile yeni bir iş planı hazırlamalı mıyız? Bu konu bizim aklımızı çok karıştırıyor. 21 Temmuz için randevu aldık. Ne yapmalıyız fikri olan varsa bize yardımcı olabilir mi? Randevuyu daha erken alacaktık ama bu konu kafamızı karıştırdığı için 21 temmuza öteledik başvurumuzu. Çözüm bulamazsak aynı iş planı ile başvuracağız sanırım.



Red sebebiniz para kaynağınız ise başka hiçbir değişiklik olmadan , sadece para kaynağınızdaki sorunu gidererek başvurun. Planda sorun olsaydı onu da yazarlardı red nedeni olarak. Bol şans.
çömezabla
 
Posts: 0
Joined: Thu Apr 25, 2019 8:17 pm

New postby remadiyen » Sat Jul 11, 2020 8:45 am

Merhaba,
Değerli arkadaşlar ailemle birlikte başvuru ile ilgili bir sorum var.
Başvuru sahibi formu doldururken bakmakla yükümlü olduğum bağımlı kişiler olarak eş ve çocukları giriyor.
Başvuru sahibi eşi dependant olarak başvuru yaparken ona bakmakla yükümlü olunan kişiler bölümünde çocukları tekrar girmesi gerekiyor mu?
Teşekkür ederim.
remadiyen
 
Posts: 0
Joined: Thu May 28, 2020 3:15 pm

New postby ugurozsahin » Sat Jul 11, 2020 9:58 pm

Arkadaşlar merhaba, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Forumda araştırdım ancak detaylı bilgi bulamadım. Eşim ile birlikte 2019 Ekim ayında BRP lerimizi aldık. Sonrasında bir çocuğumuz olacağını öğrendik ve doğumun Türkiye de daha kolay olacağını düşünerek eşim Türkiye'de kaldı. Şu an iki aylık bir oğlumuz var ve 3 aydır ben de ailem ile birlikte Türkiye'deyim. Şimdi dönüş planı yapıyoruz ve uzatma başvurusu öncesi ingiltere'de olmak istiyoruz. Tabi oğlumuz ile birlikte. Onun için de dependant başvurusunda bulunmam gerektiğini biliyorum, benzer bir süreci tecrübe etmiş olanınız varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu aralar randevu ve onay süreci nasıl işliyor, çocuk başvurusu olunca süreçte bir farklılık oluyor mu, hızlandırabiliyor muyuz? Alternatif bir öneriniz var mı? Turist vizesi de aklımdan geçmiyor değil, fakat bu durumda uzatma başvurusu ya da vizenin sonlanması durumunda ne yapmamız gerekecek bilemiyorum, kafamız çok karıştı.
ugurozsahin
 
Posts: 0
Joined: Tue Jul 09, 2019 7:10 pm

New postby unssal » Mon Jul 13, 2020 9:37 am

Merhabalar,

30 günlük vize değişimi için iletişime geçilen oldu mu acaba forumdan? Neredeyse Nisan ayında açıklama geldi, ama hala bir aksiyon alınmadı.
unssal
 
Posts: 0
Joined: Tue Jan 28, 2020 5:30 pm

New postby kayhan » Mon Jul 13, 2020 10:34 pm

leventmann wrote:Herkese merhaba.

Ben 35 yaşında serbest çalışan bir makine mühendisiyim ve bu forumdaki tüm değerli kullanıcıların deneyimlerinden ve bilgilerinden faydalanarak iş planımı kendim yazmak suretiyle başvurumu yaptım. Eşim adına da eş zamanlı olarak dependant başvurusu yaptık ve 6 Mart 2020’deki başvurumuz akabinde 11 Mart 2020’de İstanbul TLS'de parmak izi vererek sürecin sonucunu beklemeye başladık.

Kendi başvurum için “keep my passport” seçeneğini kullanmıştım ve bugün (15.06.2020) tarafıma gönderilen e-posta ile pasaportumu 21 takvim günü içerisinde başvuru yaptığım merkeze götürmem istenilmekte. Buradan başvurumun olumlu sonuçlandığı anlamını çıkarabiliriz ancak benim şu aşamada kafamı kurcalayan farklı bir husus var.

Şöyle ki; ben yazmış olduğum cover letter’da tahmini 45 günlük bir sonuçlanma süresi öngörerek, vizemin 15 Mayıs 2020’den itibaren geçerli olacak şekilde verilmesini talep etmiştim ancak o dönemde hiç hesapta olmayan mevcut salgın sürecinde hem İngiltere’de ne zaman sona ereceği belli olmayan 14 gün karantina zorunluluğu bulunmasından hem de iş yapmanın zorluklarından ötürü ilk girişimi şu aşamada en azından Eylül - Ekim aylarına ötelemenin daha faydalı olabileceği kanaatindeyim. Aksi taktirde tahmin edebileceğiniz üzere hem ilk aylar geçinebilme anlamında çok sıkıntılı olacak hem de ilk yılın sonundaki uzatma başvurusunda kayda değer bir mali veri sunmak zorlaşacak.

Bu sebeple pasaportumu TLS’ye götürdüğümde hem kendim hem eşim için vizenin başlangıç tarihinin birkaç ay ileri bir tarih olarak verilmesi yönünde ayrıca bir talepte bulunulabilir mi? Ya da şu aşamada böyle bir dilekçenin muhatabı (kabul görüp görmemesinden bağımsız) TLS veya İngiltere Konsolosluğu mudur yoksa Home Office veya benzeri başka bir İngiltere merkezli kurum mudur acaba? Konuyla ilgili her türlü yorum ve tavsiyelerinize de açık olduğumu ayrıca bilmenizi isterim.

Gerek bu aşamaya kadar gerekse bundan sonra deneyimlerini ve bilgilerini paylaşan/paylaşacak herkese çok teşekkür ediyor, sonuç bekleyenlere de başarılar ve sabır diliyorum.


Biz de benzer durumdayız. Gelen maile istinaden 30.06.2020 de pasaportlarımızı teslim ettik ancak hala beklemekteyiz. Siz hangi tarihte teslim ettiniz, sonuç geldi mi?
kayhan
 
Posts: 0
Joined: Mon Jul 13, 2020 10:21 pm

New postby Gokayuk » Wed Jul 15, 2020 2:56 pm

23 ist parmak izi verenlerden hiç sonuç alan oldumu? Redler artık maille geliyor deniyor, mail gelmedikçe umutlanmakmı gerek? Onay oranlarıda arttı deniyor bilgisi olan varmı
Gokayuk
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 15, 2020 2:53 pm

New postby leventmann » Thu Jul 16, 2020 4:16 pm

kayhan wrote:Biz de benzer durumdayız. Gelen maile istinaden 30.06.2020 de pasaportlarımızı teslim ettik ancak hala beklemekteyiz. Siz hangi tarihte teslim ettiniz, sonuç geldi mi?

Merhaba. Eşimin pasaportunu teslim almaya gittiğim gün (30.06.2020) ben de kendi pasaportumu bıraktım ve 08.07.2020 günü TLS'den sürecin sonlanmak üzere olduğu ve yakın zamanda pasaportumu teslim alabileceğime yönelik ilk e-mail geldi. Dün (15.07.2020) pasaportu alabileceğime dair ikinci e-mail geldi ve bugün de gidip teslim aldım. 06.07.2020 başlangıç, 04.10.2020 bitiş olmak üzere 90 gün geçerli vize verilmiş. Eşimin vizesi daha erken basıldığı için onun tarihleri biraz daha erken başlayıp bitiyor ama o da 90 günlük.

11 Ağustos'ta gidiş, 15 Ağustos'ta dönüş şeklinde biletlerimizi aldık. İlk aşamada birlikte gidip en azından olası bir ikinci dalga, karantina vb. duruma karşı BRP'leri alıp gelelim diye düşündük. Şirket kurulumu, muhasebeci bulma, telefon hattı vb. yapabildiğim kadar şeyi bu zaman diliminde halledip, kalıcı yerleşim kısmını en azından Eylül Ekim aylarına ötelemeyi düşünüyorum. Polis kaydını yapabileceğimizi sanmıyorum. Zira halen açık olmayan başvurular açıldığında bile biriken yoğunluk sebebiyle ilk randevular çok ileri tarihlere verilecektir diye düşünüyorum.

Umarım burada sonuç bekleyen ve yeni bir hayat kurmaya hazırlanan hepimiz çok ciddi aksiliklerle karşılaşmadan bu sürecin üstesinden geliriz.
leventmann
 
Posts: 0
Joined: Sat Nov 30, 2019 2:22 pm

New postby Gokayuk » Fri Jul 17, 2020 9:39 am

23 ünde parmak izi verdik ne mail ne bişiy nasıl oluyor 15 günde sizinki geliyor anlamış değilim beklemek zaten stresli, giriş tarihini 1.8.20 olarak girdik diyemidir nedir anlamadım
Gokayuk
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 15, 2020 2:53 pm

New postby leventmann » Fri Jul 17, 2020 9:50 am

Gokayuk wrote:23 ünde parmak izi verdik ne mail ne bişiy nasıl oluyor 15 günde sizinki geliyor anlamış değilim beklemek zaten stresli, giriş tarihini 1.8.20 olarak girdik diyemidir nedir anlamadım

Zamanında attığım ilk mesajımı alıntılamadığım için yanlış anlaşılmış olabilir. Biz parmak izini 11 Mart'ta verdik, sonrası malum. Ben başvurumu pasaportumu teslim etmeden yaptığım için 15 Haziran'da pasaportumu TLS'ye geri götürmemi bildiren bir e-mail geldi. Sonrası da bir önceki mesajımda anlattığım şekilde gelişti. Koronavirüs öncesi burada gördüğüm kadarıyla, Türkiye'den yapılan başvurular parmak izinden sonra istisnalar hariç ortalama 40-45 takvim gününde sonuçlanıyordu.
leventmann
 
Posts: 0
Joined: Sat Nov 30, 2019 2:22 pm

New postby Gokayuk » Sat Jul 18, 2020 9:30 am

Şimdi oldu :) bizimde salı günü 1 ay oluyor neredeyse ama mail vs gelmedi hala , ellerindeki dosyaları bitirmişlerdir ümidiyle pandemi sonrası ilk basvuruları değerlendirmek kosa sürer ümidi oluştu, bi ara 15-20 günde onay alan vardı
Gokayuk
 
Posts: 1
Joined: Wed Jul 15, 2020 2:53 pm

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests

cron