Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara anlasmasi vizesi!

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby outree » Sat Aug 29, 2020 8:08 am

Danisman "ben bu isi yapamiyorum" diyememis, bir taraflarindan veri uydurmus. Oyle bir red orani yok. Hicbir zaman da olmadi. Hatta oranlar tam tersi diyebilirim. Dileyen UKVI'ye FOI (Freedom of Information) istegi gondererek gerekli verileri alabilirler. Zaten bu anlasmaya basvurabilmek icin eger Ingilizce seviyeniz de iyiyse, danismana falan ihtiyaciniz yok.

Ha yil sonu geldiginde, Brexit'ten dolayi Ankara Anlasmasi'nin bitis tarihinden sonraya kalan basvurulara ne olur bilemem. Ankara Anlasmasi sona ereceginden, o zaman basvurular iptal edilebilir. Onu bekleyip gorecegiz. Ama su anda basvurularin %90-95 oraninda ret aldigi bilgisi dogru degil.

eagle8989 wrote:arkadaşlar merhaba,

dün danışmanım telefon etti bu hafta ingiltereye geldiğini ve pandemiden sonra yapılan başvurularla ilgili neredeyse yüzde 90-95 oranında ret alındığını ve bu yüzden paramı iade etmek kaydıyla artık sürece devam edemeyeceğini belirti. Paranın kaynağı belli olup, Makine mühendisiyim ve yaklaşık 5 yılık proje deneyimim vardı form vs doldurduğumda çok büyük ihtimal yüzde 99 bu işin çıkacağını da yazılı olrak belirtmişt. Buna ilaveten yıl sonu biticek olması nedeniyle de artık bu işe fazla ehemiyet gösterilemdiğini de kendisi belirtti. AA ya bundan sonra başvuracaksanız ve yüklü para verecekseniz bilginiz olsun.
outree
 
Posts: 0
Joined: Tue Aug 18, 2020 7:22 am

New postby umr » Mon Aug 31, 2020 12:23 am

ceculya wrote:Arkadaslar merhaba,

Ankara Ant vizemi bugun itibariyle almis bulunuyorum. Basvuru suresince bu forumu arada acip okuyordum, ozellikle o hic bitmeyecekmis gibi gelen bekleme suresince her gun goz atiyordum buraya. Sonunda bugun guzel haberi aldim ve hemen buraya surecimi yazmak istedim. Umarim faydasi olur sizlere :)

Oncelikle, istatistiklere katkisi olmasi acisindan kendi tarihlerimi paylasiyorum.
Basvuru tarihi: 27 Mart
Vize cikis tarihi: 12 Nisan
Toplam bekleme suresi: Matematiksel olarak 13 is gunu, psikolojik olarak ise bir omur surmus gibi :)

Kisaca ozetlemem gerekirse, Aralik 2016'da Ingiltere'ye turist olarak gittim, amacim doktora programlarini arastirmakti. Cok yakin arkadasimin yonlendirmesi ile Ankara Ant vizesinden haberdar oldum (O da bu vize turuyle UK'de calisiyor) Arastirmalarim sonucunda bu vizeye basvurmaya karar verdim.

Basvuru suresince yasadigim ve sizlerle paylasmak istedigim kisisel onerilerim:

- Avukat desteginin onemli oldugunu dusunuyorum. Ozellikle Business Plan profesyonel sekilde yazildi, gerekli evraklarin toplanmasinda ciddi destek aldim ve ufak gibi gorunse de onemli detaylari bu sayede atlamamis oldum. Calistigim avukat: Behice Tural - Descartes Solicitors

- Business Plan'inin icerigi konusunda ciddi emek harcadim. Avukat size format ve gerekli prosedurler konusunda yardimci oluyor, ancak yapacaginiz isin aciklamalarini sizin detaylandirmaniz gerekli. Benim kurdugum firma Analytics Consultancy & Math Tutoring alanlarinda. Ciddi bir pazar arastirmasi, rakip analizi, kisa-orta-uzun donem hedefleri, SWOT analizi, gercekci gelir beklentileri yazildi. Bu isi neden UK'de yapacaksiniz? Orada basarili olacaginizi hem yazarak hem de evraklarla belgelemeniz gerekiyor. Ben Matematik bolumu mezunuyum. ABD'de master yaptim ve Turkiye'de ozel bir firmada farkli departmanlarda calistim. Tum yaptigim isleri, yer aldigim onemli projeleri, basarilari, ve kariyer hedeflerimi anlattim is planinda.

- Corporate Identity kisminda, sirket logomun hikayesi, website draft tasarimi, kartvizit-fatura ornekleri gibi booklet seklinde bastirdim.

- Evraklarin hepsini yeminli tercumeye gidip Ingilizce'ye cevirdim (Diploma, transkript, is belgeleri, referans, CV gibi cogu belgem zaten Ingilizceydi, sadece sermaye olarak gosterdigim tapu-araba-kira sozlesmesi-hesap hareketleri vs gibi sayfalarin cevirilerini aldim, malum tercume olayi maalesef pahali)

- Sigorta, Virtual office, PO box, muhasebe, kalacak yer islerini ise internetten email olarak aldigim fiyat tekliflerini evrak listeme ekleyerek hallettim.

- Yaptiginiz fiyatlama stratejisinin gercekci olmasi gerekiyor, bu sebeple internetten sizin rakiplerinizi arastirip onlara benzer fiyatlar cikarmaniz lazim. Ornegin ben, matematik ortalama ders fiyatlarini arastirdim ve normalin biraz altinda fiyatlama yaptim. Danismanlik isi icin de ayni durum gecerli.

Genel anlamda aklima gelenler bunlar oldu. Tum hazirlik sureci 1,5 ay civari surdu. Onumuzdeki hafta ise Ingiltere'ye gidiyorum ve asil surec simdi basliyor :)

Herkese basvuru suresince kolayliklar diliyorum.

Sevgiler,
Secil


Merhaba, size danışmak istediğim çok kısa bir şey var. Nasıl ulaşabilirim?
umr
 
Posts: 0
Joined: Mon Aug 31, 2020 12:09 am

New postby AAcandidate » Mon Aug 31, 2020 12:44 am

Merhaba, bir Ingiliz'le gorusmustum Ankara anlasmasi vizesine basvurmak istedigimi. Ben de temizlik.sirketi uzerinden basvuracaktim ancak basvuru sonucu almamin biraz zor olabilecegini soyledi.(firmasa calisacak insanlar gostermem gerekecegi ve bu kisilerin de sertifikali olmasi gerektigi gibi). Daha sonra takma kirpik, tirnak gibi guzellik alanindaki islerin orada cok populer oldugunu ve para kazanmanin da kolay oldugunu belirtti. Suan kursa kaydolsam 1 ay icerisinde sertifika alabilirim bu alandan. Kalan sure icerisnde basvursam, olumlu donus alma ihtimalim ne olur sizce? Veya baska.ne sekilde bir yol cizebilirim akil.verebilirseniz cok sevinirim. Son 4 ay kaldi ve ben de bu vizeyi alabilmeyi cok isterim.

orduevi wrote:
gerginmeraklı wrote:Merhaba, anlaşmaya başvuracağım ancak şu sıralar çok fazla red cevabı geldiği söylenmekte acaba doğruluk payı var mıdır? Aranızda red alanlar var mı ve neyi kaynak göstererek red yapıyorlar?
Teşekkürler


Redlerden ziyade IR35 en büyük sorun. Evli çiftler biraz daha şanslı çünkü AA vizesi olan kisi outside IR35 contract bulamayınca esini bu vizeye çevirip kendisi bu sefer full time calışma hakki elde ediyor. Maasindan gelen parayi da elden esine verip saga sola faturalar kestirerek esinin şirketine para girmiş gibi goruluyor. Eğer evliyseniz ilk 3 yıllık uzatmaya kadar daha çok sansiniz olur.

Bekarsaniz AA'yi artık tavsiye etmiyorum. Amac buraya gelmek degil. Elde avuçta £10,000 - £30,000 parayi kiraya, süpermarkete harcayıp sonra Turkiye'ye dönmek var isin ucunda. Son 6 ayda contract bulamadigi icin geri donen çok AA'li var.

Danismanlara da kulaklarinizi tıkayın. Onların amaci ne kadar para kazanabilirsem kardır uzerine kurulu. Size duymak istediklerinizi söyleyip £2000 - £3000 almaya bakıyorlar. Zaten U.K. de son 4 ayları kaldı bu havadan paralari kazanmaya. Sonrası icin şimdiden hazirliklarina başladılar. Hollanda ve Almanya'da ofislerini açacaklar sonra yolmaya devam. Ben ikinci uzatmak başvurumu Mayıs ayında yaptım ama kendim. Çok kolay herkese de tavsiye ederim. Bir danışman £800 istedi, digeri £900 :) Neymiş onlara göndereceğim dosyalari submit edeceklermiş. Bende danismanim arkadaslar. Yari fiyatına submit ediyorum. Dosyalarinizi hazırlayın bana gönderin :))

Bu arada avukat Yasar Dogan'i butun bu danışmanlardan ayrı tutuyorum. Çok dürüst ve isini harika yapıyor. Yasar Dogan 31 Aralik'ta iceride bekleyen ilk yil AA basvurularinin otomatik olarak red olacagini tum samimiyetiyle söyledi. Son Facebook videosunun son kisminda izleyebilirsiniz. Helal olsun diyorum cunku belki kendisi de para kaybedecek ama insanları uyarıyor. Turkiye'nin durumu belli. Para biriktirmek çok zor vs. Ortalama 4 ay bekleme suresinin olduğunu düşünürsek bu aydan sonra başvuru dosyası submit edilmesi de risk büyük.

Bu kadar negatif yazdıktan sonra sorunuzun cevabına gelince, ben red alanları duymadım cunku cevremdeki AA'li Türkler genelde baska konuları konuşuyorlar. Is yok, IR35, para bitiyor, napacagiz, vs.vs. Yazılım sektörü contract konusunda dibe vurdu. Her yer inside IR35 arıyor.

Ancak, birde pozitif konulara değineyim. Eğer IT alanında degilseniz, şirketinizi hizmet sektörüne gore kuracaksanız IR35'dan etkilenmeniz çok zor ve para kazanılabilir. Suan en popüler meslek AA'lilar arasında Amazon'a delivery isi yapmak, temizlik şirketi kurmak vs. Bu alanlarda benim cevremdeki AA'lilardan duyduklarıma gore surekli fatura kesiyorlarmış. Bu alandaki başvuru dosyasıni önümüzdeki 3 - 4 hafta icinde submit edenler buraya geldiginde para kazanabilirler. Hele birde evlilerse mortgage icin bile çok rahat para biriktirebilirler.
AAcandidate
 
Posts: 0
Joined: Thu Aug 27, 2020 10:41 am

New postby brave » Tue Sep 01, 2020 11:29 am

Herkese selamlar,
Ocak 2020 de AA vizemiz basladi, 3 gunluk giris cikis yapip brp kartlarimizi aldik. Bazi saglik problemlerinden dolayi gidemedik ardindan pandemi basladi. Sonrasinda da burdan is arayip oyle gidelim dedik. Fakat 2 aydir olumlu bir gelisme olmadi. Simdilerde de kararsizlik yasiyoruz. 4 ay kaldi vizemizin bitmesine. Uzaktan bir is yaptik cok cuzi miktarda da olsa. Sormak istediklerim sunlar:

-Sanirim en az 6 ay kalmak gerekiyor normalde UK'de, simdilerde gitsek 3.5 ay kalmak sorun olur mu?
-Esim kendi adina yeniden basvuru yapsa diye dusunduk, su anda dependent vizesi var zaten, elinde suresi bitmemis vize varken AA icin basvurabilir mi?
-bu aralar Istanbul icin TLS ten hangi zamana randevu alınabiliyor en yakın acaba?
brave
 
Posts: 32
Joined: Fri Feb 01, 2019 7:35 am
Location: Istanbul

New postby brave » Tue Sep 01, 2020 11:32 am

Baharb wrote:Fiddisback cok tesekkur ederim yanit icin. Bizim vize su an ECAA fakat esim self employed. Biz bunu tersine dondurmek istiyoruz.

Merhaba,
Bu sekilde basvurdunuz mu acaba? TR de misniz UK'de mi acaba?
brave
 
Posts: 32
Joined: Fri Feb 01, 2019 7:35 am
Location: Istanbul

New postby AylaBunny » Tue Sep 01, 2020 12:31 pm

Mwehaba... Acil bir durumum var ve bilgi edinmek istiyorum. Uzatma icin Parmak izi ve fotograf cekimi yapildi 25 Agustos 2020 de. Sonucun gelmesi kac gun suruyor? ilk once eposta mi geliyor BRP card mi geliyor. Bilgisi olan var mi?
AylaBunny
 
Posts: 0
Joined: Tue Sep 01, 2020 12:19 pm

New postby AylaBunny » Tue Sep 01, 2020 12:36 pm

UK de parmak izi ve fotograf cekimi yapildi.
AylaBunny
 
Posts: 0
Joined: Tue Sep 01, 2020 12:19 pm

New postby debedebe » Wed Sep 02, 2020 4:25 pm

brave wrote:Herkese selamlar,
Ocak 2020 de AA vizemiz basladi, 3 gunluk giris cikis yapip brp kartlarimizi aldik. Bazi saglik problemlerinden dolayi gidemedik ardindan pandemi basladi. Sonrasinda da burdan is arayip oyle gidelim dedik. Fakat 2 aydir olumlu bir gelisme olmadi. Simdilerde de kararsizlik yasiyoruz. 4 ay kaldi vizemizin bitmesine. Uzaktan bir is yaptik cok cuzi miktarda da olsa. Sormak istediklerim sunlar:

-Sanirim en az 6 ay kalmak gerekiyor normalde UK'de, simdilerde gitsek 3.5 ay kalmak sorun olur mu?
-Esim kendi adina yeniden basvuru yapsa diye dusunduk, su anda dependent vizesi var zaten, elinde suresi bitmemis vize varken AA icin basvurabilir mi?
-bu aralar Istanbul icin TLS ten hangi zamana randevu alınabiliyor en yakın acaba?


Merhaba,
Umarim isleriniz yolunda gider , hem pandemi sebebiyle hem de vergi degisiklikleri sebebiyle artik isler cok daha zorlasti. AA vize uzatma icin UK'de ne kadar kaldiginizin cok onemi yok, son hafta bile gelip basvuruda bulunabilirsiniz. Bence pandemi sebebiyle islerin tam baslayamadigi, iyi gitmedigini aciklayan bir yazi ile vize uzatmaya basvurursaniz , maddi gucunuzu belgeleyerek , 3 yil olmasa da 1 yil uzatma alirsiniz. UK'de olmamaniz 5 yil sonra alinacak kalici oturumu (ILR) biraz otelemis olur.
debedebe
 
Posts: 0
Joined: Thu Nov 08, 2018 10:43 am

New postby gerginmeraklı » Sun Sep 06, 2020 9:39 pm

Merhabalar, artık herkesin homeoffice tarafından telefonla arandığını ve dosyayla ilgili her şeyin sorulduğu söyleniyor acaba bu durum gerçek mi? Deneyimleyenler oldu mu ve çok detay soruluyor mu her şey?
Teşekkürler
gerginmeraklı
 
Posts: 0
Joined: Thu Aug 13, 2020 2:13 pm

New postby jeutheux » Wed Sep 09, 2020 10:49 am

debedebe wrote:
brave wrote:Herkese selamlar,
Ocak 2020 de AA vizemiz basladi, 3 gunluk giris cikis yapip brp kartlarimizi aldik. Bazi saglik problemlerinden dolayi gidemedik ardindan pandemi basladi. Sonrasinda da burdan is arayip oyle gidelim dedik. Fakat 2 aydir olumlu bir gelisme olmadi. Simdilerde de kararsizlik yasiyoruz. 4 ay kaldi vizemizin bitmesine. Uzaktan bir is yaptik cok cuzi miktarda da olsa. Sormak istediklerim sunlar:

-Sanirim en az 6 ay kalmak gerekiyor normalde UK'de, simdilerde gitsek 3.5 ay kalmak sorun olur mu?
-Esim kendi adina yeniden basvuru yapsa diye dusunduk, su anda dependent vizesi var zaten, elinde suresi bitmemis vize varken AA icin basvurabilir mi?
-bu aralar Istanbul icin TLS ten hangi zamana randevu alınabiliyor en yakın acaba?


Merhaba,
Umarim isleriniz yolunda gider , hem pandemi sebebiyle hem de vergi degisiklikleri sebebiyle artik isler cok daha zorlasti. AA vize uzatma icin UK'de ne kadar kaldiginizin cok onemi yok, son hafta bile gelip basvuruda bulunabilirsiniz. Bence pandemi sebebiyle islerin tam baslayamadigi, iyi gitmedigini aciklayan bir yazi ile vize uzatmaya basvurursaniz , maddi gucunuzu belgeleyerek , 3 yil olmasa da 1 yil uzatma alirsiniz. UK'de olmamaniz 5 yil sonra alinacak kalici oturumu (ILR) biraz otelemis olur.


Bizde de durum tam olarak böyle şu anda. Biz BRP'lerimizi almaya Mart ayında gitmiştik ve geldiğimiz hafta pandemi başladı. Pandemi nereye gidiyor, İngiltere'ye taşınmak mantıklı mı derken şirketi bile kurmadık. Ancak uzatma almak ve seneye taşınmak istiyoruz. Bizim aklımızdan da eşim adına tekrar mı başvursak geçiyor ama böyle bir başvuru yapılabiliyor mu biz de bilmiyoruz. Dependent vizesi devam ederken yeni bir business planla kendi adına başvuru yapıp, ben dependent olabiliyor muyum bilen cevap verebilirse çok sevinirim.

Uzatma başvurusu yapmak için biz de pandemiyi gerekçe gösterip bir dilekçe yazmayı düşünüyoruz. Uzatma öncesinde de şirketi kurmayı planlıyoruz. Siz şirketi kurdunuz mu ve muhasebeci tuttunuz mu acaba?
jeutheux
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 09, 2020 10:43 am

New postby brave » Wed Sep 09, 2020 3:08 pm

jeutheux wrote:
debedebe wrote:
brave wrote:Herkese selamlar,
Ocak 2020 de AA vizemiz basladi, 3 gunluk giris cikis yapip brp kartlarimizi aldik. Bazi saglik problemlerinden dolayi gidemedik ardindan pandemi basladi. Sonrasinda da burdan is arayip oyle gidelim dedik. Fakat 2 aydir olumlu bir gelisme olmadi. Simdilerde de kararsizlik yasiyoruz. 4 ay kaldi vizemizin bitmesine. Uzaktan bir is yaptik cok cuzi miktarda da olsa. Sormak istediklerim sunlar:

-Sanirim en az 6 ay kalmak gerekiyor normalde UK'de, simdilerde gitsek 3.5 ay kalmak sorun olur mu?
-Esim kendi adina yeniden basvuru yapsa diye dusunduk, su anda dependent vizesi var zaten, elinde suresi bitmemis vize varken AA icin basvurabilir mi?
-bu aralar Istanbul icin TLS ten hangi zamana randevu alınabiliyor en yakın acaba?


Merhaba,
Umarim isleriniz yolunda gider , hem pandemi sebebiyle hem de vergi degisiklikleri sebebiyle artik isler cok daha zorlasti. AA vize uzatma icin UK'de ne kadar kaldiginizin cok onemi yok, son hafta bile gelip basvuruda bulunabilirsiniz. Bence pandemi sebebiyle islerin tam baslayamadigi, iyi gitmedigini aciklayan bir yazi ile vize uzatmaya basvurursaniz , maddi gucunuzu belgeleyerek , 3 yil olmasa da 1 yil uzatma alirsiniz. UK'de olmamaniz 5 yil sonra alinacak kalici oturumu (ILR) biraz otelemis olur.


Bizde de durum tam olarak böyle şu anda. Biz BRP'lerimizi almaya Mart ayında gitmiştik ve geldiğimiz hafta pandemi başladı. Pandemi nereye gidiyor, İngiltere'ye taşınmak mantıklı mı derken şirketi bile kurmadık. Ancak uzatma almak ve seneye taşınmak istiyoruz. Bizim aklımızdan da eşim adına tekrar mı başvursak geçiyor ama böyle bir başvuru yapılabiliyor mu biz de bilmiyoruz. Dependent vizesi devam ederken yeni bir business planla kendi adına başvuru yapıp, ben dependent olabiliyor muyum bilen cevap verebilirse çok sevinirim.

Uzatma başvurusu yapmak için biz de pandemiyi gerekçe gösterip bir dilekçe yazmayı düşünüyoruz. Uzatma öncesinde de şirketi kurmayı planlıyoruz. Siz şirketi kurdunuz mu ve muhasebeci tuttunuz mu acaba?

Biz sirketi kurduk, muhasebeci de var. Uzaktan cuzi miktar is yaptik. Uzatmaya Tr den basvuruluyor mu onu merak ediyorum.
brave
 
Posts: 32
Joined: Fri Feb 01, 2019 7:35 am
Location: Istanbul

New postby jeutheux » Wed Sep 09, 2020 6:07 pm

gov.uk'de "You must be in the UK to extend your visa." diye yazıyor. Sanırım Tr'den yapılamıyor.
jeutheux
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 09, 2020 10:43 am

New postby Zagor001 » Tue Sep 22, 2020 10:56 am

Herkese hayırlı günler bol şanslar dilerim arkadaşlar. 32 yaşındayım evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Bir kamu kurumunda iyi denilebilecek bir kadroda çalışmaktayım. Memuriyet evvelinde özel sektörde hatırı sayılır derecede büyük ölçekli bir firmada bölge pazarlama yöneticiliği yaptım. Özel sektör kariyerim oldukça iyi durumda. Akabinde 9 yıllık bir memuriyet tecrübem var. Hala memuriyete devam etmekteyim. Malumunuz olduğu üzere monoton memur yaşantısı beni her geçen gün daha da rahatsız etmeye başladı. Monotonluğun yanında aldığım ücretin gösterdiğim eforun karşılığı olmaması da cabası. Belirttiğim sebeplerden ötürü temmuz ayı itibariyle ailemle birlikte Ankara anlaşmasına başvurma kararı aldık. Eylül 15 itibariyle Ankara başvuru merkezinde parmak izi ve imzalarımızı verip başvurumuzu tamamladık. Bu süreçte bir danışmanlık şirketinden yardım aldık. Başvurduğum iş alanı özel sektör tecrübelerimden de anlaşılacağı gibi pazarlama sektörü üzerine. Amacım kısa vadede İngiltere de ikamet edeceğim şehirde faaliyet gösteren türk dükkan ve mağazalarına risk analizi, piyasa araştırması, pazarlama stratejileri, yatırım danışmanlığı yapmak. Uzun vadede eğer mümkünse müşteri portföyümü artırıp pazarlama alanında bölgesel bazda tanınan bir şirket haline getirmek. Hali hazırda bana referans mektubu ve potansiyel müşteri mektubu yollayan 5 tanıdığım var. Şirket kurulumu ve yaşam maliyetlerimizi karşılayacak tutar eşim adına kayıtlı bulunan gayrimenkulün satışı sonucunda elimize geçti. Fakat biz gayrimenkul satışından sonra parayı eşim ve benim adıma kayıtlı bulunan toplamda 4 hesapta vadesiz altın alarak değerlendirdik. ( Önce A Bankası, sonra A Bankasından B Bankasına havale oradan tekrar vadesiz altın alımı, Sonra o bankadan benim adıma kayıtlı bulunan C Bankası gibi). En son tutarı gbp yaparak şahsi hesabıma çektim. Bahsettiğim hesap aynı zamanda memur maaş ödememi aldığım bankanın hesabı. Dolayısıyla para kaynağı olarak maaş birikimi desem bile sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Başvurumuzu yapalı bugün itibariyle 1 hafta oldu. Sonucu merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum. Lakin aklıma takılan bir husus var. Benimle aynı durumda olan yada daha önce böyle bir durumu duyan birisinin mutlaka forumda mevcut olduğunu ve bana yardımcı olabileceğini düşünerek yazıyorum. Bahsettiğim üzere halen bir kamu kurumunda devlet memuru olarak çalışmaktayım. Ankara anlaşması kapsamında vizemizin gelmesi durumunda memuriyet hakkımı kaybetmemek ve bu süreci en az riskle karşılamak amacıyla memuriyetten istifa etmeyi düşünmüyorum. Bu sebeple ilk 1 yıl ücretsiz izin almak istiyorum. 1 yıl sonunda oluşacak konjonktüre göre ya yeni bir çocuk sahibi olmak suretiyle 2 yıl daha ücretsiz izin talebinde bulunacağız, ya herşey yolunda gidecek madden ve manen aradığımızı bulmamız neticesinde memuriyetten istifa edeceğim, yada olmasını isteyeceğim en kötü ihtimal ; başaramayıp geri dönecek ve kaldığım yerden memurluğa devam edeceğim. Neyse asıl soruya geleyim. 657 Sayılı Kanuna göre memur kişi ücretsiz izin alsa bile halen memurluğun gerektirdiği bazı hallere uymakla mükelleftir. Dolayısıyla ücretsiz izin kapsamındayken İngiltere de şirket kurmam ve yönetmem 657 Sayılı kanuna aykırı ve memuriyet açısından kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıyla cezalandırılmam olası. Ancak bunun tespit edilebilirliği konusunda net bir bilgim yok. Türk Hükümeti ihbara dayalı olmaksızın vatandaşının yurtdışında açmış olduğu şirketten haberdar olabilir mi? Değerli yorum ve önerilerinizi bekliyor olacağım. Saygılar.
Zagor001
 
Posts: 0
Joined: Tue Sep 22, 2020 10:46 am

New postby inspector44 » Thu Sep 24, 2020 10:26 am

Merhaba zagor001
Ben de sizinle benzer durumdayım. Sekiz yıldır kamu çalışanıyım. Nickimden ne iş yaptığımı anlamışsınızdır. Bahsettiğiniz hususun ortaya çıkması için ya ihbar olması, ya devletin(ilgili kurumun) belli hususlardan şüphelenip ücretsiz izin alanlarla ilgili özel bir araştırma yapması ya da ülkedeki elçiliğin orada vatandaşlarıyla ilgili bir çalışma yapmasıyla ortaya çıkabilir ki bunların hepsi düşük ihtimal. Suç işeme gibi olağanüstü durumlar da hususu ortaya çıkarabilir. Biz eşimle istifa edip gitmeyi planlıyoruz. Gemileri yakarsak belki daha çok çabalar başarılı olabiliriz diye düşündük. İyi çalışmalar.
inspector44
 
Posts: 0
Joined: Fri Aug 23, 2019 5:42 pm

New postby Zagor001 » Thu Sep 24, 2020 12:26 pm

Saygılar üstat. Özel olmazsa sizin iş planınız hangi alan üzerine ve başvurunuzu tamamladınız mı?
Zagor001
 
Posts: 0
Joined: Tue Sep 22, 2020 10:46 am

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests

cron