Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara Anlaşması Uzatma - extension

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby gndlf » Wed Nov 18, 2020 7:56 pm

knpc wrote:Sirketin yil sonu bittiginde muhasebecinin hazirladigi sirketin gelir giderini gosteren tablonun oldugu belge. Ornek olarak companies house da bir sirket aratinca: https://find-and-update.company-informa ... ng-history
Her 31 Ocakta submit edilen accountslar. her sirketin var burada.

Self assesment'ta sirketin aldigi malzemeler ve sirketin kari-borcu olmamasi lazim. Sadece alinan salary-dividend gibi kisisel gelir ile ilgili, faizden para kazandi mi gibi.

Tabi ben limited company kurup onun uzerinden calismayi soyluyorum, sirket kurmadan baska yol ile calisiliyorsa farkli olabilir.


Şu bilgiyi bana bu kadar açık ifade eden olmamıştı, sağol. Önümde örnek olmadığı, ve neden bahsedildiğini bilmediğim için, self assessment form tarzında bir formdur diye düşünüyordum.

Buradaki dosyalardan gördüğüm kadarıyla; "Business account for the year" belgesinde/formunda yıllık "kırtasiye giderleri", "kira gideri", "reklam gideri" vs gider kalemleri yazmıyor. Onun yerine, verilen vergiler, brüt kazanç ve varsa borçları ve hissedarları gösteren bir belge. Doğru mu yorumluyorum ?
gndlf
 
Posts: 35
Joined: Tue Feb 21, 2017 7:50 pm

New postby sinn » Wed Nov 18, 2020 8:47 pm

cemlondon wrote:Tebrikler @sinn :) rica etsem tarihlerini yazar misin?
Online basvuru
Vize bitis
Idv app

@zeugma dan seni listeye eklemesini rica edelim ☺️


tesekkurler, tabii ki
Vize bitis: 12 agustos
online basvuru: 22 temmuz
IDV app submit: 7 eylul
3 yillik uzatma karari: 18 Kasim

Bu arada interview olmadi, ltd sirket vergisi odemedim fakat sahsi gelir vergimi odedim.
sinn
 
Posts: 1
Joined: Wed May 06, 2020 5:15 pm

New postby oogway » Thu Nov 19, 2020 12:58 am

umtt wrote:
oogway wrote:
umtt wrote:08 ekim gov uk basvuru
05 kasim parmak izi

erken cevap gelmesinin nasıl bir yarari var? ona gore ben de mpye home office e mail atmaya mektup yazmaya simdiden baslayayim. sordum arastirdim ama. bir cevap bulamadim. benim icin yar8n ya da 5 ay sonra gelse de farketmiyor sanki. hatta red gelecekse 6 ay sonra gelsin para kazanirim o zaman kadar.


Belirsizligin vermis oldugu psikolojik baski, BRP olmamasindan dolayi yurtdisi cikis imkani olmamasi, yine BRP olmamasindan dolayi bir cok basvuruda (isler dahil) problem cikmasi, belirsizlikten dolayi uzun vadeli plan yapamama, vs...

Daha sayalim mi? :)


karar suresi 6 ay olabilir yaziyor zaten. ustelik pandemi nedeniyle surenin uzamasi bile normal. acil bir durumun varsa yaz yetkili yerlere. 3 ayda 4 ayda sonuc alamayanlar gereksiz yere iletisim kanallarini, memurlari mesgul ederse surec daha da uzar. 3 ayda alacak olan da 6 ayda alir. bu tavırlar boyle baskilar kişisel yarar saglar diye yapilirken topluluga zarar verir. sen bu işlere bakan memur olsan daha zamani gelmemis dosya hakkında ustunden gelen sorular seni nasil hissettirir? ecaa vizeleri hep sorunlu hep sıkıntılı insanlara ait diyen bir ekip mi baksin istersin dosyana?

kucuk isler kucuk sirketler ya da bireyler brp sormaz. buyuk is buyuk sirket icin talep edersen gov. uk den calisabilecegine dair mail atarlar. zaten limited isen senin şirketin tuzek kisilik, senin brpnden bagimsiz. asil sorunlarinizla ilgili doğru soruları sorarsaniz cevap bulmaniz kolaylasir.


Sen diyorsun ki sana verilene razi ol, guzel taraflarini gor. Eyvallah, zaten oyle yapmaya calisiyoruz. Topluma entegre olabilmek icin de elimizden geleni yapiyoruz.

Ama bu toplumun gelismesinin ana sebebi olaylari sorgulamasindan ve ders cikarmasindan kaynakli. Buradaki cogu arkadasin "Bu mevzular daha kolay halledilemez mi, surecler daha seffaf olamaz mi, iletisim kanallari daha guclendirilemez mi?" gibi butun sureci gelistirmeye yonelik derdi var. Bugun biz sorgulamasak, biz derdimizi anlatmasak, surec problemsiz isliyor, gelistirmeye gerek yok denir.

NHS de benzer bir mekanizma mesela, tum UK sorguluyor. Bu NHS'in veya NHS calisanlarinin toptan kotu oldugu anlamina gelmiyor, ama daha iyisine nasil ulasiriz diye kafa yoruyor herkes. Cok benzer bir mevzuu Ofsted tarafinda var, surekli elestirilen, gelistirilmeye calisilan bir mekanizma.
oogway
 
Posts: 5
Joined: Thu Sep 24, 2020 10:47 am

New postby zeugma » Thu Nov 19, 2020 10:53 am

Bence @umtt in demek istedigi `olaganustu bir durumunuz yoksa hizlandirma talebi yapmak icin adamlara ulasmaya calismayin` gayet mantikli. Sonucta 10bin vize basvuran hepimiz 10 farkli yerden 10 tane mail attirsak gercekten hizlandirma ihtiyaci olanlarda zamaninda hizmet alamaz.

Tabi ki @oogway de hakli genel olarak vize degerlendirme surecleri cok kotu ve yavas isliyor bu sebeple bunu sorgulayip/tartisip bir sekilde daha iyi yerlere tasimaya calismaliyiz.

Sonucta insanin ozgurlugunun kisitlanmasi kadar sacma bir sey yok. Sanki suc islemisizzde ulkeden cikisimiz yasaklaniyor veya basvurunu geri cek oyle git deniyor.

Yani @ihatevisa nin dedigi gibi gecici bir vize verseler ozgurluk sorunumuz ortadan kalkar.

Tabi ki bu uzun beklemelerin birde ticari boyutu var. Ozellikle sozlesmeli is yapanlar icin. Musteriler vize uzatma asamasindayim dediginizde sanki vizeniz yokmus gibi tavir aliyorlar nedense. Hem is kaybi yasaniyor hemde ekstra stres.
zeugma
 
Posts: 24
Joined: Tue May 17, 2016 5:03 am
Location: London

New postby esraersal » Thu Nov 19, 2020 10:59 am

Ya arkadaşlar, sanki gerçekten uzatmaya ihtiyacı olanlara dönüş yapıyorlarmış gibi neleri tartışıyoruz :) Ciddi bir rahatsızlık geçiriyorum, acil ameliyat olmam lazım diye 25 gün önce hızlandırma maili attım, otomatik mail hariç dönüş olmadı. Yani ihtiyacı olmayanlar da hızlandırma talep etse, gerçekten hızlandırmaya ihtiyacı olanlar da talep etse pek umurlarında olmuyor :) Benim konuya dair yaşanmışlığım bu şekilde en azından.
esraersal
 
Posts: 87
Joined: Thu Jun 09, 2016 7:13 am
Location: London

New postby ihatevisa » Thu Nov 19, 2020 4:36 pm

Gunun sonunda yine bu adamlara bagliyiz elimizi biraksalar bacagimizdan tutuyorlar kolumuzu biraksalar sacimizi cekiyorlar. Bekleyecegiz bu cile elbet birgun bitecek.
ihatevisa
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 11, 2020 9:51 am

New postby boldpilotuk » Thu Nov 19, 2020 7:38 pm

ihatevisa wrote:Gunun sonunda yine bu adamlara bagliyiz elimizi biraksalar bacagimizdan tutuyorlar kolumuzu biraksalar sacimizi cekiyorlar. Bekleyecegiz bu cile elbet birgun bitecek.


ihatevisa, kalmış ILR'ına şunun şurasında 4-5 ay, onu da atlatınca kral sensin :) Olmadı mösyö o da olmadı monşer :) Biz daha yolun başındakiler napsın bi de :P
boldpilotuk
 
Posts: 0
Joined: Wed Sep 09, 2020 1:04 pm

New postby ihatevisa » Thu Nov 19, 2020 10:13 pm

boldpilotuk wrote:
ihatevisa wrote:Gunun sonunda yine bu adamlara bagliyiz elimizi biraksalar bacagimizdan tutuyorlar kolumuzu biraksalar sacimizi cekiyorlar. Bekleyecegiz bu cile elbet birgun bitecek.


ihatevisa, kalmış ILR'ına şunun şurasında 4-5 ay, onu da atlatınca kral sensin :) Olmadı mösyö o da olmadı monşer :) Biz daha yolun başındakiler napsın bi de :P


Vay be okurken bile guzel 4-5 ay :D gerci biraz daha fazla da neyse :D benim gorusme yaptiktan sonra gonderilen kagitlarim gelmedi daha :) Acaba direkt ILR mi verecekler yoksa Red mi ? Yada kivrandirmaya devam mi :)
ihatevisa
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 11, 2020 9:51 am

New postby ihatevisa » Fri Nov 20, 2020 10:20 am

Gunaydin Ankaracilar naparsiniz
ihatevisa
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 11, 2020 9:51 am

New postby zeugma » Fri Nov 20, 2020 10:29 am

Yanlislikla benimkini erken kontrol etmisler midir diye mailleri kontrol ediyodum ama yok o kadar sansli degiliz :)
zeugma
 
Posts: 24
Joined: Tue May 17, 2016 5:03 am
Location: London

New postby ihatevisa » Fri Nov 20, 2020 10:32 am

zeugma wrote:Yanlislikla benimkini erken kontrol etmisler midir diye mailleri kontrol ediyodum ama yok o kadar sansli degiliz :)


Hahahah buda guzeldi :) Bende hala konfirmasyon emaili bekliyorum. :D
ihatevisa
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 11, 2020 9:51 am

New postby cemlondon » Fri Nov 20, 2020 11:46 am

Bir heyacan olsun dedim:)
WhatsApp grubunda bir kisi yazmis

4 Mayis online
4 eylül app
20/11/2020 3 yillik
cemlondon
 
Posts: 0
Joined: Mon Nov 16, 2020 11:08 pm

New postby zeugma » Fri Nov 20, 2020 1:58 pm

Hala mayis basvurulari ya daha bizim agustos basvurulari nolcak. bir bastan bir sondan mi bakiyolar ne garip bir sistem hayret bir sey.
zeugma
 
Posts: 24
Joined: Tue May 17, 2016 5:03 am
Location: London

New postby sercansanal » Fri Nov 20, 2020 2:07 pm

Eger online basvuru tarihine gore bakiyorlarsa benim vizenin gelmesi Mart ayini bulur. Eger dosya submit tarihine gore bakiyorlarsa yilbasina kadar hala umudum var.
sercansanal
 
Posts: 4
Joined: Fri Sep 11, 2020 8:36 pm

New postby ihatevisa » Fri Nov 20, 2020 3:36 pm

Bana hala email gelmedi ya hayret bisey 10 is gunu icinde duzeltin gonderin demesini biliyorlar kesemden yiyorlar :D :D :D
ihatevisa
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 11, 2020 9:51 am

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests

cron