Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Ankara Anlaşması Uzatma - extension

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby knpc » Tue Nov 24, 2020 4:29 pm

gurhan wrote:Merhabalar herkese,

Bir süredir bu başlıkta uzatma başvurusu sonuçlarını takip ediyorum. Heyecanla yeni bir sonuç var mı diye beklerken çok şükür bugün ikinci uzatma başvurumuzun sonucunu aldık. Interview olmadan 3 yıllık olarak sonuçlandı. İstatistiklere faydası olur umuduyla detayları yazıyorum.

Online başvuru: 14 Temmuz
Vize bitiş: 8 Ağustos
IDV app submit: 7 Eylül
Sonuç e-maili: 24 Kasım

Bekleyen herkese bol şans ve bol sabır diliyorum. Umarım en kısa sürede olumlu sonucunuzu alırsınız.


Tebrikler.

Sonuc alanlar daha cok yazarsa, siralama ile ilgili daha cok bilgimiz olur.

Yazin bir birikme olustu IDV app'i beklerken, tam olarak siralama neye gore kestirmek guc gibi ama genelde app submiti Eylul basi ve ortasi arasi olanlarin cevabi geliyor gibi bu gunlerde.
knpc
 
Posts: 0
Joined: Sun Oct 25, 2020 2:48 pm

New postby ashley73 » Tue Nov 24, 2020 8:33 pm

teşekkür ederim en iyisi Türkçe olması sanırım benim açımdan

herkesin uzatmasını en kısa zamanda alması dileğiyle
iyi akşamlar
ashley73
 
Posts: 0
Joined: Thu Nov 12, 2020 5:51 pm

New postby izmir3535 » Wed Nov 25, 2020 6:47 am

Merhaba. Bizimde online basvuru hazirdandi. 4 eylulde submit yaptik hala ses seda yok. Ekimin sonunda parmak izi randevusuna giden komsum 2 hafta once 3 yillik uzatmasini aldi. Bizde uygulama magduru olduk resmen. Bazen sabahlari ucretli parmak izi randevusu goruyorum ukvcas sitesinde. Dizce ucret odeyip birde parmak izine mi gitsem? Yoksa zaten aylardir bekliyorum. Beklemeye devam mi etsek?
izmir3535
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 19, 2019 1:31 pm

New postby Ayca_ » Wed Nov 25, 2020 8:21 am

Biz de ayni, Haziran sonu online 12 Eylul
iDV submit. Ayni sekilde beklemeye devam malesef. Bugunlerde baya Haziran Temmuz sonucu gordum gruplarda bizimki de ay bitmeden gelir insallah.
Parmakizi icin randevu alsaniz da UKVCAS tarafindan iptal ediliyor, daha once deneyenler oldu.
Ayca_
 
Posts: 0
Joined: Thu Jun 13, 2019 1:05 pm

New postby ihatevisa » Wed Nov 25, 2020 9:42 am

oogway wrote:
ihatevisa wrote:
ashley73 wrote:merhaba
perşembe mülakatım var

mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak konusunda tereddütte kaldım, birçok cevap ingilizce bana kolay geliyor ama telaffuzumu anlamazsa diye düşünüyorum
farklı bir soruda da ben onu anlamazsam

çocuklar bayağı dalga geçiyor ergenler işte

teşekkür ederim


Valla Turkce icin tercuman veriliyor soruyu tercumana soruyor o size yoneltiyor siz cevabi tercumana veriyorsunuz o memura iletiyor bu esnada yanlis ceviriyor bazen onun dediklerini duzeltiyorsun bu seferde gorusmeyi yapan adam neden 2 defa cevap verdi diyor. Ingilizcene guveniyorsan ingilizce gir ben muhasebeden cok kazik soru gelir diye dusundum o yuzden istedim ama istemesem de rahat rahat yapilabilirmisim.

Konusma yapacaginiz ortam mumkun oldugunca sessiz olsun HO yetkilisi skype ustunden ariyor sizi galiba . Bana gelen chat transksipt de mulakat skype ile diye yaziyor.

Anlamadiginiz yerde sorulari tekrar sormasini isteyebilirsiniz. Cevaplarinizi duraksayarak tane tane anlasilabilir sekilde sakince verin. Gorusme ortalama 1.5 ila 3.5 saat arasinda surebiliriyor. Telefon sarjiniz tam dolu olsun, rahat konforlu bir yerde oturun evraklariniz onunuzde carsaf gibi serilmis olsun.

Tercuman ile girerseniz uzun uzun cumle kurmayin 3 kelimede bir dinlenerek konusun ki tercuman abla saglam duzgun cevirsin.

Simdiden kolayliklar.


Rehberlikci hocamiz @ihatevisa'dan sinava girecek genclere altin tavsiyeler :P

Saka bir yana, eline saglik @ihatevisa!


Dilim dondugunce bilgi vermeye calisiyorum. :)
ihatevisa
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 11, 2020 9:51 am

New postby stella » Wed Nov 25, 2020 12:52 pm

Arkadaşlar merhaba mülakat bitti. Durum tazeyken bilgi vereyim size. Öncelikle @ihatevisa nın yazdığı sorulardan sordu. Hangi banka ile çalıştığımızı da sordu. Burda en büyük sıkıntı çevirmenin aşırı kötü olmasıydı. Hatta daha başlarda bunu ingilizce nasıl diyorsun diye bana sordu. Ayrıca ben konuşuyorum o da çevirmeden bekliyor. Mülakatı yapan adam da kızdı. Lütfen çevirin neden bekliyorsunuz diye baktım cidden A1 seviyesinde bile olduğuna inanmadığım için şaka yapmıyorum mesela rota planlama diyorum rota planing diyor neyse Ben de mülakatı yapan kişiye ingilizce, tercümanın çok iyi çeviremediğini ve başka bir tercümanla değiştirmek istediğimi söyledim. O da değiştirdi. Yeni tercümanla problemimiz de şu oldu. Beni çevirmek yerine yorum yapması, ya hu ben söylüyorum sen çevir olaya hakim olmak zorunda değilsin adam benden x bilgisini isityor cevabı hazır zaten hazırladım söylemiyor benle muhabbet ediyor böylece mülakatı yapan whats going on man oldu. Neyse çevirmen probleminden dolayı derdimi anlatamadım. Bence başarısız mülakattı umarım red yemem. Selamlar kolaylıklar diliyorum size
stella
 
Posts: 0
Joined: Thu Jun 25, 2020 1:28 pm

New postby knpc » Wed Nov 25, 2020 1:06 pm

gecmis olsun @stella

Tercuman degistirmenin olumlu etkisi olabilir iletisim problemine, derdini tam olarak anlatamadi intibasi olmustur biraz.

Gelecek cevaplari duzenleme mailinde iyi bir duzenleme yapmak lazim.
knpc
 
Posts: 0
Joined: Sun Oct 25, 2020 2:48 pm

New postby ihatevisa » Wed Nov 25, 2020 2:09 pm

stella wrote:Arkadaşlar merhaba mülakat bitti. Durum tazeyken bilgi vereyim size. Öncelikle @ihatevisa nın yazdığı sorulardan sordu. Hangi banka ile çalıştığımızı da sordu. Burda en büyük sıkıntı çevirmenin aşırı kötü olmasıydı. Hatta daha başlarda bunu ingilizce nasıl diyorsun diye bana sordu. Ayrıca ben konuşuyorum o da çevirmeden bekliyor. Mülakatı yapan adam da kızdı. Lütfen çevirin neden bekliyorsunuz diye baktım cidden A1 seviyesinde bile olduğuna inanmadığım için şaka yapmıyorum mesela rota planlama diyorum rota planing diyor neyse Ben de mülakatı yapan kişiye ingilizce, tercümanın çok iyi çeviremediğini ve başka bir tercümanla değiştirmek istediğimi söyledim. O da değiştirdi. Yeni tercümanla problemimiz de şu oldu. Beni çevirmek yerine yorum yapması, ya hu ben söylüyorum sen çevir olaya hakim olmak zorunda değilsin adam benden x bilgisini isityor cevabı hazır zaten hazırladım söylemiyor benle muhabbet ediyor böylece mülakatı yapan whats going on man oldu. Neyse çevirmen probleminden dolayı derdimi anlatamadım. Bence başarısız mülakattı umarım red yemem. Selamlar kolaylıklar diliyorum size


Oncelikle gecmis olsun, yillarca emek ver tercuman ciksin gelsin butun islerini yarim yamalak cevirsin aptallik etsin boyle olmaz okudukca gerildim sinirlendim. Paylastigim sorularin cikmasina sevindim isini birazda olsa kolaylastirmistir insAllah. Ama canini sikma gorusme transkripti sana da gelecek takip et maximum 2 gunde sende olmasi lazim. Sorularin cevaplarini duzenle gonder. Hayirlisi olsun. Bekleyip sonucumuzu gorecegiz.
ihatevisa
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 11, 2020 9:51 am

New postby sercansanal » Wed Nov 25, 2020 2:24 pm

Ben bu mulakat zimbirtisinin sonuca cok buyuk bir etkisi olacagina inanmiyorum. Muhtemelen bunlar Ankara Anlasmasi ile ilgili gelen kisiler hakkinda aslinda bir halt bilmediklerini fark edip fislemeye basladi. Adamlarin benim hakkimda bildigi tek sey ilk basvuruyu yaparken verdigim is planindaki 1 paragraf yazidan ibaret.

Edit: Bu onemsiz bir mesajdi sadece aklima geldi fikrimi belirtmek istedim.
sercansanal
 
Posts: 4
Joined: Fri Sep 11, 2020 8:36 pm

New postby handeky » Wed Nov 25, 2020 2:30 pm

handeky wrote:
oinone wrote:
handeky wrote:Herkese Selamlar :)

Az once vizemin ciktigina dair mail aldim ve hemen bilgilendirmek istedim. Bekleyen herkesin en kisa surede olumlu sonuclarini almasini diliyorum. Lutfen biraz daha az stress yapmaya calisin ben cok stress yaptim ve zorlu bir surec yasadim ama gun sonunda kontrol edemedigimiz bir surec ve olacagina variyor.

ECAA3-Dependant Visa (Turkish Worker Dependant)
Online Basvuru: 20 Temmuz 2020
IDV submit : 9 Eylul 2020
Sonuc: Olumlu

Sanirim bu hafta tekrar 3 yil uzatma icin basvuru yapacagiz cunku esimin vize review surecine geldik. Tekrar bekleme listesine eklenecegiz :)


Selamlar,
Uzatma icin esim ile birlikte dun başvurumuzu yaptık ve tekrar bekleme listesine geri dondum :) Asagida tarihleri paylasiyorum.

ECAA -Turkish Worker
ECAA3-Dependant Visa (Turkish Worker Dependant)
Online Basvuru: 6.11.2020
Croydon: 24.11.2020
Vize Bitis Tarihi: 5.12.2020
Sonuc: Bekliyoruz
handeky
 
Posts: 0
Joined: Fri Oct 16, 2020 11:22 am

New postby Jumanji3 » Wed Nov 25, 2020 2:44 pm

Arkadaşlar selam,

NINO alamamıştım geçen sene, 31/07'de yaptığım başvuru ile ilgili aşağıdaki mail geldi şimdi.

Dear

I am emailing you with regards to your application. We are currently looking into this case and we need the following information in order for us to reach a decision promptly. Please provide the following:

Evidence of your NINo and personal UTR

Our aim is to make a decision on the case promptly. To enable us to do this, it is essential that you respond to the enquiries raised by 09th December or earlier. On this occasion you can send them by PDF. If you are unable to provide the information by that date please let me know.

If you have any queries then please don’t hesitate to contact me.

Kind Regards

AO – Caseworker

ECAA, PBS Fast Track and Support Unit

Work Non-Sponsored Team 1

Visas & Citizenship Operations – Work & Study

UK Visas and Immigration

Level 1, Vulcan House Iron, 3 Millsands, S3 8NU
Jumanji3
 
Posts: 9
Joined: Mon Jan 14, 2019 9:09 am

New postby zeugma » Wed Nov 25, 2020 2:59 pm

@Jumanji3 muhtemelen NiNo numaran hala cikmadiysa 1 yillik verebilirler. Bence mailde basvurdugunu fakat yanit alamadigini, diger butun evraklarinin NINO icin hazir oldugunu ama karsi taraftan dolayi gecikme oldugunu yaz. NINO olmadanda sanirim NIC odenebiliyorsa onlari odemissen bundan bahsedebilirsin vs.

Ama en azindan senin dosyana bakilmis ve karar asamasinda anlasilan.
zeugma
 
Posts: 24
Joined: Tue May 17, 2016 5:03 am
Location: London

New postby knpc » Wed Nov 25, 2020 3:04 pm

@Jumanji3 muhasebeciden de bir mektup almakta fayda olabilir.

Senin Nino almaya calistigini bildigini ve aldiktan sonra tum vergilerin odenecegini onun da takip edecegini vs.

Senin elinde olmadigini aciklayan yazi yazabilirsin sen de, Bankada vergilerini odeyecek paranin oldugunu da soyleyebilirsin.
knpc
 
Posts: 0
Joined: Sun Oct 25, 2020 2:48 pm

New postby dexman » Wed Nov 25, 2020 3:06 pm

Merhaba. Misafir olarak paylaşımları takip ediyordum. 2 gün önce parmak izi verdim. Bir konuda emin olamadım, siz parmak izi verdikten sonra onay emaili aldınız mı?
Parmak izi vereli 2 gün geçmesine rağmen orada gördüklerim sonrası göçmenleri bezdirmeye çalıştıklarını bir kez daha anladım. Yıllardır yapılan haksızlıklardan gına geldi artık!

2016 Haziran ayında ilk vize başvurusu için evrak toplama sürecindeyken başvuranların sonuçları ortalama 20 günde geliyordu. 20 Haziran başvurumdan hemen sonra malumunuz brexit referandumu oldu ve 20 günde gelen cevaplar 6 ayda gelmeye başladı. Benimle aynı tarihte Türkiye'den başvuran kişiler 1 hafta sonra vizelerini alırken benimki Aralık'ta geldi ve o 6 aylık bekleme sürecini oturumdan saymıyorlar. Ordan 6 ay çöpe gitti. Ardından indefinite için bekleme sürecini 5 yıla çıkardılar. Dolayısıyla vize başvuru stresini ekstradan 1 defa daha çekiyoruz. Üstelik mülakatı eklemeleri de cabası. Sırf bu geçici oturumlar yüzünden mortgage alamıyorum ve birçok haktan mahrum bırakılıp kısıtlı bir şekilde yaşıyorum.

Önceden evimize yakın yerde biometric verirken şimdi aynı işlemi yapmak için 100 küsür pound verip (şanslıysak bedava) uzun kuyrukta bekliyoruz. Bir de sitelerinde upload ettiğimiz dökümlerin hepsini yanımızda getirmemiz gerektiğini demelerine rağmen 1700den fazla belge yazdırıp oraya gittiğimde dalga geçercesine "sadece pasaportla randevu kağıdı yeterli" demeleri beni delirtiyor ve aptal yerine konduğumu hissettiriyor. En kötüsü randevuya saatinde gitmeme rağmen buz gibi ve yağmurlu havada bana "dışarda kuyrukta bekleyin" deyip 1 saat boyunca titreye titreye küfürler etmeme sebep oluyorlar. Beni geçtim, küçük çocukların o havada dışarda beklemek zorunda olmaları ne kadar insanlık dışı sistemlerinin olduğunun kanıtı. Biz böyle sustukça hakkımız daha çok yenecek ve daha çok ezmeye çalışacaklar. Çok doluyum bu yaşananlardan dolayı. Umarım yakında hepimiz kazasız belasız bu lanet oturum sürecinden kurtuluruz.

Vize bitiş: 5 Aralık 2020
2nci 3 yıllık başvuru: 24 Ekim 2020
Parmak izi verme: 23 Kasım 2020
dexman
 
Posts: 0
Joined: Wed Nov 25, 2020 2:18 pm

New postby Jumanji3 » Wed Nov 25, 2020 3:15 pm

knpc wrote:@Jumanji3 muhasebeciden de bir mektup almakta fayda olabilir.

Senin Nino almaya calistigini bildigini ve aldiktan sonra tum vergilerin odenecegini onun da takip edecegini vs.

Senin elinde olmadigini aciklayan yazi yazabilirsin sen de, Bankada vergilerini odeyecek paranin oldugunu da soyleyebilirsin.


Teşekkürler arkadaşlar. Şimdi hızlıca toparlıyorum bilgileri.

Bu arada Personal UTR almamıştım çünkü NINO'suz olmuyordu. Ama birkaç gün önce bu değişmiş, aşağıda linkini bırakıyorum.

https://www.icaew.com/insights/tax-news ... nce-number
Jumanji3
 
Posts: 9
Joined: Mon Jan 14, 2019 9:09 am

PreviousNext

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests

cron