Board index Çalış çalış nereye kadar? Sınır tanımayan çalışanlar örgütü

Tier 2

Ankara Anlaşması, Tier 2, ILR vs vs

New postby Palermonte » Tue Nov 22, 2016 12:04 pm

Herkese merhaba,

Yukarıda unallondon ve oldneo sikintilarindan bahsetmis ama cevap alamamislar. Üstünden uzun zaman geçmiş, bir kez de ben sansimi denemek istedim. Belki bu konuda güncel bilgisi olan birileri cevap verebilir.

Esimin isi dolayisiyla yaklasik bir yıl önce Tier-2 Intra Company Transfer vizesiyle İngiltere'ye geldik. Normalde bu vize tipinde ILR yolu kapali. ILR almak icin Ankara antlasmasina gecis yapilabilir diye tahmin ediyorum fakat mesleklerimiz contractor/sirket kurup disaridan yapilabilecek tarz isler icin cok uygun degil. Su an calistigimiz firmalar da buna cok sıcak bakacak firmalar degiller. Arkadasin arkadasi ekolünden duydugumuz kadariyla ILR alabilmek icin Tier-2 ICT'den Ankara Antlasmasinin worker kismina gecis yapan kisiler varmis. Fakat bu tip vize icin gov.uk'de you can't apply to settle in the UK permanently diyor. Bu konu hakkında bilgisi olan kimse varsa, tecrübelerini paylasabilirlerse cok sevinirim.

Tesekkürler
Palermonte
 
Posts: 1
Joined: Fri May 08, 2015 2:23 pm

New postby iyasar » Thu Feb 02, 2017 10:02 pm

Ankara antlasmasi ile UK e Ocak ayi icerisinde geldim. Gorustugum sirketlerden biri bana sponsor olmak istiyor. Ben de bu vizeden bahsettim. Fakat sirketi de sevdim.

sizce ankara antlasmasi(self employed) vizesinden tier 2 gecmek mantikli mi ? Zaten bildigim kadariyla turkiyeye gidip ordan basvuru yapmam gerekiyor
iyasar
 
Posts: 0
Joined: Thu Dec 29, 2016 8:16 am

New postby miyu » Mon Feb 13, 2017 4:27 pm

@Palermonte

Mesajini simdi gordum. Gerci sen cevabini bulmussundur ama ben yine yazayim. Turkish Worker vizesi de ILR`a kapali evet. Ben birkac sene once Turkish Worker vizesine gecmistim. O zaman yaptigim arastirmaya gore citizenship`e ancak 10 sene resindence kriterini sagladigin zaman basvurabiliyorsun. Bence bu durumda en sagliklisi iki vize tipiyle ilgili bilgileri Home Office`in sayfasindan okuyup , ikisini karsilastirip hangisi iyidir karar vermen. Ben zamaninda oyle yapmistim.

@iyasar

Bildigim kadariyla Turkish businessperson ILR suresi 4 sene . Tier2`da ILR suresi 5 sene. Ikisini de Home Office`in sitesinde okuyup karsilastirmani oneririm. Bir de soyle birsey var... Her vize tipi degistirmende ILR icin sayilan zaman sifirlaniyor. Yani mesela 3 senedir turkish businessperson vizen varken tier2`ya gecersen sene saymaya sifirdan basliyorsin yani tier2 aldiktan 5 sene sonra ILR`a basvuruyorsun.

Bir de UK`de isten cikarmalar sIk oluyor . Tier2 alirsan yarin obur gun sirket seni redundant ederse ve hemen is bulamazsan Turkiye`ye donmek zorunda kalabilirsin. Bizim sirketteki birkac arkadasin son zamanlarda basina geldi de bu olasilik da aklinda bulunsun .
miyu
 
Posts: 22
Joined: Mon Sep 07, 2009 6:02 pm
Location: Stirling

New postby electronicdsb » Thu May 25, 2017 8:25 am

Merhaba,

Ankara Anlasmasi ilk basvurumda RED aldim. ikinci basvuru hazirligindayim.

UK den bir is teklifi var Tier 2 (sponsor) olarak gitme durumum var. Acaba Tier 2 (sponsor) vizesinden RED alir miyim? AA dan red aldigim icin.

AA red gerekcesi Disguised Employment :-)


Tesekkurler.
electronicdsb
 
Posts: 0
Joined: Sat Mar 04, 2017 6:01 pm

New postby Sevcany » Mon Sep 11, 2017 5:24 pm

Merhaba;

Ben türkiye de uluslararsi bir şirkette çalışıyorum ve İngiltere fabrikasinda yaptığım işin aynı pozisyonu bosaldi, başvurmayı dusunuyorum.

Yaptığım araştırmalar neticesinde, ter 2 şirket içi transfer vizesi ile gitmem gerekiyor. Ancak, sponsorluk olayıni anlamadım.

Bu vizeyi almam için şirketin nasıl bir süreç takip etmesi gerekiyor?
Benim ne yapmam gerekiyor?
Sponsorluk nedir?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Sevcany
 
Posts: 0
Joined: Sat Sep 09, 2017 5:53 pm

New postby Zoopla » Wed Oct 11, 2017 8:31 pm

Merhaba,

Bir arkadaşım eşiyle birlikte Tier 2 başvurusu yaptı priority service için. İlisi için de priority ödemesi yaptılar. Normalde bu servisle 5 iş gününde vizelerinin sonuçlanması gerekiyor.

Arkadaşım post doc için başvurdu ve eşi de dependant. Başvuru esnasında vize memuru doktora diplomasını ve akreditasyon belgesini almıyor. Israr ediyorlar bu belge için bekledik ve vizem için gerekli lütfen alın şeklinde fakat vize memuru "gereksiz evraklardan dolayı başvurular uzadığı için kesin talimat var evrak listesi dışındaki evrakları alamam, bu evraklar da listede yok alamam" diyor ve çok ısrar etmelerine rağmen doktora diplomasını ve akreditasyon belesini almıyor.

Başvurduktan 5 iş günü sonra immigration officeden mail geliyor, doktora diplomanız ve akreditasyon belgeniz eksik olduğu için priority servisten düştünüz vizeniz belirtilen sürede sonuçlanmayacak, lütfen belgelerinizi tamamlayınız gibisinden. Arkadaşım da cevap dönüyor, vize memurunun söylediklerini ve iş başı yapması gerektiğini belirtiyor ve en kısa zamanda vizenin sonuçlanmasını talep ediyor. Evrakları da paylaşılan online platformdan yüklüyor ve 5 iş günü sonunda vizesi olumlu bir şekilde sonuçlanıyor.

Sorun şu, eşinin vizesi hala sonuçlanmadı. Başvuruyu beraber yapmalarına rağmen arkadaşımın vizesi sonuçlandı ve bunun üzerine 12 iş günü geçmesine rağmen eşi hala vize sonucu bekliyor.

Bu durumda ne yapmak lazım? Bilgisi olan var mı? Refund talep edecekler fakat şu anki mağduriyetlerini gidermiyor bu. Vize memurunun yanlış yönlendirmesi sonucu mu böyle oldu yoksa tier 2 dependant başvuruları hep böyle olabiliyor mu?

Bilgisi olan ya da benzer bir olay yaşayan varsa yardımcı olabilirseniz çok seviniriz...

Teşekkürler, iyi akşamlar...
Zoopla
 
Posts: 6
Joined: Wed Oct 19, 2016 1:50 pm

New postby anmac » Mon May 14, 2018 6:28 pm

Selam herkese, Ankara ant'dan tier 2'ye gecen oldu mu hic? Calistigim bir yer tier 2 teklif etti bende son olaylardan sonra kabul ettim ama son 6 aydir aylik kota doldugu icin maasi 50K alti olanlara vize cikmiyor, ben zaten Ing'deyim bu kotadan etkilenir miyim bi fikri olan var mi?
anmac
 
Posts: 12
Joined: Sat Nov 07, 2015 9:40 am

New postby derox » Thu Sep 24, 2020 10:26 pm

Merhaba Arkadaslar
Bise sormak istiyorum. Ankara antlasmasindan tier2 ya gecmek istiyorum. Gecis basvurusunu ingiltereden yapabilyormuyum? Yoksa turkiyeyden mi yapmak zorundayim? Bilgisi olan varsa cok sevinirim cevabi icin.
Tesekkur ederim
derox
 
Posts: 1
Joined: Sun Sep 30, 2018 12:05 am

New postby orduevi » Fri Sep 25, 2020 9:49 am

derox wrote:Merhaba Arkadaslar
Bise sormak istiyorum. Ankara antlasmasindan tier2 ya gecmek istiyorum. Gecis basvurusunu ingiltereden yapabilyormuyum? Yoksa turkiyeyden mi yapmak zorundayim? Bilgisi olan varsa cok sevinirim cevabi icin.
Tesekkur ederim


Ben 2017 yılında bunu bir danışmana sormuştum. O zaman bana Tier2 sponsorship visa icin sadece Turkiye'den başvuru yapılabileceğini söylemişti.
orduevi
 
Posts: 106
Joined: Tue Jun 07, 2016 7:43 am

New postby bubalus » Thu Nov 26, 2020 3:34 pm

Şirket akredite mi bunla alakalı?
bubalus
 
Posts: 12
Joined: Thu Nov 26, 2020 3:13 pm

Previous

Return to Sınır tanımayan çalışanlar örgütü



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests