Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Finance vs IT

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby leokenan » Sun Jun 15, 2008 4:17 pm

İstanbuldan herkese selamlar,

Ben şuan TR de, mezuniyet sonrası 1 yıldır iyi bir GSM firmasında çalışıyorum. Daha önce 3 ay ilgilterede ve 6 ay USA da çeşitli programlar aracılıgıyla yaşama fırsatı buldum. Yurtdışında MBA veya iyi bir master yapmak ve orada çalışmak uzun zamandır hayalim. Fakat maliyetler her sene daha da artıyor:(

HSMP için 85 puan alıyorum fakat yeterli iş tecrübem olmadığı için iş bulabileceğimi zannetmiyorum. Endüstri mühendisiyim, IT yada Finansa kaymayı ve biraz daha iş tecrübesi edinmeyi düşünüyorum.

Şuan geldiğim noktada askerliği tecil ettirmek için TR de bir yüksek lisansa yazılmam gerekiyor. Alternatifler arasında:
Bogazici-Financial Engineering-15 000 ytl
Bogaziçi-Economy and Finance-15 000 ytl
Bogaziçi-Business information systems- 15 000 ytl
Bogazici-Engineering and Technology Mang.-17000
Marmara-MBA-8000 ytl
Sadece tecil için kaydolunacak bir üni-2000 ytl

Sizce Bogazicinde yapılan bir masterın UK de iş bulmaya faydası olur mu? Yoksa Bogazicine vereceğim parayı diğer birikimlerimin üzerine koyup UK de Warwick vb. bir okulda Finans yada IT masterı yapmak daha mı faydalı olur?

Gönül isterki hepsi birarada olsun hatta üzerine LSE de veya Wharton da birde MBA olsun fakat maliyetler ortada. Rusların, Arapların bile Loan programlarının oldugu MBA aleminde biz Türklerin yine yapayalnız olması ayrı bir mesele...

Kıymetli vaktini ve naçizane önerilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler! Bigün biyerlerde görüşmek üzre...
leokenan
 
Posts: 8
Joined: Thu Jun 05, 2008 9:44 pm

New postby haphazard » Sun Jun 15, 2008 4:59 pm

@leokenan

Yüksek lisans yada MBA senin için gerçekten bir olmazsa olmaz mı?

Ben de HSMP başvurduğumda pek fazla tecrübem yoktu, sonuç itibari ile TR'den geldiğimde 1 yıllık bir tecrübem vardı ve burada istediğim gibi bir iş bulabildim. TR'den çok kahale alınan bir üniversiteden de mezun olmadım açıkcası. Dolayısı ile bence tecrübelerine ve yeteneğine güveniyorsan hiç çekinmeden vizeni al gel derim ben nacizane.
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby 386-DX » Sun Jun 15, 2008 9:18 pm

Öncelikle başlığı "Finans mı Bilişim mi?" ya da hiç değilse "Finans vs IT" diye değil de bu şekilde açmanızı yadırgamadım desem yalan olur.

Sorunuza gelince,
İngiltere'de çalışanlar üstün insanlar ya da dünyanın en iyileri diye bir şey yok. Tecrübenize, eğitiminize göre bir iş mutlaka bulabilirsiniz. Sonra deneyiminiz arttıkça da daha iyilerini bulursunuz her yerde olduğu gibi.

Master yapmanın, özellikle sizinki gibi bir iş kolunda muhakkak yararı olur. Boğaziçi mi burası mı sizin için daha optimum olur orasını ise bilemeyeceğim.
386-DX
ROBERT PLANT
 
Posts: 303
Joined: Fri Dec 21, 2007 1:50 am
Location: Londra

New postby baris » Mon Jun 16, 2008 11:29 am

leokenan: 45-50 yasina geldiginde uluslararasi ciddi bir sirkette yonetici konumunda olmak gibi bir amacin varsa her turlu egitim senin icin faydali olacaktir.
Bulundugun yas itibariyle MBA vs egitimlerin senin icin faydasi olmaz. Ise alinma doneminde, 2 senelik is deneyimi 5 tane yukseklisans yerine gecer.
Yerinde olsam 1 sene icinde hsmp alip ingiltereye gelirim. sonra zaten istersen burda okursun istedigin kadar. hem kingston universitesi, bogazici uni`den daha saygin olacaktir burasi icin.
Uzun vadeli planlarini simdiden yap sonra kafayi taslara vurma "altimda 500 kisi calismiyor" diye. (eger oyle bir kisiligin varsa tabi)
selamlar.
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby Naissare » Fri Sep 05, 2008 10:20 am

@leokenan

Merhaba, aynı şekilde bende endüstri mühendisliği öğrencisiyim bu sene son sınıfa geçtim. Finans veya IT master ı yapmayı düşünüyorum ikiside sevdiğim alanlar ama karar veremedim.
saygılarımla.


Site Memuru'nun notu:
Birbirinize bu platform ustunden yardimci olunuz ki basklari da tecrubelerinizden faydalanabilsin. Forumumuzun ikili diaylog baslatmak uzere kullanilmasini hic tasvip etmiyoruz.
Naissare
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 05, 2008 8:47 am

New postby Naissare » Fri Sep 05, 2008 2:42 pm

Merhaba, site memuru'na aydınlatıcı noyu için teşekkür ederim. Aslında ben daha çok kişisel problemlerle meşgul etmek istememiştim ama madem öyle yazmaya başlıyorum.

Bu sene dediğim gibi son sınıfa geçtim, ilk senemin not ortalaması 3,1. Toefl,ielts,gre gibi sınavları henüz almadım yurtdışında yüksek lisansıma devam etmek istiorum. Dünyadaki akademik makale yayınlanma oranlarına baktığımda İngiltere kalitesini belli ediyor. Önceden ABD ile ilgili yüksek lisans planlarımı bu yüzden İngiltere'ye doğru kaydırıyorum yavaş yavaş.

Not ortalamam, uluslararası yeterlilik sınavlarından iyi puanlar alsam dahi LSE yada LBS gibi okulların yüksek lisans programlarına kabul edilmem için yeterli değil. Bu yüzden pre-master programlarını düşünüyorum acaba pre-master programlarını bana bu tarz top okulların kapılarını aralayabilirmi ne dersiniz?
Naissare
 
Posts: 2
Joined: Fri Sep 05, 2008 8:47 am

New postby baris » Fri Sep 05, 2008 6:52 pm

Naissare: Ablam itu makine fakultesinden mezun olduktan sonra kingston universitesinde isletme masteri yapti. burda para etmedi. ustune bir bsc bir Ceng daha okumak zorunda kaldi ki finans sektorunde adam gibi bir is bulabilsin.
Bu arada not ortalamandan cok bolum baskaninin yazdigi referans mektubuna itibar eder universiteler. Ileride ingilterede calismak istiyorsan bosuna zaman kaybetme turkiyede 2 sene is deneyimi yapip tier1 al derim.
Eger bu yukseklisansla turkiyede hava aticam diyorsan, tam bicilmis kaftan.
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby fiume » Tue Sep 23, 2008 2:46 pm

selam, ben de londra'da mba yapmak istiyorum ama iyi universitelerin hepsi ıkı yıl deneyim arıyor. ben ise yenı mezunum. londraya tier1 dependent vizesi ile gelip ıkı sene calısmak istiyorum.
benım ıkı sorum olacak; 1. ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum ve formasyonum var. ögretmenlık dısında ıkı sene ıcın yapabılecegım işler nedir orada? ve bana yıllık net ne kazandırır? 2. tier1 dependent da nonmerried partner dıye bir kısım var onunla gelmek istiyorum ama tier1 generala sahıp kısının dependentı oldugumu nasıl ispatlar ve bu vizeyi nasıl alabılırım acaba ?
fiume
 
Posts: 4
Joined: Tue Sep 23, 2008 2:22 pm


Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests