Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Hangi Yabancı Dil En Çok Aranıyor?

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby jazzbo » Thu Jan 29, 2009 3:11 pm

Ha bu arada Malaycaninda en kolay dil oldugu soylenir.
User avatar
jazzbo
 
Posts: 108
Joined: Mon Jan 07, 2008 11:26 pm
Location: London

New postby baris » Thu Jan 29, 2009 3:32 pm

Korece altay dil grubundan diye ben de cok kolay oldugunu dusunmustum.
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby jazzbo » Thu Jan 29, 2009 4:29 pm

Sondan eklemeli dil yapisi ve hafif sentax benzerligi ile Turkce konusanlara biraz sempatik gelsede, Japoncada oldugu gibi Keigi (ast-ust hiyerarsi)zorunlulugu ve Cincedeki gibi dalgali telafuz ozelliginden dolayi epey bir emek isteyen dildir ogrenmek icin.

Yani bir kelimenin 3 ayri telafuzu oldugu ve her telafuzun anlami degistirdigi hesaba katilirsa,Berkelye matematigi ogrenmenin daha kolay olabilecegini dusundugum dildir kendileri.

(Burada eksiye kayiyorum Baris ister istemez)

Bkz.sozluk sen bizim herseyimizsin :lol:
User avatar
jazzbo
 
Posts: 108
Joined: Mon Jan 07, 2008 11:26 pm
Location: London

New postby baris » Fri Jan 30, 2009 9:39 am

Eksinin eski tadi kalmadi artik. 1 senedir 1 satir yazmamisim. Milliyet okur yorumlari, forum karisimi bir sey olmus.

Ben hala fatih terim ornegini vererek italyancayi tek geciyorum.
4-4-2 ogrenemeyen adam bile ogrendi
4-1-2-1-2 nedir? cm mi oynuyoruz?
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby hcho » Fri Jan 30, 2009 9:51 am

@baris
Fatih Terim'in Ingilizce'si Italyanca'yi nasil konustuguna dair bir ipucu veriyordur diye tahmin ediyorum. Kendisi Italya'da iken Italyanca demec vermemesi konusunda uyarilmisti, sallamadi gerci ama oralarda da pek tutunamadi.
http://www.youtube.com/watch?v=zRgB2LGxwDg

@Sylvan
"Falanca milleti sevmiyorum" formatinda laf buranin kulturel normlarinda irkciliga girer. Biz Turkiye'de irkcilk deyince hadiseyi kafasina kukuleta gecirip birilerini yakmaktan baslatiyoruz. Burada oyle degil, kucuk bir genelleyici ifade bile irkcilik olarak algilanabiliyor. Bir yerde calisansan "Italyanlar sevmiyorum" dediginde aninda kapinin onune konulabilirsin, haberin olsun...

Diger kurslar konusunda ancak genel bir tavsiye verebilirim. Ithalat-ihracat yapacaksan uluslararasi ticaret hukuku, EU gumruk mevzuati falan gibi pratikte isine yarayacak konulari kovalaybilirsin. Universitelerin bu tip kurslari olabiliyor, onlara bak.
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby HSAG1D » Fri Jan 30, 2009 11:28 am

Gozlemim uc asagi bes yukari Avrupa'da ekseriyetin bir sekilde ingilizce konustugu. Ozellikle "ithalat-ihracat" yapan veya akedemide calisan, belirli bir gelir duzeyinin ustunde herkes diyebilirim.

Hal boyleyken, ingilizce disinda baska bir dile cok fazla zaman harcamak cok akillica olmayabilir, yukarida bahsedilen hedefler dogrultusunda.

Is bulma sansini arttirmaksa mesele, dil ogrenmeye harcanacak zaman yerine, UK degree'si olmayan birisi icin mumkunse iyi bir universiteden konuyla ilgili bir MSc cok daha yararli olur.
HSAG1D
ROBERT PLANT
 
Posts: 237
Joined: Thu May 15, 2008 5:34 pm
Location: Manchester

New postby Sylvan » Mon Feb 02, 2009 9:25 am

@HSAG1D,

Degree olarak eylül için basvurdum üni.lere, yani MSc için şu an cevap bekliyorum. Fakat benim niyetim bu süre zarfında da boş durmamak. hangi dil işime en çok yarayacaksa onu öğrenmek istiyorum. UCL ve Royal Holloway'e basvurdum, 1-2 yer daha düsünüyorum her ihtimale karşın.

İlerde ithalat - ihracat, dış ticaret gibi hatta e-ticaret üzerine yoğunlaşmak istiyorum ve afrika'nın bakirliği bana ileride iyi bir pazar olcak gibi düşünceler oluşturtuyor. hem avrupaya ve bize daha yakın Çin'e göre, hem de maliyetler Çin kadar düşük. Bilgi birikimi zayıf ama ülkeden ülkeye göre değişim gösterebiliyor. Belki bu, oraya yenilik götürmek istenirse avantaja dönüşebilir.

@hcho,
uyarın için teşekkürler.
User avatar
Sylvan
 
Posts: 89
Joined: Fri Mar 21, 2008 7:27 pm
Location: London

New postby baris » Wed Feb 18, 2009 12:08 pm

dis ticaret icin dil ogrenmek istiyorsan HSAG1D'nin dedigi gibi bos bir yatirim olur.
Bence msc sirasinda yelken, dagcilik, aticilik, at binme gibi sosyal etkinliklere yuklen. Hem cevre yaparsin, hem ingilizcen gelisir, hem de kafan dagilir.
Misal; bizim sirket 40 kisi kadar ve muhendislik sirketi. En az 20 farkli dil konusuluyor. Hem de hepsi ana dil seviyesinde. Senin ogrenecegin her dili konusan biri olacaktir.
Turkiye projelerimizde Turkcesi var diye birini alma geregi duymadik. Hem Turkler ingilizce konusuyor, hem ben ana dil seviyesinde Turkce konusuyorum.
Ozellikle Turk oldugum icin Turklerle muhattap olmamaya calisiyorum. Kendi vatandaslarina daha bir "demanding" oluyormus insanlar.
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

Previous

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests

cron