Board index Çalış çalış nereye kadar? der Karrierismus

Birlesik Krallikta insaat sektoru

İş hayatı ile ilgili teknik-taktik varyasyonlar

New postby macahael » Thu Feb 26, 2009 4:48 pm

Merhaba ,
İngilterede elektrik proje işi ne kadar mantıklı bir seçenek.Bu alanda çalışan firmalar ingiltere dışından, çalışma izinli adam alıyorlar mı ?
macahael
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 29, 2008 12:41 pm

New postby baris » Thu Feb 26, 2009 5:36 pm

sadece elektrik projesi yapan sirket pek yok. MEP consultancy diye bakman gerekir. Mekanik burolarinda olur genelen.
Bizde bir kac tane var cekik gozlu elektrikci arkadaslar. Calisiyorlar, bir dertleri yok gibi.
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby DarkWingDuck » Wed Mar 25, 2009 2:26 am

Herkese selamlar,

Ben de foruma yeni katılanlardanım. Cok sıkıntısız bi vize alma döneminin ardından, gelmeden is bulayım diyip bulamayıp gelenlerdenim ben de..

Barıs senin onceden Londra'da 5 ay kalmıs olman, insaat sektöründe calısıyo olman (tabi mak muh olman haric) sasırtıcı derecede kendi hikayeme benziyor. Kaderim de benzese ne guzel olur..

Ben ilk bi kaç hafta mahmurluğuyla hesaplı güzel bi odaya çıkmak dışında oldukça içtim, gezdim, hasret giderdim =)

Şimdi artık kolları sıvamak zamanıdır dedim. Ha islere basvuruyodum yine ama her sabah bi yarım saat saldırıyodum saga sola o kadar. CV ile ilgili baslıgı okuyunca cok az cevap gelmesinin nedenlerinden birini anlamış oldum =) Gerekli duzeltmeleri yapıp is arayısıma devam edecegim..

Eğitimim İTÜ'den İnş. Müh. ve sonrasında yine İTÜ'den Proje ve Yapım Yönetimi (Project and Construction Management) MSc'si. (İTÜ falan farketmiyodur heralde gerçi burda)

Yüksek lisansı temmuzda bitirdiğimden, yüksek lisans sırasında edindiğim 8 ay İTÜ Proje Yönetim Merkezi Ar. Gör., 6 ay atık ve içme suyu boru hatlarında dizayn mühendisi ve master sonrası 8 ay kadar saha mühendisi deneyimim var.

İş başvurusu konusunda da pek bi bilgim yok doğrusu. Bi kaç internet sitesi biliyorum (londonjobs, totaljobs..). Onun dışında bi yol denemedim-bilmiyorum henüz.

Benim tercihim masterımla ilgili alanda yani consultancy sirketlerinde calısmak ve uzmanlasmak ama sonucta bizim sektorde o alana santiyeden de gecmek mumkun. Hatta belki daha dogru,o yuzden santiye olsun veya danısmanlık sirketi olsun gibi bi kısıtlamam yok..

Ben nası bi ise baksam, nası bir yontemle arasam bulurum fikri olanlar paylasırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler! Herkese kolay gelsinn!
DarkWingDuck
 
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2009 2:25 am

New postby DarkWingDuck » Sat Apr 04, 2009 2:47 pm

@Baris

Mezarda senın bi entryini gordum insaat sektorunde is arayanlar beni bulsun demissin.. gecerli mi hala o durum?

(baskanım kızma burdan baska nerden ulascam barısa bilmiyorum o yuzden burdan yazdım..
Ne mail adresi ne msni kayıtlı. Yeni uyeler ozelden mesaj da atamıyo galiba...)
DarkWingDuck
 
Posts: 10
Joined: Tue Mar 24, 2009 2:25 am

New postby baris » Sun Apr 05, 2009 7:29 pm

darkwing: o basliga birisi bir sey yazdi, memuru kizdirdi heralde tarih oldu. Sektor su anda cok iyi degil. Beni de isten cikaracaklar heralde, elimizde proje kalmadi. Ben kendi derdime dustum anlayacagin. Yine de cv gonder bana. Su siralar haliyle bir cok acentayla gorusuyorum, belki uygun bir sey cikartiriz.
Kisisel bilgilerime ekliyorum.
Selamlar.
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby rambo » Mon Apr 06, 2009 6:21 pm

gecmis olsun baris..
norman foster 400 kisi cikarmis isden, sadece onlarin calistigi firmalar'i dusunursek baya bi etkileyecek bu sektoru daha malesef.
rambo
ROBERT PLANT
 
Posts: 155
Joined: Wed Aug 06, 2008 8:42 pm

New postby eckaraman » Tue Jul 21, 2009 1:50 pm

baris wrote:eckaraman, hosgeldin foruma.

okuluna devam ederken bir dizayn sirketinde part time calismaya baslamak en iyi deneyim olacaktir. parasini, yorgunlugunu dusunme. orada ayak isleri bile yapsan kazanacagin deneyim tahmininden cok fazla olur. Tabii bir Turk evladi olarak calisirken agzini degil de gozlerini actigini farzediyorum :D

santiye veya proje secimi sana kalmis.

santiyenin max maasi saatte 75 pounddur

projenin 55.

Turkiyede mezun olduktan sonra 2-3 sene calisip hsmp almak bence mantikli. Mutlaka kucuk, orta boy arasi bir sirkette calis, boylece santiyede kontrolluk yapma sansin olur.

Uygulamadan anlamayan projeciler dedigim max maaslarin yarisina yaklasamiyor.

umarim yardimci olur.

selamlar.



en çok istedikleri şeylerden biri uk experience olduğuna göre gelebildiğim kadar çabuk gelip orada experience kazanmaya çalışmak daha mantıklı diye düşünüyorum ama bilemiyorum önce rusyaya da gitmek var tabi orası da çok iyi..
şantiye ilk başta her genç inşaatçının yolu olmalı ama daha sonrası için de management veya consultancy daha iyi gibi:) yerleşik hayat:))
eckaraman
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 08, 2009 5:45 pm

New postby eckaraman » Tue Jul 21, 2009 2:37 pm

@ DarkWingDuck

merhaba, ne yaptın iş bulabildin mi çok zorlandın mı neler yaptın??

bir de occupation shortage list gibi bişey varmış sanırım inşaat mühendisleri de dahilmiş ve uk de iş bulurlarsa direk vize alabiliyolarmış bu konuda bilgisi olan var mı??
eckaraman
 
Posts: 9
Joined: Sun Feb 08, 2009 5:45 pm

New postby tozart » Sun Feb 21, 2010 3:52 pm

Arkadaşım merhabalar, yararlı bilgilerin için teşekkür ediyorum. 2008 Ocak tarihli Elektrik Müh. mezunuyum.Öğrencilik hayatımda, yaklaşık 3 yıl kadar proje dizayn bürolarında part time çalıştım. Mezun olur olmaz elektrik işleri yapan orta ölçekli bir firmada şantiye şefi olarak başladım. Yaklaşık 3 adet orta ölçekli proje bitirdim(özel bir üniversitenin öğrenci oteli ve bazı fakülteleri), sonrasında altyapı ve teknik bilgimden dolayı, aynı üniversitenin kampüsünde teknik müdür olarak görevime devam ediyorum. Ayrıca aynı üniversitede MBA yüksek lisans programına devam etmekteyim. Bir yıl sonra mezun olacağım (inşallah). Ardından yurt dışında çalışmak istiyorum ve tercihlerim arasında İngiltere ilk sıralarda yer alıyor. Ne önerirsin, şansım ne kadar?

baris wrote:Merhabalar herkese,
forumu 6 aydir takip ediyorum ama uye olmak ancak bu gune nasip oldu.
Ingiltereye hsmp programiyla geleli 5 hafta oluyor. HSMP vizesi almamda cidden cok yardimci oldunuz, hepinize tesekkur ederim.
Buralardaki ilk gunlerimde basima gelenleri kisaca anlatmak istiyorum. Ben cogunuz gibi IT`de calismiyorum. Insaat sektorunde proje-dizayn-danismanlik isleri yapiyorum. Buraya geldikten 2 hafta sonra is aramaya basladim ve 1 haftada is buldum. 10 gun icinde calismaya basladim. Turkiyede insanlar birbirlerine maaslarini soylemezler ama burada herhalde arada ucurum olmadigi icin soylemek cok anormal olmuyor. 35k fiyatta anlastik isverenle. Ben acikcasi 25k bekliyordum cunku yabanciyim en nihayetinde diye dusunmustum. Ama burada isler farkli oluyormus. Agziyla degil de beyniyle calisan insanlar burada kolay is buluyormus. Agziyla is yapanlar alinmasin, cok zor bir is yaptiklarini dusunuyorum.

Daha once londrada 5 ay kaldigim icin alisma sendromuna girmedim. Konusmalarini anlamama olayini da zaten daha once astigim icin her sey su ana kadar cok kolay oldu.
Buralara gelmeyi dusunen arkadaslara ben de islerin gorundugu gibi kolay olmadigini soylemek isterim. Ama hakettigi degeri Turkiyede bulamayanlar icin paha bicilmez bir yer burasi. Aslinda anlatacak cok sey var ama daha ilk girisimden uzatmiyim konuyu.

hepinizle tanistigima tekrardan memnun oldum.
selamlar
baris coskun.

Site Memuru'nun notu: Icerigin bu bolume uygun olacak sekilde gelismesinden dolayi tasidim. Basligi da bir az daha tanimlayici olacak sekilde degistridim.
tozart
 
Posts: 1
Joined: Sun Feb 21, 2010 2:21 pm

Previous

Return to der Karrierismus



Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests