Board index Alaturka Londra Hyde Park

Ingilizlerin sasirtan yonleri

Ayağı yere değmeyen herkes kraliçe hakkında atıp tutabilir

New postby jazzbo » Mon Jan 26, 2009 1:58 pm

Birde su bulasiklari durulamama olayi beni hala kahreder bunlarin,pub larda kopuklu,deterjanli payntlara,bardaklara icki koyduklarini gormussunuzdur,evlerde de akeza,deterjanli tabak canak o sekilde kurulanir filan durulanmadan.

yok yok,,bu kadar olamaz, kesin bu ulkede uretilen tum deterjanlar edible hammaddeden yapiliyordur canim,ben abartiyorumdur
User avatar
jazzbo
 
Posts: 108
Joined: Mon Jan 07, 2008 11:26 pm
Location: London

New postby baris » Mon Jan 26, 2009 2:26 pm

Turkiyedeki kanun daha ilginc. Vasiyetnameniz varsa ve varisiniz de varsa, vasiyetnameniz gecersiz sayiliyor. Varisler parayi bolusuyor, geri bir sey kalirsa vasiyetinizde yazdiginiz yere gidiyor.
Sarkici, turkucu oldugu zaman "helal olsun adama butun parasini hayir kurumlarina bagislamis" demenin anlami yok cunku Turkiyede varislerin izni olmadan oluler para harcayamaz :D

Daha komigi; Mesela cocugunuz 18 yasindayken evden bir ayrildi, bir daha hic gormediniz. Yazdiniz vasiyete bir sey almasin diye. Yine de catir catir alir parasini. Vatan hainligi ve caniniza kast etme gibi bir sey olmadikca evlatliktan ret diye bir sey de yok.
Oglunuz kizinizi oldurdu. Yatar hapsini cikar, vasiyeti de catir catir alir.
O yuzden pek onemsemiyoruz sanirim..
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby hcho » Tue Feb 17, 2009 9:43 am

Kim bu poker oynayan Ingilziler Mustafa Muhammed askina? At ya da futbol bahisi oynayan cok, fakat, ancak ve ama ben poker sardirdim haci, basindan kalkamiyorum diyen gormedim bilmiyorum. Fakat prime timeda 10 tane poker sitesinin reklaminin donmedigi gun gecmiyor sayin seyirciler. Gizli gizli mi oynuyorsunuz?

Hadi kumarin serbest olmasini anladik, kazanan vergiden muaf ona da eyvallah. Coluk cocugun aykata oldugu saatte bangir bangir reklamini yapmak nedir peki?
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby haphazard » Wed Apr 15, 2009 2:09 pm

Ofiste corapla/yalin ayak gezmek?

Bunu goren yada tanik olan var mi arkadaslar? Biz yillarca otobuste ayakkabilarini cikartan abilere, amcalara karsi ne savaslar vermistik oysa ki..
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby baris » Wed Apr 15, 2009 3:11 pm

haphazard; bizimkiler onu bir adim ileriye tasidi.
Ayni yalin ayaklarla damlatan pisuarin onunde isini gormek.
Daha bitmedi!
Carsaf gibi A0 kagidini yere acip ustune o ayaklarla basmak. Sonra kagidi kaldirip masaya koymak.
En guzeli geliyor;
O kagidin ustunde sandwichlerini yemek.
Bi dakka bu daha guzelmis;
Crispleri o kagidin ustune dokup tek tek yemek. Kucuk parcalari da guzelce supurup agzina atmak.

Akabinde ogurmeye baslayan zavalli ben..
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby jazzbo » Wed Apr 15, 2009 5:22 pm

is this a JOKE baris???

what planet your talkin about???
User avatar
jazzbo
 
Posts: 108
Joined: Mon Jan 07, 2008 11:26 pm
Location: London

New postby davsan » Wed Apr 15, 2009 5:26 pm

yalin ayak yurumek benim de eski ofisimde herkesin yaptigi bi seydi. zaten ben haric hepsi ingilizdi ;) ama bankada yemiyor galiba... zaten cok az ingiliz var gerci burda.
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby haphazard » Wed Apr 15, 2009 7:13 pm

Beterin beteri varmış Barış.. Anlamadığım eve ayakkabıyla giren ve daha sonra onu çıkarmıyan zihniyet ofiste neden böyle bir tavır alıyor. Adamların hiç mi hijyenden yediği bir kazık yok.
User avatar
haphazard
ROGER WATERS
 
Posts: 937
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:43 pm

New postby rambo » Wed Apr 15, 2009 9:22 pm

ayakkabi cikarma ayni benim eski isyerimdede vardi, sadece ingilizler yapardi isin ilginc tarafi....
rambo
ROBERT PLANT
 
Posts: 155
Joined: Wed Aug 06, 2008 8:42 pm

New postby baris » Thu Apr 16, 2009 12:15 pm

Bir anlasam.. Yataga ayakkabiyla giren bir millet nasil olur da is yerinde ciplak ayak gezer.. Bir fetislik var sanki olayda.

Hapsurup "excuse me" diyen(napicaktin, catliycak miydin?), burnunu borazan gibi otturup hic umursamayan bir milleti konusuyoruz aslinda. Mana aramasak da olur.
User avatar
baris
ROGER WATERS
 
Posts: 484
Joined: Sat May 17, 2008 11:15 pm
Location: Londra

New postby Leon » Thu Apr 16, 2009 3:27 pm

benim anlamadigim hepsi nasil ayni borazan sesini cikarabiliyor. bunun bi egitimi falan mi vardir, burnunu surasindan tutacaksan, su siddette burnundan nefes vereceksin falan seklinde?
ayakkabilarini cikarip dolanmalarina henuz tanik olmadim ama su borazan olayina kac defa tanik oldum, ve hakikaten cok rahatsiz edici.
Leon
 

New postby davsan » Thu Apr 16, 2009 10:50 pm

burunlarini da karistiriyorlar. gayet de rahatlar yani. hani bi gizlilik, saklilik falan yok asla. nefret ediyorum birini burnunu karistirirken gormekten!
User avatar
davsan
BAŞKAN
 
Posts: 878
Joined: Sat Dec 09, 2006 1:16 am

New postby hcho » Mon May 04, 2009 8:06 pm

Simdi yaslilarin sosyal hayatta aktif olmasi falan guzel seyler ama sokagin ortasinda davul flut dansetmek bambaskaymis. Haftasonu yakaladim:

http://www.youtube.com/watch?v=i2fTnVSXEQQ
Die Angst des Tormanns beim Elfmeter
User avatar
hcho
BRUCE DICKINSON
 
Posts: 2088
Joined: Fri Dec 22, 2006 1:13 pm

New postby nightstalker » Thu Jul 16, 2009 10:47 am

Heheh, bu amcalara çok güldüm yahu :)

İlk sayfalarda bizim polislerle ingiliz polisleri kıyaslanmış, bizimkilere azcık haksızlık yapılmış sanırım.

Bir gün ankarada acele işim çıktı. Alel acele bir araba kiralayıp yola çıktım. Otobanda lastik patladı gece 1'de. neyse çektim kenara, krikoyu, bijon anahtarını falan aldım bagajdan. Amma velakin, gel gelelim, bijon anahtarı bijonlara küçük geliyor, uymuyor. ne yaptıysam açamadım. Yoldaki arabalarda durmuyorlar haliyle. Sallamıyorlar bile, haklı olarak. Milletde o derece bi güvensizlik birbirine. Hırsızmıyım, katilmiyim, nerden bilsinler.

Neyse, telefondan internete girip hyundai yol yardımın numarasını alıp aradım. Adam şasi numarasından garantinin bittiğini, ancak ücretli yardım yapabileceklerini söyledi. Kaça mal olur dedim, ankaraya kadar çekeriz cekiciyle, aşağı yukarı 500 ytl tutar kdv dahil dedi. "Ondan sonra sabaha kadar lap dance, strip şov da olacakmı, içkiler yerli mi yabancımı?" dedim adama, anlamadı :).

Fiyata bakacak olursak ne yaptığım kolaylıkla tahmin edilebilir sanırım. Neyse bende babamı aradım, babamın uzun yol tecrübesi çoktur. durumu anlattım. Jandarmayı ara, durumu anlat dedi bende tamam deyip radım 156'yı. Hatta hava çok soğuk, benzinim bitmek üzre, üşüyorum falan diyede dramatizasyon kattım olaya. Adam tamam biz yardıma gelelim dedi. Sonrada poliside ara sen, onların gezici devriyeleri olur, belki sana yakında vardır bi tane dediler. Tamam dedim, poliside aradım, aynı hikayeyi onlara da anlattım. Bizim yakında devriyemiz yok ama, Karayollarının bi merkezi var size yakın, oraya haberverelim dediler. Benim gözlerim yaşardı valla. Gecenin bir vakti bi minibüs dolusu jandarma ve kocaman bir kamyonla karayolları yardım ekibi geldi. Benim lastiği değiştirdiler. Ben elimi bile sürmedim :d

Oluyor demek ki bazen. O zaman dedim, lan hakkatende bu ülkede bazı şeyler hala bitmemiş. Yani bu açıdan bakınca, polise, jandarmaya pek de bişey diyemem ben.
nightstalker
 
Posts: 7
Joined: Sun Jun 21, 2009 6:08 pm

New postby Leon » Thu Jul 16, 2009 11:30 pm

valla ben hala inanamiyorum ama, bi kac hafta once ev sahibim (insaat muhendisi emekli bi amca) camasir makinasinda yikadigim ic camasirlarimi ben evde yokken bahcede ipe asmis.
geldigimde ipe asili buldum yani.
ben evden cikmadan once de sorduydu istersen camasirlari asayim diye, ben once anlamadim (heralde inanamadigimdan anlamadim) sonra anlayinca yok yok sizi sIkmak istemem mealinde bisiler dedim, yok canim ne olacak falan dedi. nitekim hakkaten asmis yani benim camasirlari ipe.

bazen bulasiklarimi da yikiyor ama yani camasirlarimi asmasinin yaninda hic tabi o.
Leon
 

PreviousNext

Return to Hyde Park



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

cron